? to bi mi, hrvatski pomorci, u stvari htjeli?

Ne znam zasto mi je post pometen.
Hrvatski sam pomorac i reka sam da bi tija opet kosti u 10 i pizzu nikako,a kamoli nediljon

ko, ovakvih nije odavno bilo, otkad nema onoga frenkijevog ljubimca, i otkad je chorke baniran vi??e mi nije zanimljivo..
a jutro mi je tako dobro počelo s ovin padobrancen..:hihi

...bilo ih je neloših do sad :hihi

Jeben ti seatrial promaklo mi sve najbolje od pustoga razmisljanja kako cemo dalje u nove radne pobjede.A dobro sta je tu je necu sad zalit za prolivenim mlikom. Virujen na rijec da svemirac ima potencijala i da je samo pitanje vremena da se pokaze u punom svjetlu pa eto strpljen spasen. Netijace jesi vidija na kojemu je brodu drveni??? Pati nam proizvodnja od kad ga nema.

Last edited:
Nije ni vrag tako crn kako narod govori. A nije ni sve svijetlo kao navedeno po brojevima(1-7). Tako i ovaj post pun ironije i cinizma mi više pari na neko kukanje čovika u srednjim godinama protiv mladih nego neki konstruktivni komentar. ....... I nešto mi nije jasno(ovo boldano), kudite mlade što govore za engleze, indijce i sl. da smrde i da su govna a svoje kolege na brodu (sa kojima ste prije navigali, jel) nazivete svakakvim divljacima, nekako mi to pari na hipokriziju ili mi se samo čini??

Pozdrav poštovani kolega,

Samo da odgovorim na ove dvije opaske,ostalo spada u domenu slobodnog izrazavanja misljenja, pa o tome necu nista reci. Dakle, nije mi bila namjera stvari prikazati boljima nego sto one jesu, nego boljima nego sto su prije bile....mislim da je to iz mog posta vise nego ocito. Ovo o srednjim godinama necu niti komentirati jer nema veze sa onim sto sam ja pisao:-)
Drugo, poštovani kolega, ono divljaci se ne odnosi na ljude i kolege pomorce, vec na brodove i njihove managemente. Izraz divljak je udomaceni izraz medju pomorcima za brodove tipa SSM-ovog broda slucaja od ovog ljeta.Sama cinjenica da vi niste upoznati sa znacenjem tog termina daje mi za pravo vjerovati da je danas ipak malo bolja situacija:-)
Inace, i dalje cvrsto stojim iza svega sto sam iznio, a nakon nekih postova i komentara, sve sam vise uvjeren da je sve i tocno....
Sa stovanjem i mirno more

Last edited:
ko, ovakvih nije odavno bilo, otkad nema onoga frenkijevog ljubimca, i otkad je chorke baniran vi??e mi nije zanimljivo..
a jutro mi je tako dobro počelo s ovin padobrancen..:hihi

.."baniran"...aj pa me posadi odmah do Bana Jelačića na trgu..a ja ću biti u starog Mosora na fa?žolu..biće i za tebe , @Netjaće

Dobro ti jutro!!!

pa di si ti chorke, nema te nikako. sta kazes na ovo, sta bi pomorci tili. ja bi tija dobit na lotu i izist malo pure i brujeta od repi od bukava

pa di si ti chorke, nema te nikako. sta kazes na ovo, sta bi pomorci tili. ja bi tija dobit na lotu i izist malo pure i brujeta od repi od bukava

evala Turist..di sam..evo Prle , Tihi i ja ...underground sastančanje...promoviramo "prava paćenika i umjetnika ulice"

šta bi pomorci tili...ha,ha,ha...pa ne znam..imaju šta razmislit prije nego potpišu ugovor..a kad ga potpišu...neka počnu čitati one knjige u salonu..SMS , ..bla...bla..

a ovo od spize..ja ka pomorac bi tija parizera , gavrilović paštete i naravno zvijezde majoneze....iiiiiii..jednu južnu Hrvaticu..bijele guze i crvena obraza....ali uvik postoji ona Baretova .."neostvareni snovi.."...ili ona od onog šabana Božić Bate iliti Djeda Mraza .hooooohhooohoooohhhooooooo...ajmo mi lipo zategnuti onaj pirometar moj Chorke...neće ga niko drugi....hohohohoohohoh

Last edited:
slusaj, ko smrdi ko ne smrdi..irelevantno je za posal. ali, ima jedna cinjenica neoboriva: kad pricamo o iskustvu, mladji se pokusavaju prilipit bez argumenata.
onda cujes, kako je bija sest miseci na kontejneru, i dva tri puta na....po dva miseca...i sad on iskusan maritimo, boze moj. odma oce top placu. a sve u svemu, jedva kadeturu skupija. tu je problemcic najveci. ne mozes se trpat u isti kos s nekin ko ima vise godina na brodu nego ti stranica u matrikuli. iskustvo se stice radon, disciplinon , ucenjen i godinama prakse. za ovo zadnje, nekome triba vise za peskat, nekome manje...ali prvo triba naucit puzat, hodat, trcat pa onda sanjat o olimpijadi

ja mogu rec otvoreno, danas kad podjen na brod, pa pogledan okolo, sve nesto ciste tute, printa se, cartrigi, monitori, kurci - palci. znan, rec ce neko - papirologija ubiva. istina. onda malo prosetas pa vidis da windlass nije podmazan od bozica, da su mazalice pripiturane....sve sjaji a nista ne radi kako triba.a vrimena se cesto ima i na pretek. opalis iz saudije za japan...skupi se koji dan, a onda jos nazad. ali...stickeri su tu, kanizele pune nekih planova, certifikata, strilice...sve postano, laminirano...a kad bilo koga pitas what is all about??? muk i nevjerica. ka na dan kad je umra drug tito.

jednim je dijelom sve ovo navedeno istina ali nije tu problemcic najveci, nego u tome sto upravo takvi idu naprid i nalaze ukrcaj bez problema. Problem je i taj sto se cesto juniori boje obavjestiti Chiefa da nesto ne radi a isti ti Chief Officer-i isto to kriju od Mastera. Ima tu jos puno toga: recimo samo da su manuali cesto zakljucani kod Mastera u kabini i ne mozes ih ni dobiti kad ti trebaju, da ne govorim o rezervnim djelovima ili novim propisima i zahtjevima kompanije koje juniori ni ne vide a spocitava im se zasto to nije napravljeno kako treba
Tek kad se bude gledalo kako i koliko tko radi,a ne koliko "begena" Chiefu i Masteru ili otkud je i ciji je, vidit ce se da ima mladih koji rade i zele znati sve o brodu i poslu i koji su svjesni da ce top placa vec doci (ili nece, niko mi nije kriv sto nemam visu pomorsku)
Dakle na vama starijima je da sebi izaberete ko ce vas zamjeniti na pozicijama, samo prvo postavite prava mjerila.
Ispricavam se maninjorgo sto sam quotao vas post ali moje je (opet prihvacam, mozda i krivo) misljenje da seniori postavljaju pravila i uvjete puzanja, hodanja, trcanja i olimpijade

Kratko i jasno...
Ja bi tija stat doma, nista ne radit i primat placu, koja nemora bas bit top:D

Ma koji to master drzi manuale zakljucane u kabini? Zar i toga ima? Najjaci smo na svitu!

ja sve zakljuca u kabinu i ja unutra. niti iko moze unutra, niti cu ja vanka. nece oni meni manuale citat pa mi kasnije pamet prodavat. ko dodje da nesto ne valja odma doma ide

nega

Ja bi se tija ostavit duvana pocelo mi srce priskakat:udriglavom.
Sa ugovorom 4-2 necu nikad stic na red kod specijaliste, a iman uredno placeno zdravstveno:(

? tovane kolege,

Evo sam za osobitim zanimanjem procesljao skoro svaki topic na ovom forumu i nakon svega dosao sam do frapantnog zakljucka: Mi se na sve zalimo, nama svaka mala smeta;te nema ovo, te nema ono, smrde indijci, englezi su govna, talijani da ne spominjem, placa nikad dovoljna,a u PM!....
Postovanje i mirno more

Ovo gore je zakon!
A sta bi ja tija jos?....pa tija bi da se nas pomorac malo potrudi da ga se na aerodromu ne prepozna sa 500 m da je pomorac, a ponegad mos i firmu pogodit cim zine!Cujes ga sa kilometra i svi od Hustona do Zagreba moraju znati da je on pomorac i da voli pivo!Bilo bi dobro da neki koji navigaju i imaju 10-15K placu kupe i nove cipele i torbu, jer ih mos prepoznat i u onima kupljenim u Wallmart-u kad je bia na kadeturi 1975.Zato se i ne cudim sto sve pisu, a ima i maldjih kandidata ovde koji idu tim stopama i prije prvog ukrcaja.

Ja spadam u ovu mladju generaciju. Mene ces na aerodromu pripoznat po tuti s kapuljacom preko glave bez obzira je li lito ili zima. I pivo ne pijem

Back