U vezi zdrastvenog i mirovinskog

guc,cili si ,u financijama,jebate,smiri malo,ajde se razveseli u kokosinjac ili malo humora,mrtvilo je zadnje dane,sama politika,pustite dalmosa da napuni baterije,zna li ko onoga kapa sta je bija sa brazzaduron,on mi je bija kapo prije jedno 15 god,nije valjda i on tamo,bija je odlican,sinoc san se tako razbija da u laptop moran gledat sa ocalama za sunce jer mi jako svitlo,oni kurci iz v-ship nisu ni na mail odgovorili,moran hitno negdi,predlozi?

Hebi ga,stari, ove dane iman nepredvidjene udare na budjet.Morat cu,ka i vlada na novi rebalans.Zato me na svako spominjanje love obliva znoj i pocnen se trest.:confused:
U kokosinjac ne idem iz vjerskih i moralnih razloga:hihi.Ipak sam ja covik od principa i karaktera,a kad bi poceja i postat po kokosinjcu toliko bi se zanija da bi skroz izgubija busolu pa vi vidija boga od zene.Ona naime baci ocadu tamo(mojim nikom),neznan sto ceka se registrirat na forum.
Zmaju,ja sam ti se ucahurija na kemiji pa me vrlo malo zanima sto se drugdi zbiva.Cujem da se ipak traze ljude za tankere.Tuci po njima.
:uzdravlje

Doprinosi za mirovinsko osiguranje II stup - račun 2267

Doprinosi za mirovinsko osiguranje II stup - račun 2267

Za sva pitanja i usklađenje na računu, ukoliko imate neki razlog, vezano za doprinose za mirovinsko osiguranje II stup, pi??ite direktno u Regos, Zagreb, Gajeva 5. Prilo?žite neki od dokumenata vezan za tu problematiku, uplatnicu, rje??enje,ili ne??to sl. na kojem se vidi va?? matični broj građana, va??u točnu adresu gdje će vam stići slu?žbeni odgovor, ev. broj telefona u Hr za kontakt i navedite poreznu ispostavu gdje pripadate.
Ljubazni zaposlenici Regos-a, Zagreb će vam pomoći uskladiti podatke s evidencijom Porezne uprave na računima 2267 i 2046.:kafa

Javila mi zena da mi je dosla iskaznica dopunskog zdravstvenog:D.
Nikad nisam preda zahtjev,a jos manje platija.Zdravstvena mi je dosla u trecem misecu,valjanost 3 godine.
Zanima me jeli ima jos neko da je dobija dopunsko?

placaj ga,to ti je 80 kn misecno ali ja san bija dosta po doktorima sad i nista nisan placa zahvaljujuci njoj

Dobija je i meni suprug ima 20 dana iskaznicu dopunskog zdravstvenog. Isto nikad nije preda zahtjev niti plaća. Kako sam ja shvatila ispada da mu to država plaća jer piše da je stekao pravo na nju samo ne znam po kojoj osnovi. A moguće da naknadno dođu uplatnice.

...dobio sam danas rje??enje o PRODU??ENOM MIROVINSKOM (napokon nakon 2 miseca ??ta sam doma)...sada zanima me jeli uplatnice za to sti?žu doma isto kao i za normalno zdravstveno???

Dobija je i meni suprug ima 20 dana iskaznicu dopunskog zdravstvenog. Isto nikad nije preda zahtjev niti plaća. Kako sam ja shvatila ispada da mu to dr?žava plaća jer pi??e da je stekao pravo na nju samo ne znam po kojoj osnovi. A moguće da naknadno dođu uplatnice.

Neznam,to cu provjerit kad dodjen doma.Ja mislim da je to na osnovi onog perioda kad smo doma tj kad smo zdravstveno osigurani preko biroa(iako druga prava nemamo).
To sam ja i tvrdija od pocetka jer sam ima situaciju da je doktor zvao,na moje insistiranje socijalno.Odgovorili su mu da kao pomorac(privremeno nezaposlen)imam pravo na zdravstvenu zastitu bez ogranicenja.Na osnovu tiskanice sto dobijes umisto zdravstvene iskaznice, po statusu,ne tribamo placat dopunsko tj automatizmom ga imamo.
Mozda grijesim(u osnovi stecenog prava),ali nebi oni slali gotovu iskaznicu ako prije ne zahtjevas,odnosno platis.
Mislim da oni koji zatraze i plate dopunsko,pravo koristenja nastupa za misec dana.
Ovo bi mogla biti jedna svjetla tocka u citavom djumbusu.:)

Ja ih iman za cilu godinu i placan svaki misec ali se ne sican kako san ih dobija,cini mi se da su mi oni poslali

i treba dopunsko inace placas participacije itd,ja ga ka sta san vec reka placan 80 kn misecno,iskaznicu iman,bija dosta po doktorima sa papiron i njon i nikad problema

Ja isto mislim da ako si nezaposlen da imaš pravo na dopunsko, a to pomorci jesu kad su doma. ali zašto to svi nisu dobili i zašto onda dio ljudi to plaća ako bi to trebao biti besplatno?

...dobio sam danas rje??enje o PRODU??ENOM MIROVINSKOM (napokon nakon 2 miseca ??ta sam doma)...sada zanima me jeli uplatnice za to sti?žu doma isto kao i za normalno zdravstveno???

Doci ce ti jos jedno rjesenje i uplatnice od porezne(jer njima placas).
Ti mozes platiti i prije svih rjesenja,broj racuna i poziv na broj ti je uvik isti,odnosno poseban za zdr.,mirovinski i drugi stup.

Ja isto mislim da ako si nezaposlen da ima?? pravo na dopunsko, a to pomorci jesu kad su doma. ali za??to to svi nisu dobili i za??to onda dio ljudi to plaća ako bi to trebao biti besplatno?

Mislim da je glavni razlog azurnost tj neefikasnost podrucnih ureda HZZO-a tj socijalnog.Ima masu ljudi da nisu dobili ni zdravstvene iskaznice(ako su od pocetka u sustavu).

@kokolo

raspitaj se malo mislim da im placas nesto sto nebi triba.
Kazes da ga imas vec godinu dana,najvjerojatnije si ga sam trazija.

Guce, prominili su poziv na broj za produzeno od ove godine. Ne znan koji je ali znan da je drukciji od ovoga kad si na brodu. Prosle je godine bija isti.

Sta se tice dopunskoga, onoga sta se placa 600 kuna cini mi se, ja san to dobija kad san otisa na zdravstveno. Dalo mi je papir umisto knjizice i taj drugi za dopunsko. Pise cifra od 600 kn ali ja ne placan nista jer san nezaposlen. Uzeja ga i otisa, ionako vise nista nisan razumija

Guce, prominili su poziv na broj za produzeno od ove godine. Ne znan koji je ali znan da je drukciji od ovoga kad si na brodu. Prosle je godine bija isti.

Moze biti,ali samo ako je sada poziv na broj "OIB" jer je do sada bija JMBG.U rjesenju pisu i brojevi racuna,samo se ne sican jeli na rjesenju od socijalnog ili na onome od porezne(mozda na oba).

Pravo na pokriće police dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna imaju nezaposlene osobe, koje su prijavljene u evidenciju HZZO-a kao takve. Što znači da niti jedan pomorac kad je kući ne bi to trebao plačati nego samim statusom nezaposlenog ostvariti pravo na to. I tu nas pljačkaju!

@mauritius
Tocno tako i ne pljackaju nego varaju, a ako je ko voljan placat neka placa.
@Turist
Tocno broj je promijenjen i ja sam isto krivo uplatija cca 3 uplate i isa na poreznu da se to ispravi kad tamo imam sta vidit ni jedno razdoblje za proslu godinu jos nije obracunato i zenska mi kaze a kad Vi malostojite na brodu,i malo doma.KAze meni treba 3 dana samo za Vas obradit.I pitam ja nju pa kao kad cete me obradit kaze mozda u 9.misec. A u medjuvremenu vidim potkralo im se x gresaka stoji npr prekid produzenog 9.3., i ponovno pocetak 10.03 namjesto ukracaja.To ce bit luda kuca sa ovim za istirat na cistac vec vidim,a meni se pored kapetanije ne da hebavat sa poreznom,zdravstvenom i mirovinskom svaki put jos par dana.

Last edited:
@ frankie
za qurac nam e-hrvatska s kojom nam se sad vec bivsi, hvala Bogu, premijer toliko hvalio, kad im treba toliko za obradit jednog od nas. kod mene je ista stvar iako sam jedini prijavljeni pomorac u gradu. ako ne obijas pragove ureda oni to opale od djuture pa ako se ne zalis i platis dobro je, ako se zalis pa dobro plati koliko mislis da treba jer mi ne znamo koliko ti trebas platit. to nema ni u zanzibaru.
:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

A sta je tu za cudit se Frankie. ja san se dvaputa ukrca i iskrca a u njih je zadnja prijava bila u 07/08.:udriglavom

Back