3rd off prvi put

Ovako...
Ne znam koliko je ovo prigodna tema da napisem ovo, al ne znam u koju temu bi smistia, a na mnoge se odnosi...
Primjecujem da je u zadnje vrime glavna okupacija pojedinaca postalo sprdanje drugih i nekakvo sarksticno komentiranje svega i svacega, a da ja sam u tome ne vidim puno smisla..
Svjestan sam da ima likova koji padnu tu s Marsa pa otvore neku temu, bez obzira sto ih vec ima 100 slicnih, al jos manje vidim smisla u ovom sarkasticno-zajebantskom komentiranju koje vidim da je nekima postao pravi hobi.
Pa ako netko i otvoreni neku ajmo reci "manje pametnu temu" ili postavi neko 1000 puta vidjeno pitanje, mislim da je pametnije ili izbrisati to ili coviku staviti linkove na temu o kojoj se vec pisalo ili mu jednostavno ne napisati nista pa nek se misli zasto je tako!
Tocno se vidi u starim temama od prije 2-3god, da je bio manji broj ljudi koji je nesto pisao, a puno je vise kvalitetnog teksta bilo napisano..
Ja naime lagano postajem umoran od citanja ovih intelektualnih mastrubacija pojedinaca, sto se cini mi se rezultirati sve manjom zeljom za posjetom ovog foruma..
Lipi pozdrav!

Ovde je sarkasticno sprdanje uvik bilo prisutno... to sta je tebe sad zabolilo samo govori o nekakvoj gresci u softwareu. A i malo ih se naljutilo, malo potuzilo, vecina je dobila sta su tili. Neki su se posli toga povukli, neki nisu.

Ajde reci ti lipo meni sta ti je zasmetalo. Mozes i Lastanu rec, taman je zaustavija turneju pa ima vrimena pisat

Ovako...
Ne znam koliko je ovo prigodna tema da napisem ovo, al ne znam u koju temu bi smistia, a na mnoge se odnosi...
Primjecujem da je u zadnje vrime glavna okupacija pojedinaca postalo sprdanje drugih i nekakvo sarksticno komentiranje svega i svacega, a da ja sam u tome ne vidim puno smisla..
Svjestan sam da ima likova koji padnu tu s Marsa pa otvore neku temu, bez obzira sto ih vec ima 100 slicnih, al jos manje vidim smisla u ovom sarkasticno-zajebantskom komentiranju koje vidim da je nekima postao pravi hobi.
Pa ako netko i otvoreni neku ajmo reci "manje pametnu temu" ili postavi neko 1000 puta vidjeno pitanje, mislim da je pametnije ili izbrisati to ili coviku staviti linkove na temu o kojoj se vec pisalo ili mu jednostavno ne napisati nista pa nek se misli zasto je tako!
Tocno se vidi u starim temama od prije 2-3god, da je bio manji broj ljudi koji je nesto pisao, a puno je vise kvalitetnog teksta bilo napisano..
Ja naime lagano postajem umoran od citanja ovih intelektualnih mastrubacija pojedinaca, sto se cini mi se rezultirati sve manjom zeljom za posjetom ovog foruma..
Lipi pozdrav!

S obzirom na prigodu mozda je bilo bolje da si ceka Novu godinu ili recimo dan drzavnosti(majko mila kad vidim zasto smo se mi borili) pa napisao ovako nesto.
Sve ovo sto si napisao stoji i mada je zapazanje tocno zakljucak je potpuno kriv jer tim pojedincima ovo nije hobi nego im je to postao core business. Razloga je beskonacno mada recimo 1000 puta postavljeno pitanje se ocito nece obrisat pa tamo recimo postoji jedno 50 adresa od Celana na istom threadu i kad je npr na stranici 32 spomenuta,netko ce opet pitat na stranici 33. I meni osobno je to razumljivo jer na forum dolazi 95% ne Marsijanaca nego invalida kojima su roditelji cijeli zivot sve servirali i jebi ga oni ne znaju bolje.Njima je najnormalnije da im se i dalje sve gotovanski servira. Zajednicki nazivnik tih jedinki je pomorska orjentacija,altruizam koji izbija iz njih mada jasno samo na deklarativnoj razini.Nigdje nisam vidio da si netko uzima vise za pravo da mu drugi moraju pomoci i to pod mus nego na ovom forumu,ali jednako tako i kako bi forum trebao izgledati(nekako uvijek onako kako su si oni zamislili,a shodno njihovim trenutnim potrebama). Mada s drugu stranu ja znam jako dobro sto sam potpisao prilikom registracije na ovaj forum. I vrlo rijetko sebe zateknem da odstupam od stavki ugovora,ali mi se unatoc tome postovi obrisu jer te jedinke znaju danima cvilit moderatorima pa im je jednostavnije meni obrisat post nego trpit konstantno cviljenje.Moderatori ionako znaju da je kolicina intelektualnih masturbacija kod mene nepresusna.
Sto se tice perioda od prije par godina sjecam ga se kao da je jucer bio i jasno da je bio bolji jer se tada okupio gro ljudi koji ovaj zivot zive uz jedan mali broj onih koji su bili podrska.Sada je omjer snaga recimo napamet nisam bas egzaktno vrsio mjerenje 95% jebivjetara (za primjer govoreci koji su nekoc davno zavrsili skolu i recesija ih je natirala da se aktiviraju jer su se eto sitili da imaju diplomu srednje pomorske).Jasno nitko ne bi isa na kontejnere ili bulkove nego samo u offshore i to prvensteno drilling,a ako to ne prolazi onda na LNGje i eto silom prilika ako bas ovo ne prolazi na tankere jer jasno nisu pizde ic radit za brokve.
Sto se tice tvog umora to je vec zajebano i ne bi nikako bilo dobro da ti to predje u kronican umor koji je danas prisutan u dosta ljudi ,a posljedica je suvremenog nacina zivota,ali to trebas pod hitno pocet lijecit. Ako zelis mogu ti u vezi toga poslat dosta savjeta na PM.

A evo i kako je to nekoc izgledalo kad vec prizivas ta vremena. Pripreme za prvi prosvjed pomoraca u Hrvata. Od tada su nam ocito procvjetale ruze i sto bi se ovakvi likovi koji danas jesu pomorci,a sutra nisu zajebavali sa pravom pomorskom problematikom osim problematike nemam posla pomozite.Mada unatoc tome ova mala skupina entuzijasta se uspila izborit za alternativno skolovanje(nije savrseno,ali tu je),beneficirani staz(onako kako je prosao zakon nije savrseno ali je pomak) i dalje nastavlja borbu sa vjetrenjacama svidjalo se to nekome ili ne.
http://www.pomorac.net/forum/udruga/1069-transparenti-i-parole-za-prosvjed.html

A za one kojima forum ne sluzi samo kao besplatna agencija za ukrcaj i mjesto za odasiljanje SOS signala u nekim zivotnim periodima tu je i
http://www.pomorac.net/clanstvo.html

Last edited:
bili ste i vi svi pametni jednog dana početnici,,a kad gadite i rugate se samo govorite o sebi,puno ima ovde pomoči za mlade pomorce ili početnike i fala bogu na ovome forumu.. ali ima i određenih sta nisu i nece nikad pomoć drugome!!!

Pa dragoga ti Boga sinko pa kako se nije pomoglo, na forumu je miljun adresa, ko god se ukrca ka kadet ili terco (junior općenito) napi??e bija san tu i tu tra?žiće jo?? ljudi ili bija san tu ne triba in niko. Na forumu niko neće nikoga zvat i vuć za ruku i vodit ga do agencija, stanje je sasrano i to svi znamo, nisi jedini sa problemima, ja san sad zavr??ija kadeturu, kad san se prvi put krca čeka san 9 miseci nakon toga godinu dana za ukrcat se na drugi dil kadeture, znači 19 miseci čekanja + 12 miseci kadeture=31 miseci ?žalosti, al dobro moglo je i gore. Na forumu postoje sve moguće adrese za ukrcaj i opet dolaze ista pitanja, ispada u najmanju ruku da smo kinezi pa nas ima miljardu.
??alost svega ovoga je da će?? ti za par godina (karaikiran) kad postane?? časnik bilo terco ili sekondo ovaj forum posjetit samo da bi postavija pitanje kako do offshore-a ili ako neka druga bran??a postane hit u međuvremenu, a za kadete i juniore će te bolit *urac, a vidi?? ovih par gori ??ta se "ruga" kod njih nije tako, ali ljudi su se počeli rugat jer iz dana u dan se postavljaju ista pitanja tipa " nov san na forumu zavr??ija san tija bi.." ili tu san mogu li se pribacit na..." i normalno da će se počet rugat jer in nije jasno kako smo svi skupa postali hendikepriani u doba telefona, mobitela i interneta, a te iste "rugalice su se krcali kad toga nije ni bilo. Shodno tome ljudi stvaraju sliku o nama početnicima da smo u rangu invalida i da se snalazimo ko cipal na kopnu.

momak grijesis. cast i tvome managementu i banci..ali to je druga bransa, drugi par postoli. pogledaj malo bolje...ima uleta da zaboli glava. i ne samo mularija od 18 - 19 godina, vec i dobro stariji. vidi malo: iman 46 godina, bija san kadet prije 25 godina, fali mi jos tri miseca...ljudi pomozite. ili: ljudi, pusin travu konstantno vec 2 godine, svaki dan. kako izlazirat lijecnicki i moze li me ko pogurat da nadjen posal? ovo su prva dva primjera sta su mi pala na pamet... a ima ih milijardu. ili kad ti momak pise na company mail: dragi.... cuja san od moga prijatelja koji radi kod vas da ukrcajete terce...ima li sta? cover letter u kurcu, nema cv...atachira brevet samo... i ja onda pitan a koji ti je to friend, a on meni...a nema ga, prova san na fintu. i sta sad? pomoga san mu napravit taj jebeni cover letter, forwardira jedan cv da ga pripravi... a ukrca ga nisan, niti cu. stavi se malo u kozu nas stariji. ja iman skoro 30 godina besprijekorne karijere, mogu li ili bolje receno smin li stavit to na bubanj zbog kakovoga punjetara , koji na kraju nece rec ni fala?

... ali ima i određenih sta nisu i nece nikad pomoć drugome!!!

Pa sa takvim individuama je najbolje ne imat nikakvu komunikaciju.Njih preskocis,ignoriras i koncentriras se na ono sto ti je bitno. RAdi se o jednoj drugoj stvari.Sve ono sto je u moje vrime bilo normalno sad je nenormalno.Npr. sad znam da nema veze s temom ali je dobar primjer.Pisat po Matejusci je normalno.Dapace preporucljivo. Ako ne pisas na javnom mjestu nisi urban. To je razmisljanje.Cistoca je duzna cistit govna za takvima. To je demokracija. Nije problem u ljudima koji seru i pisaju na javnim mjestima nego Cistoci koja ne radi svoj posao. Mislim takvima je normalno da se doma poseru nasrid dnevnog boravka i mama ce skupit za svojim zlatom.To je demokracija. Ja mislim da vecina ljudi uopce ne razlikuje demokraciju od anarhije. Sto se mene tice svaki koji mi naleti kako u stvarnom zivotu tako i na forumu dobije odgovor ili backhand srazmjeran uletu. Imas akciju i reakciju. A ako mu se reakcija ne svidja onda neka kuci diskutira i pita svoju mamu koja ce se u svemu slozit sa svojim zlatom jer je on najpametniji,najbolji, ne voli bas skolu,ali voli radit. Ima samo jedan problem sto mu ja nisam mama i takvi kod mene uglavnom prodju na nacin da polome zube i onda dobiju priliku ici kuci plakat svojoj mami kako je svijet nepravedan. Dojde na utakmicu ne gledat utakmicu nego pravit pizdarije i onda kad ispusi recimo trostruki lom vilice ili lom nosa sa pomakom onda su mu krive institucije koje ga nisu zastitile. On je samo mirno gledao utakmicu. Zato i je sve ovako kako je jer nema odgoja i jednostavno si danas prisiljen drzat cvrst gard ako zelis sa ovakvim monstrumima izac na kraj.
A ti shvati ovaj post kako god zelis,ali ja se nemam namjeru mjenjat radi nikoga. Imam jednu granicu ispod koje jednostavno ne idem. U mene se uvijek i u svakom pogledu radilo na podizanju,a nikako snizavanju kriterija pa bilo to tebi pravo ili ne kako na brodu,tako i u kuci i na ulici. Sve sto radim zelim radit 100%. Ni 95 ni 80 nego 100%. A tko ce radit ko longplejka na 33 neka radi. Ali neka onda ni ne ocekuje vrhunske rezultate sa ulogom od 3 qrca.

Last edited:
ima svega moj covik. to bit bolji, gori...relativna stvar. mislin da slajfas , pazi na gume. kazen i to, da ti je sad zadnja sansa za utirat se na brod ako zelis napravit ozbiljniju karijeru. pusti price..... nikad nije kasno. neki ljudi tvojih godina vec nose tri i pucaju na cetvrtu striku na ramenu, tako da shvatis da ti za nadredjenoga na brodu moze doc frajer tvoja generacija ili cak i mladji. a i oni znaju zajebavat itekako, narocito ako ides uz dlaku ili mudrujes. brod nije ka posal na kraju, zatvoris butigu i kljuc u zep do ujutro. ako oce, moze ti vadit mozdanu srz na vatrogasno crivo dan i noc.

viruj mi znan da mi je zadnja sansa i zanan da je u neku ruku već i kasno al sta cu moran.. i znan da ce mi mlađi zapovidat prigrnit cu jer i to moran..zelin stvorit nesto u ?životu a iman kartu za tamo za??to bi je zgu?žva i bacija u skovace kad ovde di san sad dalje nemogu.

Vidis ovo sto govoris ce se dogodit kada dozivimo katarzu u smislu da se ljudi promjene...

...Jos nismo udrili u dno ali hocemo sigurno i to sto prije to bolje jedino sto ce oporavak biti puno tezi i dogotrajniji nego da je zapoceo 95.Ali sta je tu je.

Totalni offtopic, ali dobro pogodjena srz problema.

Svi bi para preko noci, ubost u kladionici, otvorit kafic, covik trazija prije par godina ljude za berbu levande na Hvaru, placa 1000â?? - niko da se javi.

Takav nacin razmisljanja i rodijackog 'ko je jamiyo jamiyo' poduzetnickog duha ne bi ni japan moga financijski podupirat.

Nego, dobro, back to the topic
mrgreen1.gif
- zna li itko jos koju firmu/agenciju osim:

Ahrenkiela, Azalee, Brostroma, BW Gas-a, Eitzen-a, Exmara, Golara, Globtika,
NYKa, Kuwait Oul tankersa, Maerska, Mitsui-a, Nakilata, OSGa, OSMa, Pasata,
Pronava, Qatargasa, Stolta, Thorma, Ta-Na d.o.o. , Tankerske, Teekaya, Thome-a, Utsire, Vele i Zorovica

- a da krca terce bez experienca?
jumping.gif

Trudim se zadrzati optimizam, sad ce lito, mamine maze ce trazit smjene, uletit ce nesto.

Brajo, ako triba, ostacu 12 miseci od kolpa, samo da mi je upast negdi
zivili.gif

Ovako...
Vidim da je bilo dosta reagiranja na moj post sto mi je drago jer se pokrenia neki konstruktivan razgovor o onome sto sam napisa...
Sto se tice zajebancije, nisam ja protiv nje, niti je iko normalan na ovom svitu protiv, al smatram kad se pojavi tip koji 2 god pusi travu i pita nas kako da to prikrije (ispada da se mi s tim bavimo i susrecemo svaki dan:confused:) mislim da bi puno pametnije tom tipu bilo reci - "prijatelju ti si debil i ne pojavljuj se vise ode s tim i slicnim pitanjima"...Mislim smija sam se i ja forama, da ce mu uzeti vlas kose na royalu i sl, al slican nacin razgovora se prinija na dosta tema, a onda stvarno izgubim volju da to sve procitam i odvojim stvarno od zajebantskog.
Mislim da nebi nikome ode triba biti cilj nabrijavati statistiku objave postova i pisati samo da bi napisa nesto.Ja sam ode 2ipo god i ovo mi je tek 15-ti post, a skoro sam svaki dan ode.Jednostavno pustim pametnije i s vise iskustva da napisu sto imaju, radije citam i pratim nego da sa dva broda u guzici ljudima dilim zivotne savjete.
Eto toliko ekipa, nadam se da se nitko nije uvridija mojim postom od sinoc, al on je jednostavno nasta spontano najvise iz frustracije sto se sicam kakav je bia ovaj forum kad je nasta, a u sto se sad pritvorija...
Živili! :uzdravlje

Last edited:
@Sailpower

Meni se cini da si vidija da je na forumu u zadnje vrime zavladala atmosfera tipa u koju uru je sprovod pa si odlucio bacit jesku i uspilo je.Svaka cast.
Sto se tice dijeljenja epiteta i rec nekome da je debil je poprilicno neukusno,a i protivno je pravilima foruma koja smo prihvatili prilikom registracije mada drzim da je odredjenim individuama ovdje takav epitet kompliment.
Sto se tice objave postova i broja postova skroz irelevantno. Dacu ti primjer iz osobnog iskustva.Ja sam u braku vec evo 7-8 godina,a sa zenom sam izmjenio svega par recenica jer jednostavno nema potrebe da joj ista kazem kad je ona savrsena. A ovdje na forumu tupis 5 dana opet u nista. Jebiga kad je vecini psiha plitka lose usvaja gradivo. Triba odma bubat,a ne mozes tako ipak je ovo demokracija.
Sto se tice frustracija ista stvar ma mozes se ti frustrirat koliko god hoces nista neces promjenit.Ja se sjecam kakav je Hajduk bio prije 15-20 godina,a kakav je danas. Ma za kurac je, ali nece postat nista bolji ma koliko se svi mi nervirali oko toga.

pazi, ne budi sarkastican. ima ti on dobre veze u jadroplova , znas da ne mos sam
moze te pogurat, ili ti ga ugurat, a ti vidi. javi mu u nedilju na radio split, na zazeljeli ste poslusajte. pazi koju ces pismu narucit. u povjerenju, najdrazi mu je bend - veseli vojvodjani.

Last edited:
Back