Carnival

Evo ovako ja san ti bia na tom intervju danas. Aplicira san za kadeta struje. Prvo san se izjeba dok nadem taj dio di je taj IMAT (italian maritime academy technology) niko ti ne zna objasniti kkako doci do tamo pita san jedno 30 ljudi svako drugacije govori no nike bitno na kraju san doaa nekako na vrime, ceka tamo dvi ure, i bia pozvan. Prvo san prica sa valjda im superitendent za struju pita me tamo boga i vraga ugl vecinu san zna oko 30min propitivanja onda san isa kod marose. On me trazia da mu dam samo dokumente pita me odakle dolazin i kad mislin polozit eto i da bi bilo dobro ako dobijem posa da polozin eyo prije ukrcaja to je to.. ja san bia jedini kadet struje danas. Ostali su bili kadeti palube talijani.

Evo i mene zanima pozicija za kadeta struje... koja se pitanja vrte na intervjuu... Pa ako ti nije problem da o tome malo napises. Svaka pomoc je dobrodosla 😊

Pa ovako od sheme rasklopne ploce je pocea, sto je dizel generator, sto je transformator, koje vrste motora na brodu imamo (sinkroni i asinkroni), princip po cemu se razlikuju, baterije spojene u seriju, paralelu, i mjesano sto se dobije na izlazu imate vec vrijednosti tamo na papiru, gretzov spoj, inverteri, konverteri; tiristori, PLC, UPS.. i tako 😂

Hi,

Sorry it is not possible via Skype, you need to read drawings and we might ask to draw something… we tried and was a bit ridiculous…
I will for sure call you next time. When you have a minute can you tell what are the requirements for the III/6 (ETO COC)

Meanwhile please share my e-mail address with your colleagues, friends for Electr Cadet and Refr Cadet. I need to hire around 40.

Thanks, regards,
_________________________________________________________________________________________________
Evo ovo je meni odgovorio Marossa, ja nemogu ici na interview i kao nemoze preko skajpa ali da mu treba 40 ljudi...

Kolegu su pitali sljedece:
1.Jednostavna shema startera motora(osigurači, termalna zaÅ¡tita, znaci shema i pokaze na osigurače i pita Å¡ta je to..),
2.Slika motora(pita šta koji dio je stator, rotor, prikljucnice),
3.Zvijezda trokut spoj(slika spojenog motora i pita koji je to spoj, nacrta na papiru U,V,Z i kaže da mu spojiš u trokut ili zvijezdu), 4.Frequency convertere(šta radi koji dio sheme, cycloconverter),
5.Opet neka shema i pita šta je dio sa diodama (greatzov spoj)
6.Nacrta serijski i paralelno 4 baterije i pita kakav je napon odnosno struja i imaš voltmetar i ampermetar i pita da izmjeris struju i napon( na papiru naravno, di bi spojio ampermetar a di voltmetar)

Ne kuzin koja im je sema sa tim ETO od kad kadet mora imat ETO.. ni oni sami ne znaju sto triba za ETO..
Ja san odradia kadeturu na bulku i od tud iman 6mj navigacije a sto onaj koji dode prvi put ka kadet i oce bas na kruzer i nema nikakvog prethodnog iskustva i oni ce ga otkantat jer nema ETO. Ja ga pitan ako dobijen posa i ako se ukrcan da cu risit ETO nakon ugovora jer mi fali jos upravljanje brodicom da bi moga izac ostalo sve iman, a on kaze bilo bi dobro da to risis ako dobijes posa prije ukrcaja. A boze ljudi i zakona 😐

A on je mislim pitao ovako, koji su uvjeti...Koliko sam skuzio po nekim informacijama (neka me neko ispravi ako sam u krivu) oni ti imaju Electronic cadet A i Electronic cadet B..razlika je u placi ovaj ima 1600e a cadet B3300, cuo sam da je jedan decko.. sa prijasnjim iskustvom imao je ETO dobio odma za Electronic cadet B...tako da definitivno nije lose imati ETO ako ga mozes izvaditi...A sto se tice brodice ako imas 6mj odi odslusaj tecaj, jest da kosta cirka 2000kn ali jbg..ja nisam imao godinu dana pa sam isao na tecaj samo da dobijem brevet da mogu na taj famozni ETO izaci. Pozdrav :)

Ne kosta 2000kn nego oko 1300kn tako mi je rekla u adria libar sibenik i samo mi on fali da krenem poloziti taj ETO. A planiran poloziti u 10.misecu u sibeniku.. al bogami ako bude u diversa brze taj brevet icu tamo. Adriu libar cekan vec 2 miseca da mi organizira to prvo kaze druga polovica 9.og onda nazoven za 2 tjedna pa kaze pocetak 10.og

Ja vjerujem da tko je bio u Napoliu da ce i dobiti posao jer je odaziv stvarno bio nikakav a mora zaposliti 40 ljudi.. Ja sam bio jucer, prije mene na popisu je se upisao samo jedan momak i to talijan.. Sve skupa sam bio gotov u nekih 25 minuta.. Popricao malo sa onim covjekom za struju, eto sve je vec napisano sta pita s tim da sam vise ja njega ispitivao nego on mene.. Dosao kod Marosse i onog lika, dok je Marossa gledao dokumente, sa onim covjekom sam porazgovarao tko sam i gdje zivim, gdje radim, na sta je on rekao Marossi da me nema sta pitat vise (kad je cuo kako pricam eng.). Jako bitna stavka je engleski, tko se muci sa njime, nema sta trazit tamo.

Rekao mi je Marossa da ce mi poslat mail sa rezultatima do kraja tjedna ili pocetkom iduceg. Ishiara test me nisu ni pitali.

P.s. I mene je onaj covjek pitao da li imam COC pa sam mu lijepo objasnio da moram imati 6 mjeseci navigacije da bih to rijesio, pa je rekao OK then :)

Koliko su strogi u vezi tih pitanja oko struke?
Znam većinu, ali opet proÅ¡lo je već neko vrime otkad sam studira pa nisam siguran da ću znat neke stvari...

Nema strogi ili ne strogi.. Pricas sa jednim covjekom kao da se znate sto godina.. Vrlo je jednostavno - ili znas ili ne znas...

Ono šta sam tia pitat je šta ako ne znaš odgovor na neko pitanje?
Jesi baš zna sve šta te pitalo ili?
Jel puno zapinje oko nečeg u Å¡ta nisi siguran?

Ako ne znas odgovor, kazes da ne znas, sta sad.. Ne ides za chief-a nego za kadeta.. Reci ce ti on sta je to sta te pitao... Ne ubijaju tamo nego provjeravaju sta znas...

U svakom slucaju, glupo je da ides a ne znas nista.. Za pripremu svakako uzmi jednu shemu sa google-a i uci simbole.. Za svaki simbol procitaj sta je i kako funkcionira.. Tipa simbol transformatora - procitaj sta je transformator i od cega se sastoji i cemu sluzi, kako funkcionira.. Traze se osnove...

E da, calculating power je isto dobro za ponoviti...

Od vas koji ste bili u Napoliu - da li je se kome javio Marossa? Rekao se javiti krajem tjedna-pocetkom iduceg, pa jos nista...

Back