Celebrity Cruises

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
da, ne znam koja im je fora s tim radnim vremenom, ali eto...

ako si u nekom drugom departmentu imas vremena za izac, kadet stroja obicno ima slobodno od 12-16 i navecer, ali elektricari rade od 8 ujutro pa do 9 i pol navecer s pauzom za rucak i veceru tako da moras zicati izlazak. uglavnom ce te pustiti, ali zicanje znaci svaki put nateznaje tipa pa bio si vec vani, sta opet? pa sta ces vani itd. pa se meni ni ne da pitati. jos ako si u fire squadu, a vecina elektricara (3rd i asistenti) i kadeta stroja je u fire squadu, onda imas i dezurstvo pa moras nac zamjenu ili ostajes na brodu. tu je jos i port maning koji te skoro redovno zakaci kada je overnight...

uglavnom, crew bar, par cugi i izlazak se svodi na to...

nije tako grozno, ali to radno vrijeme je too much. jos je ovaj brod nov (jedna godina) tako da ima situacija kad si pomalo besposlen, ali opet ne mozes ni van ni u crew bar ni nikamo, samo u pm...

spasava te to sto svi rade minimalno 10-12 sati pa kad vidis da su svi, od cistaca pa do 3 stripe oficira u istim govnima kao i ti, onda ti je nesto lakse pa prolaze dani lagano

e ovo ti je for s departmentima

Kadet palube cini dio plovidbene straze sto znaci da ima gvardiju i 4 sata overtime-a. Nakon toga je slobodan, dok ostali( kadet stroja, asistent struje itd) su dayman-i i rade od 08 do 20 ili 21 ovisno o pauzi za rucak i veceru. To ti je to cisto da znas zasto

e ovo ti je for s departmentima

Kadet palube cini dio plovidbene straze sto znaci da ima gvardiju i 4 sata overtime-a. Nakon toga je slobodan, dok ostali( kadet stroja, asistent struje itd) su dayman-i i rade od 08 do 20 ili 21 ovisno o pauzi za rucak i veceru. To ti je to cisto da znas zasto

znam ja zasto je tako. i kadet stroja ima isto poslagane smjene, tj. ima watch, mi imamo drugačije, i ekipa u hotelu radi u smjenama, mislim da samo spa radi kao mi, cijeli dan, a slobodni su od 9 ili 10 navecer

Doslovno tako do iznemoglosti;
Ovdje vam je big burdelo,arhidia kako kažu grci!!!I još mi stalnoi svi govore da sam došo na dobar brod da su drugi brodovi katastrofa.Radiš svaki dan od 8 do 21 najmanje,neznam gdje se još toliko radi,i mislima da ja ovdje neću dočekat promociju,imaju još dosta grka za popunit mjesta drugih električara!

htio bih dodati još jednu stvar za električare.

nema napredovanja bez faksa (više škole)

dakle, ako imate srednju školu i zaposlite se kao fitter, to ćete i ostati, ne možete postati ni asistent taok da je možda za električare bez faksa najbolje da potraže neku drugu kompaniju ako misle napredovati

Kod nas na brodu je nedavno izložen papir,nešto kao "gap pool position",na kojemu su 2 fittera filipinca spremna za poziciju trećeg električara,neznam kako je to moguće bez faksa ali tako stoji na papiru.

Last edited:
pa možda imaju faks. jedan fitter koji sa mnom radi, filipinac, ima colege završen, a već je par godina fitter. što se tiče škole, ispunjava uvjete, samo ga jebe nacionalnost...

u zadnje vrijeme nije toliko bitno biti grk za zauzeti poziciju. kod nas je jedan drugi el. hrvat, jedan crnogorac. na jednom brodu je i prvi hrvat. čini se da kompanija čisti grke, tj. miješa nacije da bi im bilo lakše upravljati

a na radno vrijeme ne treba više trošiti komentare, istrpit pa vidjet šta dalje... a i celebritiju dolaze novi brodovi, još su dva u brodogradilištu, bit će mjesta za promociju slijedeće godine za one koji budu imali sreće i strpljenja i potrude se.

možda s ovom novom politikom royala i smanje radno vrijeme na razumnu mjeru. na royalu se radi samo deset sati na dan. da mi je netko rekao da ću priželjkivati da radim "samo" deset sati na dan, prasnuo bih u smijeh, ali eto...

btw. ivane, na kojem si ti brodu?

Last edited:
Mi prizeljkujemo radno vrijeme od 10h,odnosno 12h s pauzama,nevjerovatno!
Ja sam ti na Constellationu,sad smo po mediteranu u 11mj idemo u ameriku.

Nemam ni??ta protiv posla ali to sve zvuči stvarno previ??e. Meni treba novac sada, a ne za 10 godina koliko bi mi trebalo za dogurat do solidne plaće, a do tad krediti i hipoteke pojeli kuću i sve haha. Odlučio se ja vi??e ne zamarat cruiserom.

Hvala ljudi na detaljnim informacijama :uzdravlje

Mozes li mi reci

Mozes li mi reci

evo da vam kazem,mene su zvali ko kadeta na celebrty,kroz ova 2 dana bi me treba zvat agent na mob i sve dogovorit

Mozes li mi reci jesi li dugo cekao na odg za celebrity i ko te je zvao,ja sam poslala dokumenta pre neki dan za kadeta ali jos nema ogovora???

Hvala unapred :)

Ako netko zna je li ova adresa jos aktualna jer dva puta sam slao mail i nikakvog odgovora nisam dobio :confused:
Ili ako netko ima kakvu drugu adresu neka je stavi tu.:uzdravlje

jest, aktualna je...meni se celano danas javio, jučer sam mu poslao mail...reako mi je da će mi dogovorit interview sa nekim iz marine dpt-a danas za poz. ADO-a.
Inače sam napravio interview sa celanom u siječnju, pa sam posao 6 mjeseci na carga...i sad sam ga opet kontaktirao...

jest, aktualna je...meni se celano danas javio, jučer sam mu poslao mail...reako mi je da će mi dogovorit interview sa nekim iz marine dpt-a danas za poz. ADO-a.
Inače sam napravio interview sa celanom u siječnju, pa sam posao 6 mjeseci na carga...i sad sam ga opet kontaktirao...

Mozes li mi reci,sta te je pitao Celano na intervjuu,ja sam aplicirala za kadeta,i koliko vremena mu je trebalo da odgovori na meil??

HVALA UNAPRED

Ja inace trazim za 2nd eng, sto inace traze preko svoje stranice,dva puta sam mu slao mail i od odgovora ni O, a proslo je bar 15 dana, danas sam mu poslao treci mail pa cemo vidjet :rolleyes:

Koliko znam dosta je intervjua za strojare sad kraj 9-og i početak 10-og mjeseca... Ako ima ikakvih informacija ljudi javite :uzdravlje

Mi prizeljkujemo radno vrijeme od 10h,odnosno 12h s pauzama,nevjerovatno!
Ja sam ti na Constellationu,sad smo po mediteranu u 11mj idemo u ameriku.

e, jbg, i to će proći. ja sam ti na equinoxu, izgleda da imamo sličnu turu, ako budemo negdje zajedno u luci, mogli bi izac na pivu. nama je baza u civitavechiji, a sada điramo izrael-aleksandrija-grcka-sicilija-napoli-civitavechia jo?? dva-tri kruza pa onda preko bare u 11.

Koliko znam dosta je intervjua za strojare sad kraj 9-og i početak 10-og mjeseca... Ako ima ikakvih informacija ljudi javite :uzdravlje

Ja ne znan za nijedan, a kontaktirao sam sve kompanije a ovaj celano opet ne odgovara, pa san posla i online aplikaciju, ka uvik traze strojare a ustvari samo zele imat rezervu.
Mogu samo pohvalit NCL koji su uredno vracali e-mail, napravio sam intervju preko skypa ali nisam upao, trazili su samo jednog strojara.:(

Zna li tko kad je intervju u Eurosu za Carnivala za strojare. Zvali su me u 6. mjesecu dok sam bio na brodu.

Ne bi bilo lose kad bi se znalo.
Nije nego u prvi dan nazvat telefonski pa se raspitat, aplikacija je vec ispunjena i poslana Eurosu :uzdravlje

e, jbg, i to će proći. ja sam ti na equinoxu, izgleda da imamo sličnu turu, ako budemo negdje zajedno u luci, mogli bi izac na pivu. nama je baza u civitavechiji, a sada điramo izrael-aleksandrija-grcka-sicilija-napoli-civitavechia jo?? dva-tri kruza pa onda preko bare u 11.

E vidio sam Equinox neki dan,nesjecam se koja luka,bio je i biv??i Galaxy,sada Mein Shief ili ne??to tako. Mogli smo negdje na pivu da malo razmjenimo informacije,ali ja ti slabo izlazim s ovog broda,već 4 puta pitam da me pu??te u Barcelonu i uvijek mi reču mo?že nema problema ako nebude nekog posla i uvijek ne??to iskrsne pa mi odgode za slijedeći put!A sve skupa u 4 mj. na brodu na kopno sam iza??ao 3 puta,nema ti ??to drugo govorit.
Nego reci mi za ??to si ti tamo zadu?žen,koje je tvoje područje,??to sve radi?? na decku?meni je sad do??o neki stari sekondo,lud ko mjesec,po cijele dane bi radio,bez puno pauza.Između ostalog reći ću ti samo da smo čistili sve liftove ali detaljno,dizel,krpe,glaspapir,penila i cijeli alat i sve ?živo glancaj,od dna do vrha,elevator shaft,elevator car,rails,counterweight,sve sve....Dva dana jedan lif.Sve se radi i mehanički problemi i električni i pituravanje...
Mo?žda je bilo bolje da sam ti poslo ovo na PM ali nema veze ajde pa se javi s kakvim informacijam,da vidim kako je na drugim brodovima.

Za strojare:
1.) Preko SSM-a za Princess intervju oko 20.10.
2.) Euros Carnival intervju do kraja 10-og mjeseca
3.) Gearbulk bili prije 20-ak dana

Ako jo?? ??to saznam javim...
:uzdravlje

Back