Dalmos
New member
hi svima,
chief sam na 50 m yachti u Francuskoj i treba nam jos jedan 2nd engineer pa evo,pokusat cu ovdje,mada iskustva sa nasima mi i nisu bas neka.
Prvo da se ogradim od raznih, 'uzmi mene,uzmi mene'...mora imati zavrsenu pomorsku srednju,ne neki prekvalificirani mehanicar ili sta ti ja znam....
MORA imati brevet ''casnik straze..bla,bla...750Kw'' i MORA imati iskustva, minimum par godina ali opet radi crew age requirementa moze imati izmedju 25-32 godine.
Idealno neki terco ili sekondo na nekoj trabakuli teretnoj ili na cruiseru ili ako ima iskustva vec na jahtama ..veliki plus odmah.
Mora imati pravi stav,razmisljati kao strojar i volju za ucenjem.Aktivno znanje engleskog ultimativno posto je posada internacionalna.
Malo o poslu;
Zna se kakvi su ugovori, 2 mjeseca placenog godisnjeg + ako smo ok u makini,vikend,produzene vikende,to sve sibamo kuci,...ja npr sam s autom.Inace chiefovi su na rotaciji, ja i jos jedan decko iz Ri.
Probni rok je 3 mjeseca,ukoliko se pokaze ok,ostaje za stalno.Plaja ovisi o iskustvu!!! ..krece se izmedju 120-175 Eur dnevno.Bit cemo u genovi,dry dock pa po Monacu pa sibamo crossing za Caribe.Bit cemo i u charteru pa bude i 5-7 milja eura tipa + beneficije iz ugovora, 13 plaja i slicno..
Yachta je 2007 godiste, ok je,ima posla ali tko voli raditi i postuje to sto radi,nema problema.
P.S Prvo pitanje ''sto ja''psovanje''bacanje alata'' ili bilo kakvo iscaseno ponasanje, ili ako je neko partijao cijelu noc pa mi se ujutro vuce ko magla po makini....pusiona si.Ako mozes partijati,moras i raditi.Inace bit ce sasvim dovoljno izlazaka,curica,partija,zajebancije, ali zna se zasto smo tu i tko nas placa i to moramo postovati.
Prednost Rijeka,Istra i sjeverniji dio mada mogu i dalmosi, ionako vas ima ovdje ko......
Ako tko misli da moze Sa cv-om mi se javiti na fiume78@gmail.com
Pozz svima i mirno more.
Sjedi 1 a kad se predstavis onda cemo dalje.
Pozdrav od mene