Koliko sam ima priliku cut i procitat usporedujuci place na drugim LNG firmama ipak mi se cini da je placa za juniore koji su u belgijskom pulu najveca na Exmaru. Na LNGRV floti je placa 2/0 od 7000-8000 Eura samo na brodu uz sve ostale beneficije napisane u temi o Exmaru, a rotacija 2on/2off. Velika prednost je sta se Hrvati na Exmaru ne trebaju misliti o famozna 183 dana navigacije u godini kako im se porez uplacuje u Belgiji, a to im u buducnosti donosi Belgijsku penziju. Na zalost u zadnje vrime krcaju jako malo Hrvata juniora, prvenstveno iz razloga sto smo im dosta skuplji od Ukrajinaca, Jamajcana, Filipinaca i Indijaca.
Mozda bi bilo dobro otvoriti posebnu temu o uvjetima i placama juniora, a i seniora na svim LNG firmama, tako da ljudi znaju koja im je firma interesantna, a ne da mi svako toliko netko od kolega salje privatni upit. Smatram da takve stvari ne treba tajiti, te da ovaj forum i postoji dijelom radi izmjene takvih iskustava, a svi cemo se sloziti da na LNG tankerima ne navigamo iz ljubavi prema moru