Brodski elektricari

Chorke brate ma za bit nesretan i nezadovoljan uopce nema razloga to je jednostavno takvo pesimisticno stanje uma.Protiv sebe se najteze borit.
OK Sorry , Fankie , makar bi te vi??e voli viditi u optimističnom stanju uma .
Dalje neću , jer sam sebe najbolje poznaje?? .
Ni??ta ostaje mi samo srdačan pozdrav !!!!

Ovo je isto istina mada s obzirom na ambijent(strojarnice) gdje se ugradjuje sam regulator nije moguce. Zato smo mi doskolcili ovome i nas motorman svaku uru minja hladne obloge na 6 Hanzmanovih regulatora koje su nam ugradili. Od tada su nam svi problemi vise manje nestali.

To ti je gubljenje vremena.Mene ucinit sretnim i zadovoljnim je nemoguca misija i to dio koji jos nije snimljen.Sad zamisli koliko je to moguce.

znas di je tu problem ??
ne governori vec firma pa posli nje ljudi koji su gledali brod u skveru

zasto prvo jer ovi veze nemaju sta kupuju (isto trenutno rade i moji)
bitan je samo drill ostalo je totalno nevazno najrade bi stavili dva cata da sve drze i dva prekidaca on off

drugo brod je gledala ekipa mahom bez volje i zelje i onda nastaju problemi
kad sve to izade vani jer neznaju kako to radi i kakve probleme mogu oceklivat s tim

tad hainzman i slicni uredaji postaju manje ili vise dobri

woodward nebi bia nista bolja ako je konfiguracija losa

ali ulazimo u neku drugu pricu pa bizin ca:uzdravlje

Jeli itko bio na Trailing Suction Hopper Dredgeru-? Sutra idem na JDN James Cook, TSHD iz 92. godine. Jeli ima neka caka koju bi trebao znat prije odlaska. :):)

@vmozara

Čestitke na ukrcaju na JDN!

U koliko vremena si se prebacio sa bulka na kontejner pa na dredger?
Ako se ne varam, poprilično brzo.
Ili je bilo sa bulka na dredger?

Lijep pozdrav i s(p)retno!

:uzdravlje

Jeli itko bio na Trailing Suction Hopper Dredgeru-? Sutra idem na JDN James Cook, TSHD iz 92. godine. Jeli ima neka caka koju bi trebao znat prije odlaska. :):)
Imam prijatelja , koliko je prića on je u Argentini , na nekom di još vlada istosmjerna struja . Uglavnom rekao da se drži dole , da je puno lakše nego na ovim novijima .
Električari se stvarno narade .
Uglavnom masa senzora , cpu , plci...itd,itd
Bia je tu neko na forumu od električara koji zna dosta , valjda se prijavi .
Pozdrav , također dobar posao i sretno !!!

Last edited:

ides na prvi TSHD od nove generacije brod je dosta ispacen
inace prvo ime broda je JFJ de Nul
automatizacija je malo zastarila ali sljaka kao i takva je avion za klasicne brode di si bia
struja je jedan nas covik stariji korektan (ali sa svojim regulama)

neki strojari su ti nasi
motori su ti man redni 48/60 dvi pitch propele lips dva thrustera sprida i mislim jedan straga imas i dp na brodu ali ga ne duperaju

otvori oci usi nemoj bit pametan jer neznas nista
nego budi prijazan i radisan imat ces priliku puno vidit i naucit
a posli ove ovisi o tebi

znaci imao si dobru preporuku:hihi

sritno

ides na prvi TSHD od nove generacije brod je dosta ispacen
inace prvo ime broda je JFJ de Nul
automatizacija je malo zastarila ali sljaka kao i takva je avion za klasicne brode di si bia
struja je jedan nas covik stariji korektan (ali sa svojim regulama)

neki strojari su ti nasi
motori su ti man redni 48/60 dvi pitch propele lips dva thrustera sprida i mislim jedan straga imas i dp na brodu ali ga ne duperaju

otvori oci usi nemoj bit pametan jer neznas nista
nego budi prijazan i radisan imat ces priliku puno vidit i naucit
a posli ove ovisi o tebi

znaci imao si dobru preporuku:hihi

sritno

Svaka čast,odličan savjet (nadajmo se da neće bit krivo protumačen) kratak i vrlo jasan .

Evo ljudi pre?živio sam prvo jutro, dojmovi su odlični, hrana super, čak i net ima tu i tamo, 95% stvari ovdje nisam ni znao da ovdje postoje, malo me trema a opet sretan sam jer će ovo bit odlična prilika za učenje. jako puno ekipe je HR.
banderash, taj kontejnera?? je trbao isto bit preko globitka i onda me u petak zvalo da je to otpalo i da idem ovamo. ja presretan ??to da vam rečem :uzdravlje

vmozara, bas mi je drago da si uspio...
evo Azalea trazi elektricare za LNG ali mora imati exp. high voltage...i da nisu prestari Ups , sorry da se netko ne uvridi , nisam to namjerno rekla :):)

Evo ljudi pre?živio sam prvo jutro, dojmovi su odlični, hrana super, čak i net ima tu i tamo, 95% stvari ovdje nisam ni znao da ovdje postoje, malo me trema a opet sretan sam jer će ovo bit odlična prilika za učenje. jako puno ekipe je HR.
banderash, taj kontejnera?? je trbao isto bit preko globitka i onda me u petak zvalo da je to otpalo i da idem ovamo. ja presretan ??to da vam rečem :uzdravlje

Forza :uzdravlje

evo problema :( pita barba gdje mi je brevet brodskog električara/elektroničara a ja to uopće nemam niti je to itko tra?žio dosad :( ??to sad, neće me valdja poslat doma radi toga :(

Ja mislim da te nebi trebali poslat doma zbog toga a u krajnjoj liniji ne mo?že se tebe kriviti zbog toga već agenciju koja je slala dokumente na JDN.....reci da će?? brevet donijet sa sobom drugi put pa vidi kao ide dalje. Inače za brevet električara ti treba min. 6 mjeseci navigacije kao električar koje mora?? poduprijeti sa ugovorom i matrikulom za to razdoblje.

Sretno ;)

evo problema :( pita barba gdje mi je brevet brodskog električara/elektroničara a ja to uopće nemam niti je to itko tra?žio dosad :( ??to sad, neće me valdja poslat doma radi toga :(

nema to veze kad dodes doma napravit ces brevet to niko ne pita

(da ih sve skupis nac ces dva mozda normalna brveta koja nisu 100milja od kraja ili kapo za pomocne motore)
reci da si ga da radit i donesi sljedeci put

pametno i sritno

reci gogi da ne pije puno pive;)

@vmozara
Koja si lučka kapetanija ???
Po??alji im mail da ti po??alju neku vrstu potvrde !!!
Ili ako neko od tvojih ode dole sa svjedod?žbom , objasni problem .
Platiiti mo?žda kod javnog bilje?žnika i biti će ti gotov brevet i ona naljepnica .
Po poreznoj listi znaju koliko si odradio zadnju godinu .
Valjda će biti toliko uljudni da naparave to ??to jednostavno .
Znam da je komplicirano ??to pričam .
NADAM SE DA OVO ? TO SRELEC I HV GOVORE ĆE IH UVJERITI !!!!
SRETNO

@High Voltage

Mali ispravak..
Za dobiti navedeni bravet meni je bilo dovoljno donijeti pomorsku knji?žicu te diplomu.
Sve dane koje imam upisane u matrikuli su zarađeni tijekom asistenture.
Radilo se o lučkoj kapetaniji Zadar a gospodin koji je izdavao bravet kontaktirao je i famozno "Ministarstvo mora, neba i zemlje" jer je bilo nekih nedorečenosti u pravilniku.

E sad..??to taj bravet znaći kad na njemu nema STCW oznake već na??a interna HR oznaka?

Dr?ž se VMozara!

za elektricara na LNG ...iskustvo na high voltage ...placa 3273Eura permanentno ...mozda je to malo ali mozda se nadje netko tko nema nista ...
sad kad traze i juniore 3aeng i 2aeng njih nigdi ni za lik....

@High Voltage

Mali ispravak..
Za dobiti navedeni bravet meni je bilo dovoljno donijeti pomorsku knji?žicu te diplomu.
Sve dane koje imam upisane u matrikuli su zarađeni tijekom asistenture.
Radilo se o lučkoj kapetaniji Zadar a gospodin koji je izdavao bravet kontaktirao je i famozno "Ministarstvo mora, neba i zemlje" jer je bilo nekih nedorečenosti u pravilniku.

E sad..??to taj bravet znaći kad na njemu nema STCW oznake već na??a interna HR oznaka?

Dr?ž se VMozara!

Ja sam napisao ??to su meni tra?žili 2007 godine,istina,na?živciralo me to s ugovorima ali,zacrnio sam plaću markerom i bye-bye.
Jesi li ti zamijenio brevet električara za novi ????? :rolleyes:

Brodski električar (HR III/2)
Bez vremenskog ograničenja
Uvjeti
-Više od 18 godina starosti
- Završena srednja stručna škola elektro smjera u trajanju od najmanje 3 godine
- Svjedodžba iz Priloga D2 – Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
-Najmanje 6 mjeseci plovidbene službe na brodu
-Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Brodski elektroničar (HR III/3)
Bez vremenskog ograničenja
Uvjeti

-Odslušani i položeni svi ispiti prve dvije godine preddiplomskog sveučilišnog studija elektroničkog smjera; ili
-Završen preddiplomski studij elektroničkog smjera u trajanju od tri godine
--Svjedodžba iz Priloga D2 – Poseban program temeljne sigurnosti na brodu
Najmanje 6 mjeseci plovidbene službe na brodu
-Udovoljavanje zdravstvenim uvjetima

Izvučeno sa: http://www.mmpi.hr/default.aspx?id=6166

ili „Narodne novine“ br. 50/07, 62/09, 73/09-ispravak, 15/10, 142/10

@High Voltage
To mi je prvi bravet koji sam dobio za elektroničara, samo sam asistenturu dosada odradio, tako da nisam ništa mijenjao.

Pozdrav!

P.S.

Eh da nešto me kopka..
Pa bi molio iskusnije kolege da me "prosvijetle"..

Koja je razlika između "all purpose" električara na VLCC ili product tankeru i automation engineer-a koji se spominju na LNG brodicama.
Brod na kojem sam bio ima podosta PLC (Siemens, Schneider, Mitsubishi itd)
ali niti nam je dan pristup u vidu šifre, software ili bilo čega drugoga niti dopuštenje da išta diramo već, zovi servis.
Sad, da li to znaći da ta ekipa na LNG (ili negdje drugdje) ima dopuštenje
da pregledava i podešava ladder diagrame ili logičke blokove unutar samih controllera.

Lijep pozdrav!

Last edited:
dobro je pro??lo, prvi dan je bilo "ajme meni ne mo?že se bez toga" panika totalna, a do??ao mu jučer reć da ne mogu to nikako rje??it bez kapetanije a on meni da nema problema da će smislit on ne??to, nije nikakav problem. sva??ta :D

Čuo sam sva??ta o filipima i belgijancima i nizozemcima ali to ovdje nije istina. svi su frendly i pričljivi i zajebancija je stalno i atmosfera na brodu je odlična. moj ??ef struja odličan :uzdravlje zna sve zivo i nezivo. ako nekoga nesto zanima u vezi broda pisite pa cu vidjet koliko mogu odgovorit :D

Back