Carnival

Vecinu ovoga sto je Kimi opisao prosao sam i ja (intervju sa pitanjima, zatim testove inteligencije Utilia 1, zatim intervju uzivo preko Hire Vu) pocetkom prosle godine ali za poziciju Deck Cadet, ostalo je jos to finalno u njihovoj agenciji da tipkam to....ali sve se prekinulo zbog korone. U medjuvremenu dobijem ukrcaj na bulka, odradim 8 mjeseci kadeture i trenutno imam veliku zelju da se prebacim na Carnivala kao Cadet. Par puta su mi slali upitnike dok sam bio na brodu da li sam zainteresovan, sve sam to odgovarao potvrdno.I sada mi ne odgovaraju na mail, moj recruiter, a slao sam i na onaj oficijalni mail Carnivala poruku. Ove linkedin profile sto ste postavljali, ne mogu se poslati poruke ako nismo Premium clanovi linkedina....imate li neki kontakt Dunje Engels, mail ili nesto? poslao bih joj poruku, jer ne mogu nikako na Linkedin, zakljucana je opcija...

Last edited:
pterodaktil Premium članovi? Ja sam joj isto preko Linkedina posla poruku prije nekih 18 dana a isto nisam premium član, odgovorila mi idući dan i poslala isti ovaj link za prijavu sa službene stranice koju je postavia kolega hclifer gore iznad...

Neznam, treba bi je moć kontaktirat, jedino ako nije ključala profil ili mijenjala postavke, ako su je satrali ljudi s porukama zadnjih dana... A moguće i da nemaju otvaranja za poziciju deck cadeta, jer nevidim to nigdi u oglasima poslova za koje traže kadar, pa ti zato ne odgovaraju trenutno

pterodaktil Premium članovi? Ja sam joj isto preko Linkedina posla poruku prije nekih 18 dana a isto nisam premium član, odgovorila mi idući dan i poslala isti ovaj link za prijavu sa službene stranice koju je postavia kolega hclifer gore iznad...

Neznam, treba bi je moć kontaktirat, jedino ako nije ključala profil ili mijenjala postavke, ako su je satrali ljudi s porukama zadnjih dana... A moguće i da nemaju otvaranja za poziciju deck cadeta, jer nevidim to nigdi u oglasima poslova za koje traže kadar, pa ti zato ne odgovaraju trenutno

Zakljucan joj je profil na Linkedin i nemoguce je slati poruke (ukoliko se ne pratimo) bez ako si premium clan. Zapratio sam je prije 10tak dana ali nije uzvratila.

A malo mi je bezveze da barem ne odgovaraju na mail, neka kazu trenutno nemamo potraznje za deck cadeta i to je to. ( ipak sam prosao sve te testove i intervjue). Ovako konstantno drzanje u neizvjesnost

Last edited:
pterodaktil
Mani se ćorava posla, briga njih za deck kadete, u moje vrijeme kad sam tamo bio treći (2005/2006) tad su krcali samo talijane na tu poziciju. Ne vjerujem da se puno promijenilo od tad, jedino što je sad situacija još gora zbog tih testova. Trebao si opaliti punih 12 mjeseci na tom bulkeru i sad polagat poručnički i onda bi imao nešto, sad nemaš ništa.

A malo mi je bezveze da barem ne odgovaraju na mail, neka kazu trenutno nemamo potraznje za deck cadeta i to je to. ( ipak sam prosao sve te testove i intervjue). Ovako konstantno drzanje u neizvjesnost

Da nije korektno s njihove strane, nije, al ko nas pita... Nije ih briga i ćao... Ovo šta spominješ da je neizvjesno... Nije nego je jasno... Nisi prioritet i imaju druge ljude u planu, ukratko ne računaju na tebe i šteta je gubit vrime čekajući... Guraj posal i karijeru di god uspiješ... Bia par puta u sličnoj situaciji dosad, pa pišen iz iskustva, najgore je imat tu nadu nakon šta ti se duže vrimena ne javljaju... Šta je prije izbiješ iz glave prije ćeš ić dalje i prihvatit ono šta ti se nudi makar bila lošija opcija al je barem realna...

I meni su sad nakon šta sam proša sve intervjue i testove rekli da sam primljen i poslali ponudu koju sam prihvatia. Naglasili su da me mogu zvat za 2 il 5 miseci. Isto neću sidit i čekat da se jave, niti znam šta će bit s ovom pandemijom i oće bit novih blokada. Može opet stat sve pa san izgubia vrime bezveze... Tražim dalje svakako, a ako me pozovu uskoro, odlično...

Last edited:
pterodaktil
Mani se ćorava posla, briga njih za deck kadete, u moje vrijeme kad sam tamo bio treći (2005/2006) tad su krcali samo talijane na tu poziciju. Ne vjerujem da se puno promijenilo od tad, jedino što je sad situacija još gora zbog tih testova. Trebao si opaliti punih 12 mjeseci na tom bulkeru i sad polagat poručnički i onda bi imao nešto, sad nemaš ništa.

A sto znam, ljetos su ukrcali momka sto je studirao sa mnom kao Engine cadet. Znam da je za Deck cadeta teze. Nije da nemam nista, ceka me ukrcaj na istoj kompaniji pocetkom godine, dobio sam super appraisal. Ali nisam ni htio ostati 12 mjeseci odjednom, jer zelim da promijenim vrstu broda, kao zadnju opciju gledam bulkere i kontejnere

Last edited:
Cadet na Carnivala je odlična pozicija. Nećeš minjati žarulje nigdi niti ćeš radacati išta. Ići ćeš s 3rd ETO okolo i učiti posal. Slijedeći ugovor si B kadet. Imat ćeš 3400eura ili nešto više od 4000$. A to je plaća električara na balku koji rsdi sve i odgovoran je za sve. A ti nisi za ništa. Nemaš ni manovre ni dežurstva. To je pravi ubod
Btw jeli taj ETO koji te bija intervjuira slučajno ćelav i zove se Francesco Pilotti??

Potpisa bi odma to da idući ugovor buden cadet B samo da me ne ostavljaju opet na istoj poziciji jer onda više nema ni smisla... Šta se tiče manovri i dežurstava nebi mi ni bia problem, na cargu san bia prisutan na doslovno svakoj manovri ko asistent, i navečer bi znali budit za neke sitnice odradit kad stane makina (oil mist detector itd...). Ionako se na tu poziciju ide učit i napredovat a ne partijat... Ako nije obavezno, ok, al svakako ću vidit s kolegama kad negi mogu bit prisutan za povatat šta više...

Bia je čovik onako proćelav malo, nije skroz... Al nije Francesco... Nije mi paria talijan uopće po naglasku nego čistokrvni Amer :D ... Mislin da je George il tako nešto, sa G mu je ime...

Ima ko kakvu informaciju o situaciji trenutnoj, jel im kreću plovit brodovi il je došlo do nekih novih odgoda i problema?

Ne javljaju se skoro misec dana, nit odgovaraju na mailove, iako je dotad komunikacija bila skoro pa svakodnevna... Rekli su mi poslat garantno pismo da vizu izvadim i uputili me da odradim medical... Nit su poslali išta dosad, nit su mi dali odgovor na pitanje za medical bez kojeg ga nemogu odradit...

Mislin, može bit da su samo u gužvi radi masovnih ukrcaja ako im kreće sad veći dio flote u plovidbu, pa rješavaju prvo prioritetni staff... Al ako je neki novi zastoj isto bi tia znat...

Jebe se njima za kadete, ako trebaju uzet će talijance. Moj savjet - ne gubi vrijeme, traži dalje.

Ma jasno mi je da im kadeti struje nisu toliko bitni, ali situacija mi je ipak drugačija nego kolegi koji je na vrhu ove stranice pita sličnu stvar, jer ja sam dobia ponudu, prihvatia, i upućen sam na izradu vize i liječnički... Praktički sam na samom kraju, pred ukrcaj...

I sad mi je glupo za misec dana otić na neki kontejner kad sam već "upa" ovamo na bolju firmu i bolju vrstu broda, samo zbog njihovog kašnjenja s odgovorima i nedostatkom informacija... Izia bi se živ da se ukrcam negdi i ovi mi pošalju garantno pismo i kažu "za misec dana ideš"... Onda sam već zajeba i ko zna kad ću opet doć na red za upast tamo... Da se ovo oduži još misec - dva, bez ikakvog kontakta, računa bi da sam prekrižen iz nekog razloga i uzea bi bilo šta, al rano mi je sad zbog 20 dana bez odgovora propustit ovakvu priliku i zaletit se na neku grob ponudu...

Samo san eto pita ako je došlo do nekih novih odgoda i otkazivanja, jer takva informacija je ipak bitna i minja situaciju...

Last edited:
Cimni onu Dunju da ti vidi. Tu šutnju sam osjetija prije nekoliko godina. Ja imam drugi ukrcaj a oni šute. Najedanput zovu da prekosutra letim......

Ma jasno mi je da im kadeti struje nisu toliko bitni, ali situacija mi je ipak drugačija nego kolegi koji je na vrhu ove stranice pita sličnu stvar, jer ja sam dobia ponudu, prihvatia, i upućen sam na izradu vize i liječnički... Praktički sam na samom kraju, pred ukrcaj...

I sad mi je glupo za misec dana otić na neki kontejner kad sam već "upa" ovamo na bolju firmu i bolju vrstu broda, samo zbog njihovog kašnjenja s odgovorima i nedostatkom informacija... Izia bi se živ da se ukrcam negdi i ovi mi pošalju garantno pismo i kažu "za misec dana ideš"... Onda sam već zajeba i ko zna kad ću opet doć na red za upast tamo... Da se ovo oduži još misec - dva, bez ikakvog kontakta, računa bi da sam prekrižen iz nekog razloga i uzea bi bilo šta, al rano mi je sad zbog 20 dana bez odgovora propustit ovakvu priliku i zaletit se na neku grob ponudu...

Samo san eto pita ako je došlo do nekih novih odgoda i otkazivanja, jer takva informacija je ipak bitna i minja situaciju...

Kad sam ja bio na Carnivalu prije 15 godina znao se red i kad se ide. To ignoriranje ne vodi dobru, međutim danas je ju puno teže po svim kriterijima nego onda. To što ti misliš da si bio "pri kraju" jer čekaš vizu i liječnički ne znači ništa. To ti je tek početak pregovora, imat ćeš još brdo papirologije. Evo ja stari vuk sa 20 godina iskustva pa se još borim sa svojom kompanijom jer me svaki dan pitaju neki qurac od dokumenata. Ako ti se ne jave kroz razumni rok, a to je mjesec dana max, piši kući propalo, zato ti i dajem savjet da tražiš nešto drugo.

Ja sam pisao ranije, da cekam za poziciju Deck Cadeta. Odgovorili su mi nakon sto sam ponovo poslao mail. U smislu, da trenutno rade na povratku, da je proces zaposljavanja jos na cekanju, da se izvinjavaju sto nemaju bolji odgovor itd. Ja imam vizu, jer sam je radio za prvi brod gdje sam odradio dio kadeture. Ja sam prosao sve te testove, ali ostalo mi je ono u agenciji u Zagrebu, ne znam jel neko ovdje napisao da to cak vise i ne traze ? Ja sam se svakako pomirio da 90 posto nema nista od toga

Ja sam pisao ranije, da cekam za poziciju Deck Cadeta. Odgovorili su mi nakon sto sam ponovo poslao mail. U smislu, da trenutno rade na povratku, da je proces zaposljavanja jos na cekanju, da se izvinjavaju sto nemaju bolji odgovor itd. Ja imam vizu, jer sam je radio za prvi brod gdje sam odradio dio kadeture. Ja sam prosao sve te testove, ali ostalo mi je ono u agenciji u Zagrebu, ne znam jel neko ovdje napisao da to cak vise i ne traze ? Ja sam se svakako pomirio da 90 posto nema nista od toga

E bravo, ovo boldano, to me zanimalo... Dobro je kolega Digital napisa u prethodnom postu... Potrajat će to čini mi se, a oni drže ljude na ledu... Tražim dalje, pa ovi ako se jave...

Potpisa bi odma to da idući ugovor buden cadet B samo da me ne ostavljaju opet na istoj poziciji jer onda više nema ni smisla... Šta se tiče manovri i dežurstava nebi mi ni bia problem, na cargu san bia prisutan na doslovno svakoj manovri ko asistent, i navečer bi znali budit za neke sitnice odradit kad stane makina (oil mist detector itd...). Ionako se na tu poziciju ide učit i napredovat a ne partijat... Ako nije obavezno, ok, al svakako ću vidit s kolegama kad negi mogu bit prisutan za povatat šta više...

Bia je čovik onako proćelav malo, nije skroz... Al nije Francesco... Nije mi paria talijan uopće po naglasku nego čistokrvni Amer :D ... Mislin da je George il tako nešto, sa G mu je ime...

A onda ti je bio Gregory Hayes, Electrical manager... Samo što je on čistokrvni Englez :D

Kimi Poslao sam ti PM, pa pogledaj ;)

Last edited:
Back