evo ovako, ja san poceo u Brodospasa, ugovori su 3-3 ili 2-2, placeni ste na brodu, a kada ste kuci para nema, tj brodospas ne nudi permanent pay, evo ovako nadalje, kod njih san zavrsia asistenturu i nastavia kao oficir, bio sam 3, brodovi su uglavnom stari, a firma bas i ne vodi neku brigu o brodovima tako da ima posla uvijek i preko glave, uvijek, tj svaki dan nesto rastavi popravi sastavi, bio u africi 4 ipo mjeseca izgubio oko 30 kg, samo kopaj kopaj, poceo jos kljuceve i gedore sanjat, firma je dobra za poceti jer se moze puno toga nauciti jer se radi puno, sto meni ne smeta, placa ovisi o nekim drugim stvarima, tj nije garantirana cinovima, znam osobno tamo puno 3 oficira koji su imali vece place od 2 oficira, ukratko svi su vise manje prijavljeni na minimalnu placu a onda ide bonus na placu, koliki je opet ovisi o drugim stvarima, da tamo treba upast preko veze, ja sam dosao preko svog oca na brodospasa, ja sam osobno primao placu od 1650usd za treceg oficira, tj to je minimalna placa, a kada bi pitao za bonus, odgovor bi bio teska situacija i nema se para, nadalje firma trazi veliku rentu za svoje brodove, tako da je dosta brodova vezano i bez posla su, neki brodovi su i prodani tako da je danas tesko naci ukrcaj kod njih, ja sam s njima u stalnom kontaktu, i nikako se ukrcati jer je skoro na svakom brodu ista posada tako da se dogovarate sa kolegom koji vas mijenja hoce li to biti 3-3 ili 2-2