ko plati brzu nazovimo visu nije ing vec ima uvjerenje da s njim i iskustvom navigacije moze do breveta kapa
ako ide radit na kraj to uvjerenje je manje vridno od polozenog vozackog ispita tj po novome(bolonja fali mu jos jedna godina koja se ne moze platit i biti brza vec sist i zagrijat katrigu)
druge nacije za punu licencu belgija francuska njemacka tribaju fax ili neku visu proslo je vrime od mornara do kapetana s iskustvom(takve sam zapovjednike ima ja njemce)
belgijanci su imali puste papire ali 100nm od kraja na bagerima i sl a kad triba pribacit brod unajme covika za pokrit ih.
oni isto imaju nekakvu ubrzanu skolu ali nije bas misec dva traje koju godinu(kolege su mi isle za licencu prvog dobit) ili fax sta neki imaju
znaci i drugi tribaju fax(zaboravimo filipe i istocnu snagu)
dali je to u redu mislim da nije da bi trebali s srednjom imati mogucnost prvog
i da je velika nepravda ucinjena mladim ljudima jer neki prije te granice su mogli imat brevet prvog a oni godinu posli sa istom skolom zavrsenom nisu
malo je rec smisno ali tu je nasa drzava.
nadam se da ce omogucit ljudima mogucnost da ponovo mogu imat licencu prvog s srednjom skolom bilo bi lipo i pravedno
s ovim sistemom nestat ce mo s trzista agencije za koju godinu zatvoriti ce ili ce prestat s merchant marine i generalno brodima di tribaju licence
ici se na bagere(tamo bitno je da radis ka crv neko ce vec imat licencu)
razlicite offshore jedinice itd.
mislim dugorocno da bi ovo najvise trebalo zaboliti agencije i da bi one same trebale pokrenit inicjativu za promjenu zakona jer njih se direktno tice
kadar koji postoji za 10-tak godina ce nestat a prvih vise nece bit.
000 cekamo choper i gre se doma
pozdrav svima
1. Brzu visu treba ukinit!
-nije posteno da diplomu neko dobije u 6mjeseci samo zato sta je platija i to je sad on ing. a u srednjoj je jedva prolazija. covik ima diplomu kao ing. a nezna sta je derivacija.
sve ove fine spravice sta danas koristimo neko je mora dizajnirat i osmislit, a to su gospodo ljudi koji su grijali doma stolice.
Pa mi na faksu ucimo stvari ka da cemo projektirat motor MAN.
Niko te na skoli ne uci kako prominit spricu ili pumpu, a to je ono najvaznije jer ipak mi radimo na odrzavanju a ne projektiranju motora.