nikopfri
1st Off
Hvala na dobrodo??lici!
Ako mogu nastaviti sa jo?? kojim pitanjem. Zanima me za koju vrstu brodova se najbolje opredjeliti, gdje se najvi??e mo?že naučiti, dali kadeti mogu dobiti kraći ugovor ili je pravilo 6 mjeseci i na kraju dali mi preporučujete cruisere... stalno čitam o njima i tuđim iskustvima ali me malo brine ??to ako na njima odradim kadeturu a da ni??ta ne naučim, govore o hrpama papirologije itd.
Slobodno pucajte,osobna iskustva i glasine, to mi je jedini izvor informacija...![]()
Evo, ja ti mogu rec par rijeci o ovome gore navedenom.
To sto kazes da mislis da na putnickom brodu neces naucit nista...necu se ni trudit objasnjavat. Ako jednog dana dobijes priliku doci npr na RCCL ili NCL, saznat ces sam iz prve ruke. Nadam se da se neces neugodno iznenadit...kao neki. Ja sam npr imao prilike biti i na msc-u, sto je nesto sasvim sasvim drugacije, ali na rccl npr. e tu moras znat i to dobro znat svoj posao, koji btw nije papirologija ili neces dugo ostat. ja npr radim cca 10-11 sati dnevno sto je ruku na srce neki prosjek i na drugim firmama, od tih svih sati ne provedem niti minut za kompom radeci kakve papire. imas 8 sati gvardije i cca 3 prekovremenog, sistem ko na teretnom, fire f, live saving eq, deck maintenance, safety, navigation...pa se rotiras lijepo svaki misec, manovre na provi , krmi , kako koji dan te dopadne, gvardije isto tako. ugl u jednom ugovoru provas sve moguce kombinacije sto je po meni pravi trening. da ne spominjem treninge koje imas redovito svaki tjedan a vezu se za sve, navigaciju, safety, ....itd itd. ugl. ako mene pitas rccl je firma na kojoj ces brzo naucit posao i to na jako dobar nacin. imaju dobru tehniku usavrsavanja pomoraca, ides na treninge u miami dok si doma, sve placeno + dnevnica tako da te ne brinu hrv breveti i placanje istih...
rccl trenutno provodi program dovodenja kadeta palube pa se svakako isplati pokusati?rade nove brodove...odlicna je kompanija u svakom pogledu i definitivno mijesto na kojem se isplati ostati.
pokusaj, nemas sto izgubit, a te price tipa na putnickom brodu neces nis naucit, to je sminka, itd ...radije zaboravi ako mislis ozbiljno. ili se nemoj niti trudit pokusati u ovoj bransi
POzdrav