Celebrity Cruises

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Slao sam mail direktno Marianu Celanu,na??a ga upravo na ovom forumu :) on ti je ko agent njihov u Miamiu.Taman zavr??io intervju,pita te samo generalna pitanja za sku?žit ti psihu (ono ko Safety first i tako..) nego sad neke konvencije.Ka?žu da će se javit kroz iduči tjedan za potencijalni ukrcaj u studenom.Na kraju me pita onako iz znati?želje, pa di su ti Hrvati strojari i njihove aplikacije. Reka sam mu da uglavnom takvi tra?že plina??e,bar moji kolege ??ta ih osobno poznajem.Valjda mu samo paluba ??alje zahtjeve, a fali strojara. Navali narode!
Heh... a i ja sam ga bio osobno kontaktirao...ima vec dosta mjeseci..pa je rekao da ce se javit...boo...vise ne znam ko tu placa racun,kako god sretno shefe!

Mariano vam je uglavnom potrckalo,radi ono sto mu se kaze i u bazi podataka ima brdo ljudi i javi se kome hoce i kako hoce...
Mene je zvao prije dva tjedna da se ukrcam 01.10. na najnoviji brod u floti pa sam odbio...razlog - nema garancije avancamenata i ugovor 6 mjeseci + tamo se svaki dan radi 12h...
O svemu vam odlucuje office u Miamiu i ako oni kazu moze ond ok...

Primljen sam na Carnival proslu srijedu i reci cu vam da je Carnival jaci od Celebritya trenutno po placama,a to je bitno,a i ne radi se 12h to se zna,sto su po mom misljenju bitno bolji uvijeti...

Moje je iskustvo sa Celebrityom odlicno da se razumijemo,i super je firma za putnicke naravno,ali jednostavno je stvar srece za upasti,ja sam prosle godine dosao s tankera,poslao mail i kroz 10 dana bio na brodu...

Mariano vam je uglavnom potrckalo,radi ono sto mu se kaze i u bazi podataka ima brdo ljudi i javi se kome hoce i kako hoce...
Mene je zvao prije dva tjedna da se ukrcam 01.10. na najnoviji brod u floti pa sam odbio...razlog - nema garancije avancamenata i ugovor 6 mjeseci + tamo se svaki dan radi 12h...
O svemu vam odlucuje office u Miamiu i ako oni kazu moze ond ok...

Primljen sam na Carnival proslu srijedu i reci cu vam da je Carnival jaci od Celebritya trenutno po placama,a to je bitno,a i ne radi se 12h to se zna,sto su po mom misljenju bitno bolji uvijeti...

Moje je iskustvo sa Celebrityom odlicno da se razumijemo,i super je firma za putnicke naravno,ali jednostavno je stvar srece za upasti,ja sam prosle godine dosao s tankera,poslao mail i kroz 10 dana bio na brodu...

Koliko sam shvatia iz ovog topica,ti si učinia već 2 ugovora ko app. mate i sad ti nude treći put isto,valjda s obzirom da nisi "zadovoljia" ocjenama na brodu za avancamenat na seconda.Nemoj me shvatit krivo,osobno mislim da sistem ocjenivanja na brodovima ne??to najsubjektivnije od svega ??ta se zdravo za gotovo uzima na stolovima u firmama i počinjene su te??ke nepravde ovim načinom selekcije..i sam sam osjetia u svojoj pro??losti ko kadet kako je to kad te njemački kapetan ne ?želi vidjet sutra kao oficira na njegovoj njemačkoj firmi,pa te sasječe jednim A4 formatom.A onda te zamjene na brodu dva kadeta,od kojega je jedan dokazani jebivjetar i vjerojatno najljeniji kadet u povijesti firme,al mu se namjesti hrvatski kapetan i "odlične"ocjene na kraju ugovora.
Čisto me zanima,koliko misli?? da su te nahvalili/gadili na brodu i koliko je to presudilo u firmi za "neavancamenat":)ako ku?ži?? ??ta ?želim reč?? ta misli?? da je pravi razlog tome?Pitan čisto iz znati?želje s obzirom da se ja sutra mo?žda nađem sa grcima na brodu..

Imam odlican apprisal form i preporuke od safety officera,ali to ti nije dovoljno na firmi jer nisi grk ili USA boy...obicno sada dolaze ameri kao 2nd off,a nikada nisu uopce bili kadeti nego direktno iz skole za 2nd off...pa dali to ima smisla,bas i nema,ali sto se moze...

Pravi razlog osobno nemogu znati,ali cinjenica je da nemaju bas slobodnih pozicija pa treba cekakti i ponovo imati srece,a gubiti 6 mjeseci navigacije nije bas isplativa stvar narocito ako se onda ne racuna za kapetanski...
Znam tipa koji je odradio 5 ugovora i tek onda dobio avancamenat,a sebi to ne zelim makar to bila NASA...

Celebrity je odlicna firma,dobri brodovi,novi brodovi,puno se nauci,ali se i za 2nd off avancava ultra sporo...za chief off je drukcija situacija i tu im fali ljudi i smatram da nije problem upasti za tu poziciju koja je po mojem misljenju premalo placena - razlika izmedu 2nd i Chief je samo 900$ dok je posao bitno odgovorniji...

Ako nikada nisi bio na putnickom i imas priliku otici samo naprijed to ti je moja preporuka,dok je ostalo na tebi...

heh.....
Ja pokusavam svim silama...na cruisera,za bilo kakvu poziciju...
Uspio sam samo na NCL,a tamo...tek u 2mjesecu 2010 se otvara mjesto.
Kile,a da te piatam kako si na Carnivaala upao,interview?

@ Kile

Svaka cast na ''upadanju'' na CCL a to ti je odlicno da posli skocis na Crystala ili NCL ili RCCL.
Sta se tice vas ostalih morate znati da je Celebrity dobar ako te prime za pocetak i istrpiti te pozicije app. deck ili engine i onda imas vise sanse za CCL ili neke od navedenih gori.

Dobar primjer se vidi na Kili

Sad je isti office Celebrityia i RCCL-a

@ Kile

Svaka cast na ''upadanju'' na CCL a to ti je odlicno da posli skocis na Crystala ili NCL ili RCCL.
Sta se tice vas ostalih morate znati da je Celebrity dobar ako te prime za pocetak i istrpiti te pozicije app. deck ili engine i onda imas vise sanse za CCL ili neke od navedenih gori.

Dobar primjer se vidi na Kili

Sad je isti office Celebrityia i RCCL-a

Svakako se sla?žem

Kile,a da te piatam kako si na Carnivaala upao,interview?

Je prijavio se u Euros iako nisu trazili moj profil ljudi i prosao,pricam i talijanski,ali me nista nije pitao samo struku sve na engleskom...

Dobro Dalmos kaze Celebrity je super za dalje iako je i tamo dobro,samo sto je ugovor 4-2 dok je na RCCL i NCL 2-2 sto je velika razlika...

Imam srece jer sam upao istovremeno i na Bourbon pa sada cekam sto ce biti prije...Kako stvari stoje offshore :uzdravlje

Je prijavio se u Euros iako nisu trazili moj profil ljudi i prosao,pricam i talijanski,ali me nista nije pitao samo struku sve na engleskom...

Dobro Dalmos kaze Celebrity je super za dalje iako je i tamo dobro,samo sto je ugovor 4-2 dok je na RCCL i NCL 2-2 sto je velika razlika...

Imam srece jer sam upao istovremeno i na Bourbon pa sada cekam sto ce biti prije...Kako stvari stoje offshore :uzdravlje
Svaka cast...ne znam kako si ti to uspio...ja vec mjesecima...lovim oklo po cijeloj hrvatsko,ali nista...
Sretno

Sreca,neznam sta da ti kazem drugo...dobro odraditi intervju i to je vec pola posla po meni,do sada koliko sam skuzio to je najbitnije...

Ipak odlazim na Bourbon pocetkom 11.mjesca,sutra me vec salju na HUET i onda na DP...eto uletilo :uzdravlje

Sreca,neznam sta da ti kazem drugo...dobro odraditi intervju i to je vec pola posla po meni,do sada koliko sam skuzio to je najbitnije...

Ipak odlazim na Bourbon pocetkom 11.mjesca,sutra me vec salju na HUET i onda na DP...eto uletilo :uzdravlje
:D
Heh da bar nekom ide...ej...
Jos sad citam da ssm vise nije za ncl...pusiona sam:(

iz facebooka.navali narode!!!

Mariano Celano is looking for 2nd Engineers, Electrical & Electronic Engineers for the upcoming Celebrity Eclipse!!!!
Prije 7 sata/i Â? Komentiraj Â? Sviđa mi se / Ne sviđa mi se

Oliver Cortez

hello Mr. Celano...do you in need of 2nd officers?thanks.
Prije 6 sata/i

Mariano Celano
Hello Oliver! only those 3 positions for now...
Prije 5 sata/i

Uporan je Talijan , zva me vec 2 puta ali nije mi bilo napeto jer sam tek dosa doma ali evo njega opet i mislim da cu ovi put pristat. Jeli ima ode neko od makinista sto su prelazili sa princessa tamo? Kakva su iskustva? Tamo je definitivno bolja placa ali opet nije sve u placi :uzdravlje Sto bi vi izabrali a da ne bude posli:udriglavom

A to je jedino sto mi se ne sviđa, isto ko na princessa, rotacija 4on /2 off, s tim da ja vamo na princessa uvik to nekako namistim da bude 3on/2 off evo sad cu bit 3 miseca doma ako opet idem tamo a neznam ocu se sa celebrityem moc tako igrat. S druge strane razlika u placi je dobrih 1200 eura po misecu tako da neznam sto bi. Prvi izbor uvik su mi bili NCL I Crystal (tu iman ponudu u zraku iako je zanemarivo manja placa ali je rotacija 1/1) zbog rotacije 1/1.

@ Beki

Ja ti mogu dati savjet ali odluka mora biti tvoja.

Ja bi na tvom mistu ostao na PCC jer je placa u Eurima a dolar je u qcu trenutno. A i s PCC mozes uvik upast na NCL ili RCCL te Crystal a i bolji je zovot nego na Celebritia.

sta se tice place jer si govoria da na NCL-u i Crystalu imas manje tu se neslazem jer na Celebritia imas ko sekondo 9000 $ ako se nevaram ( ispravi me ako je greska ) i to je to. A na NCL-u i Crystalu imas BUPU ( zdravstveno ) i Nordben ( penziju ) te imas ugovor 1-1 sistem i imas placu na NCL-u pocetnu 7600$ plus svake godine seniority. Dakle na NCL-u imas ko sekondo mo zes nagurati i do 9700$ i lakse se napreduje nego na Celebritiu.
Na Cristalu imas pocetnu 4300 $ puta 12 miseci i ugovor 1-1 takoder.

DAkle moj savjet ti je da ako mozes na NCL-a ili Crystala da pokusas tamo tj na RCCL-a a ne da se zaljeces i odes na Celebriti samo zbog place a ugovor isti a sam si naglasia da ti je ugovor bitan,

Isto tako sam cuja na firmi da NCL vise ne radi s SSM-om i da izgleda naglasavam IZGLEDA nece vise da uzima Hrvate kao i do sad nego se okrece trzistu Juzne Amerike tj Paname, Argentine i slicno.

Eto nadam se da sam ti pomogao a jos me samo interesira koliku ti je palcu ponudio za Celebrity ?

U makini ti se na Celebrityu radi svaki dan 12h i to ti je 100%,znam jer sam se dosta druzio sa makinistima...
Gvardija 2 x po 4h + 4h overtime...uglavnom su ti sve grci.

Razlika u placi je poprilicna,ja bi na tvom mjestu dobro razmislio,ali isto tako znam da uvijek svi ostanu duze od 4 mjeseca jer nema smjene heheh...pa treba vidjeti sto ti je bitinije,a i kako Dalmos kaze placa je u dolarima sto je lose,a jos ce dolar padati...

Last edited:
Sta se tice P&O Cruises, oni se vec odavno okrecu jeftinijen trzistu. Sad je mene dosa minjat indijac sta je bilo nezamislivo prije samo par miseci. Slali su ih za sekonde ali ovo je prvi koji je dosa za prvoga makine.

Virujen da ce i na Princessa bit ista stvar

Back