• Raspored Ispita

Eto ispit

Pozdrav kolege,

taman se vratio iz Splita i pozitivno rjesio ETO ispit :uzdravlje pa da prenesem dojmove ljudima koji ce polagati!

1.Engleski imate prijevod eng/hrv te sastaviti mali tekst od 100-tinjak rijeci o zivotu/radu na brodu. Nakon toga vas pozove na usmeni te skupa prokomentirate to sto ste napisali.....jako pristojna gospodja i nema nikakvih problema.
2. Struka; imate 14 grupa pitanja (svaka grupa ima 3 podpitanja, iz automatike, elektronike, energetike); izvlacite broj grupe i pocnete odgovarati.
3.Strojarstvo. Imate 20 grupa pitanja (svaka grupa ima 4 podpitanja). Covjek koji je nas ispitivao je stari kapo sa jako puno iskustva. Obavezno znati p-v dijagrame parne turbine, 2T i 4T motora, plinska turbina otvoreni-zatvorenu ciklus, Kompresori. To je dio koji najvise rusi.

E sada, onako subjektivno. Nas je bilo 10-tak od toga 3 ponavljaca (strojarstvo) i svi smo prosli. Nista nije bilo poklonjeno, ljudi su znali. Ja sam se dosta pripremao, posebno strojarstvo i isplatilo se.
Ako bilo sta kome treba materijal/info/savjet sam saljite PM sta god mogu pomoci, vrlo rado.

P.S
Alo KIRE, imas pivo za materijal:uzdravlje

Bravo Fiuman svaka cast! Doma sam od 7.1. do 14.3. pa isplaniraj pivu u bella Fiume. Salji dalje materijale s koljena na koljeno :D

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Imas tu na forumu broj telefona i mail od gospodje Helene Samardzic,
021 302 401 nazovi i pitaj....a mail ti je par postova iza!

Sretno na ispitu!

Evo jutros sam uspio dobiti gospodu Helenu na telefon, ETO ispit u Splitu je 20 i 21.2 a sljedeci termin je 30.3, ali zbog velikog broja kandidata moguce je da ubace jos jedan rok izmedu ali nije jos sigurno.

Poslano s SM-G900F putem Pomorac.net

I u Sibeniku je 20. i 21.2.
Jel netko zna kako izgleda pismeni ispit iz engleskog u Sibeniku?

Pozdrav svima !
Zadnje polaganje u Rijeci bilo početkom ozujka 30 ljudi izaslo. Koliko proÅ¡lo koliko palo koliko otiÅ¡lo ca usrid ispita nebitno . PID , I , ILI,IN , ARPE , GYRO , PETLJE , REGULACIJA , KONVERTERI , JALOVINA , DIF ZASTITA NA GENERATORIMA 6600 , malo PMS , PLC, DPU , CPU, EPROMI , pa onda ostala sranja Dalander , Trafoi , Zvijezde Trokutici Generatori , .......Strojarstvo svega od krizne glave ,temeljnih,letecih ,pumpi , kaldaja , GM , PM , propulzije , naftica..itd,itd....plus " caka pitanja " tipa : " Odakle kompresor vuce zrak ? " :) , " di ide para iz boilera na ispuÅ¡ne plinove ?" :).....engleski standarno malo pisati eng-cro , cro - eng plus ispis kratkog maila na eng.
Meni osobno smetaju izrazi u skriptama neki pokuÅ¡aji novih hrvatskih izraza u brodsku lingvistiku koja je u praksi sasvim druga planeta . I predavanja koja su u biti čitanja istog onog Å¡to čeÅ¡ i ti čitati kad se dočepaÅ¡ stikova sa predavanja . To da neka pitanja i odgovori vec odavno kruze po mobitelima opcepoznato . Nemojte se zajebati znaju promijeniti redoslijed pitanja !!
I tako dragi moji kolege mislim da ovaj put morat ce se uzeti malo skripte u ruke i pripremiti a ne klasika uplta u fond RH par biljega nesto novaca i certifikat gotov .
Pozitivno upoznao sam masu novih ljudi dobrih čudi i bilo dobro druzenje . Od Dubrovnika do Rijeke . Da zavrÅ¡im tlaku .
Čestitke svima koji su uspjeÅ¡no postali ambasadori Cro reactive power a buducim polagacima sve najbolje .
Pozdrav svima , posebno High Voltagu kojeg znam jos od kad o tom ETU niko nije pričao a HNK Rijeka se borila za opstanak u lizi ;) .
Dalmos na tebe sam stukao vec gigabajt pozdrava pa mogu jos i bajt .
Pozdrav Dalmosu i ekipi !!!!
ETO CHORKE

Polagao sada zadnji rok 2-3. 8 og, nije bas kako ljudi pricaju da je lagano treba se sve pripremiti, prosa sam strojatsvo i elektroniku, a ponovo moram energetiku i automatizaciju..dobro se pripremite da nebi bilo ko meni da svi govore lagano malo srice treba sa pitanjima. I tek mozete nakom misec ponovo tako da je i to zeznuto..jeli neko mozda prije misec dana risija popravni???

Poslano s E2303 putem Pomorac.net

Dobri ljudi! Živili!
Ima li itko iskustva sa polaganjem ETO-a nedavno u Splitu? Može li tko ažurirati? Kako to izgleda, po kojim se pitanjima ili skriptama najbolje pripremit?

Ajde Svako Dobro

Najbolje ti se pripremati po mojim skriptama. Ja san to polaga na proljece u diversa i koliko cujem neki predavaci su poceli raditi po skriptAma koje san napisa sebi da mi bude lakse nauciti. Usput san podilina i kolegama i ostalima na forumu koji su zatrazili. Koliko ja znam svi su prosli
ugl. Ispit traje dva dana. Prvi dan je engleski i jos jedan predmet. Pocne u 3 a zavrsi oko 6-7. Sutra nastavak u istom tonu. Princip ti je da izvuces tri pitanja (svaki predmet po jedno pitanje) i odgovaras. Sto spremnine odgovoris manje potpitanja. Ako nesto krivo kazes idu potpitanja koja ce te ili izvuci ili pokopati.
Nastoj nauciti sto je vise moguce. Prvo ce ti biti lakse na ispitu a posli i na intervjuima za poslove. Nikad ne pomsi da ucis nesto sto ti ne triba. Npr strojarstvo. Koliko god to tebi izgleda nepotrebno viruj mi da ti je potrebno ili ce ti biti. Kad tad
za skripte posalji mail na privatnu poruku

Pozdrav, pitanje za polaganje ETO ispita u RI, a vjerovatno će vrijediti i za drugdje.

1.) Koliko je dana prije ispita potrebno predati dnevnik vježbenika, konkretno - dali je moguće predati dan prije ?
2.) Kakva je procedura u slučaju pada nekog ispita ? Kada se ponovno ponavlja ? Koliko košta trošak ponovnog izlaska ? Postoji li neki limit koliko se predmeta može pasti ( čuo sam da ako se padne više od 2 predmeta, nemože se izaći na ispit 6mj i slično )

I jedna informacija za sve: ispit u Rijeci je u srijedu, danas sam saznao.

Pitanja jesu ovako hitnije prirode jer nisam imao vremena pripremiti se, i tek danas imam sve brevete za uopće prijaviti ispit, pa bi plan bio sutra predati dnevnik, pripremiti se za proći nešto u ova 2 dana i onda ono što se padne ponoviti. Mislim čekao bih ja novi rok ali koliko sam čuo ispit se u Rijeci održava 2-3 puta godišnje.

Ako netko zna, molim Vas da odgovori :)

Pozdrav,

Ovo prvo pitanje ti ne znam.

Cijena po predmetu ponavljanja je 500kn.
To nakon 6mj nije istina! Možeš ponavljati ali ne sljedeći mjesec ako se ispit održava negdje drugdje. Tek znači, nakon mjesec dana stanke možeš ponoviti.
Padneš li na ponavljanju, polažeš opet sve predmete.
Nije u Rijeci jedino mjesto za ispit, uvijek se možeš pripremiti za Split.

Ovako moja preporuka je da se dobro pripremiš, sada izaći na ispit ti je čisto bacanje love.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Nevezano za temu samo bi tia pozdravit starog druga naseg forumskog kojeg odavno nisam vidia da pise,
Lip pozdrav Alenmrki nadam se da si dobro i veselo

Sent from my tablet VIA pomorac.net using Tapatalk
Dalmoše moj, nisam dugo bio na forumu istina. Svašta je trebalo proći u zadnje vrijeme.
Još malo ću na brod, pa kad dođem polažem brevete za druge vrste brodova pa se javim tvojoj Azari.
Moram šibat sada godinu,dvije bez odmora.
Svako ti dobro

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Pozdrav, pitanje za polaganje ETO ispita u RI, a vjerovatno će vrijediti i za drugdje.

1.) Koliko je dana prije ispita potrebno predati dnevnik vježbenika, konkretno - dali je moguće predati dan prije ?
2.) Kakva je procedura u slučaju pada nekog ispita ? Kada se ponovno ponavlja ? Koliko košta trošak ponovnog izlaska ? Postoji li neki limit koliko se predmeta može pasti ( čuo sam da ako se padne više od 2 predmeta, nemože se izaći na ispit 6mj i slično )

I jedna informacija za sve: ispit u Rijeci je u srijedu, danas sam saznao.

Pitanja jesu ovako hitnije prirode jer nisam imao vremena pripremiti se, i tek danas imam sve brevete za uopće prijaviti ispit, pa bi plan bio sutra predati dnevnik, pripremiti se za proći nešto u ova 2 dana i onda ono što se padne ponoviti. Mislim čekao bih ja novi rok ali koliko sam čuo ispit se u Rijeci održava 2-3 puta godišnje.

Ako netko zna, molim Vas da odgovori :)

1) Ako će ti pomoći , ja sam polaga u Splitu i dnevnik se predaje na kapetaniji kada prijavljujes ispit i stoji kod njih, natrag ga dobijes po završetku ispita.

2) Bilo je ekipe koja je pala 3 predmeta i, koliko se mogu sjetiti, mislim da im je rećeno da mogu polagati tek za 6 mjesec. Ali ponavljam, nisam 100% siguran za to.

Sretno na ispitu!

Back