AIDA Cruises

Batke ima li dobrih vijesti od Luise za tebe? Kako ide?

Ako ima ko kakve mail adrese recruitera za cruise direktno, neda mi se krcat preko naših agenata, too big provizija!
Thanks.

Ne, juce su mi javali da nece da nastave sa mojom kandidaturom jer traze iskustvo. Nista, idemo dalje... :-)

Ja sam radio HV kod njih. Cijena je bila oko 5k kuna koliko se sjecam. Tecaj je bio od k...a jer sam ga slusao preko skajpa [emoji1] i brevet ne vrijedi nigdje.

A ne znam kolega.., baÅ¡ sam nedavno pronaÅ¡ao neke materijale na internetu s tog njihovog HV kursa. Uglavnom nula bodova - ne mogu vjerovati Å¡to se deÅ¡ava kod nas oko ovih stvari, tj. ovih kurseva i obučavanja. Konkretno ovi majmuni su pokupili s interneta one uproÅ¡ćene blok sheme koje su uglavnom reklamne od raznih firmi koje proizvode te stvari, npr. ABB i joÅ¡ dodali neke tekstove - načelna regulativa norveÅ¡kog registra vezana za HV.., itd.

Ima i jedna brošura od naše elektroprivrede, koju sam i osobno kupija u antikvarijatu prije desetak godina - ono tipa safety oko rada s elektrikom.

Ovo sve skupa je zbilja sramota.

Last edited:
Da ja napisen par rici nakon vise od godinu ipo na Aidi...Ljudi in fali kronicno trenutno nama na brodu fale dva strojara, IT i elektricar ubrzo.
Kompanija nije losa sigurno nije sta se tice novaca ko na royala ali ako neko planira na kruzere ovo mu je super odskocna daska za dalje.
Sve je vise nasih ljudi dosta i onih sa offshora sta odrade tu koji ugovor da mogu vjerojatno na royal ili ncl il nesto bolje
Trece makine primaju s bilo kakvim iskustvom nije samo kruzer ali elektricare prve obicno je potrebno kruzer iskustvo makar jedan ugovor.
Sta se tice SSM-a ja nista lose rec nemogu jer je sve bilo kako je i receno i ukrca san se bija u roku od 20 dana...e sad nemogu za druge govorit ...
Uglavnom sve je vise nasih.Ako iko planira bazirat svoju karijeru na kruzere bilo strojar ili elektricar kompanija nije losa za skupit iskustva i pecate i onda otic dalje.Bolje i 3000E i na brodu i doma nego 0E.

Kako je stanje na palubi, sto se tice oficira, 2nd i 3rd palube, placa i dal mogu uletit? Thx for info!

Ja sam bio pred malo preko SSMa na interview za Costu u Rostoku.
Firma se zove Carnivam Maritime i radila je interviewe za firme Costa, Carnival i Aidu. Zavisi od kandidata do kandidata normalno nacionalnost se isto gleda, ljude koji prodju salje na neku od firma.... Mene i Rumunja ce poslati na Costu, Talijan ide na AIDU. Ostali su pali...

Sve mailove koje dobivam od njih u subjectu pise: Costa.... A na dnu je potpis od Carnivala, nekad od AIDE i Logo od svih zajedno.

Kako je stanje na palubi, sto se tice oficira, 2nd i 3rd palube, placa i dal mogu uletit? Thx for info!

koliko znan na palubi nema niti jedan Hrvat na Aidi....talijane dosta guraju...bilo je prosle godine moga je ko je tija ic s mosta na Costu kao zamjena ali nitko s Aide nije tija ic tamo :) al prica se posto smo ista Firma da ce nan ubrzo prominit ugovor tako da nas mogu prebacivat s Aide na costu i elektricare i strojare...koliko in je to pametno neznan jer se ljudi vec bune znan kako je s talijanima i sam san prosa MSC pa mogu rec...

Moze li mala pomoc?

Dobija san ponudu priko ssm-a za hotel tehnician-a. Prvo mi je ugovor 5-2 zatim 4-2 permanent placa 2800.
Mene zanima ako ima ode ko od HT-a da mi objasni malo kakav je posal, jer neman bas iskustva tj tek san zavrsija asistenturu, pa da znan u sta se upustan??

Poslano s m2 putem Pomorac.net

Moze li mala pomoc?

Dobija san ponudu priko ssm-a za hotel tehnician-a. Prvo mi je ugovor 5-2 zatim 4-2 permanent placa 2800.
Mene zanima ako ima ode ko od HT-a da mi objasni malo kakav je posal, jer neman bas iskustva tj tek san zavrsija asistenturu, pa da znan u sta se upustan??

Poslano s m2 putem Pomorac.net
Svaki pocetak je upustanje u avanturu 😂

Poslano sa mog SM-G930F

Evo ti iz prve ruke, trenutno sam na Aidi.
Hotel tech- nezna se tocan opis posla, al cackas oko frizidera, laundrya, galleya...nadredeni ti je hotel engineer svabo u svakom slucaju, koji majke mi nezna zavezat spigete, redovito plumber koji je frisko stavljen na tu poziciju jer je pozicija frisko izmisljena otkad su usli pod Carnival. On ti je pod staklenim zvonom kapa koji mu zazmiri na sve i stalno u kabini spava. Kad god ima problem proslijediva ga electrical departmentu, kad ga igrom slucaja ja steram u PM odma s vrata jer problem je cisto mehanicko-pneumaticke prirode, nece niti ic pogledat sta je nego ce ic u kabinu spavat ili malo plakat kapu i onda ti ides njusit govno, naravno bez njegove prisutnosti ionda ako i tebi ne ide u prvih10 minuta, dizu se ruke od svega, dobijas naredbu da ne diras vise nista i onda se zove servis, uz blagoslov kapa kojeg je tvoj sef uvjeria da je nerjesivo, a nije niti isa bacit oko. Kad servis dode ljudi se malo nasmiju zbog banalnosti problema i odu ca u istom portu. Onda tvoj sef tebe pita zasto ti to nisi napravia, a isto zanima i kapa. I onda malo njemacke cakule kako smo mi NE svabe obicna lina gamad i ko nas dovede tu. Upozna sam par hotel engineera i tocno su ovakvi kako sam ti napisa.
Sve u svemu... smijurija od kompanije na kojoj je masa uhljeba koji su tu da odugovlace, ne rade, da im prode vrime i da dode kakva-takva permanent kinta.
Nisam lik koji gleda ljude na nacionalnoj bazi, ali oni jesu i zato budi spreman da si za njih kao NEsvabo obican sljaker i nece te puno sljivit. Neces se satrat od posla, al nazalost neces ni napredovat.
Evo od mene od srca kako i je.

Ali moram rec da imas i pozitivnih stvari. Imas alata kakvog zamislis glanc novog, dijelova isto tako. Brodovi su puni stakno tako da nije problem narucit svaki dan 5-10 000€ dijelova. Isto mozes utec zapalit duvan kad oces ili se izgubit di ti je drago kad nisi u presingu, a skoro nikad nisi. Isto tako, orilo gorilo tuces karticu u 17:00 i zavrsavas sa poslom.
Kolege te nece puno sljivit, uvaljivat ce ti i svoje poslove i svaki porat ce bit vanka, ti ces ko novajlija morat bit na brodu, nemas se kome zalit. Placa ti je na racun cca 2500€, ne isplacuje ti se basic wage sa ugovora nego nesto manji iznos kojeg ni HR manager nezna skroz objasnit. Na Cara klasi dilis kabinu, na Spinx ti neznam rec. Jel te jos sta zanima?

Ima bit da u ovom svitu vridi vidit u matrikuli pecat od Aide, al ako nisi tip koji se moze pomirit sa nerazvojem i gotovanima onda nemas sta ovde trazit vise od ugovora ili dva. A na Jadroplovu nisam bia a po samom kontekstu u kojem se cesto spominje to je nasa tuga s juga.

Alo ekipa, aj može li malo opis posla 3rd engineera....i nije mi jasno, kako tu ide, prvi drugi treči....ako san 3rd, Å¡ta san ustvari, jel to po engleskonn sistemu ili?
Fala

Ovisi , na Carnivala 3Eng ti je ulazna pozicija i ti si treci makine u rangu si 3 oficira palube,drzis gvardiju u makini,recimo to je na disneya 4th eng i on ti je u ranku treceg oficira dok su 3 eng. dnevnicari i u ranku su sekonda palube,2 stripes officer

Poslano s SM-A500FU putem Pomorac.net

A jeli jop uvijet na Carnivala da uz zavrÅ¡enu viÅ¡u pomorsku moraÅ¡ i imat obavezno srednju. Meni je to njihov glavni za palubu tražia kad sam mu posla bia CV znači jer nisam ima srednju nego fax mu nije igralo.

Ovisi , na Carnivala 3Eng ti je ulazna pozicija i ti si treci makine u rangu si 3 oficira palube,drzis gvardiju u makini,recimo to je na disneya 4th eng i on ti je u ranku treceg oficira dok su 3 eng. dnevnicari i u ranku su sekonda palube,2 stripes officer

Poslano s SM-A500FU putem Pomorac.net

Back