Carnival

iguazu ne boj se,ako znas talijanski,spanjolski nemas straja na carnivala.ja prican engleski dosta dobro ali na carnivala je to zaboravljeni jezik,viruj mi.puno srice u eurosa,ljudi su stvarno ok za razliku od talijana iz monte carla

Ma bas sam se danas čuo s likom u Rijeci, znaće mi u ponedjeljak reći da li ima smisla čekati taj intervju. Rekao sam mu sve i bio je opet korektan. Naime, bilo bi glupo odraditi intervju pa ti daju dvojku kao da nemas iskustva, kao sto su mi rekli kad sam bio u Gloptika . To su znali i prije intervjua, samo sam im bio izgleda za popuniti broj. Pa će ovaj provjeriti u Monte Karlu da li im treba strojara tako da ću znati di sam. I lipo mi je rekao da ne mogu vi??e gori dok ne rijesim Vi??u. Korektno. A onda je na meni sve ostalo. A btw talijanski znam toliko da se ne mogu izgubiti. Dovoljno?

ok strojar sanse su ti velike, iskustvo je bitno ali ne previse iskustva, znaci par godina iskustva mladja osoba do 30 godina, visa nije problem jer imas brevet do prvoga, a za to ce ti na carnivala trebati 15 godina minimum od terca do prvog i jos hrvat, ma ne brini ako imas vremena ncekati, intervju ce biti, imaju ih svako par mjeseci, oko jezika je dobro sto znas talijanski jos ces ga malo doraditi na brodu, jedino im se moras naviknuti na sistem, niko nije sa carnivala otisao zbog place a i malo ih je otislo zbog dugih ugovora, jedini problem su pastari i njihov nacin rada, u stvari problem je u nama jer se mi njima moramo prilagoditi ipak su oni tamo vecina. znaci sretno nadam se da ce ti uspjeti
http://www.pomorac.net/images/icons/icon14.gif

E jebiga, u toj tvojoj prići se ne nalazim. Imam vise od 30 godina, ponekad mi se čini da imam previse iskustva ( na sto god pomisliš) na moru i nisam sklon spustati glavu ( imam Prominske krvi). Najgore sto sam je jedini i zadnji put spustio pred nasim čovikom, kad sam prvi put 92 dosao na stranca, a samo nas dvojica hrvata. I ubijao me na sve načine. Neznam je li ko bio u Sepetibi ( Brazil, blizu Ria), od kapije do broda ima cili dan i ja zakasnim, i on me hoće iskrcati. NI Kapo ni Barba ali on hoće. Najradije bi mu ime stavio ovdje. Ovoga sam se sitio kad si spomenuo pastare i njihov mentalitet. Ali čovik, Balkanca moze sjebati samo Balkanac.Za druge smo prejaki. U svemu, tako da se toga najmanje bojim. Vidiću u ponedjeljak da li su godine presudne, zato sam ga i zvao da to provjeri. A ako me pozovu onda ću im otpivati jednu talijansku kanconu, malo prićati o Barilli i raznim umacima, a ako ne bude dovoljno napomenuti ču im da mi je dida bio u njihovom logoru:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ma to je nova fora jer kazu trebaju mlede ljude, jer naravno lakse ce mladog covjeka driblat nego starijeg ali sa 5-6 godina iskustva, to je sluzbeno, u stvari ako je gusto uzmu sve koje imaju na raspolaganju samo kazem prednost imaju mladji, kao i svaka agencija nikad ne kazu ne jer rezerva im uvijek treba, u svakom slucaju javiti se eurosu i prijaviti se za intervju, ne gubis nista.
problem je sto rijetko te stave za sekonda, ides za trecega bez obzira sto msi bio prije (ja sam kao prvi palube sa tankera dosao za treceg srecom 3 tjedna i odmah za sekonda i zatim 4 godine cekanja za proci za prvoga) to je malo zajebano a pogotovo jer u gvardiji su dva oficira gazda i asistent a treci su asistenti gvardije i onda ti se desi da ti balavac koji pojma nema di je prova ili krma komanduje i salje ko p...u okolo. to je frustrirajuce i zbog toga je puno ljudi otislo, ako uletis direktno kao sekondo onda je dobro samo dok ukapiras njihov sistem. u globalu nije lose, i kompanija je super za nas neradnike i ljencine, royal ima bolje ugovore placa je na godisnjoj razini skoro pa ista, ncl ima bolje ugovore, para na godisnjoj razini ista, ali nema bolje lezarine od carnivala a i lakse je uletiti nego na druge dvije (royal i ncl). u svakom slucaju bi mi bilo drago da ima koji hrvat da imam s kime popricat s vremena na vrijeme, zato sretno nadam se da ce vam uspjeti.

Fala čovik, ako uspijem ući unutra probaćemo, uvik se moze vratiti nazad na cargo. Barem toga ima ka skalje....

Carnival je stvoren za neradnike.Teze je otic nego doci kako se kaze.Nemozes dobiti otkaz ako ne napravis jebeno sranje,ako ne padnes na alkohol/droga tesu i ako te ne ulove sa putnicom i ako se ne potuces mozes tamo ostati 100 godina.Evo meni 7ma godina....

Pozdrav

Pozdrav

Vidim da ovdje ima dosta ljudi koji su duze na Carnivala pa bi samo pitao ima li itko nekakvih iskustava sa Conquest klasom´u makinji jer idem na Liberty za 20 dana.:kafa

znali se kad bi mogao biti intervju??i opcenito da li ce itko u bliskoj buducnosti imati intervjue za ukrcaj na putnicke(mene nejvise interesira od 12 do 2 mjeseca) hvala.

Evo malo za one koji gledaju ic na carnival. ZIvot je definitivno puno bolji nego na cargu. Ima dosta ispiranja mozga, drilova, tecajeva itd, nista neocekivano za putnicke brodove. Hrana je solidna, imas uvik izbor tako da nema gladi. Tko je navika popit 4-5 pivi dnevno nek ni ne dolazi jer nema pijancevanja. Posal 3 rd engineera je sranje uglavnom. Kad uvatis pogon uglavnom se dosadjujes. Ima jedno 10 fittera, 15 wipera, motormana, mazaca, plumbera itd tako da oni sve rade. Overtime- rijetko, osim ako zelis da te se vidi po makinji za showtime. Svaki misec se minjaju gvardije tako da svi uspiju izlazit vanka broda. Uglavnom za neradnike dobro, ali se treba nacekat za avancat-puno i previse. Talijani su uglavnom guba, parlaju svoje, engleski im je katastrofalan tako da treba bit dosta strpljiv s njima. Prodaju muda za bubrige ka i svi. Nismo ni mi hrvati nista bolji haha. Eto ako netko ima konkretna pitanja rado cu mu odgovorit. E placa za 3rd eng 4300 eura. U eurosa su rekli 4500 ali nije.

ja san se prijavio za razgovor sada u 12. misec.za asistenta stroja
Da sam na tvom mistu ne bi isa za asistenta nikako jer ces se nacekat da avancas za trecega. Kazu min.4 ugovora. Bia je sa mnom electronic cadet iz ST i kaze mi da mora odradit 4 ugovora da ga avancaju za electr.jr. Ugovor je 4 miseca pa ti vidi.

a vidit cu.tu asistenturu svakako moran odradit , a ono ne znan , radje cu tamo nego negdi drugo.daj opisi malo kakav je zivot tamo?

zivot ti nije los ali sve zavisi koji te brod zapadne ako odes na FANTASY klasu bit ce ti malo gore ali opet bolje nego na teretnim samo se s onim budalama talijanima nikad nezna ,vecih budala u zivotu vidio nisam,imas partye ali nesmijes puno pit lako ces doma odletit

Hoce li bit taj intervju sigurno u 12tom, meni su rekli kroz mjesec dana u 10tom mjesecu, nebi ih volio cekati puno pa da reknu nisi primljen, kad te prime koliko se ceka za ukrcaj?

Pozdrav ,

Ja sam također mislio ići na carnivala kao asistent electronic ako uspijem proći taj intervju i ako upadnem,a kako su mi rekli u eurosa nebi trebao biti problem samo je za električare intervju rijeđe i tek je krajem 1 mj.
Jeli zna netko kakve su plaće za asistenta struje?

Back