Corona-kako do 183 dana u 2020???

Bok Vuče.., šta je stebon?!!

Eo, ja na vaporu.., već sam pribacio kvotu od 183 i to debelo!

Slušaj, ima'l' tamo u obližnjoj Bosni štogod imanja za kupiti.., onako jeftino!

Ma ništa, skupilo mi se ove paruštine na računu.., ne znam šta'bi, đe'bi s parama.

Ako ima šta onako lipo za dušu da je priroda vrhunska - javi odma'!!!

Btw, yebo'te Covid-19.., došli nam na brod trojica iz HR, plaćali test 1400 kuna, a u Italiji 20 evra!!!

Živijo :uzdravlje

Imaš prijatelju da ne kažem bagatela cijena. Ovdje u HR i BiH su te cijene testa, naša balkanska stoka je sad uhvatila priliku da zaradi i neće je propustit. Ovo je sve besmisleno, ali nažalost glupi narod to puši. Evo neki dan čitam na nekom nezavisnom portalu javio se onaj šljam Bill Gates i kaže pothitno se cijepit u listopadu kad njegova fondacija (mislim labosi koje njegova fondacija financira) izbace cjepivo. Kukavna mu majka tko uzme to cjepivo. Da bi cjepivo bilo funkcionalno, ispravno i učinkovito potrebno je najmanje 5 godina testiranja, tako kaže naš osnivač Imunološkog zavoda dr.Srećko Sladoljev kojeg su odmah smjenili jer ih je čovjek otkrio.

Ja na svu sreću za ovu godinu imam 0 (slovima: nula) dana navigacije, sa velikom šansom da tako i ostane, tako da se država što se mene tiče može slikati u vezi poreza.

Pozdrav svima, je li netko moze pomoc u vezi otvaranja bolovanja po povratku s broda?
Zanima me treba li mi neka potvrda s broda, ide li se kod obiteljskog lijecnika po potvrdu i s tom potvrdom ide li se u kapetaniju ili se mora poslat svojoj agenciji za ukrcaj?
Hvala unaprijed i svaki savjet je dobrodosao

Pozdrav svima, je li netko moze pomoc u vezi otvaranja bolovanja po povratku s broda?
Zanima me treba li mi neka potvrda s broda, ide li se kod obiteljskog lijecnika po potvrdu i s tom potvrdom ide li se u kapetaniju ili se mora poslat svojoj agenciji za ukrcaj?

Kad dodes sa broda dr dan kod svoje dr, dignes bolovanje na temelju toga i toga, ona da potvrdu i kako je sve u sustavu kod nas ''povezanu'' sa tom potvrdom odes i do kapetanije za svaki slucaj.
Agenciji nosis i prijavljujes to bolovanje samo ako te oni to traze, tj kompanija inace nista

Prvi dan nakon što dođeš doma kod svog doktora ideš.Možeš reći dr. da si se razbolio na putu sa broda do doma.

Kad dodes sa broda dr dan kod svoje dr, dignes bolovanje na temelju toga i toga, ona da potvrdu i kako je sve u sustavu kod nas ''povezanu'' sa tom potvrdom odes i do kapetanije za svaki slucaj.
Agenciji nosis i prijavljujes to bolovanje samo ako te oni to traze, tj kompanija inace nista
Aha fala, a koliko se moze uzet dana?
Meni ce tribat oko misec dana, nezna koliko obiteljski doktor moze propisat i to
Pa ako ko zna fala unaprid

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

"Uzimanje" dana bolovanja je pojam kreiran u socijalizmu i ocigledno se lijepo udomacio kad jos traje kao fraza.
Tada je bilo jednostavno i popularno "uzeti" bolovanje, nitko se na nijednoj strani nije brinuo o opravdanosti istoga.
Kad se vec "uzima" jel'te.
Bilo bi dobro, cak i kad znamo na sto se misli i zbog kojih razloga se zeli realizirati dane bolovanja u vasem slucaju, da se makar to izrazi lijepsom jezicnom konstrukcijom

P.S.
Platio sam porez od 13 plus tisuca kuna za proslu godinu, znao sam da necu imati dane jer sam ostao kuci planski no nisam kemijao sa bolovanjima.

"Uzimanje" dana bolovanja je pojam kreiran u socijalizmu i ocigledno se lijepo udomacio kad jos traje kao fraza.
Tada je bilo jednostavno i popularno "uzeti" bolovanje, nitko se na nijednoj strani nije brinuo o opravdanosti istoga.
Kad se vec "uzima" jel'te.
Bilo bi dobro, cak i kad znamo na sto se misli i zbog kojih razloga se zeli realizirati dane bolovanja u vasem slucaju, da se makar to izrazi lijepsom jezicnom konstrukcijom

P.S.
Platio sam porez od 13 plus tisuca kuna za proslu godinu, znao sam da necu imati dane jer sam ostao kuci planski no nisam kemijao sa bolovanjima.

a ti nisi bio u onom klubu Slavonaca?

Aha fala, a koliko se moze uzet dana?
Meni ce tribat oko misec dana, nezna koliko obiteljski doktor moze propisat i to
Pa ako ko zna fala unaprid

kapetanija ti priznaje od navigaciju karantenu prije broda sad ako mozes napisati dobiti potvrdu da si bio u karanteni xy dan aprije ukrcaja to se isto broji
karanten aje cc 14-16dana max
ako ti to moze pomoc pa da imas te dvi potvrde..

drugo rekli su da u 2020 nece biti poreza za pomorce zbog problema s koronom,sad ima ljudi koji su puno informiraniji od mene na forumu pa neka kazu koju ric

Covik ti je ufino reka da si jebeni tenkre

I dalje ne razumijem, a nadjevati imena je pocesto i znak manjka volje a mozda i intelekta da se smisleno objasni sto je pisac- u svom pravednom gnjevu- htio reci.
Prosvjetlite me.

Ako je tocan counter pise da vam je prvi post na forumu.
Odlican ;)

Ukoliko je problem moj stav oko "uzimanja bolovanja" daleko cemo kao drustvo sa odobravanjem takvih stvari.

Last edited:
I dalje ne razumijem, a nadjevati imena je pocesto i znak manjka volje a mozda i intelekta da se smisleno objasni sto je pisac- u svom pravednom gnjevu- htio reci.
Prosvjetlite me.

Ako je tocan counter pise da vam je prvi post na forumu.
Odlican ;)

Ukoliko je problem moj stav oko "uzimanja bolovanja" daleko cemo kao drustvo sa odobravanjem takvih stvari.

tvoj stav u vezi uzimanja bolovanj nacelno podrzavam

ali za pomorca koji trazi posao na marketu nosi vrecu novaca doma
trosi novce u lijepu nasu da jos i porez plati ,sorry meni je glupo

pogotovo sto covjek pita sad za corona vrime i ti se pravis pametan da si ti plati

a placaj kad si blesav....

zato sam te pitao jesi bio u klubu Slavonaca

tvoj stav u vezi uzimanja bolovanj nacelno podrzavam

ali za pomorca koji trazi posao na marketu nosi vrecu novaca doma
trosi novce u lijepu nasu da jos i porez plati ,sorry meni je glupo

pogotovo sto covjek pita sad za corona vrime i ti se pravis pametan da si ti plati

a placaj kad si blesav....

zato sam te pitao jesi bio u klubu Slavonaca

Samo igram po pravilima, bio sam spreman na trosak i uracunao sam to u financijske obaveze.
Porezna rezidentnost je vise manje jasan pojam, u slucaju RH pomoraca u medjunarodnoj plovidbi dodatno pokrivena specijalnim poreznim rjesenjima kroz tzv.pomorski zakonik.
Platio sam isti dan po prispjecu racuna od porezne, od tih 13 i pol tisuca nekih 1700 kn kao prirez gradu Splitu.

U pitanju je bilo 7 tjedana provedenih na brodu pa svota nije velika (meni), ne kazem da bi bio imun na hrvatski nacin rjesavanja bolovanja tzv. "uzimanjem" ako bi bilo na suprotnoj strani stanje koje financijski unistava pojedinca.
Recimo radi manjka jednog ili dva tjedna potrebnih dana navigacije.Eticnost takvog postupka bi se onda vagala sa puno drugih stvari ocigledno.

No nacelno ili imamo ili nemamo stav o pojedinim pitanjima.
Nista vise od toga.

Blesavosti radi ja pokusavam djelovati po onoj Kant-ovoj: Sapere aude iliti usudi se misliti svojom glavom.
Slavonci mi i dalje nisu jasni.

kapetanija ti priznaje od navigaciju karantenu prije broda sad ako mozes napisati dobiti potvrdu da si bio u karanteni xy dan aprije ukrcaja to se isto broji
karanten aje cc 14-16dana max
ako ti to moze pomoc pa da imas te dvi potvrde..

drugo rekli su da u 2020 nece biti poreza za pomorce zbog problema s koronom,sad ima ljudi koji su puno informiraniji od mene na forumu pa neka kazu koju ric
E fala na savjetu,

Je li neko zna onda detaljnije za porez za ovu godinu?
Ono sta su minjali zakon mi je sve nesto dvosmisleno a nisan svojon krivicon osta duze doma i ne zelin se sokirat u prvi misec kad dode rjesenje o danima

Samo igram po pravilima, bio sam spreman na trosak i uracunao sam to u financijske obaveze.
Porezna rezidentnost je vise manje jasan pojam, u slucaju RH pomoraca u medjunarodnoj plovidbi dodatno pokrivena specijalnim poreznim rjesenjima kroz tzv.pomorski zakonik.
Platio sam isti dan po prispjecu racuna od porezne, od tih 13 i pol tisuca nekih 1700 kn kao prirez gradu Splitu.

U pitanju je bilo 7 tjedana provedenih na brodu pa svota nije velika (meni), ne kazem da bi bio imun na hrvatski nacin rjesavanja bolovanja tzv. "uzimanjem" ako bi bilo na suprotnoj strani stanje koje financijski unistava pojedinca.
Recimo radi manjka jednog ili dva tjedna potrebnih dana navigacije.Eticnost takvog postupka bi se onda vagala sa puno drugih stvari ocigledno.

No nacelno ili imamo ili nemamo stav o pojedinim pitanjima.
Nista vise od toga.

Blesavosti radi ja pokusavam djelovati po onoj Kant-ovoj: Sapere aude iliti usudi se misliti svojom glavom.
Slavonci mi i dalje nisu jasni.

zahebi pricu o kanti kad i sam kazes da ti fali dva tjedna da bi bilo drugacije tj da bi se vagalo

odma da rascistimo nije namjera vridzati te ili omalovazit jer svi kruh s tvrdom korom zvacemo...

moj stav je da HR pomorac donosi svjezu valutu zivi novac u RH i trosi kuci i s time UVELIKE pomaze HR prpracun

taj iznos je ogroman i zasigurno trecine zarade od ljetne sezone RH

da se opet nejave PAMETNI moram dalje pisat trecine mislim trecine ciste zarade jer od nase sezone zaraduje uvoz a ne RH
ona poma i komad mesa je uvezena ona piva domaca Karlovaca je stranac vlasnik i onda od 10miljardi dolara kad kazu mi imamo cistoga mozda koju miljaru jer sve ostalo je u vitru...

a ti sto ti fale dani nadzi nekog pametnoga jer ovde na forumu ti se nemoze sve prezentirati to sto ti pitas

ka da pitas kako cu u bamci ukrest solde

Kant-ova doskocica je radi cinjenice da sam odluku o neizbjegavanju placanju poreza-radi i vise nego izvjesnog neispunjenja broja dana plovidbe- donio unaprijed,vlastitom odlukom, koristeci mozdjane jedine koje imam.
Nisam smisljao ,odlaskom sa broda nakon par tjedana pocetkom prosle godine, a znajuci da ostajem kuci svojevoljno, kako da to izbjegnem.
Eto cijela prica, ima nas i takvih.

Vlasnistvo kompanija nije upitno dok placaju, i ako ih se kontrolira, poreze i ostala propisana davanja u Hrvatskoj.
Svaki vlasnik raspolaze profitom u skladu sa zakonom, ako ne vara naravno, te isti moze isplacivati ili reinvestirati kako god.
A to sto stranci bolje rade i manje potkradaju vlastitu kompaniju, koja je slucajno na teritoriju nase zemlje, nego li bi to cinili domaci je tuzna prica hrvatske privatizacije.
Sami smo si uvelike krivi sto je tako.

Kant-ova doskocica je radi cinjenice da sam odluku o neizbjegavanju placanju poreza-radi i vise nego izvjesnog neispunjenja broja dana plovidbe- donio unaprijed,vlastitom odlukom, koristeci mozdjane jedine koje imam.
Nisam smisljao ,odlaskom sa broda nakon par tjedana pocetkom prosle godine, a znajuci da ostajem kuci svojevoljno, kako da to izbjegnem.
Eto cijela prica, ima nas i takvih.

Vlasnistvo kompanija nije upitno dok placaju, i ako ih se kontrolira, poreze i ostala propisana davanja u Hrvatskoj.
Svaki vlasnik raspolaze profitom u skladu sa zakonom, ako ne vara naravno, te isti moze isplacivati ili reinvestirati kako god.
A to sto stranci bolje rade i manje potkradaju vlastitu kompaniju, koja je slucajno na teritoriju nase zemlje, nego li bi to cinili domaci je tuzna prica hrvatske privatizacije.
Sami smo si uvelike krivi sto je tako.

Ajde nezahebaji ti i porez za pomorcce,napravili su od nas gradzane drugog reda..

Paris nas Presjednik s tim pisanjem...samo on govori.

Back