Pozdrav svima koliko vas ima

ljeto je na izmaku, pa vas sve vise ovdje ima sto je i dobro...
Imam jedno pitanje, pogotovo me zanimaju misljenja starijih i iskusnijih kolega..Usko je vezano uz kompaniju navedenu u naslovu, stoga sam ga ovdjei postavio..
Evo naime ovako: neki znaju, neki ne, pa ukratko, jos sam (mladi) junior deck off..No konkretno zadnji ugovor sam odradio na jednoj njemackoj kontejnerskoj kompaniji, novi brod, 5100 teu..znaci klasican Panamax (300 dug, 32 sirok) kao 2nd off..Sudeci po dva apprisala (koje imam kopije) i odnosu oba Capt te CO, svaki segment posal obavio sam bez greske, tj nitko nije imao niti jedan prigovor na moj rad, zalaganje ili trud..
Zbog situacije trenutno mislim promjeniti kompaniju ( hitno mi je za brod ) te pregovaram sa cijenjenim naslovom...
Na kraju cijele storije, imaju brod, isto novi, najveca klasa, oko 13000 teu...no, po politici firme ja ne mogu odmah na "veliki brod" za sekonda..
E sada, mene zanima, ako sam znao, trudio se, trcao, odradjivao svaki dio na 5000 skatula i 300 metara, pa zar je tolika razlika krcati/nadgledati 10000 skatula i upravljati sa jos 50 metara duze..po meni nije, pogotovo dok si jos junior (razumio bi Co ili capt)..Moje misljenje da dok imas znanje, volju, trud...da mozes preci i na nanpr tankera, i brzo ces se uhodati u posao u/i tereta, a ne sad na malo vecem istovrsnom brodu..
Malo sam oduzio, ali volio bi cuti i vas comment...
Do tada mirno more, a topao krevet ki je doma