Uvjeti za prijavit asistenturu

Ja samo iz prve ruke govorim po sebi (kapetanija Dubrovnik). Kad sam iso na brod za ovjerit dnevnik niko me nije pito za papir. Ma ovo je bas luda kuca. Danas idem uzet za klasu onaj brevet osposobljenost za rukovanje brodicom za spasavanje (brevet potreban za klasu) i to sa uvjerenjem od dvije godine faksa i ne moze. Oni traze potvrdnicu a ne uvjerenje. Faks ne da potvrdnicu jer nemaju licencu za izdavanje i ja izgubio cjelo jutro natezanjem kapetanija faks i na kraju osto bez breveta. Pa ti vidi vise ko je lud. Svi mi nesto znamo, a sto je najgore, oni koji bi trebali znati i tumacit zakone u kapetaniji jos manje znaju od nas.

Ljudi,
pa sta je vama.
Covjeku treba pojasniti. Ako ides na kadeturu ili asistenturu to ti je ista stvar.
Matrikula
Osnovni breveti plus Tanker ako tamo ides. Polazi tanker Familiarisation jer pokriva crude/plin/chemical
Ovjereni dnevnik
I Firma koja ce te ukrcati.
======================
Kad se vratis
Ovjerena matrikula
Pismo/potvrda od kompanije PECETIRANO iz koje vidljivo da si bio na brodu i na toj firmi od tad do tad.
Ako si nas palubarac
Poloziti gmdss, arpu i adv medical ... i mozda jos sto ko ce ga vise znati ( za strojare nemam pojma)
Odi u kapetaniju i prijavi ispit.
Za casnika u strazi i gori i doli ti ne treba ni bakalar ni potvrda od dekana vec samo srednja skola
Pojavi se na dan ispita i polozi
7 dana kasnije ga mozes ponosno uokviriti na zid i pitati se koji si kurac zajebo sebi zivot

Sretno

Ako te sto jos interesira pokusaj na adresu doli u ministarstvu

Roko Mrvica <Roko.Mrvica@pomorstvo.hr>

Covjek je ok, i jako brzo odgovara na upite iz nase branse.

Evala svitu.

Riječka kapetanija decidirano kaže ''no problem''
Dakle sa odslušene i položene prve dvi godine, bez srednje, može se postat vježbenik!
Mašala!

Nadan se da nece bit iznenađenja, fala svima na odgovorima.

Ja samo iz prve ruke govorim po sebi (kapetanija Dubrovnik). Kad sam iso na brod za ovjerit dnevnik niko me nije pito za papir. Ma ovo je bas luda kuca. Danas idem uzet za klasu onaj brevet osposobljenost za rukovanje brodicom za spasavanje (brevet potreban za klasu) i to sa uvjerenjem od dvije godine faksa i ne moze. Oni traze potvrdnicu a ne uvjerenje. Faks ne da potvrdnicu jer nemaju licencu za izdavanje i ja izgubio cjelo jutro natezanjem kapetanija faks i na kraju osto bez breveta. Pa ti vidi vise ko je lud. Svi mi nesto znamo, a sto je najgore, oni koji bi trebali znati i tumacit zakone u kapetaniji jos manje znaju od nas.

Ja sam ti isto dobila sve te potvrdnice, nakon sto sam polozila prve dvi godine faksa, otisla na kapetaniju da dobijem te brevete, a oni meni da nemaju rjesenje kojim se to moze rijesiti. Uglavnom, rekli su mi u ministarstvu da zovem ujutro gosp. Mrvicu , pa cu vam javiti sto je reka!

Kadetura/Asistentura

Kadetura/Asistentura

Bok Ekipa

Novi sam član pa eto malo da se uključim na forum

Evo već danima visim na forumu i upijam sve i svašta i da nema Vas neznam ni sam od kuda bi sve saznao iz prve ruke. Svaka čast svima.

Ja sam inače završio u Rijeci pom.fax smjer Brodostrojarstvo i nemam iskustva na brodu ali sam konačno odlučio krenuti na brod. Do sada nisam mogao zbog nekih priv.problema. Moram priznati i da sam ljut jer mi na faxu ne priznaju (Izobrazba pomoraca) ama baš ništa i svaki brevet moram posebno polagati i to sve skupo košta.Fora je da tada Min.školstva nije uvrstilo u program "Sigurnost na moru" i druge dovoljan broj sati predavanja tjedno (fali 1 h tjedno u semestru)pa D2 ne možeš dobiti automatski( iako smo sve to uredno odslušali na faxu). Kasnije su mjenjali to i priznali novijim generacijama, bolonjcima pa imaju pravo na D2 bez plaćanja osim ispita u kapetaniji.Drago mi je da su uvidjeli propust pa neka barem novijim generacijama priznaju. Nije fer da tako rade gluposti pa sad sve moramo plaćati sami a oni su pogriješili. Dobro znam da je sad ovo malo off topic ali morao sam se olakšati malo :).
Poanta je da u ovoj zemlji neznaš tko pije,tko plaća umjesto da nam pomažu i da i dalje dokazujemo da smo zemlja vrhunskih pomoraca.
Uskoro ću na D2 (11.10.2010.) napravit matrikulu i postati nadam se ubrzo Vaš kolega. :):D
A kad steknem iskustva nadam se da ću i ja drugima moći dati pokoji savjet.
Ako ima tko ideju gdje da se ukrcam pa da odgulim kadeturu samo vičite :)

Last edited:
Ja sam ti isto dobila sve te potvrdnice, nakon sto sam polozila prve dvi godine faksa, otisla na kapetaniju da dobijem te brevete, a oni meni da nemaju rjesenje kojim se to moze rijesiti. Uglavnom, rekli su mi u ministarstvu da zovem ujutro gosp. Mrvicu , pa cu vam javiti sto je reka!

Ba?? ti hvala ??ta si nam javila!:udriglavom

Back