Atlantska Plovidba

pa to....i ja sam cuo da je to rodbinska kompanija,tata,braća,nonići....međusobno da se povlače...ali isto cekam,predao sam sve,dobio sam odgovor da dolazi 6 novogranji i da na jedan od njih bi trebao......da je plaća za asistenta struje oko 1000â??,ali sto je bitno da oni plaćaju mirovinsko i socijalno,dok preko dgs-a su mi nudili 1100$ i sve bi to sam morao plaćat....katastrofa...

I ti si u ovoj situaciji odbija kadeturu za 1100$. Ja san na kadeturu za struju prvo isa za 750$ pa kad tu nisan uspija upast za struju nakon odradjene kadeture jer imaju malo brodi onda san isa opet ka kadet na drugu firmu za 600$ prva tri miseca u nadi da ce me na brodu avancat za struju (sta se srecom i desilo) jer me niko drugi nije tija ukrcat direktno za struju bez iskustva. Kadeturu odradi za brokve bilo di i o parama misli tek kad odradis prvi ugovor za struju.....

I ti si u ovoj situaciji odbija kadeturu za 1100$. Ja san na kadeturu za struju prvo isa za 750$ pa kad tu nisan uspija upast za struju nakon odradjene kadeture jer imaju malo brodi onda san isa opet ka kadet na drugu firmu za 600$ prva tri miseca u nadi da ce me na brodu avancat za struju (sta se srecom i desilo) jer me niko drugi nije tija ukrcat direktno za struju bez iskustva. Kadeturu odradi za brokve bilo di i o parama misli tek kad odradis prvi ugovor za struju.....
a cuj,odbio,mozda sam i pogrijesio,ali 'imam jos opcija sto se broda tiče,mada ja u Rijeci radim ali trenutno sam na cekanju u jako dobroj firmi gdje radim za 6000kn,pa bio bi lud da idem na brod za 4000kn....ne znam barem s mog stajalista,mozda grijesim ali sto se tice dgs stvarno nisam niti jednu dobru rijec cuo...dva frenda su mi bili preko njih jednom se zgadio brod da uopce ne zeli ici a drugi se vratio prije tjedan dana i rekao mi radije da trazim dalje nego preko njih,
ne znam,nadam se boljem ko i svi mi.....

Last edited:
a cuj,odbio,mozda sam i pogrijesio,ali 'imam' jos opcija sto se broda tiče,mada ja u Rijeci radim ali trenutno sam na cekanju u jako dobroj firmi gdje radim za 6000kn,pa bio bi lud da idem na brod za 4000kn....ne znam barem s mog stajalista,mozda grijesim ali sto se tice dgs stvarno nisam niti jednu dobru rijec cuo...dva frenda su mi bili preko njih jednom se zgadio brod da uopce ne zeli ici a drugi se vratio prije tjedan dana i rekao mi radije da trazim dalje nego preko njih,
ne znam,nadam se boljem ko i svi mi.....

DGS je uz Zorovića i Ta-Na najbolji u Hrvatskoj. To što je tvoj frend neradnik nije DGSova krivica. Inače ste sva trojica materijal za Agenciju Prančiok. Obavezno se javite ko je vidio ić za 1100$ na kadeturu, u Prančioka kadeti imaju 2000 € i plaćena davanja , samo je malo gužva u zadnje vrime ali valja pokušat..

Ti onda nisi pomorac , nije ti cilj otić na brod , samim time nema?? ??ta raditi na ovome forumu :kafa

bilichu covik se potrudija i zavr??ija fakultet i ima pravo birat i čekat najbolju ponudu a ne bacit se u ka??etu brokava da mu se odma zgadi buduca karijera..i jo?? ima posal.

ne znam zasto se mislite u vezi kadeture ako imate prilike poci i sto razbijate glavu u vezi love ... shvacam da treba nesto i zaraditi i poplacati ispite i brevete ali ako vam se pruza sansa pogotovo na atlantskoj gdje cete nauciti posao i imati odlicnu bazu za dalje nemojte je propustit

atlantska mi i je prioritet,cekam 2mj cekat cu jos sigurno,ali mislim da je dobra prilika za ugrabit

? to se tiče Atlanske govore stalno fali im kadra a evo ja ima 2 godine skoro čekam ukrcaj ko kadet,najgore ne samo ja nego nas ima jo?? četrdesetak:udriglavom.

atlantska mi i je prioritet,cekam 2mj cekat cu jos sigurno,ali mislim da je dobra prilika za ugrabit

Završiti školu nije isto kao i naučiti misliti jer:

RKS 1100$
- više od 40.000 KW Strojarnica
- više manovre
- cca 500 i više frižidera po brodu
- mješana posada ( Engleski )
- mogućnost da na brodu imaš i kran i frižider ( iskustvo s obe važne za struju stvari )
- mogućnost imanja bow trustera
- sve je veće nego na handy maxu
- automatski ballast na utovaru

Atlantska 1000€
- cca 9000 KW sreojarnica
- bulk kao i svaki drugi
- nema engleskog pa se kasnije misli
- nema frižidera
- nema trustera
- manovra svako mjesec dan
- posa se svodi na ajde 10 čvorova , pa čekaj , čekaj , čekaj.. uđi , otvori štive i 4 dana loči i onda opet ajde ajde ajde..

pa ko god peva da je bolje u Atlantske za 1000€ nego u RKSa za 1100$ je budala:kafa

A završiš li u Atlantske na Panamaxu tek onda nemaš ništa što RKS ima.
Kontejner je svemirski brod za prašinare..

Last edited:
kolko ja znam na atlantskoj ti je za asistenta struje plaća isto ko i za asistenta makinje, a to ti je oko 700 eura( neznam ako se ??ta mjenjalo), jedino ko kadet mo?že?? do 1000 eura doć na atlantskoj (zbog cargo ura)
bio sam prvi dio kadeture na atlantskoj i iskrco sam se krajem trećeg mjeseca i jo?? me nisu zvali za drugi dio( zvao sam ih dosta puta al odgovor je uvijek isti), pa sam se javio dgs-u koji su me zvali nakon mjesec i pol, jest dvaput su mi odgodili ukrcaj al barem znam otprilike i na koji brod idem. nije da i??ta lo??e mislim o atlantskoj (odlično mi je bilo na brodu) al kad bi me zvali i da moram birat bi odabro dgs :uzdravlje

kolko ja znam na atlantskoj ti je za asistenta struje plaća isto ko i za asistenta makinje, a to ti je oko 700 eura( neznam ako se ??ta mjenjalo), jedino ko kadet mo?že?? do 1000 eura doć na atlantskoj (zbog cargo ura)
bio sam prvi dio kadeture na atlantskoj i iskrco sam se krajem trećeg mjeseca i jo?? me nisu zvali za drugi dio( zvao sam ih dosta puta al odgovor je uvijek isti), pa sam se javio dgs-u koji su me zvali nakon mjesec i pol, jest dvaput su mi odgodili ukrcaj al barem znam otprilike i na koji brod idem. nije da i??ta lo??e mislim o atlantskoj (odlično mi je bilo na brodu) al kad bi me zvali i da moram birat bi odabro dgs :uzdravlje

Jest 700â?? ali ti oduzmu ne??to za zdrastveno tako da ti dođe oko 530â?? bar sam ja tako čuo

koliko ja znam oni ti ne oduzmaju nego ti jos i placaju mirovinsko,naravno ti platis a oni ti refundiraju

Zavr??iti ??kolu nije isto kao i naučiti misliti jer:

RKS 1100$
- vi??e od 40.000 KW Strojarnica
- vi??e manovre
- cca 500 i vi??e fri?židera po brodu
- mje??ana posada ( Engleski )
- mogućnost da na brodu ima?? i kran i fri?žider ( iskustvo s obe va?žne za struju stvari )
- mogućnost imanja bow trustera
- sve je veće nego na handy maxu
- automatski ballast na utovaru

Atlantska 1000â??
- cca 9000 KW sreojarnica
- bulk kao i svaki drugi
- nema engleskog pa se kasnije misli
- nema fri?židera
- nema trustera
- manovra svako mjesec dan
- posa se svodi na ajde 10 čvorova , pa čekaj , čekaj , čekaj.. uđi , otvori ??tive i 4 dana loči i onda opet ajde ajde ajde..

pa ko god peva da je bolje u Atlantske za 1000â?? nego u RKSa za 1100$ je budala:kafa

A zavr??i?? li u Atlantske na Panamaxu tek onda nema?? ni??ta ??to RKS ima.
Kontejner je svemirski brod za pra??inare..

evo covik je lipo sve reka, ja san bija ka kadet priko dgs i ljudi su odlucni... sve papire sta san srediva su mi oni refundirali na brodu a kabina je bila vrh vrhova, uz krevet radni stol, pa mali stolic pa frizider, pa kauc pa pristojan wc, pa dva ormara, ma ludilo..:) placa je 1100$ i dolazila je i prije nego sta bi je zaradia... ja san nakon prvog ugovora ka kadet otisa na faks i jbg nisan ga uspia sredit i nazva ih opet da bi se tia vratit a oni da nema problema i evo iden za tjedan dana odradit ovo 5 miseci sta mi je ostalo... sve u svemu odlicna agencija i toplo preporucujen...pozz

ma zovi stano neće da se jave jer misle da ih zovu s broda za smjenu.vjeruj mi znam bio tamo i vidio dosta puta.najbolje zovi ujutro ili oko 15 h.

Moj savjet svim kadetima i asistentima je da ne gledaju koliko tko placa nego neka idu tamo tko prvi zove.
Tu godinu treba sto prije odradit,a doci ce vrijeme kad ce se zaradjivat.
Sto se tice atlantske plovidbe znam da je ogromna navalija za ukrcaj vjezbenika i svaki dan dolaze nove i nove molbe iz svih krajeva lijepe nase.
Prednost uvijek imaju djeca pomoraca i zaposlenika atlantske,pa djeca iz Dubrovnika i okolice,pa svi ostali.Ide se ovim redoslijedom s tim sto netko s visom skolom uvijek ima prednost.

Back