besparica

A clanarine; za kadete 100 USD, treci i drugi casnici 250 USD, a prvi i zapovijednici 400 USD! Mislim da je ovo posten prijedlog, jer ako netko ima od 5000 USD pa navise nije mu problem jednom u godini izdvojit te novce, jer udruga ce nam svima valjat, vec se sad vidi!!!

stari vuče svi upravitelji te tribaju pogurat u upravu UPH, jer njih nisi smistio u ovu raspodjelu :uzdravlje

stari vuče svi upravitelji te tribaju pogurat u upravu UPH, jer njih nisi smistio u ovu raspodjelu :uzdravlje
Ajde pa sta da je zakon nedorecen.I krizni namet ima 100 rupa.Popravice on to i obuhvatit i upravitelje.
Bas su mi se javili neke kolege i kazu da ako je besparica oni nude da im se opere auto,ocisti kuca,stan i apartman uz odredjenu novcanu naknadu.Time s vidi jos jedna doza humanosti i razboritosti clanova udruge te jos jedna vrst doprinosa drustvu u cjelini.

Samo da se nadovezem.
Kad se osnivao UPH bilo je javno glasanje kolika ce biti godisnja clanarina.
Ako smo prvu godinu izgurali s 100 dolara a najvise troskova se imalo tada onda ce se i dalje clanarina drzati na 100 dolara i nece se povecavati. To je simbol pomoraca , isto tako 100 dolara na godisnjoj razini je nikakav novac a Udruga ce s tih 100 dolara moci pokriti svoje troskove. Daj boze da imamo sta vise clanova a samim time i novca te cemo moci donirati za razne Udruge za nezbrinutu dijecu i slicno. Mi smo ode do sad pokazali humanost i takvi cemo i ostati.
Jedno mogu reci u ime UPH a to je da smo do sad ucinili PUNO vise dobra nego zla. Bili smo napadnuti i jos smo od razno raznih ljudi i svemu smo se uzdignuta lica oduprili te stoga svak ko ima clansku iskaznicu UPH moze s ponosom je pokazat ili ko ima majicu moze je s ponosom obuci.

Jos jednom meni je cast i zadovoljstvo biti 4 godine mandata na celu ove Udruge jer je od osnutka osnovana od ljudi koji vise daju nego sta traze,

Lip pozdrav

Samo da se nadovezem.
Kad se osnivao UPH bilo je javno glasanje kolika ce biti godisnja clanarina.
Ako smo prvu godinu izgurali s 100 dolara a najvise troskova se imalo tada onda ce se i dalje clanarina drzati na 100 dolara i nece se povecavati. To je simbol pomoraca , isto tako 100 dolara na godisnjoj razini je nikakav novac a Udruga ce s tih 100 dolara moci pokriti svoje troskove. Daj boze da imamo sta vise clanova a samim time i novca te cemo moci donirati za razne Udruge za nezbrinutu dijecu i slicno. Mi smo ode do sad pokazali humanost i takvi cemo i ostati.
Jedno mogu reci u ime UPH a to je da smo do sad ucinili PUNO vise dobra nego zla. Bili smo napadnuti i jos smo od razno raznih ljudi i svemu smo se uzdignuta lica oduprili te stoga svak ko ima clansku iskaznicu UPH moze s ponosom je pokazat ili ko ima majicu moze je s ponosom obuci.

Jos jednom meni je cast i zadovoljstvo biti 4 godine mandata na celu ove Udruge jer je od osnutka osnovana od ljudi koji vise daju nego sta traze,
Lip pozdrav
E ova me je dirnula.:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

nisam s ovim postom nikom misio ni??ta lo??e,niti izazvat neku rasoravu,samo ??to sam tio reč jest da za kadete je malo te??ko dat 100usd, s obzirom na situaciju i sve,misim da me razumite, i vi ste jednom bili kadeti..

ugl jesam za placanje, i sve, ali samo sam tio rec situaciju u kadeta,stim da je znate i sami i bez mene, i mojih pametovanja....

ugl zivili vi meni, i nek pozivi udruga jos sto godina,jel stvarno nasao sam tu sve sto mi je trebalo,i sto ce mi trebat...

ugl puno pozdrava! i zivili!

nisam s ovim postom nikom misio ni??ta lo??e,niti izazvat neku rasoravu,samo ??to sam tio reč jest da za kadete je malo te??ko dat 100usd, s obzirom na situaciju i sve,misim da me razumite, i vi ste jednom bili kadeti..

ugl jesam za placanje, i sve, ali samo sam tio rec situaciju u kadeta,stim da je znate i sami i bez mene, i mojih pametovanja....

ugl zivili vi meni, i nek pozivi udruga jos sto godina,jel stvarno nasao sam tu sve sto mi je trebalo,i sto ce mi trebat...

ugl puno pozdrava! i zivili!

:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

ma tu temu smo raspravili u prvome misecu,nije pitanje,a neko gori je dobro reka za uph autopraonu da mladi asistenti peruci bisna auta i motore pomoraca ukljucujuci i moju 13 god besprijekornu astru karavan,zarade za clanarinu,a ako je uz nju i kafic,eto nan podruznice u svin gradovima,sa tim da sefu praone,koji je clan udruge,svaki asistent ili kadet koji na taj nacin skupi 100 dolara ima besplatno clanstvo i more napit sebe,sefa i drustvo,eto,nova ideja za rjesit tekuce probleme kojih u biti ni nema

Da samo ITF nego i porezni obveznici.
Kradem siromasnima da bi davao bogatima.:D

Vuchich bi trebao prominit nick u "Robin Hood" ili "Ministar Financija RH". :p :D Ko o cemu on o parama, os placa os clanarina. Kad avanca za chiefa bacit ce prijedlog da se ukinu clanarine jer se do sada skupilo dovoljno para. :D:p

Ljudi ali smo izabrali Dalmosa na 4 godine pa ko ce ga trpit toliko. :p :D :uzdravlje

Vuchich bi trebao prominit nick u "Robin Hood" ili "Ministar Financija RH". :p :D Ko o cemu on o parama, os placa os clanarina. Kad avanca za chiefa bacit ce prijedlog da se ukinu clanarine jer se do sada skupilo dovoljno para. :D:p

Ljudi ali smo izabrali Dalmosa na 4 godine pa ko ce ga trpit toliko. :p :D :uzdravlje

Ako ja ikad dodjem na celo UPH, clanarine ce bit 1000 USD, a tko ne bude je placao bit ce izbacen iz Udruge ili jednostavno nema mu adresa kompanija, i UPH ce bit najprofitabilnije d.d. u drzavi, a kasnije ce se pomorci cijelog svijeta uclanjivat u nasu UPH, bit cemo jaci od MMF-a, naravno ovo ce bit ako ja budem prešednik!!!!!!:hihi

Falim te Boze, valjda cu do tada zaradit za penziju. Dalmos ne daj se, ovaj je gori od Sukera, sjebat ce nam znanje. :(:(

Nista od njega kolega @Belboy, on ce bit gori od mene koliko vidim. Da se njemu radilo osta bi on u Capljini pomagat chachi oko zemlje, a ne gubit vrime po pomorskom faxu. Je'l vidis da radi sve sta je u njegovoj moci da zbrise od obveza. Ko da gledam sebe, zato mene nemoze ni muljat.

Vuk je primjer ko iza drugog svjetskog rata kad su ljudi sa sela odlazili u grad jer im se zgadila zemlja i rad na istoj.On i Zapa mogu pod ruku.Prestrasno.

Nista od njega kolega @Belboy, on ce bit gori od mene koliko vidim. Da se njemu radilo osta bi on u Capljini pomagat chachi oko zemlje, a ne gubit vrime po pomorskom faxu. Je'l vidis da radi sve sta je u njegovoj moci da zbrise od obveza. Ko da gledam sebe, zato mene nemoze ni muljat.

Meni nikad nije problem radit kolega, ja se za razliku od tebe ne bojim rada!!! A ne zelim ostat neskolovan i neobrazovan, ja sam uvijek trazio poslove a samim tim i fax gdje se radi, gdje je velik rizik i odgovornost a samim time i zarada!!! Jesam otisao sam od kuce, ali bar nisam caci na grbaci kao ti!!!!!:p:p:p

Na zemlji se nitko i nikad nije obogatio, to ti je rad za kurcevo zdravlje, ok pomoc ljeti, ali cijeli zivot se s tim zajebavat, brate hvala ti ali ne!!! A vidim da nesto ti ne volis pare pa si otisao na brod???? Koga muljas i ti, tko te nezna skupo bi te platio!!!!:hihi

A Vuchino tako je i to vidis ko te savjetuje najveci neradnik na forumu. Nije on na brodu radi para nego radi nerada, dok mu njegovi doma beru masline od se kupa po brazilu i jos mu moraju slat pare kad prodaju maslinovo ulje.

@belboy
Tako je stari dobro si reka. Ća su se uvatili momka u đir.

@wolf11
Ne slu??aj Frankia i offshora1975, oni su bili pametni i nisu kupovali dionice tvornica koje su sposobni ekonomisti tipa Vido??ević, upropastili. Oni su kupovali nepokretnu imovinu, stare kuće, napuptene vinograde i smokovike...:p To ća ti oni govore da su im ćaće svce dale, to te la?žu. Evo je pala ki??a na Solti, zalije lipo i stalo?ženo njihove planta?že maslina, a ramandman maslinova ulja za ovu godinu, govore maslinarski stručnjaci iz Instituta za mediteranske kulture, da će biti vrhunski.
Zato mladi kolega wolf, lipo kad poćne?? navigat i mlatit lovu, nemoj sve zarađene novce ulagat u roditeljski farmu. Daj ocu i materi neku kintu, a ti lipo kupi ne??to za sebe i svoju ?ženu, neku kuću na osami ka ća je ona na 180 000 m3 na 400 metri nadmorske visine na Braču, more se nevidi. Znan jednu jadnu ?ženu, nije baba jer nema fameju, bili smo ?žena i ja pro??lo lito, cilo vrime san je kokolava da mi spusti cijenu, koja to prodaje, ali niko neće da kupi, svi se boju radit, a bager se more dovest jedino helikopterom. Za to imanja za dovest u red da to na ne??to lići, tribalo bi doselit ili 2000 Kosovara ili 10000 Filipinaca. Koliko ta zemlja vridi kad bi se sredila, Boga dragoga pitaj, a baba prodaje za 30000 eura. A di je onaj stari čovik na Svilaji ća nema nikoga svoga, u ćigovoj san konju??nici spava za vrime rata kad je to bila crta boji??nice, na priko 1000 metri nadmorske visine, pa mi je za vrime rata prodava tu staru kamenu kućicu i neke svoje dolce za 15000 starih maraka, a ja nisam onda ima ni za bičve. Srića da znam di ?živi, dogovorili smo se ?žena i ja da ćemo sad to ić vidit, ćujen se sa starim na telefon svako malo. Zato lipo pamet u glavu, zaradi i kupi svoje, a naslidstvo od oca i matere ti neće niko uzest. To se zove ulaganje:hihi;)

tako je. bio je samnom jedan lik za mornara na kemikalcu kod berketa i on je cilu zaradu ulozio u plastenike u okolici splita. danas je tajkun pomidora i glavni opskrbljivac ikee pomidorima a mi se zajebavali s njim.

A bogme moran i ja pripomenit da kad san ja sa svojom mizernom placon prin deset godin zimu za zimu (tad je zemja najjeftinija kad puse bura sa posolicon) kupila toliko puno zemje za po 10 marak kvadrat,u nekih starih baba, na jednom malom otoku u nasem akvatoriju,kad ni trajekt ni vozia tamo,nego se kaicima pribacivalo,onda pomorci stvarno mogu sebi priustit sve zivo,samo je pitanje zele li to podilit sa svojon familijon.
Soma dela soma,muz ni to zna do prin po ure,pa sad brze boje razmisja kome to utopit....a vidin ja da vode ima mladih i radisnih judi,pa eto ako ko oce neka se javi.Nisan ja to nikako tila govorit,jerbo san znala da ce on to brze boje dat na prodaju,ma ni meni zaj zemje,nego velikih lipih rogaci od deset metri ca beremo vec godinan i mater cini rakiju o njih,prodaja gre ko luda za nauticare,stojidu u redovima za kupit.I eto sad kad san mu tajnu otkrila nece ni cut da ne prodajemo,oce prodat posto poto:udriglavom...a u dolcicu sa rogacima lipi smisni vinograd stoji i ceka da ga se pocme obradjivat,sunce ga umije od zore do mraka....a ja bidna mislila da ce nan to lipo ostat za dicu nasu,da uzivadu i radidu,a sad rastrosan muz oce sve prodat da bi vratia puste dugove na izgubjenin dionicama...eh,a koja lipa kucica blizu vinograda,od 20 m2,stoji lipo,a ne triba ni dozvola za obnovit sad kad je Dropulicka povecala kvadrate za duplo.
A gospe moja a za koga san se vo udala....eto ti nase mladosti....bilo bi mi boje da san mucala,ali cacu nisan vise mogla sakrivat odakle pusta rakija i soldi...

I ja imam obradivog zemlista na balkonu od 1.5 kvadrata.Zena planira posaditi persin,tako da ode moj kutak za pusenje.A za dnevni da ne govorim ,ako hocu malo na ponestru triba mi po ure dok sve ne razmjestim.

Back