Yahte + adrese

IYC CREW JOB
2nd Officer - 85m+ Private MY - US/Mediterrean Itinerary - Salary €7200 - Start Mid Sept - Ref 1908

Deck - Second Officer

Start Date - 09/30/2015
Location - East Coast USMinimum Qualifications:
STCW95, ENG1, CH Mate 3000, B1B2
Description:
We are looking for a 2nd Officer for an 85m+ Private MY. US/ Med Itinerary. Rotation 3 on 1 off. Min qualifications: STCW95, ENG1, CH Mate 3000, B1B2. Experience as 2nd officer on 60m+ yacht preferred, with the ability to step into the role with ease.
We are looking for a 2nd Officer for an 85m+ Private MY. US/ Med Itinerary. Rotation 3 on 1 off. Min qualifications: STCW95, ENG1, CH Mate 3000, B1B2. Experience as 2nd officer on 60m+ yacht preferred, with the ability to step into the role with ease. Proven longevity on reputable yachts is essential to interview for this yacht. The candidate is an active leader on deck and self- Start Mid-September. Attractive Salary Package. Ref 1908
To be considered for any open position you must register online at IYC Crew or ‘check in’ if already registered.

Ako malo prosurfas po forumu vidices da je ENG1 u skoro svakom threadu.
Doslovno ti je ko da dodjes na forum automobila i pitas sta je to ABS?

Pozz i dobro ti je napisao dujma90

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je vidija san da svugdi tražu ENG1,naša san sad na forumu da mora bit odobren od MCA . Skužajte šta san smeta.

Je vidija san da svugdi tražu ENG1,naša san sad na forumu da mora bit odobren od MCA . Skužajte šta san smeta.

Hahahaha nisi ti smeta samo si utrca na teren a nisi jos se zagrija.
Pozz i sritno ti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mora bit odobren od MCA,ja i puno njih smo ga napravili doma samo mora bit na engleskom i to je to....
Nas ljecnicki zna potrajat nekad i 6 sati a ja sam radio u Cannesu taj MCA ENG1 bio unutra doslovno 5 minuta i dao mi je ljecnicki taj njihov ENG1.....
Slobodno napravi doma ljecnicki i nek ti ga doktor napise na engleski i to je to....ne sekiraj se za ta engleska sranja....

Sretno!

Ne mora bit odobren od MCA,ja i puno njih smo ga napravili doma samo mora bit na engleskom i to je to....
Nas ljecnicki zna potrajat nekad i 6 sati a ja sam radio u Cannesu taj MCA ENG1 bio unutra doslovno 5 minuta i dao mi je ljecnicki taj njihov ENG1.....
Slobodno napravi doma ljecnicki i nek ti ga doktor napise na engleski i to je to....ne sekiraj se za ta engleska sranja....

Sretno!

Je li neko radio lijecnicki na Malti?

Poslano s SM-T535 putem Pomorac.net

Pozdrav jahtasi!

Evo par sugavih noviteta za vas koji imate commercial stcw brevete a radite na jahti;

Prosle godine u 4mj donesena je odluka da se priznaje staz(navigacija) na jahtama ali..

najnovije vijesti, kazu mi u luckoj kapetaniji od proslog tjedna vaze nova pravila za jahte. Navigacija na jahtama vise nije vazeca za obnovu STCW breveta kao ni za pristup polaganju cifoskog tj kapetanskog odnosno za mastera ,kazu mi nije bitna tonaza pa cak i da je jahta 150m i da ima preko 3000BT, nista se ne priznaje. Isto vrijedi i za makinu. Jedino sto se prizanje je kadetura za polaganje porucnickog...?? Nema tu logike ali to su zadnje novosti. Nadam se da ce se to promijenit jer se nas krasan zakon mijenja iz dana u dan...

Pozdrav jahtasi!

Evo par sugavih noviteta za vas koji imate commercial stcw brevete a radite na jahti;

Prosle godine u 4mj donesena je odluka da se priznaje staz(navigacija) na jahtama ali..

najnovije vijesti, kazu mi u luckoj kapetaniji od proslog tjedna vaze nova pravila za jahte. Navigacija na jahtama vise nije vazeca za obnovu STCW breveta kao ni za pristup polaganju cifoskog tj kapetanskog odnosno za mastera ,kazu mi nije bitna tonaza pa cak i da je jahta 150m i da ima preko 3000BT, nista se ne priznaje. Isto vrijedi i za makinu. Jedino sto se prizanje je kadetura za polaganje porucnickog...?? Nema tu logike ali to su zadnje novosti. Nadam se da ce se to promijenit jer se nas krasan zakon mijenja iz dana u dan...

haha pa jeli ovo moguće? lakrdija od države!

Pozdrav svima

Znaci tako,onda ne preostaje nista drugo do postupnog izlaska iz biznisa.
Ja sam na jahti od 134 metra,diesel-electric propulzija,6,6 kV generatori(komada 8x 2500 kVA), 2 shaft-a od 5200 kW snage po svakom,pitch propeller, ABB konverter.
Jednako slozeni kontrolni sistem i power management kao i na kruzerima,Kongsberg K-bridge etc.U sijecnju smo plovili Mexico-Novi Zeland.
Mogli su barem po instaliranoj snazi i klasi napraviti neke razlike ako se vec nekome prohtjelo da ne tretira isto zaposlenike jahti od npr. 20-30 metara i sve ostale.
Kao i dosada ako je ovo konacno nece se moci bas previse uciniti doli naci nacin da se ima ta jedna godina na "priznatim" pogonima.

Svasta..bas me zanima kako se ovo opravdava,valjda postoji neki put donosenja odluka,rasprava i prijedlozi..bas bi volio vidjeti obrazlozenje za ovakav stav.Ima li itko kakav link ili nesluzbeno tumacenje?

Ista prica i kod mene,Cayman Islands zastava i kapetan da ne priznaju moj hrvatski lijecnicki ( verzija na engleskom jeziku).
Jahta narucila doktora (ne samo za mene) i ovako je izgledapo pregled :pogledao mi pasos,pitao imam li kakvih problema,poslusao srce stetoskopom i dao mi onaj test na boje.. izdao norveski lijecnicki valjan dvije godine.Ovo sve je bilo u Francuskoj-La Ciotat u lipnju ove godine.
Kakvo vadjenje krvi,EKG,i ostalo.Tko god nakon takvog 3 minutnog pregleda udara pecate na lijecnicki nije nista nego kriminalac....
Tip je vjerojatno bio doktor, Skandinavac sudeci po fizionomiji i potpisu na formi-uzeo je lovu :o and the rest is story I've been telling you know

Poprilicno nepravedno, ima dosta yahti sta su dosta napredne i nemaju klasicne pogone, a po instaliranoj snazi dosta snažnije od malih bulk carriera ili nekih trgovackih brodova. Dosta nerealno i nepromisljeno, iskreno se nadam da je to samo "patka" i da istu informaciju treba provjeriti u kapetanijama i slicno.

Mogao je user koji je postao informaciju napisati o kojoj se kapetaniji radilo....cisto reda radi..nije da nesto znaci ako se pokaze vjerodostojnom
Slazem se da nije bas promisljena odluka pogotov na racun tipa pogona i instalirane snage,tko god (ako) je ovo odlucio stvarno nije uzeo nista u obzir.

Mali update-zvao sam splitsku kapetaniju,uputili su me na gospodju na broju 302401 koja je na moj upit kazala da ona nema nikakvih sluzbenih naputaka o tome da bi se sluzba na jahtama tretirala drugacije nego je to do sada bio slucaj.

Meni isto cudno jer znam covika koji je bez problema dobija papire iako je na jahti..i to visoka zvanja

Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

Bio sam na Luckoj kapetanija u Rijeci i glavna referentica mi je rekla da od ''navodno'' proslog tjedna imaju nova pravila iz ministarstva i govori mi citiram:, ''ne priznaje se vise rad na jahti kao navigacija potrebna za polaganje daljnjih breveta kao ni navigacija od godine dana potrebna u 5 godina za obnocu breveta''..dodala je kako cak i da sad ulozim zahtjev za obnovu breveta ili npr. upis za polaganje kapetanskog mi ne vrijedi. Govori mi jahta nije brod??** Pitao sam je za makinu, hladno mi je odgovorila ''isto je sve bez obzira na tonazu broda..''
Mislim ici ponovo u kapetaniju kod Kap.Glazara ako ne zvat nekog pomocnog ministra Igora u Zagreb, tako sam cuo. Inace pravo da se priznaje rad na jahtama donesao je 2011 god, tadasnji ex kap.., ministar ili sta vec Mario Babic iz Zagreba ali on je u penziji sad...

evo toliko pa sad treba provjerit jos jednom sve jer ovo nema veze s mozgom u nasoj ludoj drzavi.

Ako uspijete razgovarati na ovu temu svakako izvjestite.Ako je moguce i kako se zove uredba/naputak pa da se isto pitanje moze postaviti na drugim mjestima uz pozivanje na taj dokument.
Ako je na snazi valjda svi dobiju elektronicki istovremeno.

Hvala.

Evo ponovo sam bio u kapetaniji pa sam dobio slijedece odgovore;
1. priznavat ce se navigacija ali s posebnim ogranicenjem tj. isti se nece moci vise ukrcati na komercijalni brod tje nece moci obnvovit brevet nego samo na jahtu ukoliko se navigacija nije vrsila minimalno god. dana na komerc.brodu
2. za prijavu npr kapetanskog ili daljnje klase jahta se ne priznaje

ps napomenula je kako se zakon cesto mijenja i da bi mi kao jahtasi trebali se okupit i poslati svoje molbe i pitanja direktno na ministarstvo igor butorcu.

evo toliko...

Back