• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Usvojen je Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika

Dakle kao i inace
Iz šupljeg u prazno
Ništa novo

Za pretpostavit je da ce se novi zakon pocet primjenjivat u 2019 ali treba prvo proc proceduru usvajanja u saboru. Na 112 sjednici vlade je prihvacen samo nacrt zakona.

slusa sam sad na pomorskoj veceri, to je vec gotova stvar. na drugom citanju ce se usvojit, do kraja 2018, i pocet ce sa primjenom u 2019

ma kojim palim borcima??? misliš bagri neškolovanoj, seljacima i opančarima kojima je drug tito omogučija nacionalizacijom legalnu pljačku?? onima koji su punili jame po ciloj jugi hrvatima pa kad im nije bilo dosta slali još udbaše da ubijaju po inostranstvu?? ta banda čobana i seljaka nije mogla ništa bez rusa i britanaca a danas nam još prodaju bajke o svojim antifašističkim uspjesima..
ja mislija ode ljudi ozbiljni i činjenično potkovani, al očito nigdi bez partizančina i jugonostalgičara.lakrdija

a svakakvog li svita i ovdi ima...

Ako me neko moze informirat i dat odgovor?
Sta se tocno desavasa vjezbenicima koji dobiju avancamenat u tekucoj godini (pocetak/kraj...nebitno?),a nemaju dovoljan broj dana iz prethodne godine, dali ti isti ulaze u prijavu poreza?
Ja se nisam nasa u toj situaciji ali me zanimar kako me.netko pitao za to.

Ako me neko moze informirat i dat odgovor?
Sta se tocno desavasa vjezbenicima koji dobiju avancamenat u tekucoj godini (pocetak/kraj...nebitno?),a nemaju dovoljan broj dana iz prethodne godine, dali ti isti ulaze u prijavu poreza?
Ja se nisam nasa u toj situaciji ali me zanimar kako me.netko pitao za to.

Nisam skuzia pitanje, mozes li malo pojasnita. Kakve veze ima avancamenat sa porezom i to sve jos od prosle godine?

Ako vjezbenik nema dovoljno dana navigacije iz prethodne godine (ima manje od 183 dana kao vjezbenik) ali u tekucoj godini avanca a nema dovoljan broj dana iz iste (sadasnje godine u kojoj je avanao koja naravno prijavljuje tek dogodine) dali ulazi u porezni dohodak za tu godinu u kojoj je avanca.
Znaci ukratko vjezbenik ide skalu vise ali u toj godini u kojoj je avanca i prije nema navigacije (183) da li ga kaci i dali dobiva "nagradu" sta je avanca?
Nadan se da.je barem sad malo jasnije?
Znam neke mlade ljude koji nemaju tako "uhodanu" i kontinuiranu navigaciju i dali bi im onda to predstavljalo problem?

Ako vjezbenik nema dovoljno dana navigacije iz prethodne godine (ima manje od 183 dana kao vjezbenik) ali u tekucoj godini avanca a nema dovoljan broj dana iz iste (sadasnje godine u kojoj je avanao koja naravno prijavljuje tek dogodine) dali ulazi u porezni dohodak za tu godinu u kojoj je avanca.
Znaci ukratko vjezbenik ide skalu vise ali u toj godini u kojoj je avanca i prije nema navigacije (183) da li ga kaci i dali dobiva "nagradu" sta je avanca?
Nadan se da.je barem sad malo jasnije?
Znam neke mlade ljude koji nemaju tako "uhodanu" i kontinuiranu navigaciju i dali bi im onda to predstavljalo problem?

Nisam siguran ali mislim da dobivaju "nagradu"

Nagrada sigurno slijedi, ali sigurno nije onda ni puno zaradio ako je plovio par mjeseci ko junior oficir. Tako da uz odbitke i neoporezivi dio nece bas puno platit.

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Kada ti odbije dnevnice koje priznaju mislim da ne nece nista ostat za platit poreza, ako i bude bit ce jakoooo malo, mislim da su dnevnice 500 kn pa znaci da 15000 kuna ce mjesecno ti priznat, tako da mislim da neces nista platiti

Back