• Raspored Ispita

Eto ispit

Ima li itko ikakve skripte za ETO ispit sa nekog od pomorskih učiliÅ¡ta ( a da nije Atlantis to već imam) bija bi mu zahvalan....
Btw ispit u Splitu je 23.05.

Poslano s SM-G930F putem Pomorac.net

Ima li itko ikakve skripte za ETO ispit sa nekog od pomorskih učiliÅ¡ta

Imam ja i od Atlantisa i od Libra.., Å¡to se tiče sadržaja isti qrac.., a Å¡to se tiče stručne vrijednosti totalno bezvrijedno.

Ako baÅ¡ hoćeÅ¡ da ti dam javi se!

Ma skripte što oni šalju su za qrac. Ali na ETO predavanju se dobiju malo opširniji materijali i pitanja i odgovori. Samo strojarstva ima 3 Gb :rolleyes:

Imam ja i od Atlantisa i od Libra.., Å¡to se tiče sadržaja isti qrac.., a Å¡to se tiče stručne vrijednosti totalno bezvrijedno.

Ako baÅ¡ hoćeÅ¡ da ti dam javi se!

Kolega pa bili mi mogao ikako poslat na mail skripte od libra. Bija bi zahvalan
Mail je marcomalbasa@net.hr

Kolega pa bili mi mogao ikako poslat na mail skripte od libra.

Poslao sam ti nešto, priko maila i dropboxa.., vidi da li moš skinuti. Nišam našao sve u kompjuteru..,

nije mi se dalo tražiti.., gubiti toliko vremena za jednog HDZ-ejca ;)

Poslao sam ti nešto, priko maila i dropboxa.., vidi da li moš skinuti. Nišam našao sve u kompjuteru..,

nije mi se dalo tražiti.., gubiti toliko vremena za jednog HDZ-ejca ;)

Hvala puno kolega..Dosta je ovo..Čisto da strojarstvo malo prolistam, to me inače nikad nije zanimalo , jer baÅ¡ kad nemam nekog posla nisam od onih strujića Å¡ta odma trču strojarima pomagat....

Ma skripte što oni šalju su za qrac. Ali na ETO predavanju se dobiju malo opširniji materijali i pitanja i odgovori. Samo strojarstva ima 3 Gb :rolleyes:

Pa možeÅ¡ li staviti to negdje da vidimo o čemu se radi?!

Ja upravo čituckam jednu knjigu koja ima 3200 stranica i nekih 50 MB. Da je čitaÅ¡ studiozno, dnevno 50 stranica, treba ti dva mjeseca. Ja prođem oko 50 stranica ako sam dobre volje. Inače radi se o materiji koju sam već učio na fakultetu kroz posebne predmete. Netko sa srednjom Å¡kolom tko nije radio diferencijalni i integralni račun ne može ovo čitati, zapravo može ali će razumjeti 15% (moja procjena).

Tako sam sumnjičav prema njihovih 3 GB i kako to oni misle za 190 sati proći cijelo strojarstvo, elektriku, automatizaciju i ne znam Å¡to joÅ¡. Čuo sam čak da i engleski ispitivaju u lučkoj. Da bi razumio brodsko strojarstvo na nekoj minimalnoj osnovi trebaÅ¡ proći gradivo mehanike, tj. statiku, dinamiku, kinematiku, mehaniku fluida.., zatim termodinamiku.., elemente strojeva.., a ne bi naÅ¡kodile ni osnove kemije itd.

Ti tipovi tamo ovladali su naukom i duhovnoÅ¡ću većom nego Å¡to je bio Tesla ovladao!

To su u biti kriminalna udruženja, i cilj im je da dam pokradu novac na lak način.

Svaka im čast.., al' daleko im kuća!

Jeben mater onom tko im je to dozvolio - ma tko bio!

:kafa

Last edited:
Ima svačega. Ako nekome neÅ¡to specifično treba, nije problem uploadati.

Slažem se s tobom. Sa tog ETO predavanje se baš ne izlazi sa puno više znanja. A tih 190h je u stvarnosti puno, puno manje. Skupe pare i to je to.
A ovo strojarstvo i profesora baÅ¡ nebi komentirao. Da citiram njegove riječi "Vi električari dođete na brod, pravite se da ste najpametniji, a jedva znate i svoju struku"

Evo jedan dio tih materijala:
S2byEgn.png

A ovo strojarstvo i profesora baÅ¡ nebi komentirao. Da citiram njegove riječi "Vi električari dođete na brod, pravite se da ste najpametniji, a jedva znate i svoju struku"

Ma čekaj.., tko je ovo izjavio?

Btw, ovo Å¡to si stavio sliku, imam u kompjuteru.., danas na svakom brodu imaju monografije svih uređaja u digitalnoj formi.., originalna uputstva proizvođača za neki uređaj ili sistem. To su vam vjerovatno dali neÅ¡to tako Å¡to su skupili po Internetu ili od pomoraca.

Evo ti Plavče jedna dobra knjiga koju sam prethodno spomenuo i sad je čitam iz guÅ¡ta.., moÅ¡ je skinuti s Interneta:

Lessons in Industrial Instrumentation

:uzdravlje

Ne želim sad ovako javno imenovati, ali mislim da ekipa koja je bila na ETO predavanjima u Šibeniku znaju o kome se radi..

Hvala na knjizi, bome ima stranica. :uzdravlje Dodajem je kolekciji knjiga koje vjerojatno neću nikada pročitati do kraja :D

Ne želim sad ovako javno imenovati,

Ma kako hoćeÅ¡.., ali ja imenujem svakog bez pardona. Ako se netko na'idi neka mi skine "prijateljstvo" na Facebook-u. Btw, taj me podsjeća na Kolju JuriÅ¡ića koji mi je predavao predmet Toplina i brodski strojni kompleks. Tip je bio malo munjevan, ne znam da li joÅ¡ radi ili je u mirovini. Uvijek je zujao protiv elektro struke i naglaÅ¡avao da je "čekić" temelj brodskog strojarstva i broda. Mogao bi o on pročitati ovu knjigu, na početku ima krasan uvod u termodinamiku.., a na kraju ima i poglavlje namijenjeno pedagozima - profesorima.

:kafa

Pozz..

Zanima me sto mogu ocekivat na ETO ispitu iz engleskog za ove ostale vise manje znan i iman pitanja i skripte. Jel su pitanja na zaokruzivanje ili se triba neki esej pisat, jel ima vremena na ispitu ako neko more bolje to objasnit ko je vec bia i polozia. Jer eng il znas il ne znas nema druge. Ionako bi isa tamo ne pripremljen. Fala!

Pozz..

Zanima me sto mogu ocekivat na ETO ispitu iz engleskog za ove ostale vise manje znan i iman pitanja i skripte. Jel su pitanja na zaokruzivanje ili se triba neki esej pisat, jel ima vremena na ispitu ako neko more bolje to objasnit ko je vec bia i polozia. Jer eng il znas il ne znas nema druge. Ionako bi isa tamo ne pripremljen. Fala!
Ne moras se nista pripremat ako znas eng ili radis na strancu. Prvo imas strucni prijevod sa eng na hrv (ja sam imao nesto o podmazivanju motora sa kriznom glavom. Ako ne znas neke termine mozes uzet i rijecnik. Nakon toga imas napisat kratki esej sa zadanim smjernicama. Onda na usmenom kratko popricas sa njom opcenito. Piece of cake.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Pozdrav kolege,imam dva pitanja. Kolege iz rumunjske i bugarske bi htjeli polagati ETO u Splitu. Kakva je situacija sa slusanjem tecaja i ispitom za njih? I dali netko od vas ima iskustva sa ucilistem Neptun iz Solina?

Evo ovako idem u Split 18.11. na ETO pa me zanima kakva je komisija, koliko pita, da li da ucim po ispitnim pitanjima itd. svaka informacija bi mi dobro dosla (ako ima neko ko je vec polozia u ST naravno)

:)

Ja polaga lani , nista po ispitnim pitanjima nego me procjeni odoka i postavi pitanja ,prvo megatest visokonaponskih motora i polarizacijski index , drugo nisto o vart leonsrd spoju ,trece sto je spojeno na glavnu plocu a sto na emergency i iz strojarstva pitanje o zatvorenom krugu parne turbine

Back