Yahte + adrese

Zapa!
Hvala na kavi i na dijelovima od Cata za 2 sedmice se vidimo dole.
A bas bi volia vidit sta bi taj moga ponudit,ma se nije javija kad sam mu posla.

...

...

Ja suradjujem sa jednom Engleskom agencijom i nemam nikakve koristi od toga. Posto su mi ljudi dugogodisnji prijatelji zamolili su me da posaljem par CVa. Znate i sami sto je bolji CV da je bolja ponuda. Inace sam radim vec desetag godina na jahtama i sad sam na jednoj od 110m.

...

...

YT2010103 - ETO WITH OOW
ETO with Commercial OOW Certificate. 4:2 rotation on high profile +100m yacht. Must have strong marine electrical background.
YT2010105 - 1st ENGINEER
1st Engineer 3:3 rotation excellent position for newly qualified Commercial Class 1 (Unlimited).
YT2010106 - AVIT ENGINEER
AVIT 70m in new build phase. Delivery 2010, 9wks paid leave.
YT2010107 - INTERIOR STAFF
Experienced Interior staff required for +110m yacht (Ch. Steward/ess' 2nd Steward/ess & Stew/Nurse)
YT2010108 - 2ND ENGINEER
2nd Engineer 3:3 rotation +85m yacht. Start April â??10. Commercial Class 2 required.
YT2010109 - AVIT ENGINEER
AVIT Engineer +85m yacht. Excellent pay and conditions.

Mene interesira sta bi treba znat ovi ETO na yahtama, ja sam elektricar nesto znam i o elektronici ali bi me interesiralo ono opcenito sta bi pokrivao taj posao ETO-a!

g

g

YT2010103 - ETO WITH OOW
ETO with Commercial OOW Certificate. 4:2 rotation on high profile +100m yacht. Must have strong marine electrical background.
YT2010105 - 1st ENGINEER
1st Engineer 3:3 rotation excellent position for newly qualified Commercial Class 1 (Unlimited).
YT2010106 - AVIT ENGINEER
AVIT 70m in new build phase. Delivery 2010, 9wks paid leave.
YT2010107 - INTERIOR STAFF
Experienced Interior staff required for +110m yacht (Ch. Steward/ess' 2nd Steward/ess & Stew/Nurse)
YT2010108 - 2ND ENGINEER
2nd Engineer 3:3 rotation +85m yacht. Start April ’10. Commercial Class 2 required.
YT2010109 - AVIT ENGINEER
AVIT Engineer +85m yacht. Excellent pay and conditions.

http://www.viscountmaritime.com/app/job_ads/all

Last edited:
Ja suradjujem sa jednom Engleskom agencijom i nemam nikakve koristi od toga. Posto su mi ljudi dugogodisnji prijatelji zamolili su me da posaljem par CVa. Znate i sami sto je bolji CV da je bolja ponuda. Inace sam radim vec desetag godina na jahtama i sad sam na jednoj od 110m.

Postovanje y-boat. Bas mi je drago sta zelis pomoc nasima ljudima i stvarno bi tribalo bit vise takvih primjera. Nego je li mozes rec za koju engesku agenciju suradjujes i napisat mail od osobe kojoj se mogu slat CV tako da ovi momci sta traze posal mogu tamo direktno slat svoje CV i da se mogu pozvat na tebe ionako nemas nikakve koristi od toga, ustedices vrimena i momcima ces napravit veliku usluga. Jos bi te zamolia ako mozes nac neku vezu u agenciji koja ce provat krcat momke na palubi, deckhande, oficire, elektronicare itd.

Sve najbolje i puno pozdrava sa Al Saida

Postovanje y-boat. Bas mi je drago sta zelis pomoc nasima ljudima i stvarno bi tribalo bit vise takvih primjera. Nego je li mozes rec za koju engesku agenciju suradjujes i napisat mail od osobe kojoj se mogu slat CV tako da ovi momci sta traze posal mogu tamo direktno slat svoje CV i da se mogu pozvat na tebe ionako nemas nikakve koristi od toga, ustedices vrimena i momcima ces napravit veliku usluga. Jos bi te zamolia ako mozes nac neku vezu u agenciji koja ce provat krcat momke na palubi, deckhande, oficire, elektronicare itd.

Da, dobro napisano, vjerojatno si mu dao za razmisljati. Mada ih na ovom threadu ima jos takvih, napose gospar iz Dubrovnika. Igrom slucaja, mali od kolege ceka vec mjeseci i mjeseci nekakav odgovor ali za sada nista. Obecanja , obecanja.Necu biti siguran, ali ako je doticni gospar siri od visine onda je to taj.... Mada ima on i visine, strojar je itd itd....A sve te ponude koje se stavljaju na ovaj thread izgledaju kao da su namijenjene retardiranima , jer onaj tko zeli na jahte sigurno ima u favoritima barem 10 ak stranica sa agencijama i njihovim ponudama. Prema tome, bilo bi dobro kako kazes da ovi tzv agenti koji se razbacuju adresama malo to pojasne a ne da izgledaju kao onaj indijac iz engleske koji krca na offshore, Ima vec 6 mjeseci da su mu pozicije URGENT.

Evo odgovorio ti je ovaj povise tebe. Viscount marine. Pricao sam nedavno sa tvojim kapom prije nego ste mijenjali HUG filtere. Gdje ste sada? Nisam znao da tamo ima nasih!

@Lovran
Jos uvik ima ljudi koji misle da mogu napunit jahte sa HR posadom, neka provaju pa neka mi kazu nakon dvi godine koliko ih se ukrcalo, na koje pozicije i za koliko novaca. Kad sam jedanput prica sa Alexom iz C&N onda mi je reka da je najveci problem sta nasi ljudi nemaju iskustva i dosta njih misli da ako su dobri u poslu da ce ih neko uzet samo na racun toga.

@Y-Boat
Ja sam tamo dosa priko Benussia iz Zadra sa kojim sam bia na NCLu i on me tamo uvalia, odlicna rotacija i lova, a HUG filtere smo prominili ali opet isti problemi. Seik sad zeli ic posjetit Japan, heba ga Japan u guzicu.

Nego kad ces stavit kontat mail od Viscount Maritime da mogu momci slat direktno CVe.

@Lovran
Jos uvik ima ljudi koji misle da mogu napunit jahte sa HR posadom, neka provaju pa neka mi kazu nakon dvi godine koliko ih se ukrcalo, na koje pozicije i za koliko novaca. Kad sam jedanput prica sa Alexom iz C&N onda mi je reka da je najveci problem sta nasi ljudi nemaju iskustva i dosta njih misli da ako su dobri u poslu da ce ih neko uzet samo na racun toga.

@Y-Boat
Ja sam tamo dosa priko Benussia iz Zadra sa kojim sam bia na NCLu i on me tamo uvalia, odlicna rotacija i lova, a HUG filtere smo prominili ali opet isti problemi. Seik sad zeli ic posjetit Japan, heba ga Japan u guzicu.

Nego kad ces stavit kontat mail od Viscount Maritime da mogu momci slat direktno CVe.

Zapa prika pa stavio sam ti njihovu stranicu gore, a ti apliciraj

da, dobro napisano, vjerojatno si mu dao za razmisljati. Mada ih na ovom threadu ima jos takvih, napose gospar iz dubrovnika. Igrom slucaja, mali od kolege ceka vec mjeseci i mjeseci nekakav odgovor ali za sada nista. Obecanja , obecanja.necu biti siguran, ali ako je doticni gospar siri od visine onda je to taj.... Mada ima on i visine, strojar je itd itd....a sve te ponude koje se stavljaju na ovaj thread izgledaju kao da su namijenjene retardiranima , jer onaj tko zeli na jahte sigurno ima u favoritima barem 10 ak stranica sa agencijama i njihovim ponudama. Prema tome, bilo bi dobro kako kazes da ovi tzv agenti koji se razbacuju adresama malo to pojasne a ne da izgledaju kao onaj indijac iz engleske koji krca na offshore, ima vec 6 mjeseci da su mu pozicije urgent.

jebo me led ako sam ja razumio sto si odje napiso,
ajde se malo saberi pa malo razradi svoje misli i na kraju izvuci neki suvisli zakljucak ili neko pitanje pa ce mo ti sto pametno odgovorit i savjetovati te

Last edited:
Zapa prika pa stavio sam ti njihovu stranicu gore, a ti apliciraj

jebo me led ako sam ja razumio sto si odje napiso,
ajde se malo saberi pa malo razradi svoje misli i na kraju izvuci neki suvisli zakljucak ili neko pitanje pa ce mo ti sto pametno odgovorit i savjetovati te

Sorry morski pas, tek sam sad vidio tvoje i druge poruke u inboxu

Da, dobro napisano, vjerojatno si mu dao za razmisljati. Mada ih na ovom threadu ima jos takvih, napose gospar iz Dubrovnika. Igrom slucaja, mali od kolege ceka vec mjeseci i mjeseci nekakav odgovor ali za sada nista. Obecanja , obecanja.Necu biti siguran, ali ako je doticni gospar siri od visine onda je to taj.... Mada ima on i visine, strojar je itd itd....A sve te ponude koje se stavljaju na ovaj thread izgledaju kao da su namijenjene retardiranima , jer onaj tko zeli na jahte sigurno ima u favoritima barem 10 ak stranica sa agencijama i njihovim ponudama. Prema tome, bilo bi dobro kako kazes da ovi tzv agenti koji se razbacuju adresama malo to pojasne a ne da izgledaju kao onaj indijac iz engleske koji krca na offshore, Ima vec 6 mjeseci da su mu pozicije URGENT.

Postovani useru Lovran bilo bi dobro da malo manje napadate ljude koji daju adrese i nude poslove a u krajnjem slucaju netribate ici na dosta stranica nego imate sve na jednoj tj ode. Dakle malo smanjite vasu aroganciju prema doticnom gosparu jer lose vibracije ne idu nikome u korist. Hvala na razumjevanju i nadam se da cete ovo shvatiti kao jedan dobro namjeran savjet.

Administrator

Postovani useru Lovran bilo bi dobro da malo manje napadate ljude koji daju adrese i nude poslove a u krajnjem slucaju netribate ici na dosta stranica nego imate sve na jednoj tj ode. Dakle malo smanjite vasu aroganciju prema doticnom gosparu jer lose vibracije ne idu nikome u korist. Hvala na razumjevanju i nadam se da cete ovo shvatiti kao jedan dobro namjeran savjet.

Administrator

Velika hvala Dalmosu.

Ko i obicno!

Ko i obicno!

Postavis pitanje i nikad odgovora, samo se prepucavaju ko ce bit sto pametniji, ka ostalom i na brodu, svi nasi ljudi su veliki znalci ali samo ga ne pitaj nista.Ajde nista, hvala lipa na odgovorima!!

Postavis pitanje i nikad odgovora, samo se prepucavaju ko ce bit sto pametniji, ka ostalom i na brodu, svi nasi ljudi su veliki znalci ali samo ga ne pitaj nista.Ajde nista, hvala lipa na odgovorima!!

prika ETO na yahtama je u biti elektronicar, koji vodi racuna o internetu(najbitnija stvar), SEA TEL (tv na brodu), kompjuterima, i svim ostalim vidovima posla obicnog elektricara (elektronicara ) na brodu. obicno ETO, bude na yahtama preko 65-70m, a u zadnje vrijeme posto su sve nove yachte high tech ukrcavaju elektronicare na manje yahte pocevsi od 50m, za 2nd eng/ETO poziciju, posalju te na tecaj od 5 dana , dobije se licenca AEC i sibaj na yahtu ko 2nd. tako ako razmisljas ic na yahtu ,podji polozi AEC u francusku gdje je najblize, i vrlo brzo ides na yahtu radit. pogotovo sad jer pocinje sezona i bit ce velika potraznja za 2nd /ETOima.
tecaj ti je nekih 700-800 eu (nisam siguran), mozes provjerit na www.bluewatercrew.com ili nekom MCA centru. pocetna plata za za ove manje yahte ti je nekih 4000-5000 eu, a onda za vise sam sebe prodajes i guras

Last edited:
Ako koga zanima, imam poziciju kapa na 45 yahti, rus vlasnik,5500eu, zimi lezi u francuskoj. Saljem tel menagera zainteresiranim
prednost imaju ljudi s yahtaskim iskustvom, ali nije neophodno.

.....

.....

Pozdrav ljudi

Registrirao sam se na forum jer sam zainteresiran za posao na jahtama, idem polagati D2 (STCW95) drugi tjedan.

Inače nisam nikad radio posao na brodu, po struci sam informatičar. Dali trebam izvaditi matrikulu, koliko vremena i novaca mi treba za to? I koji je hrvatski naziv za matrikulu, ja sam sa mora pa nikad nisam čuo da netko drugačije to zove.

Hvala :)

Ja mislim da ti matrikula netreba(pomorska knjizica). Mozda bi moga na vecim jahtama dobiti posao AV-IT eng. Sve zavisi koliko si dobar u tome.

Morat ću pitati dali treba matrikula za taj posao. Kako se to ka?že na engleskom (kad vas već pilam, da pilam po??teno). I ako se poka?že da mi treba, koliko novaca i dana treba za ju izvadit?

I jo?? ne??to, recimo ti poslovi na jahtama, kakvi su otprilike ugovori? Pitam iz razloga ??ta bi i??ao probati, pa da ispadne da nije to posao za mene. Dali se obično potpi??e na kratko (tipa par mjeseci pa ako produ?ži?? dobro ako ne, ne) ili će me vezat na du?ži rok (recimo na godinu dana ili dva ljeta ili ??ta već).

Ako sam uspio sku?žit, prosječna sezona je od 4. mj do 9. ?

A sta da ti recem. Mi imamo dva AV-ITa. Oni dva mjeseca rade a dva su kuci. Placeni su stalno. Mislim da su na negdje oko 5500 eura. Znam da su tek frisko vadili matrikule. Znas i sam da je IT sirok pojam i neznam na cemu si dosada radio. Neznam kako bi te tu uputio. Mozes malo na netu procitat o V-satu, Klaidescapu, Crestronu, neznam.

Back