Brodski elektricari

...
Moze li jedno pitanje usput,uzimaju li nove ljude u electrical department jer vidim da slijedeca novogradnja izlazi na proljece,te kolika se lova moze ocekivati za pojedine pozicije?
Hvala na odgovoru. :)

Uzimaju, da. Sad su vec u zavrsnim fazama pribave kandidata.
Lova je oko 50-60k USD/god., a to izadje nekih 7-8k USD/mjes. zbog kompenzacije za neradne dane. Ugovori su 3+2.

Evo nesto mojih kreacija..

Jedan time okidac za HFO Transfer pump.. od staroga kopirnog aparata :mad:
Shema..

pumpautostarter.jpg

Nikako nastelit tocno 2 ure al nakon puno stopanja se ustimalo...

Kad se zalemi ispadne ovako:
plocica.jpg

220V ka napomena da se ne dira :D

Kasnije sam raskopa jedan ES button iz krana i stavio sve u kuciste..

I jedan start box ( od kutije za djelove od sata i djelova od grijaca ) za mikser

dsc03873p.jpg

i mixer ( s mehom vjezba varenje ) :D

dsc03876mj.jpg

Napravio sam jos par interesantnih PCBova , samo da slike nadjem :confused:
Al od svega mi je najdrazi led indikator na raznju :D Da pokaze ako ima alarm i strojarnici... belo za poziv , crveno alarm... :D Sidi loci dok ne zasvitli :D

Last edited:
Hvala na odgovoru. :)

Uzimaju, da. Sad su vec u zavrsnim fazama pribave kandidata.
Lova je oko 50-60k USD/god., a to izadje nekih 7-8k USD/mjes. zbog kompenzacije za neradne dane. Ugovori su 3+2.

Imate li možda kakav konatakt kadrovske službe za navedenu firmu? Google mi se baš i nije pokaza ka prijatelj.

Tnx

2 BILICWS: Na kojoj si kompaniji ako nije tajna? Živo me interesira, jer da ja ovakav "do it yourself" sklopic pokusan ugradit poradi regulacije vremenskih intervala paljena hfo transfer pumpe moj kapo bi najvjerovatnije popizdije. Sistem dok radi radi, kad pestane onda manuala...

Dragi kolege elektroničari/električari još jedno pitanje za vas. Šta vam barba piše u matrkulu pod svojstvo/capacity i kategoriju plovidbe?
Meni ka elektroničaru pod svojstvo stoji d2 (član posade koji ne čini dio plovidbene straže), a pod kategorija plovidbe 1. UNLIMITED...
Nisan vodia računa o tome dok mi jedan naš "poznati" agent nije reka da je to šifra za čistaća... Bilo bi nekako logično da pod capacity piše el.eng.
Koje tu u pravu? ako ništa barem sa ugovorima mogu dokazat u kojemu san svojstvu bia na brodu.

Last edited:
posto brodski elektronicar nije obuvacen sluzbom palube/stroja u matrikuli pod svojstva ukrcaja d2 ti je dobro upisan ne znam gdje se to pise el.eng. ili slicno

Manje vise sve je jasno. Gospođa je valjda pomišala lončiće ili je navikla možda na strane matrikule u kojima su drugačije oznake. Tipa kolega mi plovi na matrikulu koju je izda Luksemburg i njemu piše pod svojstvo elect. iza svakog broda

ajmo me??tri od lektrike jedno pitanjce

naime radi se o trafu od emerg.napajanja. ponekad se zna sam isključit i uključit .napravia san test jeli do njega tako da bi ga malo "drmnia " nogon po za??titi i isto bi se desilo. diga san sklopku od pomoćnoga br2 i sad je sve na njemu i ok je sve .ovog prvotnog sam isključio vamo iz em. ploče s automata naravno da nebi do??lo do pi...rija dok ga budem otvarao.sad me zanima ??ta bi moga očekivat unutra jer ovo mi je prvi put da idem oko trafa radit??:D

mo?žda je nekome ovo smi??no pitanje,ali bolje pitat hehe:uzdravlje

po kakvoj zastiti su lupo nogom ... po kucistu ??? ... reklo bi se da imas los spoj ili na primaru ili sekundaru ... rastavi to sto prije jer bi mogo uskoro imati i nagorene spojeve, a mozda i pozar u njemu ... trafo je najjednostavniji el. stroj ... kad otvoris kuciste naci ces samo spojeve namota primara i sekundara ... eventualno jos kakvu zicu za izjednacenje potencijala metalnih masa ... tanji vodovi su namotaji primara (450V pretpostavljam), a deblji sekundara (230V) ...

ajmo meštri od lektrike jedno pitanjce

naime radi se o trafu od emerg.napajanja. ponekad se zna sam isključit i uključit .napravia san test jeli do njega tako da bi ga malo "drmnia " nogon po zaštiti i isto bi se desilo. diga san sklopku od pomoćnoga br2 i sad je sve na njemu i ok je sve .ovog prvotnog sam isključio vamo iz em. ploče s automata naravno da nebi došlo do pi...rija dok ga budem otvarao.sad me zanima šta bi moga očekivat unutra jer ovo mi je prvi put da idem oko trafa radit??:D

možda je nekome ovo smišno pitanje,ali bolje pitat hehe:uzdravlje

Bituj ga ( udri glavon u njega ).. :D
Nemoj zaboravit da mrkneš sklopku i na ulazu jerbo bi se moga iznenadit ( transformator u praznom hodu jel' ).. kad vidiš da si ga lipo isključio totalno , apsolutno, provjeri spojeve i lipo zategni.. učini jedan test otpora pa vidi da nije negdi malo vanka sebe.. kad si završija lipo stegni spojeve , meti kućište nazad , spoji sve na njega.. otiđi u frižider po 2 pive i sidi na njega.. e i pozovi kapa jel :uzdravlje

Aj ponesi jednu fotoćeliju iz staroga detektora dima , triba mi nešto a zaboravija san da ponesen...

Last edited:
Ljudi molin vas jedan brzinski odgovor....

Da li je moj brevet brodskog elektroničara (izdala REPUBLIKA HRVATSKA HR III/3) certificate of competency? Normalno na brevetu nigdi ne pi??e coc ili ne??to similarno pa da mogu zaključit sa sigurno??ću da je to to.
Pretpostavljam da je al da ne zajebem aplikaciju....

Fala

Ako ne možeš dat normalan odgovor zašto išta pišeš?
Pitan jer nisan 100% siguran i želin ispunit aplikaciju pedantno!
Šta tebe konkretno mući i ko si ti da si za pravo daješ ovakvu drskost?
Možeš ti slobodno reć da nisam baš stručnjak u zaključivanju očitoga, al pošto mi google nije da egzaktan odgovor uputia san upit ode.
A gelere u jetri, natečenost iste i ostalo ostavi za neke druge prigode molia bi te.

Zašto , zašto, nemoj tako.
To je napisano 899 puta na forumu.
Da , to ti je COC.. sretno s apliakcijom

COPY PASTE
C – COC ili certificate of competency je brevet koji dobijete nakon što odradite asistenturu i položite ( ukoliko su potrebni ) dodatne ispite, primjerice ,za dobiti COC električara / elektroničara potrebno je 6 mjeseci navigacije. COC zatražite u Lučkoj kapetaniji nakon povratka s broda.

Last edited:
E fala na odgovoru i na po?željenoj srići!
Čitan forum tako da stvarno neznan kako mi je to promaklo, my bad.
I da, svaka čast za tvoj rad na forumu, tutorialima koje si napisa itd.

??ivia kolega :uzdravlje

..... da se ne ogrije??im o Prančioka, sve stoji osim ako ??alje?? za UK kompanije di se pod COC smatra samo njihov COC, a svi ostali temljem svog nacionalnog (ako im se priznaje) dobivaju CEC - certificate of equivalent competency...

Ma to me i zbunjuje jer mi je jedan agent reka da ovaj coc koji posjedujen vridi samo na hrv firmama a ostalo... Bla bla sva??ta je isprića, a zapravo ni sam nezna ??ta govori... Opčenito zna bit malo nezgodno popunjavat aplikacije za strane firme... Tipa ovaj "na??" d2 basic training obuhvaća osnovnu prvu pomoć, osnovni firefighting, personal survival tehniques itd. i sve se vodi ka jedan brevet a u aplikaciji se to vodi ka 4 breveta... svaki od navedenih u zasebnoj rubrici (zasebni serijski brojevi, datumi polaganja itd). I onda za sva 4 naveden podatke sa svoga d2.
Isti problem sa ispunjavanjem tankerskog breveta; imam osnovnu osposobljenost za rad na tankerima (D13) (tanker familirization certificate), a u aplikaciji su:

Tanker familirization (oil) para1
Tanker familirization (gas) para1
Tanker familirization (chemical) para1

E sad oil je D14, kemija je D16 makar to ne stoju u aplikaciji ali se valjda podrazumjeva. Moj osnovni tankerski uopće nije naveden. Mogu se pravit mona pa sve 3 rubrike ispunit sa podacima od osnovnog tankerskog :udriglavom

? ala naravno

po kakvoj zastiti su lupo nogom ... po kucistu ??? ... reklo bi se da imas los spoj ili na primaru ili sekundaru ... rastavi to sto prije jer bi mogo uskoro imati i nagorene spojeve, a mozda i pozar u njemu ... trafo je najjednostavniji el. stroj ... kad otvoris kuciste naci ces samo spojeve namota primara i sekundara ... eventualno jos kakvu zicu za izjednacenje potencijala metalnih masa ... tanji vodovi su namotaji primara (450V pretpostavljam), a deblji sekundara (230V) ...

primar je bia olabavljen,normalno ka i vecina na ovom kineskom brodu:udriglavom
otpojia prvo sve ka sta san i napisa,diga zastite i odma se vidilo di je iskria,dobro ni do vece piz...ije doslo :rolleyes:

Bituj ga ( udri glavon u njega ).. :D
Nemoj zaboravit da mrkne?? sklopku i na ulazu jerbo bi se moga iznenadit ( transformator u praznom hodu jel' ).. kad vidi?? da si ga lipo isključio totalno , apsolutno, provjeri spojeve i lipo zategni.. učini jedan test otpora pa vidi da nije negdi malo vanka sebe.. kad si zavr??ija lipo stegni spojeve , meti kući??te nazad , spoji sve na njega.. otiđi u fri?žider po 2 pive i sidi na njega.. e i pozovi kapa jel :uzdravlje

Aj ponesi jednu fotoćeliju iz staroga detektora dima , triba mi ne??to a zaboravija san da ponesen...

donesen ti kompletnog :D krajen ovog miseca san doma ja mislin:uzdravlje

Last edited:
Back