Atlantska Plovidba

ma nisam jo?? bio tamo al imam ??anse da tamo odrardim kadeturu tako da pitam samo informativno
Hvala na odgovoru :)

a i nije lo??e tih dodatnih 100-200eura mjesečno, bar za početak

Last edited:
pa nek ti pokrije kantinu odlicno....al niko se nije obogatija na kadeturi pa neces ni ti....
a za kad su ti rekli da ce te primit?

Ja sad ubrzo kod Atlanske imam razgovor za asistenturu struje. Zna li netko ??ta bi se vezano za struku pita, ili su pitanja vi??e vezana onako općenito?

sta se tice pitanja na razgovoru, ne brini , pita samo osnovno tipa koja je struja (440,220,...)i u principu on ti(damir) prica a ti to potvrdjivas, a kad su te vec pozvali na razgovor primljen si 100 %, jer ne zovu nekoga tko im nije zanimljiv, btw javi kako si prosao, sretno:uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Dade ti ispit sa pitanjima i na drugom papiru ima?? odgovore.Tako da kad rije??i?? sam ispit prekontrolira?? odgovore i to ti je to.Nema?? nikakvog straha.

Evo svitu moj ja fri??ko iz Dubrovnika.

Bija sam na razgovoru za asistenta elektronike.

Uglavnom interwiev nije stra??an pitanja općenito: oko za??tite motora, vrste struje na brodu, elektromotori, akumulatori, generatori (sinkronizacija) i tako neka opća pitanja vezano za snala?ženje u raznim situacijama.
Ljudi iz AP maksimalno korektni, uljudni i spremni na razgovor stvarno kapa do poda.

Dobija garanciju ad AP za izvadit neuseljeničku vizu u Zagreb.

Uglavnom plaća je 610E (plaćeno zdravstveno i mirovinsko)
Na brodu se dobiva radna roba (kombinezon) kom2 i radne postole.
ugovor 6 miseci.

Sad kad rje??in papire (viza, potvrda o neka?žnjavanju, zubarska bileta da neman gnjilih zubi) javljan se opet njima i slidi ukrcaj. Neznaju jo?? točno kad al ka?žu da nebi tribalo čekat vi??e od misec i po najvi??e dva miseca.

Ja se nadam da neće bit nikakvih problema, nego čini mi se da iman vi??e sriće nego pameti jer u ovo vrime kako vidin dosta se ljudi nemo?že ukrcat...

čuo sam pro??li tjedan da u AP imaju vi??ka ljudi,pa i časnika palube...za strojare ne znam,ali ima bit da su recesija i ne primanje plaća od razno raznih poslodavaca potjerala ljude na brod.

pa kako sam ja skonto od ljudi, ima bit da nije samo na atlantskoj visak pomoraca, nego svugdje, evo nekidan sam sreo covjeka sto je mene krco na svabe... kaze ima pomoraca ko sodera sad... a stas sad, steglo ljudima za grlo pa bi ponovo na brod

a na atlantskoj sam ja odradio kadeturu '98... onda je bilo 500 $ i nismo dobivali nista za pranje i ciscenje stiva, ko te pita to, da ti nostromo lopatu u ruke i eno ti tamo kubik garbuna izbaci iz kantuna ono sto bager nemoze :rolleyes: ili izmedju rebara ono sto je zaledjeno ostalo pa ti po glavi padne i odma shvatis zasto ti treba kaciga hehe.. :confused:

ali ekipa mi je bila stvarno dobra tako da mi je i godina proletila nabrzinu, a uostalom to moras odradit i zdravo, takav je oroskop :)

ajte momci bez straha i sve ce vam bit ok... i sretno vam bilo ;)

Evo gospodo da se pohvalim, do??lo je i mojih pet minuta nakon tri mjeseca čekanja. Uglavnom zvali iz atlantske ukrcaj za desetak dana, brod Orsula. Ostale detalje će mi javiti kroz par dana.
Eto ako netko ima jo?? kakav savjet neka puca i ako jo?? neko ide tamo nek se javi. :)

Evo gospodo da se pohvalim, do??lo je i mojih pet minuta nakon tri mjeseca čekanja. Uglavnom zvali iz atlantske ukrcaj za desetak dana, brod Orsula. Ostale detalje će mi javiti kroz par dana.
Eto ako netko ima jo?? kakav savjet neka puca i ako jo?? neko ide tamo nek se javi. :)
ukrcaj venezuela,
ide mi prijatelj na orsulu

Svaka čast na ukrcaju.Nego,imate li eventualno kakav info kako općenito stoje sa timunjerima tj. da li ljudi dugo čekaju za ukrcaj?
E da,i mirno more:o

Ne znam ni??ta za timunjere ali ako ??to saznam ovih dana obavezno javim.

unaprijed zahvaljujem,e jo?? jedno pitanjce.
Čitao sam na jednom od postova da tra?že da ima?? sve zdrave zube(kao da ide?? za pilota),jesu li vama to tra?žili?

Meni isto tra?žili potvrdu zubara. Al mislim da je to slučaj kod svih kompanija ne samo kod Atlanske.

@Struja čestitam.
Meni ka?žu da bi triba bit ukrcaj za jedno misec dana, al ja mislin da će se to otegnit...

Potvrdu za zube sam morao donjeti.

ibanez- ako su ti rekli za mjesec onda tako i računaj(plus par dana) jer ti vjerovatno već znaju na koji brod i u koju luku će te ukrcat ali to ti reču tek pred kraj, evo meni falili "termin" za sedam dana zato ??to brod malo kasni

je meni je reka bit će samo neznam kad....budi strpljiv...

ako mene pita?? garant su pogodili

eto sretno na moru prika:uzdravlje

super.....

super.....

ajde poznam ti elektricara(tvog mentora buduceg ) mlad (cca 23 god.) veliki je covjek i radnik pa ces dosta moci nauciti od njega i on (niksa) ide doma za cca 2 mjeseca pa ako se pokazes i uz malo srece bi ti mogao ostat za struju ( nekoliko puta do sada su tako ovancavali) sretno:)

Back