Brodovi kontenjerasi

Znan da ti je placa sadasnja koliko si napisa, nego mi nije jasno da si toliko malo ima na MSC-a jer obicno je struja kao i na ER-a ima 600-700EUR(govorim o permanentu) vecu placu od sekonda palube,a provjereno znam da je sekondo palube na MSC ima oko 4700EUR samo na brodu.Pa mi sad nista nije jasno koje uzima tvoj dio plaće na MSC

.....mrki..nemoj tako komentirat..ja san bija na sest brodova od 2005 do 2010..nisu bili problemi sa Previdencom..tribalo je poslat ovjeren papir sa potpison i peceton...i s time je bilo zavrseno...dobija si svaki solad..
NIJE SVA POSAD NA >ITF<..iman tamo i prijetelja i znanaca..i danas timunjer ima 3500Eura,nostomo ima 3800Eura....ne svi ali vecina onih sa kojima sam i danas u kontaktu

Volija bi kad bi to bila istina,ali nažalost nije po mojim informacijama.Prijatelj mi je noštomo na MSC i kaže da jedino još noštromo,meho i kuvar nisu na ITF,ali da definitivno nema timunjera i mazaca na normalnoj placi nego sve na ITF i to vec vise od godine

Ja sam preko BSM, ali dirketno iz Njemačke,ne preko BSM-a Split...mene uvijek krcaju na brod čiji je vlasnik E.R..to je malo zajebano..BSM mi daje ugovor,to jest daje plaću...Kapetani i Å¡efovi makine,dolaze preko E.R i oni su na permanent svi,možda koji struja ponekad dođe ili 2nd makine...to su ga smiksali krasno...neznas ko koga jebe...sto se tice Globe Wirell...bolje iÅ¡ta nego niÅ¡ta, i attachment je moguć ali maksimum 1Mb..ja sam primao tako..1 Mb ali jbg sta je tu je...Å to se tiče liftova, svi veći brodovi to imaju, barem Å¡ta ja znam..sigurno onaj od 1800TEU nece imat ali od 8500TEU na dalje hoće,čak i 5700TUE imaju liftove..bio sam s kapom Poljakom taj neće da hoda,lift mu je prioritet.

Postovani kolega ER je druga prica,ali ovo moje se odnosi na Hansa Mare Reederei iako sam prvotno bio aplicirao na ER zavrsio sam ta toj kompaniji i nikako se prebaciti na ER.

Care jesu ove cifre od gospode Merkel ili od gospodina Obame?

Dali je to permanent ili samo kad si na lamarinu?

ako su permanent onda je dnevni najam ovik 2500lego kockica nekih min 100Teur
nazalost najam je mozda 20K$(a takav je bia i prije 10god pa ponekad i veci)

Dalmos ovo se raspitujes za agenciju?

Ja sam bija na MSC prije nekih 5 godina i onda je MSC ima najvece place,
nakon toga su smanjili nesto place oficirima a posadi su prebacili na ITF ali ne svima,
bez obzira na to sve i dalje su place bolje od ostalih.

Msc je ima najbolje place kad su bile lire a 74 000lira je bilo 100DM
pa onda je mazac ima s extra cirka 5 000 000 lira ili 6700DM
pa za pojednostavnit kupova si stan u splitu srednja lokacija cirka 30-50TDM
Edna,Alice,Sonja,Sextum etc

Inace imas malu firmu u Germ. Dauelsberg obiteljski biznis di je struja danas 5Teur dok su bile marke 7,5TDM
svi su na brodu filipi osim struje i ponekog kapa tj barbe

tako da je strasno relativno sta je najvece tj najmanje

normalno tamo isto za poist sta dobro kupi se vani pa pripremi na brodu;)

ako su permanent onda je dnevni najam ovik 2500lego kockica nekih min 100Teur
nazalost najam je mozda 20K$(a takav je bia i prije 10god pa ponekad i veci)

Dalmos ovo se raspitujes za agenciju?

Da je najam danas 20K$ tukli bi se ovi nogom u guzicu zlatna vremena su prosla danas ove 2500 idu za 7K$ dnevno i to ako uvate mogu biti sretni

Ne bih se složio s tim da su plaće i dalje bolje od svih.
Nisam bas siguran za struju al mislim da je on u rangu 4/ENG - 3/OFF,
sta se tice ugovora moze se doma ic sa 4 miseca (sta vridi i za junior oficire)
mazaci i kormilari koji su noviji na firmi imaju ugovore po ITF-u
a svima ostalima (mislim na kompletnu posadu koja je dosta duze na firmi) je ista placa samo umanjena za bonus
nasi mazaci i kormilari su vecinom na starim brodovima dok su na novim Indonezani,
previdenza marinara - nikad nije bilo problema trebalo je samo poslat racun od osiguranja i sve bi isplatili bez problema,
sta se tice hrane - ja sam kupova jer se stedi po brodovima a uz to svaki je MSC brod firma za sebe sta zavisi di si upa...:uzdravlje

Da je najam danas 20K$ tukli bi se ovi nogom u guzicu zlatna vremena su prosla danas ove 2500 idu za 7K$ dnevno i to ako uvate mogu biti sretni

7K$ dnevno:confused::confused:
ispa sam iz dira,di ovo ide
ka sad se sican kad je novi 2500teu isplovia i gdanska, time charter 5godina 28K$ a place bile osjetno manje nego danas
nije mi jasno kako placaju posadu i troskove s tim 7k$
a i 6$ panatike je bilo onda a danas spiza 3x skuplja:confused:

7K$ dnevno:confused::confused:
ispa sam iz dira,di ovo ide
ka sad se sican kad je novi 2500teu isplovia i gdanska, time charter 5godina 28K$ a place bile osjetno manje nego danas
nije mi jasno kako placaju posadu i troskove s tim 7k$
a i 6$ panatike je bilo onda a danas spiza 3x skuplja:confused:

je to je bilo zlatno vrime i tada ko je bia pametan je stavia sa strane za ove dane samo sto ovi dani traju vec lipih 5 godina tako da se i ono sa strane istrosilo.

Msc

Msc

Evo citiran poruku od nostroma sa MSC-a koju san dobija upravo sada:
Kormilari i mazači na kontejneraÅ¡ima su na ITF ugovoru,a plaća je 1500USD,na putničkima imaju oko 3000EUR.Kuvari,noÅ¡tromi i 3rd Off. neki su na talijanskom ugovoru,a neki na ITF ugovoru.Kuvar 3600EUR,NoÅ¡tromo 4100EUR,2nd Off mislim oko 4600EUR,Chief Officer oko 5600EUR,Struja 4600EUR.

Mogu potvrditi ovaj zadnji post,3 off sada imaju nesto oko 3800 zbog toga sto moraju da gladaju reefere ,ali i to zavisi i varira od broja refera koji se prevoze,ja kao cadet sam imao 1500 $ mazaci i ostala posada oko 100 $ mislim oko 1440 toko nesto,secondu je smacena plata zbog toga sto vise refere ne kontrolisu .

• Like
Reactions: n79
pozdrav sa e.r swedena odi san u svojstvu elwktricara asistenta....elektricar Bugar koji je odi priko bsm-a ima 3900€...kad odradin asistenturu receno mi je da startan sa 4200€...koliko ostali imaju na brodu neznan a i ne volin pitat....pozdrav iz la spezie

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Kontejneri

Kontejneri

Evala,evo me malo duze naNSC iz Hamburga.Nisu vrh ali nisu ni dno.Trazio sam vise od ovih 6(CO) sa bonusom,ali se za kikiriki ne isplti gubiti neke male privilegije.Nasi su rijetki,a oni guraju Filipe,zato otvorite njihov web i app.form pa se vidimo.Pozdrav iz Ria

Jel zna neko o Hamburger Lloyd vidim nema nista o njima na forumu ? kakvo je stanje uopste ?

Oocl

Oocl

2 godine da san na OOCL
Novi brodovi-oko 80 komada.
5700teua x 30
8000teua x 30
4500teua x 10
13200teua x 10
Svaki clan posade ima wirlees konekciju tako da priko AMOS Crew programa mozes poslat dnevno 10 mailova mukte
Isto tako ima Internet ali ti je 5MB 20 dolara = niko ga ne koristi.
Spize ima na bacanje jer je panatika ogromna ali cesto uleti neki kuvar Kinez degenerik tako da je onako lagano losa...Place su Vrhunske
MTR - 12800 USD C/E - 12000 USD
C/O - 9600 USD = 2/E
2/O - 7600 USD = 3/E
3/O - 6400 USD = 4/E
Ima i nekih bonusa tipa za Ice class winter bonus 500usd
za 4 seniora ima i ekstra placa po ugovoru ako je sve proslo OK i fuel se stedija :)
i piracy dan proveden u HRA se placa duplo
te na VSLS priko 10000 imas 15 posto vecu placu.
ugovor 5-2.5 osin na Ice Class 4-2
ako si duze doma od navedenog dobijes bonus Stand By pay pola place.
Teretana kako di
crew i officer recreation rooms
library
nema bazena i sauna ka na E.R. -a :)
policy je dosta strog i ova 4 seniora se pobrinu da se inplementira je ako nije nista od ekstra place ;)
99% brodova imaju ekstra oficira tako daj se posa razdili u portu se radi 4-8 a c/o je day work
Sve u svemu siguran san da je negdi i bolji zivot i bazeni i tako to al sad mi je nekako placa na broju jedan.

:uzdravlje

Back