mi Hrvatski pomorci bi tili platit porez.![]()
i ja san se pita je svemirac izmirija mo?že li izdurat po ure sa glavon u ma??tilu, na ?žalost cenzura odradila posa bolje nego na HTV-u...e i ja trazin oni moj potpuri pizdarija...odnija java...

...bilo ih je neloših do sad![]()
Nije ni vrag tako crn kako narod govori. A nije ni sve svijetlo kao navedeno po brojevima(1-7). Tako i ovaj post pun ironije i cinizma mi više pari na neko kukanje čovika u srednjim godinama protiv mladih nego neki konstruktivni komentar. ....... I nešto mi nije jasno(ovo boldano), kudite mlade što govore za engleze, indijce i sl. da smrde i da su govna a svoje kolege na brodu (sa kojima ste prije navigali, jel) nazivete svakakvim divljacima, nekako mi to pari na hipokriziju ili mi se samo čini??
ko, ovakvih nije odavno bilo, otkad nema onoga frenkijevog ljubimca, i otkad je chorke baniran vi??e mi nije zanimljivo..
a jutro mi je tako dobro počelo s ovin padobrancen..![]()
pa di si ti chorke, nema te nikako. sta kazes na ovo, sta bi pomorci tili. ja bi tija dobit na lotu i izist malo pure i brujeta od repi od bukava
slusaj, ko smrdi ko ne smrdi..irelevantno je za posal. ali, ima jedna cinjenica neoboriva: kad pricamo o iskustvu, mladji se pokusavaju prilipit bez argumenata.
onda cujes, kako je bija sest miseci na kontejneru, i dva tri puta na....po dva miseca...i sad on iskusan maritimo, boze moj. odma oce top placu. a sve u svemu, jedva kadeturu skupija. tu je problemcic najveci. ne mozes se trpat u isti kos s nekin ko ima vise godina na brodu nego ti stranica u matrikuli. iskustvo se stice radon, disciplinon , ucenjen i godinama prakse. za ovo zadnje, nekome triba vise za peskat, nekome manje...ali prvo triba naucit puzat, hodat, trcat pa onda sanjat o olimpijadi
ja mogu rec otvoreno, danas kad podjen na brod, pa pogledan okolo, sve nesto ciste tute, printa se, cartrigi, monitori, kurci - palci. znan, rec ce neko - papirologija ubiva. istina. onda malo prosetas pa vidis da windlass nije podmazan od bozica, da su mazalice pripiturane....sve sjaji a nista ne radi kako triba.a vrimena se cesto ima i na pretek. opalis iz saudije za japan...skupi se koji dan, a onda jos nazad. ali...stickeri su tu, kanizele pune nekih planova, certifikata, strilice...sve postano, laminirano...a kad bilo koga pitas what is all about??? muk i nevjerica. ka na dan kad je umra drug tito.
? tovane kolege,
Evo sam za osobitim zanimanjem procesljao skoro svaki topic na ovom forumu i nakon svega dosao sam do frapantnog zakljucka: Mi se na sve zalimo, nama svaka mala smeta;te nema ovo, te nema ono, smrde indijci, englezi su govna, talijani da ne spominjem, placa nikad dovoljna,a u PM!....
Postovanje i mirno more