COVID-19 i smjene posade

Iskrcaj iz kine skoro pa nemoguc, u Hong Kongu je moguce jedino, ostale luke traze previse papirologije i za iskrcaj ti treba negativan covid19 test, test rade na brodu pa dok vrate rezultate previse vremena im treba , takva stoji situacija za sad , postoji neka informacija da ce kinezi otvorit granice za crew change u 8 mjesecu.

Evo izgleda neće smjenu radit iz Reuniona jer teta iz crewinga nemože rezervirati karte za 15.6. za on signere iz Pariza do Reuniona. A kad se ode na Air France stranicu možeš bukirat let za barem 9 osoba bez problema.
I šta sad reć, koju posluku porat
Ko tu koga
​​​

Sta se tice Reuniona trenutno postoje tri leta tjedno sa otoka za Pariz , leti Air Austral s tim da transfer mora biti direktno sa broda na aerodrom i obrnuto to jest brod mora stici na dan kad let dolazi koliko znam ujutro u 1030 i ide sa otoka u 2015
Jucer su bile smjene za 4 broda plus Holland America Line radio transfer s broda na brod posade na sidristu

Ekipa koja pise o smjenama u Reunion dali ste se uspili iskrcat? Ja sam cuja da u Reunion se nemoze napravit smjena ako brod nije alongside.

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Ide isto ako nije alongside ja sam svaki 7 dana tu tako da znam od pilota sta se dogadja

Sta se tice Reuniona trenutno postoje tri leta tjedno sa otoka za Pariz , leti Air Austral s tim da transfer mora biti direktno sa broda na aerodrom i obrnuto to jest brod mora stici na dan kad let dolazi koliko znam ujutro u 1030 i ide sa otoka u 2015
Jucer su bile smjene za 4 broda plus Holland America Line radio transfer s broda na brod posade na sidristu

Ovo da brod mora biti kad avion slijece i dok ne poleti je ukinuto, sada posada ukoliko nema leta ili dode prije broda moze biti u hotelu i cekat let ili brod.

Danas je bilo 3-4 broda, bio je flex, golar, msc i jos jedan bulk ne znam koja firma, ovo je EU i apsolutno nikakvih pregleda nije bilo, sa broda direkt u kombi i na aerodrom, jedan od manje zahtjevnih iskrcaja sta se tice pregleda i vlasti. Samo treba letove bookirat na vrime, a iako nemas isti dan let ostane ekipa u hotelu 2-3 dana prije ili posli broda, ali svakim danom se otvara sve vise letova.

Mi prosli Panamu, Kinu, Singapur i sad idemo za Galle, sve zatvoreno :( Singapur se nesto upravo otvara ali kad smo mi bili je bio zatvoren :( spominje se nesto slijedeca luka Angola.. Znaci ne gine mi jos mjesec dana na brodu :( koji je ovo uzas. Ne mogu ni firmu krivit kad drzave nedaju smjene :/

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Hong Kong To Permit Unrestricted Crew Changes

As per the new rules issued by Hong Kong SAR government, the off-signing crew members who have completed their contracts would be required to stay on board the vessel in Hong Kong and travel directly to the airport for repatriation.

The on-signing crew members should only arrive in Hong Kong when their vessels are already docked in the port of Hong Kong and should get onboard immediately upon arrival. In case there is a need for the on-signing crew to stay in Hong Kong prior boarding the vessel, the shipping company or the agents will arrange them in accommodation for self-isolation until the crew members boards their vessel.

https://themaritimepost.com/2020/06/...-crew-changes/

Koliko sam vidio na ovom zadnjem linku ne pise.

Dakle. mi smo dobili obavijest da posada koja se iskrcava iz Kine tocnije iz Tianjin-a mora nakon iskrcaja ici 14 dana u karantenu unutar Kine prije nego moze ici doma!

E ne znam za druge dijelove Kine jer ta pravila odreduje lokalna vlada zavisno o stanju zarazenih a kako je sada ponovo buknula zaraza u Pekingu koji je 200 km od Tianjin-a zatvorili su sve.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back