Cadet na LNG

jel...a di to pise?

ma cepu pusti neke price reci ti meni kako je prosa intervju u azalei i jesu li ti govorili sta objektivno o datumu krcanja i na koje brode tankove ili LNG ili je sve ostalo na nekin razgovorima ala onih standardnih "javit cemo van se jos..."

Last edited:
ma cepu pusti neke price reci ti meni kako je prosa intervju u azalei i jesu li ti govorili sta objektivno o datumu krcanja i na koje brode tankove ili LNG ili je sve ostalo na nekin razgovorima ala onih standardnih "javit cemo van se jos..."

pita sam ga jel postoji sansa da odem na LNG i reka mij e da su im sva mista tamo popunjena i da im sad fali kadeta na VLCC i da bi tamo triba ic,naravno ako me prime.Rekla mi je ona gospoda sta radi tamo da ce Hans odlucit do kraja tjedna ko je primljen i da ce mi javit

Evo čisto kako je kod mene. Isto poku??avam kadeturu odma na LNG, ali to je trenutno gotovo nemoguće.
Kako mi ka?žu (??to agencije a ??to direktno firme) da niko nema mista. I to di imam zavr??en faks i ono najva?žnije, preporuke od kapetana koji su na LNG-u na toj istoj firmi pa nemo?že da prime. Ili uopće ne uzimaju, da im se ne isplati ili im je kriza pa nema slobodnih mjesta do daljnjeg, tj za ovu godinu.
Čak i za tankere za naftu trenutno nije jednostavno se ubacit. Tj. gotovo ista situacija. Znam po sebi i nekolicini prijatelja. Svima je glavno reć, trenutno nemamo mjesta za kadeta ali kad polo?žite poručnićki javite se pa ćemo nać ne??to. Prijavite se i odradite kadeturu negdi drugdi.

Jedino sam vidio da za kontenjere i balk se relativno brzo mo?že dobit posao.

Iz mog osobnog iskustva ( a priča sam sa mnogo agencija i kompanija i ljudi ) kriza je velika i ne mo?že se birat, jer ipak svi oni nas(kadete) gledaju kao tro??ak. A da ne spominjem kako je u nekoliko glavnih agencija prijavljeno i preko 50 kadeta koji čekaju. Zato ako vam se ne čeka ko zna koliko uzmi prvo ??ta se ponudi a posli se prebacuj na ?željeni tip broda. Bar ću ja tako napravit jer nema smisla vi??e doma bezvez gubit dane čekajući poziv koji neće nikad doć

pita sam ga jel postoji sansa da odem na LNG i reka mij e da su im sva mista tamo popunjena i da im sad fali kadeta na VLCC i da bi tamo triba ic,naravno ako me prime.Rekla mi je ona gospoda sta radi tamo da ce Hans odlucit do kraja tjedna ko je primljen i da ce mi javit

a cepo jesi li rjesija sve brevete i dokumente ili tek rjesavas...

a cepo jesi li rjesija sve brevete i dokumente ili tek rjesavas...

iman sve osim tankerskog,kojeg ce oni platit ako bude triba.E i danas su mi javili da sam primljen i da idem pocetkom treceg miseca na VLCC

iman sve osim tankerskog,kojeg ce oni platit ako bude triba.E i danas su mi javili da sam primljen i da idem pocetkom treceg miseca na VLCC

I ja. Jesu li ti rekli koji brod. Ja idem na Kaimon 2

Mislim Cepo da si malo falia sto se tice braveta, jesi li se ti dobro raspita. Obicno nigdi ne placaju bravete dok nisi stalni clan kompanije,a tek onda ti oni placaju kad te osobno salju jer to onda i oni zahtjevaju da imas. Za poci na tankere obicno moras posjedovati Basic i Tanker fam. ustvari neke kompanije to traze a neke ne, pa se ti dobro raspitaj da li ti oni placaju ili to moras sam .....za svaki slucaj

reka sam im da nemam tankerski i zena mi je rekla da nema problema ako bude potrebno da ce me obavjestit. A kako sam cua od kolega sa mitsuia oni sve refundiraju pa nek salju di oce:)

Sve brevete koje polozis nakon intervijua Mitsui pokriva,bez brige:):uzdravlje. Nazalost ja sam sve polozia tjedan dana prije pa..Samo ponesi sve racune na brod,tamo to rijesis s barbom..

Sve brevete koje polozis nakon intervijua Mitsui pokriva,bez brige:):uzdravlje. Nazalost ja sam sve polozia tjedan dana prije pa..Samo ponesi sve racune na brod,tamo to rijesis s barbom..

ja sam to dozna malo ranije pa i nisam nista polaga,a racune sam pomalo skupia:uzdravlje

ja sam to dozna malo ranije pa i nisam nista polaga,a racune sam pomalo skupia:uzdravlje

Pametno,ja nazalost sam na interviju morao imat sve brevete,sta se traze za kadeta..pametno si postupia...sve iza intervijua ce ti 100% pokrit

ali daleko od toga da se zalim..dapace..

E pa mislim da svi moji grijesite , Vama je obavezno imati B2 i Tanker Fam. prije intervjua, ali da ne idete u nepotrebni trosak prije nego doznate da li ste primljeni ili ne niste radili potrebne bravete.( Zato sto neke firme to traze a neke ne ) E kad ste primljeni i znate da idete na brod morate odraditi taj bravet na SVOJ trosak i nece Vam se refundirati , a ocito ste krivo shvatili ili NISTE slusali .Cepo ne moras sigurno skupljati racune od braveta nece ti platiti , ali ostalo sto bude trebalo ( medical , vizu , yellow fever ) to ce ti refundirati.Provjeri jos jednom....

Back