Chevron

Ne gledajte placu terca I sekonda.To ste privremeno I to cete odraditi u par godina.Gledajte placu I uvjete za senior oficire.To cete biti najveci dio karijere I to pravi razliku.

Skroz tocno.
Ali ipak je lipse biti placen 8000 nego 4000 dvanaestak godina u dobu kada se stvara obitelj i dom...
​​​​​​Ali naprimjer ja imam koliko imam a cif mozda sa svin bonusima jedno 2000 - 3000 vise od mene sta spada u neki prosjek za tankere i slicno dok je na kontenjera nezamislivo da cif zaradjuje 12 000 dolara plus.
A to je samo jedna firma sa tolikim placama.
I nedaj boze moras ici dalje di ces...
Mora bi ici za junior oficira na najlosiju tankersku firmu...
Tako da je sve to relativno....

Plin plin to je jedino sta bi savjetova mladima tj mladjima :))))

Chevron ti ima svoj ured u Glagowu za ukrcaj casnickog kadra z Evrope - skupa je sa Stena Line ali odvojena zgrada.
Oni ti slabo objavljuju potrebu za kadrom jer dolaze do ljudi na druge nacine ali ako ih nazoves direktno nikad se nezna.

Northern Marine Manning Service, Scotia House, 6 Murdoch Drive, Clydebank, G81 2QQ, Scotland, U.K.
Switchboard: +44 (0)141 876 3200

Sad da ti dajem direktno brojeve od svih ljudi nebi bilo fer prema njima ali jedan od onih s kim bi mogao pricati je Andrew Barrie - Personnel Officer Direct: +44 (0)141 876 3137
E-mail: Andrew.Barrie@stena.com

Nada se da ce ti bar malo pomoci - lip pozdrav

ima netko update za place juniora? gledam place koje su kolege napisale 2017-18 za 3/o i 3ae blizu 5000$ permanent a sad mi nedavno ponudili 4200$.

dok ostali dizu place chevron je spusti za 15% u te 4 godine?

ima netko update za place juniora? gledam place koje su kolege napisale 2017-18 za 3/o i 3ae blizu 5000$ permanent a sad mi nedavno ponudili 4200$.

dok ostali dizu place chevron je spusti za 15% u te 4 godine?

Bice došli Rusi , Ukrajinci Sovjeti..... pa srušilo cijene

Teoretski može. Ja sam kao ETO uspija preći sa kruzera na LNG ali ima sam preporuku da me uopće prime na intervju. Poslije intervjua je lakše
A najveća baza što 4th i 3rd Eng uopće nemaju veze sa teretom tj plinom. Njima je svejedno LNG ili bulk, pomoćni motori, separatori, kompresori.... Sve je to isto

Eh, cruiseri su danas samo sjaj-bijeda one negdašnje slave, nema tu više gušta, a covid-19 je spizdio ono malo što je valjalo, nema tu više kruha ko prije. Evo ja sad radim treći mjesec po šugavoj Antartici, nisam izašao s broda odkako samo se ukrcao, niti ću, a robijaški ugovor 6 mjeseci i još moram trpit ova nova pravila oko covida, karantene i stalna testiranja po brodu. Otud i želja da se vratim na cargo pod stare dane. Koji će mi qurac ovoliki stres po cruiserima.

Susjedova trava a uvijek izgleda zelenija
Ja sam na plin prešao jer tad kruzeri nisu radili. Sad kad rade više mi se ne vraća natrag. Puste restrikcije po brodu. Opet nema vanka, ugovor se produžio pa je sad duži nego na plinu a plaća značajno manja......

Dobro si napravio. Ja da imam vezu već bi odavno otišao sa ovim plutajućih karkašina zvani cruiseri. Plaća mi je pala za 1000 USD a i prije je bila smanjena 30%, glavno da su ugovore opalili na robijaških 6 mjeseci a i to je upitno hoće li mi iko doći u smjenu jer bilo ko da dođe treba biti spremljen preko mjesec dana ranije (pogotovo ako je novi) plus 10 dana karantene u hotelu plus 7 dana handover (senior pozicija) plus "convenient" port plus lokalne regule itd. Po završetku iskrcaja namjeravam polagat tečajeve za Sulzer RT-Flex i MAN MC-C, BOSIET refresh i da se maknem od ovog jada konačno.

Po završetku iskrcaja namjeravam polagat tečajeve za Sulzer RT-Flex i MAN MC-C, BOSIET refresh i da se maknem od ovog jada konačno.

Kolega to je bacanje 4-5k € u vitar po meni,vjerujem da se moze pronaci i posa bez toga ali ako vec idete onda preporucam man me-gi tecaj umjsto mc-c.cruise i gas su uvijek iz nekog razloga bili naj laksi za prebacivanje s jednog na drugi,vjerojatno zbog slicnih standarda po safetyu i nacinu rada...barem sta se tice strojara i elektricara

Da. Nasumično polaganje tečajeva nije riješenje. Neznam o kojoj se točno poziciji radi ali plinaši nisu baš unificirani. Od klasičnih pogon a preko me-gi do DFDE. Pa ti pogodi što ćeš polagati
Na seniora poziciju se ne može upasti bez gas experiance ali ni to nije problem. Iskustvo se. Vrlo brzo pokazuje i napredak je ipak lakši i puno brži

Možda je ipak lakše i jednostavnije prebaciti se na jaču i veću Cruise kompaniju. Danas svi traže

Premda nisam već par godina na CVX ali još imam veze, pa u privitku možete naći zadnje plaće svih časnika.

Hvala kolega. Po tom 3/O i 3AE imaju 4992$. Mozda sam ja krivo cuo preko telefona ali dosta sam siguran da je rekao 42xx$. Vidjet cu ovaj tjedan kakvo je pravo stanje i da li se prici blize toj cifri.

Last edited:
Centrala od nmm za chevron

00 44 141 876 3000

zocni i trazi da pricas sa nekim iz manninga.
nisam 100% da još rade od doma. Spojit ce te sa nekim valjda. Decki na recepciji su ok.

sve ti je navedeno ranije. Pune pozicije raznim kanalima i stvarno rijetko oglašavaju.

nista te ne kosta pitati!

Premda nisam već par godina na CVX ali još imam veze, pa u privitku možete naći zadnje plaće svih časnika.

Ova ti je vec stara
spustili su place 2020 za novo zaposlene.

Starosjedioci juniori u postojecem ranku ce imati postojece place ( iz tabele) iducih 5 godina.

ako ne avancaju u tom time frameu onda idu na nove place koje su nize.

Isto tako, kad sada postojeci terco avanca za sekonda imat ce skoro istu placu jer mu ide po novome (50 usd gori cca).

samo je za juniore vazece.

genijalno osmisljeno🤔

Last edited:
Ova ti je vec stara
spustili su place 2020 za novo zaposlene.

Starosjedioci juniori u postojecem ranku ce imati postojece place ( iz tabele) iducih 5 godina.

ako ne avancaju u tom time frameu onda idu na nove place koje su nize.

Isto tako, kad sada postojeci terco avanca za sekonda imat ce skoro istu placu jer mu ide po novome (50 usd gori cca).

samo je za juniore vazece.

genijalno osmisljeno🤔

Hvala na infu, dobio sam i s razgovora dojam da je atmosfera ne bas najbolja, zato i je odjednom potraga za juniorima.

4240$ total permanent za 3AE/3/O koga zanima... 30-20 omjer dana i dalje.

Ako si tako steks dojam onda u stvari i je jer nam fali juniora kronično.
sve jedan po jedan daju otkaz. Najvise irci pa cak i indijci.

drzim ti fige da dobijes posao👍

Back