Cma cgm

4600eura pocetna. kad si na brodu
ali ako imas veze tamo onda oko 5000.
+250 ako je brod veci od 8000 ili 9000 teu neznam sad tocno.
+opasna zona oko somalije da se navuc do 400-500 eura !!!!

Last edited:
Pozdrav svima koliko vas ima ;)
ljeto je na izmaku, pa vas sve vise ovdje ima sto je i dobro...

Imam jedno pitanje, pogotovo me zanimaju misljenja starijih i iskusnijih kolega..Usko je vezano uz kompaniju navedenu u naslovu, stoga sam ga ovdjei postavio..

Evo naime ovako: neki znaju, neki ne, pa ukratko, jos sam (mladi) junior deck off..No konkretno zadnji ugovor sam odradio na jednoj njemackoj kontejnerskoj kompaniji, novi brod, 5100 teu..znaci klasican Panamax (300 dug, 32 sirok) kao 2nd off..Sudeci po dva apprisala (koje imam kopije) i odnosu oba Capt te CO, svaki segment posal obavio sam bez greske, tj nitko nije imao niti jedan prigovor na moj rad, zalaganje ili trud..
Zbog situacije trenutno mislim promjeniti kompaniju ( hitno mi je za brod ) te pregovaram sa cijenjenim naslovom...
Na kraju cijele storije, imaju brod, isto novi, najveca klasa, oko 13000 teu...no, po politici firme ja ne mogu odmah na "veliki brod" za sekonda..
E sada, mene zanima, ako sam znao, trudio se, trcao, odradjivao svaki dio na 5000 skatula i 300 metara, pa zar je tolika razlika krcati/nadgledati 10000 skatula i upravljati sa jos 50 metara duze..po meni nije, pogotovo dok si jos junior (razumio bi Co ili capt)..Moje misljenje da dok imas znanje, volju, trud...da mozes preci i na nanpr tankera, i brzo ces se uhodati u posao u/i tereta, a ne sad na malo vecem istovrsnom brodu..

Malo sam oduzio, ali volio bi cuti i vas comment...

Do tada mirno more, a topao krevet ki je doma ;)

Pozdrav,

pridruzejem se uskoro CMA CGM Centaurus kao kadet stroja.
Ugovor 4mj i placa 650e.

Svaki savjet dobrodosao. Mozda je netko na tom brodu pa ovo cita ili zna nesto vise o brodu pa ako je voljan podijeliti detalje, bio bi zahvalan

:)

Last edited:
idem uskoro na jedan od ovih od 11000 teusa - pa me zanima znate li kako je na cma cgm sa internetom - ima li toga tamo?

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Ima?? 24 sata si online, a iz kabine ima?? i besplatan telefon tako da mo?že?? zvati kuči kad hoće??. Hebiga J.Sadde odrije??io kesu, bit će da je vozarina ??katule porasla.:uzdravlje:D:D:D:D:D

Pozdrav svima koliko vas ima ;)
ljeto je na izmaku, pa vas sve vise ovdje ima sto je i dobro...

Imam jedno pitanje, pogotovo me zanimaju misljenja starijih i iskusnijih kolega..Usko je vezano uz kompaniju navedenu u naslovu, stoga sam ga ovdjei postavio..

Evo naime ovako: neki znaju, neki ne, pa ukratko, jos sam (mladi) junior deck off..No konkretno zadnji ugovor sam odradio na jednoj njemackoj kontejnerskoj kompaniji, novi brod, 5100 teu..znaci klasican Panamax (300 dug, 32 sirok) kao 2nd off..Sudeci po dva apprisala (koje imam kopije) i odnosu oba Capt te CO, svaki segment posal obavio sam bez greske, tj nitko nije imao niti jedan prigovor na moj rad, zalaganje ili trud..
Zbog situacije trenutno mislim promjeniti kompaniju ( hitno mi je za brod ) te pregovaram sa cijenjenim naslovom...
Na kraju cijele storije, imaju brod, isto novi, najveca klasa, oko 13000 teu...no, po politici firme ja ne mogu odmah na "veliki brod" za sekonda..
E sada, mene zanima, ako sam znao, trudio se, trcao, odradjivao svaki dio na 5000 skatula i 300 metara, pa zar je tolika razlika krcati/nadgledati 10000 skatula i upravljati sa jos 50 metara duze..po meni nije, pogotovo dok si jos junior (razumio bi Co ili capt)..Moje misljenje da dok imas znanje, volju, trud...da mozes preci i na nanpr tankera, i brzo ces se uhodati u posao u/i tereta, a ne sad na malo vecem istovrsnom brodu..

Malo sam oduzio, ali volio bi cuti i vas comment...

Do tada mirno more, a topao krevet ki je doma ;)

davno sam otisao s kontenjera
mali brodovi mislim na 2500teu su meni osobno bili puno tezi nego veci
zasto zato sta bi krcali 400friga i sto bi bilo ispod kuverte pa ekvatoru proveo bi svaki dan min 8h u stivama za drzat sve radit(struja)

oficiri kuverte
meni su na 2500 i 5100 onda prije 10godina bili filipi ukljucujuci i prvog kuverte
(nista lose o njima svako dobro ali u normalnim okolnostima zbilja nisu naj mozgovi ali budu veliki radnici;))
jos su bili prvi stroja filipi a flex motori

pa sad tribas bit sta da otides na 10 000teu??
to su totalne gluposti 5000 ili 10 000 koja razlika
pitanje je jedino dali znas dali hoces i dali mozes

nazalost neke firme rade naucnu fantastiku o posla
tj to su totalne BUDALE

Bio sam prije 2 mjeseca u Rijeci kod njih i predao dokumente. Tada mi je djelatnica rekla da me stavila na neku listu. Nakon nekoliko dana sam zvao i rekla je da sam sada 9 na listi. Kada sam opet zvao prije 2 tjedna, onda mi je rekla da sam 2 ili 3 na listi i da ni??ta od ukrcaja do drugog mjeseca iduće godine. Zanima me ??ta im znaći ta lista, tj. je li to samo radi "prodaje magle" ili se stvarno pridr?žavaju te liste. Nije mi logično da se u 2 mjeseca ukrcalo 7-8 kadeta, a u ostala 3 mjeseca da neće nitko. Isto tako sam čuo da postoje i dvije liste, ona sa fakultetom i bez. Sada niti sam ne znam da li je to istina jer bi mi bilo dra?že da mi ka?že da nema posla ili neznam niti ja ??ta, nego da me mulja.

Kakva su va??a iskustva sa tom agencijom i listama?

Bio sam prije 2 mjeseca u Rijeci kod njih i predao dokumente. Tada mi je djelatnica rekla da me stavila na neku listu. Nakon nekoliko dana sam zvao i rekla je da sam sada 9 na listi. Kada sam opet zvao prije 2 tjedna, onda mi je rekla da sam 2 ili 3 na listi i da ni??ta od ukrcaja do drugog mjeseca iduće godine. Zanima me ??ta im znaći ta lista, tj. je li to samo radi "prodaje magle" ili se stvarno pridr?žavaju te liste. Nije mi logično da se u 2 mjeseca ukrcalo 7-8 kadeta, a u ostala 3 mjeseca da neće nitko. Isto tako sam čuo da postoje i dvije liste, ona sa fakultetom i bez. Sada niti sam ne znam da li je to istina jer bi mi bilo dra?že da mi ka?že da nema posla ili neznam niti ja ??ta, nego da me mulja.

Kakva su va??a iskustva sa tom agencijom i listama?

OK korektni skroz bili, na brodu neka druga pisma, ali agencija posebno miletic korektan i ok tip ...

Kontaktirao sam ih krajem 8 mjeseca, kapetan dolinsek i milatovic su mi odgovorili da oni ukrcavaju kadete i asistente. Uglavnom kadeti imaju 650E, kako je on rekao to su dečki sa srednjom elektro školom i sl.
U mojem slučaj pošto imam fakultet ponudio mi je 2200 eura i ukrcaj kao asistent.
Uglavnom predao sam aplikaciju u 9 mjesecu i još čekam. Neki dan sam poslao novi e-mail, gdje mi je javljeno da ima puno ljudi ispred mene koji čekaju ukrcaj i da mi preporučuju da kontaktiram i ostale agencije:D
Tako da vjerojatno imaju neke liste, samo koliko ih se pridržavaju.

jeli netko bio tamo kao terco, nesto se raspitivao i kazu da ima po 2 3 terca na jednom brodu, i plaja 3000eura, pa me zanima ako je neko bio u zadnje vrijeme kod njih na tom sistemu da mi malo kaze kako je itd itd. moze i private

Evo situacija je slijedeca:
na vecim brodovima od 11000 teu i vise imas dva dodatna terca, najcesce su nasi. Prvotno su krcali sve kao terce za 3000 eura, sada cak neki dodje kao 4 ili 5, s nesto nizom placom. Ovisno o zapovjednom kadru su i rasporedjeni poslovi, ali kako god okrenes, ok je, jer ima dosta casnika. Koliko sam informiran, tih terca, kako ih zovu jos support officers im treba. Po moru se sve gvardije drze duple, s tim da je snior in charge a junior support..opet kazem, nije bas tocno definirano kako je posao raspodjeljen itd..Koliko ce to jos sve skupa trajati ne znam, jer vjerujem da im je trosak veliki..ako te jos sto zanima, slobodno pitaj..
Na manjim brodovima ti je jedan dodatan off..

Last edited:
odradio 6mj asistenture a sad da ne primaju kadete do 7og mj. koliko mi je poznato neke su cak i priije iskrcali. mijenjale su se neke linije tako da je par brodova islo na sidro. sve u svemu nije lose bilo :cool:

Back