moze li netko tko na zalost ima ''iskustva'' sa otvaranjem bolovanja rec sta od dokumenata traze u LK Å ibenik ili Split (da buden precizan)
jako je hitno i ako ima netko da napise bilo bi dobro zahvaljujem se unaprid!
p.s. pokrijte sve detalje sta i kako, tribaju najfriskije info s obzirom da se u nas sve minja iz dana u dan...

dobit ce papire od doktora u portu, da je iskrcan i zbog cega. iste te papire donese svom doktoru, odmah drugi dan kad dode doma, i kaze da je iskrcan, pokaze papire zbog cega, i onda bi mu njegov doktor trebao dat potvrdu da je nesposoban za rad, tojest na bolovanju, koju mora odnest na kapetaniju. Ako ide preko neke nase agencije, onda bi trebao poslat njima, a oni to prijave na kapetaniju.
Druze Gavro, iako nece dobit solde dok je na bolovanju racuna mu se u ona 183 dana pa ga makar financi nece gnjavit.

Zna li netko dali otac pomorac može otvoriti bolovanje ako je jedno dijete u bolnici sa majkom a druga dijete je tromjesečna beba koja treba nekoga naravno za paziti.
Ja sam u srijedu poÅ¡ao na brod da bi se vratio u petak prije nego sam se ukrco jer je mala u međuvremenu zavrÅ¡ila u bolnici.
Sad me zanima mogu li otvoriti bolovanje ili postoji neka druga opcija jer će mi faliti dana za porez? Kome se obratiti? HZZO ili kapetanija?
amigo postovanje cini mi se da je to nerjeseno pitanje kao i mnoga druga a u tu kasu su nas uvalili znas tko ? morat ces naci neke druge puteve rijesavanja tog pitanja koje ne bih ovako na glas ovdje.....