Celebrity Cruises

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Pozdrav svima. Novi sam na forumu i prije svega da pohvalim forum i najvise clanove foruma na nesebicnom pruzanju informacija. Vjerujem mnogima su informacije sa ovoga foruma pomogle,bas kao i meni. Sledece nedelje bih trebao da imam interview na skype sa Marianom Celanom za apprentice deck officera ,pa me interesuje ako moze neko ko je vec imao interview sa doticnim da mi otprilike kaze kakva pitanja idu,i ona standardna i ona u vezi sa strukom. I kad cu znat jesam li primljen. Inace ovo mi je prvi interview uopste pa bih molio za pomoc. Unapred hvala!

bosko, potrazi moje postove na ovoj istoj temi, napisao sam dva ili tri puta sto sam pricao s doticnim, cak detaljno ako se dobro sjecam. uglavnom, interview ti je pola sata, uglavnom pita opcenita pitanja i par o struci

Celebrity ili Princess

Celebrity ili Princess

Zanima me mogucnost ukrcaja, mislim dali netko zna kada je intervju i gdje (cuo sam da je za Princess u Splitu - SSM samo im iznajmljuje prostor?!), i kolika je plaća i ugovor. Inaće sam 3ći stroja (4th eng). Unaprijed hvala.

Zanima me mogucnost ukrcaja, mislim dali netko zna kada je intervju i gdje (cuo sam da je za Princess u Splitu - SSM samo im iznajmljuje prostor?!), i kolika je plaća i ugovor. Inaće sam 3ći stroja (4th eng). Unaprijed hvala.

ako te zanima celebrity, onda se javi direktno celanu, mcealno@rccl.com. mislim da ce ti ponuditi aprentice engineer poziciju, ugovor je 6 mjeseci, radi se 12 sati na dan, lova je 2000 usd. za 3rd engineer su uvjeti slicni, ali je lova 7500... pa ti apliciraj za treceg i vidi sta ce se dogoditi, uglavnom, na celebritiju je lova dobra, ali se sljaka pun gas i u marine odjelu je prilicno vojnicki rezim

interview je preko skypa, itd, da ne pisem ponovo...

i princessu mozes aplicirati direktno, zaboravi ssm, svi ce ti odgovoriti na mail ako je dobro srocen, ako ih zanimas ili ne

Eto mene opet. Zahvaljujuci postovima na ovom forumu dobio sam priliku da odradim intervju sa Celanom za ADO i prosao sam,za dva dana trebaju da me zovu jos za jedan intervju ali preko telefona!Zanima me ako neko od vas zna kakav je taj drugi intervju i po ovome kakve su mi sanse za upast na kompaniju.Unapred hvala!

@Bosko

Kad su me intevjuirali za DCL, na ne-tehničkom intervjuu imao sam pitanja tipa:
Što znaš o našoj kompaniji?
Koja ti je najveća slabost?
Opiši situaciju u kojoj si se sukobio s nadređenim. Sukob s članom tima/kolegom. Kako je nastao sukob? Kako si riješio situaciju?
Što misliš kako bi te bivše kolege opisale kao osobu?
Zašto si odabrao baš našu kompaniju? Što očekuješ od posla/atmosfere?
Gdje se vidiš za pet godina?

Takve stvari.

Kroz kao neki humor/zajebanciju saznaju odgovore na pitanja koja te ne bi smjeli pitati, npr. bračni status, da li imaš djece, ...

Sve ti to provuku kroz kao normalni, opušteni razgovor. Ne rešetaju ovako. :)

ninja edit: formatiranje

Ba?? je i mene kontaktira Celano danas...iman intervju za jedno uru vrimen s njim...ali gledajući iskustva u ovom topicu prije stvara mi nedoumicu...mislin, dobro je to ??to će svak svoga progruati a ne ko i neke na??e firme filipince, ali dr?žati čovika 3 ugovora za kadeta i jo?? ako se poka?že da je extra, je malo previ??e...da nezna ama ba?? ni??ta, u dva miseca bi nauči di je prova di krma a u ostala 4 sve drugo...nego uzima zemljaka koji nezna koji je grad 20 km dalje od njegovog...ali ?živi bili pa vidili ??to će danas reći. :rolleyes:

nodi,kako prodje inervju? nemoj se nadat puno imao sam i ja sa kucharskim drugi intervju danas i opet dobro proslo ali opet nista konkretno oko ukrcaja...ne znam vjerovatno ovi njihovi imaju prednost

Dobro je pro??a, sad čekam da mi ugovori drugi intervju...mada nisam rasčistio sam sa sobom jeli ?želim na putnički...3-4 ugovora ko ado...idem viditi dalje pa ??to bude

Ma neznam odakle vam 3-4 ugovora
Ja nisam napravio ni jedan i pol pa eto, ga dosla limuzina po mene.
Mora da ste vi to nesto krivo shvatili. Pa koji ce normalan covik 5 godina ko kadet navigavat.

Frankie,nisam ja mislio da ce me ikakva limuzina cekat nego po iskustvu momaka sa foruma bar da ce rec nesto konkretnije. medjutim ipak se i to desilo,danas sam dobio offer letter

akac, adresa ti je da ponovimo jos jednom MCelano@rccl.com

Ljudi recite mi vi koji znate,mora li se ispunjavat bas ova njihova forma za ljekarsko i trebaju li ti snimci i ta lista sto se sve testiralo?

Last edited:
akac, adresa ti je da ponovimo jos jednom MCelano@rccl.com

Ljudi recite mi vi koji znate,mora li se ispunjavat bas ova njihova forma za ljekarsko i trebaju li ti snimci i ta lista sto se sve testiralo?

svi doktori koji rade liječnički za pomorce imaju njihove formulare

a za one koji nemaju, da, moraš na njihove formulare i liječnički je malo opsežniji, koštat će te 1300 kn (1200 će te oderati doktor i još 100 za slikanje prsnog koša)

dobra vijest je da te pare dobiješ natrag (u mailu ti celano kaže da refundiraju do 200 usd, ali to nije istina, vraćaju ti koliko god te koštao, englezima je npr. 500 i vratili su svima pare pa lijepo traži od doktora račun na engleskom, a možeš ga žicati i da napiše 50-60 dolara preko cifre koju si platio, ionako to nije službeni račun za porez, nego samo papir na engleskom s njegovim potpisom)

vraćaju pare i za vizu tako da uzmite račun sa sobom (ok je i onaj na hrvatskom u kunama)

i sakupljajte račune za hranu i cugu koju ste kupili po aerodromima/restoranima/bircevima na putu jer i te pare dobijete natrag (na povratku sa prošlog broda, druga kompanija, priložio sam račun sa 8 votki sa madridskog aerodroma i uredno su mi te pare isplatili)

Last edited:
ako nekog zanima

ako nekog zanima

već sam ovdje napisao da se traži treći električar pa eto ponavljam. za 25 dana, dan više-manje, trebat će novi treći električar na equinoxu pa ako nekog zanima, neka šalje mail celanu odmah

uvjeti:
- ugovor 6 mjeseci
- ugodno radno vrijeme 12-13 sati svaki dan, prekovremeni neplaćeni. pauze za ručak i večeru se ne računaju u radno vrijeme tako da obično završite oko 9 i pol navečer, nekad i 15-16 minuta ranije
- plaja 4000 usd
- česti izleti na kopno, uobičajeno jednom u dva mjeseca, ponekad i rjeđe
- oficirski status koji vam ionako ne znači puno jer ste stalno u tuti i dijelite kabinu, ali se navečer možete prošetati u uniformi i plijeniti poglede indijaca i filipinaca polumrtvih od rada
- kabina s pogledom na more
- hrana najpoznatijih svjetskih kuhara u neograničenoj količini :udriglavom

kao bonus (ako se ukrcate na equinox), dobivate i mene u kabini. ne prdim previše, ali mi malo smrde noge tako da nadoknađujem prđenje. trudim se biti ugodno društvo i volim popiti tu i tamo. koju litru.

Back