bernard schulte

Ja sam bio na BSM i potvrdujem da su fer i korektni isto tako ostanak na brodu ili produzenje doma je s njima uvijek lako dogovoriti jedni od boljih agenata s kojim sam radio.
Ali prijelaz s jedne vrste brodova na drugu vrstu nije bas moguc (nikad ne reci nikad ali to je moje iskustvo i jos nekih kolega) uglavnom oni rade s dosta kompanija ali kad upadnes na OIL flotu npr Princimar kompanija gotovo je nemoguce prijeci na LNG npr Tehnamaris jer su to potpuno dvije odvojene kompanije unutar BSM neznam bas je sam li ti uspio objasniti ali skuziti ces ako se zaposliš kod njih.

To prelazenje s jedne vrste brodova na drugu mi je jedino interesantno posto mi u prosjeku nude mjesec-mjesec ipo duze ugovore i oko 20-30% manju placu nego trenutacno imam.
Hvala na odgovoru.

ima li neko da je isa priko njih na storage tanker ashna da kaze kakvi su uvjeti tamo?(panatika,net......) isto tako ako neko zna koja je to firma pod ciparskim managementom (bsm cyprus)koja ima VLCC i suzemaxe....thx

Ja sam imao ponudu za Ashnu svojevremeno. Razgovarao sam sa superint. tokom tel. intervjua i spomenuo mi je da je to stariji brod kupljen od Indijaca, trenutno kao storage ali da im je plan u dogledno vrijeme vratiti ga u pogon odnosno navigaciju.

Ne znam za panatiku, ali mi je receno da su casnici nasi, posada filipinci. Na brodu nema neta (od firme) ali kako je stalno tamo na vezu, svi imaju SIM kartice odnosno USB stickove pa koriste net preko toga.

Ne znam kako je trenutno ali sigurno ima ovdje kolega sa BSM-a koji ce ti reci detaljnije situaciju :uzdravlje ...

Meni su isto nudili tamo poc, placa duplo manja nego sam tad imo. Pa sam se zahvalio. To je bilo proslo ljeto.

Na stranici ukrcaj.com ,vidim da potrazuju svakakav kadar za lng,bulk I crude.
Najvise T4. Ali na njihovoj web stranici nema vacancies.

Ma vidio sam da Ukrajinci i Rusi junior 3/0 i junior 4/ENG imaju 750 USD. A 3/Eng koji je duže na kompaniji s bonusima ima 5200 usd. Za VLCC Cipar flotu je ovo. A sad sve ovisi Preko kojeg office se ide i na koju kompaniju. Varijacije su svaki ugovor zna bit priča za sebe.

Poslano s E5533 putem Pomorac.net

Traze ekipu za "Flex LNG" kompaniju, novogradnje koje izlaze 2018god.

4/E cca 6400$ na brodu, 3-3ugovor

Zujac,
To Su cifre od nedavno ili koju godinu unazad?

Sad trenutno.
4eng junior i 3/0 junior 750 USD;
4eng i 3/0 od negdje 3200eura, 3800usd do 4100usd s bonusima;
3eng i 2/0 od 4200usd do 5200usd s bonusima;
2nd eng i ch off od 9800usd do 11300usd;
Ch eng i Master od 11500usd do 12500usd;
Struja od 5500usd do 7200usd

Taj sam ja raspon plaća vidio na tri broda( kemija i Vlcc), različite kompanije Al pod BSM Cipar office.

Ashna je bila pod Germany office i plaće najloÅ¡ije u eur, ma da su sad samo Indijci od kojih su neki imali bolje plaće nego EU posada.

Last edited:
Danas pricao s ivanom soso I crewinga,kaze da se zamolba za ukrcaj Mora predat oko 2-3 mjeseca prije nego Li se uopce misli IC na bros,NE kuzim zasto to tamo dugo traje,jer papiri se mogu prosljedit isto dan I onda na cypru ili ion netko to Mora odobrit,mozda imaju puno cv-a za citat po cijele Dane,ugovor za juniors 5 mjeseci,gledaju skinut Te s broda nakon 4,za seniors 4 mjeseca na papiru Ali skidaju nakon 3,place Su isto Kao sto je vec navedeno prije u postu,dolaze lng novogradnje,Ali najvise mjesta je na crude/product...dosta ljubazno I korektno preko telefona jer Su placu odmah rekli bez da pitam. Brzo se avancava,pogotovo makina,to Su naglasili na telefon.
Mora se odradit test engleskog I Jos nesto,mislim da je struka,sve u jednom danu.

Ma tamo su teÅ¡ke krame(10- 20 godina starosti tankeri) zgažene od neodržavanja u većini flote pa ti to sređuj Å¡ta je netko upropastio.A dosta su brodova i izgubili iz managementa. Avancament je navlakuÅ¡a tako su mene zajebali pa sam se iskrcao na svoj račun i ljubav pukla. Dosta sam prevarenih vidio tamo svih nacija. Sve Å¡ta ti kažu u BSM snimi na diktafon, i traži napismeno. Na ljepe riječi čeÅ¡ ispast budala. Dosta ekipe je popuÅ¡ilo. A dosta im i bježe ća.
Ima majka Rusija i Uzbekistan, Kirgistan.... Pune Pomorske Å¡kole sad kad ih počnu uzimati. Od Afričke Maritime school su odustali Al Mexico otvara novo tržiÅ¡te HR. Indonezijski i Indijski kadar je na velikom djelu flote ako ne i sve u Singapur office.Sad neznam koliko je naÅ¡ih ostalo. Odi pa vidi. Na ljubaznost ne padaj. Sretno.

Last edited:
Necu im se predat bez ispaljenog metka,Ali taj ugovor od 5 mjeseci za oficire mi smrdi,puno je to za 21 stoljece.

Oko 50-60 brodova je pod Ciprom (Crude oil, Product oil, VLCC, kemikalici, Lpg.) Posada Europa istok više zapad manje, bivši SSSR, Filipinci, nešto indijci.

Meni je samo do avancamenta,to mi je bitno,strpio bi se 2 ugovora,Ali uzasno ako me �� zaebu.neda mi se to opet sve prolazit Ko na nekim drugim firmama di Sam bio.imaju elektricara na tankerima?kako je 2nd engineeru?

Back