Corona-kako do 183 dana u 2020???

Vlasnistvo kompanija nije upitno dok placaju, i ako ih se kontrolira, poreze i ostala propisana davanja u Hrvatskoj.
Svaki vlasnik raspolaze profitom u skladu sa zakonom, ako ne vara naravno, te isti moze isplacivati ili reinvestirati kako god.
A to sto stranci bolje rade i manje potkradaju vlastitu kompaniju, koja je slucajno na teritoriju nase zemlje, nego li bi to cinili domaci je tuzna prica hrvatske privatizacije.
Sami smo si uvelike krivi sto je tako.

Da se ubacim. Recimo ovako. Ako kupiš teren, platiš arhitektu, kupiš domaću ciglu i platiš domaću firmu da ti napravi kućicu onda ti taj novac ostaje u opticaju u hrvatskoj i cirkulira dok netko ne povuče krivi potez. A taj krivi potez možeš povući i ti odma na početku i kupiti novi Q8. Tad 96%novca ode u Njemačku a ode ostaje samo marža trgovca. Slično ti je s turizmom. Tu ostaju samo marže ali ne i kompletni utršci

Da se ubacim. Recimo ovako. Ako kupiš teren, platiš arhitektu, kupiš domaću ciglu i platiš domaću firmu da ti napravi kućicu onda ti taj novac ostaje u opticaju u hrvatskoj i cirkulira dok netko ne povuče krivi potez. A taj krivi potez možeš povući i ti odma na početku i kupiti novi Q8. Tad 96%novca ode u Njemačku a ode ostaje samo marža trgovca. Slično ti je s turizmom. Tu ostaju samo marže ali ne i kompletni utršci

Sve je to razumijem, samo je poanta da smo otvorena ekonomija, strano vlasnistvo firmi nije zabranjeno kao ni uvoz proizvoda i usluga.
Sto isti rade sa ostvarenim profitom u okviru zakona njihova je stvar.
A da smo se dobrano unazadili u cijeloj toj prici to stoji, prvenstveno pravosudjem kojem treba 20 i vise godina da rijesi pokrenute stecajeve sto je i vise nego dobar pokazatelj kontinuiranog propadanja.

Last edited:
Sve je to razumijem, samo je poanta da smo otvorena ekonomija, strano vlasnistvo firmi nije zabranjeno kao ni uvoz proizvoda i usluga.
Sto isti rade sa ostvarenim profitom u okviru zakona njihova je stvar.
A da smo se dobrano unazadili u cijeloj toj prici, prvenstveno pravosudjem kojem treba 20 i vise godina da rijesi pokrenute stecajeve sto je i vise nego dobar pokazatelj kontinuiranog propadanja.

Manga sve dobro napisano ali da te malo ispravim ako kupimo Q8 cc 40% cijene ce ici nasoj domovina na racun razne takse i poreza na tu klasu auta a mozda i vise...

ako kupimo sandero 1.2 16v e onda ce ici cc 12% drzavi

znacii kupujmo Daciu

Manga sve dobro napisano ali da te malo ispravim ako kupimo Q8 cc 40% cijene ce ici nasoj domovina na racun razne takse i poreza na tu klasu auta a mozda i vise...

znacii kupujmo Daciu
go duster, nema druge u ova teska vrimena, otici ce 15ak posto uhljebima

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

znacii kupujmo Daciu
A nisi zaracuno -30% od naseg 4r...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

A nisi zaracuno -30% od naseg 4r...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

pametno zboris Gosparu nema sto ,nego di nam je antisa slabo se javlja nije mi nista ovo drago..

od 4r do zlatana pa merca tj renault i sad nista

znacii kupujmo Daciu

I još danas gledam na TV emisiju od auta, sandero novi ima tvornički ugrađen plin. 100km se prođe za 32 kune.

Last edited:
Gledan ove izmjene pomorskoga zakona i ne znan kako u praksi na poreznoj upravi dokazat da nisan ima mogućnost ukrcaja tokom 2020 godine zbog zaključavanja uzrokovanog korona viruson.Ja neću u ovoj godini imat 183 dana,jer san bija kući skoro 6 miseci zbog nemogućnosti ukrcaja.Sad ću ovih dana ič pitat osobno na poreznu upravu.

Prvo vele da će to rješavat prema prosjeku od 2019. godine.
Onda stiže pojašnjenje da trebaš imat' od poslodavca napismeno da te nije moga ukrcati...

Ja sam se izvuka', ali ovo je za qratz...

Gledan ove izmjene pomorskoga zakona i ne znan kako u praksi na poreznoj upravi dokazat da nisan ima mogućnost ukrcaja tokom 2020 godine zbog zaključavanja uzrokovanog korona viruson.Ja neću u ovoj godini imat 183 dana,jer san bija kući skoro 6 miseci zbog nemogućnosti ukrcaja.Sad ću ovih dana ič pitat osobno na poreznu upravu.

Jeli se mogu kakvim kreativnim accountingom urediti platne liste da namistiš da primici budu jednaki poreznim odbicima?

Ja za ovu godinu imam 0 (slovima nula) dana tako da se porezna može slikati, he-he.

Hm......
Pitanje je koliko si dobia na racun
Triba bi imat nula kuna za 2020 god
Neznan koliko je zastara......10 god ili vise......
Ono nisan upisa nista u matrikulu a pribacija san da mi placa dolazi zeni,bratu,materi ocu......

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back