Brodski elektricari

Po??tovani kolege ,zanima me da li ima kakav način za popraviti staze na PCB-ima? Sad sam se na pro??lom brodu susreo s takvim slučajem da je bil malo napukal jedan vod al nemam nikakve ideje da li je to izvedivo nekako popraviti?

Pretpostavljam da je vod na samoj kartici,ako je tako onda tu nemas previse mudrovanja,jednostavno poguli lagano izolaciju i prelemi sa zicom (napravis most preko dijela di je vod prekinut) i to ti je to.
Btw imas i kartice koje su stampane sa obje strane,a onda ti je tu vec malo kompliciraniji popravak. :uzdravlje

Pozdrav ekipa! U zadnje vrijeme se interesiram za posao na brodovima pa sam tako naletio na ovaj forum. Inače sam sss elektrotehničar sa 5 godina radnog iskustva ??to na elektroinstalacijama ??to na drugim poslovima (vi??e ili manje sličnim) pa me zanima kakve su mi ??anse da dobijem posao. jasno mi je da bez matrikule i liječničkog ne mogu nikud...ali me zanima da li sa ovim stupnjem obrazovanja i radnim iskustvom imam ??anse?

iz ovoga sta si napisa mogu rec unaprijed sa 99%nom sigurnoscu da si primljen.Pocinjes radit cim izvadis matrikulu u medjuvremenu se javi kokolu na PM
Evo priznaj jesi li ikad brze dobija posal.U 5 minuta sve rijeseno.

Last edited:
iz ovoga sta si napisa mogu rec unaprijed sa 99%nom sigurnoscu da si primljen.Pocinjes radit cim izvadis matrikulu u medjuvremenu se javi kokolu na PM
Evo priznaj jesi li ikad brze dobija posal.U 5 minuta sve rijeseno.

Svaka ti dala maestro!!! nikad br?ži odgovor niasam dobio:uzdravlje

Ja napravija sve dokumente prije tri miseca i nitko od ovih agencija u hrvatskoj ne tra?ži asistenta struje. Ima li netko kakvu informaciju? E i pitanje jo?? jedno po??to imam SSS elektro ??kolu kolike su mi ??anse za upast na brod?

Sanse su ti 50-50. Nisi valjda ocekiva da ce se nakon sto si ti napravija dokumente zemlja pocet okrecat u suprotnom smjeru?

Pozdrav svima

Pozdrav svima

Evo imam priliku poći na brod za asistenta struje pa imam par pitanja ako ce mi ko odgovoriti...

Koliko miseci je optimalno odraditi da bi dosa do pozicije brodskog električara?
kolika je plaća danas brodskim električarima?
koja je vrsta broda najbolja za asistenta struje da se najvise nauci?
Jeli sviugdi u svitu ima za kupiti pivu? :D
Jeli ima ko u pdf-u Elektrotehnički priručnik za pomorce od Nike Kne?ževića?
Koju jos literaturu preporucujete za pocetnike?

Evo imam priliku poći na brod za asistenta struje pa imam par pitanja ako ce mi ko odgovoriti...

Koliko miseci je optimalno odraditi da bi dosa do pozicije brodskog električara?
kolika je plaća danas brodskim električarima?
koja je vrsta broda najbolja za asistenta struje da se najvise nauci?
Jeli sviugdi u svitu ima za kupiti pivu? :D
Jeli ima ko u pdf-u Elektrotehnički priručnik za pomorce od Nike Kne?ževića?
Koju jos literaturu preporucujete za pocetnike?

Vjerojatno ces odradit jedan ugovor kao asistent onda ic za struju. Kao asistent ne ocekuj puno love i vjerojatno ces se najest govana. tj govana se vazda jede ali puno su sladja ako se to dobro plati. Neznam na koju firmu ides, ja sam na atlantskoj kao aso imao 600e a kasnije 3300e. pojma nemam koji brod je bolji za ucit, svaki od moja 3 je imao + i -, jedan bulk carrier je imao toliko starih djelova da smo ja i moj aso non stop nesto slagali i prckali i to je i meni bilo poucno, a sad sam na TSHD gdje ima pno toga novoga sto na bulkovima nisam vidio pa mislim da mi je tu krivulja ucenja najstrmija. kupi knjigu, netko se namucio da to napise. ja sam dao 300kn makar je nisam ni otvorio dosad :confused: i nije mi nimalo zao, kad dodjem doma uzet cu i ovu novu. ako ne odes na brod jos 2 tjedna, mogu ti ja sprzit 2 dvda literature i poslat. ne misli puno nego sto prije odes prije ces se i vratit a i prije ces neku lovu pocet zaradjivat

Pardon na pilanju,mozda i postoji neki post o ovome,al ja ga nisan uspija locirat!

odradija san kadeturu,sve 5,proslo,napokon stiga doma nakon 6 miseci, sve isto a sve drugacije! sad me zanima za elektricare,sta triba u luckoj kapetaniji, sta sve triba odnit,ponit, i koliko sve to skupa kosta!

hvala!:uzdravlje

svjedodbu od srednje , osobnu , putovnicu , brevete , matrikulu
zutu knjizicu , 2 slike , para oko 100 kn i nesto takse a koliko (neman pojma), ljecnicki ma sve ponesi i rodni list i domovnicu , i naoruzaj se zivcima !! :uzdravlje

p.s. negdi ti pise na forumu sve to samo pogledaj (nebudi lin) :D

... putovnicu...

Ovo ce mu tribat kad ga teta Vinka probije nogon u guzicu, aterirat ce negdi u Angoli(tako neka izvadi vizu za Angolu prije nego ide u kapetaniju). Upravo stupile izmjene i promjene pravilnika o svjedodzbama i ovlastenjima.Uz sve vec navedeno u clanku 37. stavak 2. da kandidati moraju donijeti i po kila kave i bonbonjeru.

Pozdrav svima,

Ukazala mi se neka prilika da se prebacim sa ITa na Automation Engineer A kod mene na Disneyu pa me zanima kako je na drugim kompanijama na takvim pozicijama.
Kod nas se Automation A bavi svim kompjuterima na mostu i u ECRu, komunikacijama te je nekakav spoj ITa i elektronike. Dakle, GMDSS oprema, telefonija, Autronica, GE kompjuteri, radar; VHF, SSB, DSC radijima, motorola 800 i 400Mhz antenama i repeaterima, weather stations, dubinomjer, GPS, gyro, thruster, joystickom, kormilom, ECDIS (VMS), VDR, ESD, security doors, pageri, IP DECT telefoni, misc. senzori, fotokopirke, master clock, ... jasna vam je slika.

Kako to izgleda na drugim kompanijama? Tko te stvari odrzava? Jel to jedna pozicija ili je nekako podijeljeno?

Mirno more!

Pozdravljam kolega

Evo poblize o duznostima automation-a na NCL-u

MV switchboards,propulzija (konverter kabineti i sve sto ide sa time),monitoring and control system ,remote control valves and interfaces,automatika diesel motora,boiler plant etc.Plus naravno po potrebi kada se dogadjaju problemi nije iskljuceno da radite na evaporatorima,osmozi,purifier-ima i slicno.Ugalvnom ovo sto ste naveli kao duznosti na DCL-u kod nas pokriva electronic engineer,sa izuzetkom da kod problema sa telegrafom te trusterima je automation primaran, a electronic vise kao dodatak jer je oprema na mostu tj. veci dio ipak.

Moze li jedno pitanje usput,uzimaju li nove ljude u electrical department jer vidim da slijedeca novogradnja izlazi na proljece,te kolika se lova moze ocekivati za pojedine pozicije?

Back