mladeno
ɹoʇÉɹÇpoɯ
cini mi se da cu morati iako mi nije drago....
nema tu drago-ne drago,spasavaj se tko moze
cini mi se da cu morati iako mi nije drago....
18-08-16, 05:13 PM
nazalost jos jedna od masu nebuloza koje su posljedica nebrige prvo sindikata a onda i svih vlada.nisam cuo jos da tkz.sph trazi misljenje raznih stranaka prema pomorcima bar uoci izbora te sukladno tome motivira pomoracko biracko tijelo za opciju koja najvise nudi.citamo 25 godina c/p tkz. sindikalaca a dok je tako nece biti dobro a bit ce jos i gore
Pa i broji,pogledaj lokalne lučice,sve punoÅ ta čeÅ¡ čitati idiotariju.., ma jesi li vidija ono Å¡to bulazne da hrvatska flota broji 1245 brodova?
Supruga sam pomorca,zvala sam Hzzo vezano za novi zakon za bolovanje,oni joÅ¡ nisu dobili nikakav naputak niti je iÅ¡ta od promjena objavljeno u Narodnim novinama,tako da od države gdje plaćete kao pomorci mirovinsko i zdravstveno,a moj muž i dopunsko nemate joÅ¡ nikakvih prava na koriÅ¡tenje naknade kod bolovanja.![]()
Osiguran je pomorac i ne plaća(uz dopunsko) niÅ¡ta u Hrvatskoj ako se u roku 30 dana prijavi na Hzzo nakon iskrcaja,ali nema pravo na isplatu bolovanja.
Smeta me to što se novi ministar pokušava izboriti barem za neka prava povoljnija za pomorce,ali evo još nitko ništa ne reagira službeno.
Kolege, jel nuzno donijeti s broda papir da sam iskrcan zbog bolesti/povrede ili mogu jednostavno odmah sljedeci dan u doktora rec o cemu se radi, dakle bez ikakve potvrde??
Unaprijed hvala.