Vodič za asistent - od odluke do ukrcaja -

Bacač;189992 said:
Pozdrav društvo, evo imam i ja par pitanja... Da li je ovaj primjerak CV-a u redu? http://www.pomorac.net/index.php/cv-predlozak Djeluje mi malo suhoparno.

Ima li negdje primjer CL-a, poÅ¡to ga u ovom vodiču viÅ¡e nema.

Kada Å¡aljem mailove naÅ¡im agentima ili brodarima, da li slati na engleskom ili hrvatskom? (možda glupo pitanje...) Inače nemam nikakav problem s engleskim.

Da li pričekati izdavanje putovnice i pomorske knjižice pa onda slati (čisto zbog rubrika u aplikacijama)?

Eto... brevete sam položio D2, D42/43 ali nisam još izvadio matrikulu. Po novoj godini, nadam se što prije.

ja nebi sla ništa na tvom mistu prije izrade osnovnih dokumenata. malo je neozbiljno aplicirat bez papira...našim agentima sam sla na HRV, ne sekiraj se s tim. jedan savjet, ne šalji grupni mail na 1000 adresa jer to primaoc vidi. svakom pošalji poseban mail.

Last edited:
Definitivno ne apliciraj nigdi, ako nemas sve dokumente spremne.

Ukoliko ti se pruzi nekom srecom prilika za ukrcaj i pitaju te dokumente (certifikate, matrikulu i sl) dovest ces se u neugodnu situaciju.

Sigurno ce ti svatko odgovorit kada napravite dokumente - javite nam se. To je sasvim normalan odgovor jer ti se prijavljujes za posao i nudis svoje usluge, znanje i vještinu.

Pitanje, dio agencija ima online aplikacije, da li je bolje slati direktno na mail tim agencijama ili je zapravo svejedno...?

Napravio sam jednu tablicu gdje bilježim kojim sam agencijama poslao i kada, za sada samo naÅ¡e i to njih 20ak sa stranice CROSMA http://www.crosma.hr/hr/agencije/1/ . Neke su odgovorile javi se za X mjeseci, javit ćemo kad bude a neke nisu uopće (pa ću ih zvati...).
Colship, Damaco i Iva su me odbili jer ne ukrcavaju asistente a Uspinjača krca samo hotelsko osoblje. Možda ova informacija bude nekome korisna da ne gubite vrijeme ispunjavajući njihove aplikacije.

Za strane joÅ¡ moram prevesti CV pa ću i njima slati. :kafa Kod slanja CV stranim agencijama, da li je bolje slati u obliku tablice ili teksta?

Trebam napisat motivacijsko pismo pa pitanje :)
Osim samog teksta, što da stavim još: osobne podatke-koje sve, samo ime i prezime ili još nešto, pretpostavljam i ime firme i/ili logo firme. Još nešto dodatno/drugo?

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk

Da u cv stavim lijecnicki za matrikulu? Koji je to lijecnicki, kako ga nazvati?

Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk

To bi trebao biti health certificate, u CV mozes napisati kad si ga napravio i koliko traje

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

U CV:

- Ime, SLIKA, adresa, tel., passport, matrikula, email, skype...
- Uvodne 2 rečenice s položajem za koji se prijavljujeÅ¡
- Školovanje (kronološki)
- Radno iskustvo (kronoloÅ¡ki, najnovije na početku): firma/brod/pozicija/godina-mjesec
- Certifikati i tečajevi (kronoloÅ¡ki)
- Ostale vještine, znanja
- ZavrÅ¡na rečenica
- Yours sincerely ili sl.
- Ime

Ostalo će ti tražit ako im se svidiÅ¡. :)

Liječnički je Eng1 Medical ako je onaj obični, standardni

Last edited:
Back