Vidim da niko od ovih sta se ukrca na Atlantic Marine brodove, ne pise nista. Ja sam na jednom od njih kao timunjer i nije lose. Placa je 2500 $ kad si u portu a svaki dan na moru je 15$ plus. Pa skontaj na misec. Doduse, kad usporedis place na drugim offshore firmama, ode je puno slabije. Brodovi rade seismic survey, jesu stari ali nisu losi. Smjestaj je po dvojica u kabinama,posade 14 a isto toliko i klijenata,ima se interneta i sasvim je ok. Ono sta je Franko napisao, sve je tocno. Pa pogledajte malo. Hrana je isto ok, ali opet zavisi od kuvara. Posal nije tezak, jer su klijenti na prvom mistu i ne moze se radit nista sta bi njima smetalo. Uglavnom, cini mi se da je dobra ulaznica za offshore i najvaznije to sta primaju bez iskustva. Isto sam i ja, ka i ovi drugi, dobija mail u petak, a otisa u subotu na brod. Malo je neprofesionalno, al nije spam nije ni zajeb. Placa je uredna,na kraj miseca je na racunu. Nema kasnjenja ni slicnih gluposti. Eto toliko za sad pa ako nekoga zanima jos nesto nek pita. POzdrav.
Vidim da niko od ovih sta se ukrca na Atlantic Marine brodove, ne pise nista. Ja sam na jednom od njih kao timunjer i nije lose. Placa je 2500 $ kad si u portu a svaki dan na moru je 15$ plus. Pa skontaj na misec. Doduse, kad usporedis place na drugim offshore firmama, ode je puno slabije. Brodovi rade seismic survey, jesu stari ali nisu losi. Smjestaj je po dvojica u kabinama,posade 14 a isto toliko i klijenata,ima se interneta i sasvim je ok. Ono sta je Franko napisao, sve je tocno. Pa pogledajte malo. Hrana je isto ok, ali opet zavisi od kuvara. Posal nije tezak, jer su klijenti na prvom mistu i ne moze se radit nista sta bi njima smetalo. Uglavnom, cini mi se da je dobra ulaznica za offshore i najvaznije to sta primaju bez iskustva. Isto sam i ja, ka i ovi drugi, dobija mail u petak, a otisa u subotu na brod. Malo je neprofesionalno, al nije spam nije ni zajeb. Placa je uredna,na kraj miseca je na racunu. Nema kasnjenja ni slicnih gluposti. Eto toliko za sad pa ako nekoga zanima jos nesto nek pita. POzdrav.
barba franko, ja cu van se javit cin dobijen licencu sa u 10 mj, hahahaha je malo brzan, ali imat cu i dva suborca za preporucit, i svi ce van trcat za se tu uvalit, s noziman ako triba, unaprid van hvala na informacijama i ovome sta ste napisali, ja jebeno nemogu razumit kako tu vec nije ful do cepa,)).............a zasut cu i sve ove spomenute adrese kapetana s atlantica, jer ka gledan druge grane pomorstva, same kose oci mi se pricinjaju...nisan ni usa u ovo a vec se osjecan ka ugrozena vrsta, heheheLjudi,pozdrav i mala isprika sto se prije nisam oglasio. nisam bas na mailu cesto pa eto. Ja sam na Atlantic marinu Master pa da vam objasnim neke stvari i upite vezane za firmu. Firma je ok,ima 5 brodova. 1 je survey, 09.07 ide na sjever,Irska radit seismic survey. 2 je Wind radi u Barentsovom moru isto seismic survey. 3 Guardian je accomodation za wind farme. 4 Cougar,mali katamaran,gdje sam ja,trenutno ne radi ali ce biti dive support. i 5 Carrier dolazi iz brazila,novi brod na firmi, on ima DP1. radit ce kao dive support, Cougar i carrier u paru a pri kraju godine Carrier se pretvara u cable layer.
Nacin na koji firma posluje je na zalost takva,divlja. sve na brzinu,sve nekako zbrda zdola. Ali ako vam posalje Paul mail,to je vlasnik direktno. svi ostali koji se jave su kapetani na firmi,ovlasteni da sami nalaze sebi posadu. Place nisu nesto ali je offshore i za onoga tko trazi ulaz u offshore,prilika. Ako vam ubuduce netko posalje mail sa atlantic marinea,posaljite meni,ja cu vam potvrdit je li istina ili ne. nitko ne pita za love prije ukrcaja pa ne znam zasto su svi bili sumnjicavi u sve ove pozive. Kazem firma je ok,placa redovita. Upravo se od 7 mjeseca povecava. ugovor je 3 mjeseca ali evo moj slucaj.dosao sam kao sekondo, ostao za cifa i sad barba na sruvey brodu. mislim ne dizem sebe u nebesa,nego kazem da je firma za sporkat matrikulu i dalje. meni je to u planu,bez obzira sto sam tu.
jedno ne mogu vjerovat! jucer stavim oglas za slobodna mjesta,jer trebaju meni za brod. NISTA!! pa ljudi, je li se vama ne da na brod jer je ljeto ili sto?! Prilika za offshore, prilika koju mnogi traze i neki i placaju da bi dosli tamo a sada nista?! ako je to zbog ljeta onda vam stvarno nije zelja uci u offshore. ne zelim nikog vrijedat,ako jesam,nije namjera.
eto,toliko od mene
ako imate pitanja,pitajte!!
pozdrav iz engleske
Ljudi,pozdrav i mala isprika sto se prije nisam oglasio. nisam bas na mailu cesto pa eto. Ja sam na Atlantic marinu Master pa da vam objasnim neke stvari i upite vezane za firmu. Firma je ok,ima 5 brodova. 1 je survey, 09.07 ide na sjever,Irska radit seismic survey. 2 je Wind radi u Barentsovom moru isto seismic survey. 3 Guardian je accomodation za wind farme. 4 Cougar,mali katamaran,gdje sam ja,trenutno ne radi ali ce biti dive support. i 5 Carrier dolazi iz brazila,novi brod na firmi, on ima DP1. radit ce kao dive support, Cougar i carrier u paru a pri kraju godine Carrier se pretvara u cable layer.
Nacin na koji firma posluje je na zalost takva,divlja. sve na brzinu,sve nekako zbrda zdola. Ali ako vam posalje Paul mail,to je vlasnik direktno. svi ostali koji se jave su kapetani na firmi,ovlasteni da sami nalaze sebi posadu. Place nisu nesto ali je offshore i za onoga tko trazi ulaz u offshore,prilika. Ako vam ubuduce netko posalje mail sa atlantic marinea,posaljite meni,ja cu vam potvrdit je li istina ili ne. nitko ne pita za love prije ukrcaja pa ne znam zasto su svi bili sumnjicavi u sve ove pozive. Kazem firma je ok,placa redovita. Upravo se od 7 mjeseca povecava. ugovor je 3 mjeseca ali evo moj slucaj.dosao sam kao sekondo, ostao za cifa i sad barba na sruvey brodu. mislim ne dizem sebe u nebesa,nego kazem da je firma za sporkat matrikulu i dalje. meni je to u planu,bez obzira sto sam tu.
jedno ne mogu vjerovat! jucer stavim oglas za slobodna mjesta,jer trebaju meni za brod. NISTA!! pa ljudi, je li se vama ne da na brod jer je ljeto ili sto?! Prilika za offshore, prilika koju mnogi traze i neki i placaju da bi dosli tamo a sada nista?! ako je to zbog ljeta onda vam stvarno nije zelja uci u offshore. ne zelim nikog vrijedat,ako jesam,nije namjera.
eto,toliko od mene
ako imate pitanja,pitajte!!
pozdrav iz engleske
Jel primaju OOW bez iskustva na offshore ili neÅ¡to slično i ako ima neki mail (ovaj Å¡ta je naveden izgleda ne valja), pozdrav unaprijed
sta je sa onom ekipom od 7 ljudi ima li novosti.Kako im je.
jos da si solo u kabini ka puska![]()

Od nas 7 sta je doslo, svi smo jos ode i niko ne misli kuci, hahaha. Nebi tija nikog uvridit ali mogli su bar javit se i zahvalit ljudima na forumu koji su im pomogli. Ali mi smo takvi, daj ukrcaj me pa ti se vise necu javiti. Ma dobro je sve(koliko moze bit dobro na brodu). Svi smo po dvojica u kabini osim "top four". Ima nas posade 14 i isto toliko klijenata. Posal je lagan sta se tice kuverte a mislin da se ni u makini nisu satrali. Jedino sta je vrime nikakvo,kisa magla, nema noci.
Al nisu mi jasni ovi agenti koji krcaju na ovakve vrste broda i traze 145 godina iskustva? Pa ode moze i moja baba navigat. Nit ima tereta,nit ima balasta,nit ukrcaja iskrcaja...nicega. Kazem-sve pozitivno sta se tice i broda i situacije.
Nedavno je barba Franko stavija oglas za timunjere i ukrcali su se ljudi odma. Mozda da njemu posaljes mail pa pitaj ponovo. Ode ne znamo oce li uzimati nove ljude. A za posal sekonda, do nedavno je bilo samo gvardijica na mostu ali kapetan je nesto minja pa su chief i sekondo sada 6-6.Internet ima besplatan samo nema u kabinama nego na mostu i oko mosta ali moze se doci bez problema u bilo koje doba. Navodno brod ide u skver ubrzo pa ce stavit i u kabine.
We have two immediate start positions as 2nd Engineer and Motorman Watch on one of our survey vessels to start on the 15th August in Lowestoft int the UK.
Please advise if you are available
Start / joining date? 15th August
Salary: Contract and terms to follow
Positions / rank? 2nd Engineer and Motorman
Joining port? Lowestoft United Kingdom
Area of operation? United Kingdom
Shared cabin (2 persons)
Sat TV and Broadband internet on board
Minimum trip - normally 3 months, + up to 20 days for weather delays
Pay – consolidated
Contract – voyage contract
Type of work: Survey
Must have good command of English language, able to hold a conversation by phone, be fit and able to work with no recent medical problems or illness.
Please advise nearest airport info
ship's web page – I.e. Current Fleet Atlantic wind
Please send up to date CV, medical and certificate of competence and seamans book
Please send current mobile number
Regards
Maire
Maire Levenson
eto i ja dobio isti mail, jucer, s tim da sma sibnuo dokumente..i sad sta mi dragi Bog da....