Atlanship

Pozz svima!

Evo jucer sam poslao aplikaciju atlantshipu i danas me odma zvalo iz njihovog ureda.Rekli su mi da ce me opet nazvat kroz dva dana da provjere moje znanje iz struke posto neman iskustva ko terco..moze li mi neko pomoc,ako je imao iskustva,kakva pitanja mogu ocekivat??

Pozz svima!

Evo jucer sam poslao aplikaciju atlantshipu i danas me odma zvalo iz njihovog ureda.Rekli su mi da ce me opet nazvat kroz dva dana da provjere moje znanje iz struke posto neman iskustva ko terco..moze li mi neko pomoc,ako je imao iskustva,kakva pitanja mogu ocekivat??

Otiđi do Gloptika i poku??aj rije??iti ispit. Prika mi ka?že da su pitanja manje vi??e ista. :uzdravlje

mene već 2 dana zove ta gospođa iz ??vicarske za 4th engineera,a ukrcaj je 6.2. u roterdamu?
plaća 4000$

sada nisam pametan vi??e ??ta napraviti i koliko je ozbiljna ta gospođa,a zove vi??e puta dnevno.

ako odbijem uljanik (tankera) a ukrcaj je 14.1. u frncuskoj,pa me ta ?ženska zajebe??

sve sam joj posla ??to je tra?žila,bravete,potvrdu o neka?žnjavanju......itd,a jo?? treba napraviti liberijski liječnički i droga test.

to je izgleda direktno sa firme ili agencija ali u ??vicarskoj.

ako netko ima iskustva sa tom firmom neka napi??e koju riječ.

zove sa broja: +41 219 449 191

pozdrav i ?živili

to te zvala anna grenier,ona je kadrovik gore u svicarskoj,gori im je i glavni ured,a imaju jos i ured u roterdamu.ako je sve tako ka sta si napisa onda je ukrcaj siguran,jer iz prve ruke znam da im fali strojara.al ako mozes birat između uljanika i atlanshipa,moj savjet je izaberi uljanik

opet otvaranje za trecega kuverte 07.02 na atlantshipu pa koga interesira neka se javi gore spomenutoj gospodji...

evo mene je maloprije zvao kapetan Stevo iz Rijeke za isti taj brod,ali sam mu rekao da imam ponudu od te gospođe,koja mi je poslala danas brdo papira,ali izgleda da je većina tih brodova ako sam dobro informiran u lo??em stanju i mo?že se reći da je to lagana bau??tela,pa neka me netko ispravi ako sam pogrije??io.

to neka netko prihvati ako nema ba?? nigdi trenutno,jer izgleda da je počela potr?žnja za ljudima.

ja prije 5 dana nisam imao ni??ta za ukrcaj,a sada su mi 4 različita broda za izabrati,sve kao terco makine.

lipi pozdrav,

Koja agencija je kapetan Stevo?

evo mene je maloprije zvao kapetan Stevo iz Rijeke za isti taj brod,ali sam mu rekao da imam ponudu od te gospođe,koja mi je poslala danas brdo papira,ali izgleda da je većina tih brodova ako sam dobro informiran u lo??em stanju i mo?že se reći da je to lagana bau??tela,pa neka me netko ispravi ako sam pogrije??io.

to neka netko prihvati ako nema ba?? nigdi trenutno,jer izgleda da je počela potr?žnja za ljudima.

ja prije 5 dana nisam imao ni??ta za ukrcaj,a sada su mi 4 različita broda za izabrati,sve kao terco makine.

lipi pozdrav,

Koja agencija je kapetan Stevo?
antezd,taj famozni kapetan stevo nema nikakve veze s atlanshipom,a sta se tice njihovih brodova svi su maksimalno odrzavani,govorim ti iz prve ruke,ko ti kaze drugacije,laze.u vezi atlanshipa kontaktiraj samo ured u svicarskoj sve ove nase takozvane posrednike odjebi,to ti je moj savjet

&antezd

U vise sam navrata odbija Mrs.Anne , ne zbog nje ili same firme , vec zato sto mi nije odgovaralo(u tom trenutku-sada bi uvatija bilo sta),ali cura je (pa i firma) ipak na svome mistu.Ako Ti nije sta boje u planu i imas vrimena i love za cekat-u redu , ako ne , ostavi STEVU i sve ostale STEVICE na miru , ajde lipo odit radit...

Samo kratko pitanjce, znači i za juniore off ugovori su 5 mjeseci, ili se to da skratiti na bar 4? Lova za 3 kuverte, zna li tko pouzdano?

Samo kratko pitanjce, znači i za juniore off ugovori su 5 mjeseci, ili se to da skratiti na bar 4? Lova za 3 kuverte, zna li tko pouzdano?

ugovor sam jutros dobio uz hrpu drugih papira.

ugovor je standardno na 4mj +/- 30 dana,to je standardno.

plaća za terca makine ti je točno 3 928$,pa mislim da se prema tome mo?že?? ravnati,samo ??to su razlike u plaćama abnormalne od firme do firme.

ja sam jutros dobio jo?? jednu ponudu za heavy lift di je plaća 5 500$,atlantship 3900,uljanik,3200$,neki novi bulk-firma iz monaca 3 700$,ATP 2 390 eura,ali uglavnom izgleda da je počela potra?žnja za ljudima.

Ovoj ani sam rekao za stevu i rekla mi je da ona ni??ta nema sa njim i da direktno radimo.

atlantship mi na prvu djeluje kao dosta ozbiljna firma,ali ispred sebe gledam u hrpu papira koje treba ispuniti i vratiti joj.

po meni je bolje malo manje love,ali da to bude slađe,nego poletiti za većom lovom,pa upasti u sranja.

lipi pozdrav

Ante,

hvala na iscrpnom odgovoru..da, izgleda da tra?že ljude..
na tebi je odluka, ali mislim da je manje vi??e sve isto...ako ima?? toliko ponuda, vidi, pitaj, odva?ži plus i minus i odluči...

Uljanika izbjegavaj ako mo?že??- nije info iz prve ruke, ali dobar frend mi je bio tamo kojem vjerujem, a isto i lova je mala.

atlantship mi na prvu djeluje kao dosta ozbiljna firma,ali ispred sebe gledam u hrpu papira koje treba ispuniti i vratiti joj.

lipi pozdrav[/QUOTE]

Zar ti je toliko toga poslala da tako pi??e??? Jesi već dogovorio datum i brod ?

Last edited:
ugovor sam jutros dobio uz hrpu drugih papira.

ugovor je standardno na 4mj +/- 30 dana,to je standardno.

plaća za terca makine ti je točno 3 928$,pa mislim da se prema tome mo?že?? ravnati,samo ??to su razlike u plaćama abnormalne od firme do firme.

ja sam jutros dobio jo?? jednu ponudu za heavy lift di je plaća 5 500$,atlantship 3900,uljanik,3200$,neki novi bulk-firma iz monaca 3 700$,ATP 2 390 eura,ali uglavnom izgleda da je počela potra?žnja za ljudima.

Ovoj ani sam rekao za stevu i rekla mi je da ona ni??ta nema sa njim i da direktno radimo.

po meni je bolje malo manje love,ali da to bude slađe,nego poletiti za većom lovom,pa upasti u sranja.

lipi pozdrav

Evo i ja sam dobio ponudu od njih,25.01 idem za treceg palube,ukrcaj u newarku,uzeli su me za kadeta 2 tjedna dok ne dodjemo do rotterdama,a onda nastavljam ko terco.Brod se zove MS ORANGE BLOSSOM,pa ako neko ima iskustva na tom brodu,nek se javi svaka info. je dobrodosla!

orange blossom je kaseta brokava,vidija i to je bija prije par godina,3 makinje ajme,ne spava,prvi je drza samo frizidere i banja(ja),3. ima sve ostalo,nema 4-toga,ali da se prezivit,dobra skola za mlade strojare ako prezive,ako je jos held kapo,nemas ga sta pitat,ionako nista ne zna
pod dobra skola mislin da otvoris doslovno sve i to ne zato sta te zanima

A dobro zna li iko kako je trecem palube??Il sam i ja najeba?!:o:udriglavom

neku?žim ne??to,vidim da tu ima par postova da nema trećega u makini,a meni je na ugovoru za orange sky 4th engineer?

tay sky lipo izgleda na slikama i neki ka?žu da je ok brod,a sada vidićemo.

Godi??te ni??ta neznači,jer sam preuzimao potpuno novi brod,22.06.2010.g.,pa je toliko problema bilo da niti zamisliti nemozete.

elektricar je radio 24 sata,nema ??to nije krepalo.
nasrid biskaja izletio rashladnik ulja od gearboxa,pa posli toga izletila pumpa gpriva sa jednog cilindra od glavnoga motora,a dalje da niti ne govorim.
novi brod,a nema ums makinu?

javite ako neko zna za sky,kakvo je radno vrime i u kakvom stanju je brod?

pa vec i vrapci pjevaju da je novogradnja najbolja nakon 6 mj do godinu dana,proba vise puta i utvrdija istinitost tvrdnje,onda je ono sta se zove novi brod,to sta nema ums,ili narucitelj nije zelija,nije platija ili su ga zajebali,sta sumnjan

a ovdi je izgleda obrnuta situacija,jer je monteverde kupio 4 potpuno ista broda i problemi su nastali tek iza 6 mjeseci,ispu??ne ventile glavnog motora minjaju isto kao filtere,svaki misec par komada......

sve ovisi kakve kvalitete je gradnja,a kineska je ?ž klasa,a za hrvatsku gradnju svi govore da je vi??e nego dobra.

bio sam i na novom japanskom tankeru,ali mislim da je samo sklopljen u japanu,a sve kinesko smeće

pozdrav

neku?žim ne??to,vidim da tu ima par postova da nema trećega u makini,a meni je na ugovoru za orange sky 4th engineer?

tay sky lipo izgleda na slikama i neki ka?žu da je ok brod,a sada vidićemo.

Godi??te ni??ta neznači,jer sam preuzimao potpuno novi brod,22.06.2010.g.,pa je toliko problema bilo da niti zamisliti nemozete.

elektricar je radio 24 sata,nema ??to nije krepalo.
nasrid biskaja izletio rashladnik ulja od gearboxa,pa posli toga izletila pumpa gpriva sa jednog cilindra od glavnoga motora,a dalje da niti ne govorim.
novi brod,a nema ums makinu?

javite ako neko zna za sky,kakvo je radno vrime i u kakvom stanju je brod?
pozdrav,sta se tice orange sky-a to ti je bulk pretvoren u juice carier,tamo su gvardije,jedan od rjetkih brodova na firmi koji nema ums,roterdam santos mu triba 16 dana a svim ostalim od 13-14,tako da s njim u ugovoru ucinis putovanje manje nego s drugim brodovima,uglavnom brod ok

Posada na Atlanshipu

Posada na Atlanshipu

E ljudi pozdrav,

čitam i čitam ove puste postove o Atlanshipu ali nigdi ni riči o posadi.
Vidim da naveliko tra?že oficire,a ??to je sa posadom,kakva je potra?žnja za timunjerima?
Kolike su im plaće,du?žine ugovora(mornarima i timunjerima),da li prijavljuju tj.plaćaju ti doprinose u Lijepoj na??oj RH dok si kod njih na brodu?

Ja osobno nisam primirisao brod zadnjih 5 godina,pa me interesira obzirom da imam iskustva kao timunjer 3 broda,propali sam oficir(istekao mi brevet)koji je odradio i kadeturu,da li imam ??anse po njihovoj politici firme da me uzmu za timunjera ili će me "usrećiti" sa eventualnom ponudom za mornara kao ??to mi je dotična gđica Anna ponudila prije 8-9 miseci ??to sam ja tada bio odbio?
Zahvalan sam na svakom odgovoru,jer sam zaista na tzv."2.?životnom raskri?žju" tako da će svaka informacija zlata vrijediti.
Dobro da ne davim vi??e,dobri ljudi odgovarajte:o

Posada palube na Atlanshipu

Posada palube na Atlanshipu

E ljudi pozdrav,

čitam i čitam ove puste postove o Atlanshipu ali nigdi ni riči o posadi.
Vidim da naveliko tra?že oficire,a ??to je sa posadom,kakva je potra?žnja za timunjerima?
Kolike su im plaće,du?žine ugovora(mornarima i timunjerima),da li prijavljuju tj.plaćaju ti doprinose u Lijepoj na??oj RH dok si kod njih na brodu?

Ja osobno nisam primirisao brod zadnjih 5 godina,pa me interesira obzirom da imam iskustva kao timunjer 3 broda,propali sam oficir(istekao mi brevet)koji je odradio i kadeturu,da li imam ??anse po njihovoj politici firme da me uzmu za timunjera ili će me "usrećiti" sa eventualnom ponudom za mornara kao ??to mi je dotična gđica Anna ponudila prije 8-9 miseci ??to sam ja tada bio odbio?
Zahvalan sam na svakom odgovoru,jer sam zaista na tzv."2.?životnom raskri?žju" tako da će svaka informacija zlata vrijediti.
Dobro da ne davim vi??e,dobri ljudi odgovarajte:o

Pozdrav,evo mene jo?? jednom,

- pa zar nema nikoga na ovom forumu sa kojom informacijom za timunjere i mornare,niti jedan odgovor nisam dobio na mojupit,ajde ljudi javite se,pok?žite malo pomoračke solidarnosti:rolleyes:

Na svim brodovima ima?? po 2 timunjera i 2 mornara,glede posla tretiraju se isto-gvardija na mostu, na skali,piketavanje pituravanje, provi??ta...Plaća timunjera je oko 2600-2700(zavisi od overtimea),mornaru par stoja manja. Radi se 12 uri svaki dan-8 uri na kuverti, 4 ure u gvardiji.Na dizalici je obično no??tromo ili koji timunjer.Posal je, osim pituravanja i sl.,spajanje i odpajanje manifolda za teret.Srića je ??ta defrosting radi posada makine.Na jednom brodu (Bebeduro) su Filipi, na ostalim su na??i, Poljaci, Ukrajinci, ? panjolci, Rusi.Ugovori su sada 4-2, ali se ostane i du?že, po potrebi.Brodovi su odr?žavani, ali se i radi.Gvardija se minja obično u Santosu, znači u istoj si gvardiji jedno putovanje.Radno vrime počinje u 8, do 5.

A recite mi jel imaju kadete na brodu?cekam ukrcaj za 3.palube u newarku krajem miseca na ORANGE BLOSSOM,pa bi me zanimalo jel i terco u banani ko mornari i timunjeri sa svojim radnim vrimenom?:udriglavom

Za sve Vas upućenije imam par pitanja...
Kolika je love za terca, a kolika za sekonda? Smjena se uvijek obavlja u Europi ili je moguća i u Americi ili drugoj luci? Po??tuju li za off du?žinu ugovora, ili se mora čekati port of convenience?
Putovanje traje cca 25-35 dana,koliko je vrijeme boravka u luci prosječno?

hvala puno...

..nadovezao bi se samo na mogućnosti komunikacije..interneta pretpostavljam nema...Crew mail, dali postoji? Sat.telefon je moguće koristiti?

@Ante, na koji brod ide???

hvala..

Evo za terca imam konkretno ugovor,a plaća je 3950$ ili 2660 eura,pa sam izabere??,a sekonda neznam.
mene bi isto zanimale ove stvari sto si i ti pitao,jer mi je ukrcaj uskoro.

lipi pozdrav

Čekaj malo, hoće?? reći da ako prima?? u dolarima ima?? veću plaću, nego kad prima?? u eurima..pretvoreno u kn s dolarima ispadne cca 22000 kn, a u eurima 19500??

Last edited:
Back