Carnival

carnival

carnival

evo vam moje gledanje na Carnival, zivot na Carnivalu, mogucnosti avancavanja i sl. Nakon jednoga cijeloga i polovice drugoga ugovora mogu slobodno reci da je ovo jedna velika farsa, da nema veze sa pricama koje se pricaju o putnickim brodovima. Jedina dobra stvar je to sto je placa dobra ako imas 20ak godina i 1-2 za trecega a sve ostalo je nista. Za avancati za sekonda treba odraditi 4-5 ugovora znaci jedno 3 godine ako se dobro ulizes glavonjama jer je to jedini nacin. Znanje i rad uopce nisu bitni i ne cijene se i ne traze. Posebna prica je odnos talijana prema nama hrvatima koji nas nimalo ne cijene, jako lose govore engleski i pricaju ga jedino ako bas moraju tj ako si sa njim u gvardiji a inace se ne obracaju, svaki drugi tjedan je meeting svih oficira makinje u ECR i taj meeting se odrzava na talijanskom. ja sam dobio warning zato sto sam napustio meeting pa mozeze misliti kakav je to tretman. ovi nasi koji su tu dugo godina su ime se uglavnom prilagodili, sve im je to ok jer su oni vecina pa im se kao treba prilagoditi, ako je jedan talijan u drustvu 2 nasa stara "carnivalovca" nasi pocinju pricati talijanski i cak ignoriraju onoga nasega koji ne govori talijanski. zalosno ali je tako jer sam dozivio dosta puta pogotovu na ovome brodu koji jos odradujem. sto se tice posla, ovo je totalno zatupljivanje jer se posao svede na posao mazaca-na otvaranje i zatvaranje ventila i to je to, izgubi se svaki smisao za rad. placa je dobra 4300 â?? ako se gleda u kratkom vremenu ali na duze vrijeme je pusiona jer se tesko napreduje. trenutno im fali puno ljudi, uzimaju sve redom, cak i ljude bez iskustva, nama trenutno fale 2 treca.
sto se tice hrane-hrana je blago receno katastrofa bez ukusa i mirisa a ne moze ni biti drugacija kad nas hrani najgladnija nacija na svijetu-indijci. Party! eto je posebna prica-nema ih uopce to su totalne gluparije, sve puno zutih i crnih a zabava nikakva. internet je skup 20 dolara 200minuta, telefon 10 dolara 55 min sto je ok. porti su isto tako katastrofa, nema se sto vidjeti, jedino ako imas srece pa mozes otici negdje na plazu. gvardije su pa tako da u toku ugovora mozes jedan ili 2 mjeseca izlaziti ako imas gdje.
eto to je moje vidjenje situacije ovdje ako netko ima pitanja moze se slobodno javiti.
pozdrav svima!

Dragi pomorac-dubrovnik meni je drago da si nam se pridruzia i pocea stavljati postove ali prika pitam ja tebe Sta ti radis na toj firmi ako ti nista nepase. PA bolje biti na teretnom brodu i sritan nego na cruiseru i nesritan tj nezxadovoljan ko ti?

Prema tvom postu ti si jako frustriran i ljut stoga digni sidro i ajde tamo di si sritan jer nista nemoze platiti da se posao radi s osmjehom. Nadam se da ces razumit moje pitanje a ne naljutit se. :uzdravlje

prika ja ti se divim, fakat.....ja te talijane ne mogu probavit nikako...a to sa nasima tamo to znam...ma ne dat im gusta...zato mi se dosta svidjaju ovi sa NCL, nikad nisam imo losa iskustva ni sa odnosom, ni jezikom, a mislim ni ostale moje kolege! Mozda sam samo imo srecu!
Te Talijane ni u portu nemogu.....nikad zaboravit necu kad sam doso doma (dok sam jos radio sa njima) lud ko kupus i za nefalit naso doma neke goste talijane! Nasrala se stoka i pocela radit nered po kuci! Nema druge nego zasuko rukave i tarapana, platili su i za sebe i za one na brodu! Od onda vise preko mog kucnog praga ne prelaze...!

mozda covjek nema gdje drugo poc za toliku placu a svi idemo radi para pa pitam ja tebe DALMOSU kad si zadnji put cuo da neko daje 4300 eura za treceg ako i daje za uvalit se tamo lutrija je ko dobit na lotu,ja sam na istoj firmi i SLAZEM SE SA SVIME STO JE REKO AKO TI ZNAS NEKU KOMPANIJU S BOLJIM UGOVOROM I PLACOM PRIBLIZNO OVOJ JAVI MI MOLIM TE

Pomorac-DU,mislin da ti je Dalmo?? da najbolji savjet...Čovjek mo?že posli upast i u veće probleme osim samo ljutnje ako radi ne??to ili negdi di nevoli...

Inaće,pozdrav i dobro nam do??a..

mozda covjek nema gdje drugo poc za toliku placu a svi idemo radi para pa pitam ja tebe DALMOSU kad si zadnji put cuo da neko daje 4300 eura za treceg ako i daje za uvalit se tamo lutrija je ko dobit na lotu,ja sam na istoj firmi i SLAZEM SE SA SVIME STO JE REKO AKO TI ZNAS NEKU KOMPANIJU S BOLJIM UGOVOROM I PLACOM PRIBLIZNO OVOJ JAVI MI MOLIM TE

Sve ovisi koliko covjek moze trpit, ali sto se tice boljih placa i ugovora daleko od toga da nema boljih od Carnivala, u bilo kojem segmentu pomorstva. Carnival i Princess ne daju neku buducnost nasim ljudima osim onih koji dobro pricaju i imaju volje pricat talijanski. Ja osobno ne mogu i dosta mi je talijana za cijeli zivot iako ima cetiri godine da ne radim s njima.

Zivili!!!:uzdravlje

Bolje uvjete ti krce RCCL i Crystal cruise i NCL i to ugovori su otprilike 3-3 a place su pocetne 7600 dolara na NCL-u pa do 10000 na RCCL-a. I to u rangu drugog makine. Znam da ces sad reci da si ti treci makine ali ode kod nas i na RCCL dolaze ljudi s kCarnivala koji su bili tamo treci a ode oma upadaju za sekonde. Stoga tia san samo reci da bi ja rade isa i ulicu cistit a nebi trpija ako nemogu da me neko jebe bez kurca. nisan ja nista njemu lose napisao. Ako ti mozes trpiti ti trpi to je tvoj izbor meni ni iz depa ni u dep. Ali znan kako je jer san na Princessa bija 3 godine i to san upao u skupini od prvih 12 Hrvata ikad. Stoga znan kako je a ujedno svak sebi kroji sudbinu pa ko voli nek izvoli. Pozdrav vama decki s Carnivala ali kad dodes na drugu firmu onda ces vidit sta ti ja pricam jer nije u soldima sve. Bolje je imati i 4500$ i ziviti i raditi s osmjehom. Ja osobno nevolim da mi neko namece ono sta ne zelim a isto tako nevolim ljude koji se pod svakim popustaju a znaju da su u pravu bili.

Sa NCL radi SSM (Split Ship Management).
Nisu dosad uzimali asistente struje, ne znam zašto jer ja ne bi imao ništa protiv da mi pošalju nekog našeg asistenta.
E sad asistent može zaradit najviše 1800 dolara sa puno overtime-a i posal je više manje samo minjat žarulje i eventualno popravit koju perilicu ili sušilicu, a ugovor je min 6 mjeseci.
Teško da bi netko od naših na to pristao, ili možda bi ??? Na Carnivala je ipak puno više love za Asistenta !
Slijedeći korak je 2nd Elect koji rade samo po kužinama za cca 2500 dolara. Skoro sve su to na NCL Filipinci.
Naši obično startaju kao Elect Eng sa 7600 USD, pa preko Automation Eng.-a do Chief Elect. Eng.-a.

Bolje uvjete ti krce RCCL i Crystal cruise i NCL i to ugovori su otprilike 3-3 a place su pocetne 7600 dolara na NCL-u pa do 10000 na RCCL-a. I to u rangu drugog makine. Znam da ces sad reci da si ti treci makine ali ode kod nas i na RCCL dolaze ljudi s kCarnivala koji su bili tamo treci a ode oma upadaju za sekonde. Stoga tia san samo reci da bi ja rade isa i ulicu cistit a nebi trpija ako nemogu da me neko jebe bez kurca. nisan ja nista njemu lose napisao. Ako ti mozes trpiti ti trpi to je tvoj izbor meni ni iz depa ni u dep. Ali znan kako je jer san na Princessa bija 3 godine i to san upao u skupini od prvih 12 Hrvata ikad. Stoga znan kako je a ujedno svak sebi kroji sudbinu pa ko voli nek izvoli. Pozdrav vama decki s Carnivala ali kad dodes na drugu firmu onda ces vidit sta ti ja pricam jer nije u soldima sve. Bolje je imati i 4500$ i ziviti i raditi s osmjehom. Ja osobno nevolim da mi neko namece ono sta ne zelim a isto tako nevolim ljude koji se pod svakim popustaju a znaju da su u pravu bili.

nisam ja reko da ja njima popustam ,nedam na sebe ako sam u pravu,slo sam ja CV na sve te kompanije pa zasad nista i sto bi trebo stat doma i cekat nekog drugog ko zna koliko, ja se micem od tamo cim mi upadne neka bolja prilika ali zasad nista,.nije u parama sve istina ,ali nemam bas sad izbora

nisam ja reko da ja njima popustam ,nedam na sebe ako sam u pravu,slo sam ja CV na sve te kompanije pa zasad nista i sto bi trebo stat doma i cekat nekog drugog ko zna koliko, ja se micem od tamo cim mi upadne neka bolja prilika ali zasad nista,.nije u parama sve istina ,ali nemam bas sad izbora

Tako je Mok u potpunosti se slazem s tebom. ALi procitaj svoj post prije pa ces viditi zasto san ja napisao svoj post. Aj pozdrav i na kojem si brodu?

sve bi to bilo dobro i uredno kad bi te kompanije i primale jer evo ja sam konkretno vec 3 godine zaredom saljem cv Franku nilsenu na royala i nista (saljem svakih 6 mjeseci), iskustvo imam 13 godina cargo i sada 6 godina carnivala, prvi palube itd. ma svaki put isti odgovor trenutno nista imamo vas u vidu cim se koja pozicija otvori, doduse na ncl nisam niti isao jer imam averzije od nasih agencija, mozda i nisam u pravu ali losa iskustva (ssm), na carnivala sam direktno preko talijana- monte carlo. sve u svemu nije da nebi volio cisto promjene radi jer eto svatko ima razlicito iskustvo, ja sam se sa talijanima dobro uklopio, mozda i jer govorim dobro njihov jezik ali promjena bi dobro dosla. sve u svemu nije lako bas tek tako promijeniti kompaniju pogotovo ne na palubi, mozda makina malo lakse, ali deck je uvijek popunjen. drugo, neznam, ja sam na carnival imagination, svaki ponedjeljak i petak miami, svaka subota i nedjelja (overnight) u nassau pa ako je netko ovdje javite se mozemo se i naci vani,pozdrav

sve bi to bilo dobro i uredno kad bi te kompanije i primale jer evo ja sam konkretno vec 3 godine zaredom saljem cv Franku nilsenu na royala i nista (saljem svakih 6 mjeseci), iskustvo imam 13 godina cargo i sada 6 godina carnivala, prvi palube itd. ma svaki put isti odgovor trenutno nista imamo vas u vidu cim se koja pozicija otvori, doduse na ncl nisam niti isao jer imam averzije od nasih agencija, mozda i nisam u pravu ali losa iskustva (ssm), na carnivala sam direktno preko talijana- monte carlo. sve u svemu nije da nebi volio cisto promjene radi jer eto svatko ima razlicito iskustvo, ja sam se sa talijanima dobro uklopio, mozda i jer govorim dobro njihov jezik ali promjena bi dobro dosla. sve u svemu nije lako bas tek tako promijeniti kompaniju pogotovo ne na palubi, mozda makina malo lakse, ali deck je uvijek popunjen. drugo, neznam, ja sam na carnival imagination, svaki ponedjeljak i petak miami, svaka subota i nedjelja (overnight) u nassau pa ako je netko ovdje javite se mozemo se i naci vani,pozdrav

Marinise Care i ja san u Miamiu i u Nassau. Inace san an Norwegian Sky-u. MIslim da smo ja i ti non stop skupa u luci. Virujem da nevolis agente a ni ja isto a ima san srice da san na NCL upao priko neta jer kad san ode dosa SSM jos nije ni pocea krcat nase ljude. Eto toliko a javi na PM kad cemo se naci ako uvatimo vrimena. Aj pozdrav :uzdravlje

Tako je Mok u potpunosti se slazem s tebom. ALi procitaj svoj post prije pa ces viditi zasto san ja napisao svoj post. Aj pozdrav i na kojem si brodu?

sada sam doma ali bi trebo ic odma iza nove godine,do tada ces ti vec bit doma pretpostavljam

Back