Tra?žim posao a svi me j....

Kotlar je sve lipo objasnija. U sridu! Nasoj posadi problem broj jedan je jezik.
Problem broj dva je da vise nema pomoraca ka nekad, kojima je ok navigat ka timunjer ili nostromo cili zivot. Vecina gleda skucat koju kintu pa u kakovi biznis. I nikad zadovoljni, uvik gledaju koliko Barba ima.Nasi mehanicari su dobri, vrlo dobri reka bi, ali ipak nisu uspili stec reputaciju bolju od Poljaka, iako su 6 klasa isprid njih.
Junior oficiri - koncentrirani su na sta brzi avancamenat i express lovu, i nadaju se naucit zanat u hodu - sta cesto moze bit slucaj, ali isto tako cesto zavrsi ka potpuni debakl. Neznanjem se gubi samopouzdanje i rupe se pokusava prikrit short cutom, a kad te uberu.....

MARINCONSULT u Kastel Gomilici. To je firma od Joska Berketa.
Krca na japansku marutu. Kemikalci i produkti. Placa nije nesto a ugovor je mislin 5 miseci. Juniori su sve vise ukranci,burmanci, rumunji. Cin se pojavi nas covik pokupi ga se nabrod. Ako nemate di javite se ukrcat ce vas!
Top 4 su vecinom nasi i pumpmeni na kemijama su nasi.
Ova firma van moze bit odskocna daska za dalje, pogotovo ako nemate iskustva na tankerima, a napredak van je zagarantiran ako imate volju za ucit.
Eto

Kotlar je sve lipo objasnija. U sridu! Nasoj posadi problem broj jedan je jezik.
Problem broj dva je da vise nema pomoraca ka nekad, kojima je ok navigat ka timunjer ili nostromo cili zivot. Vecina gleda skucat koju kintu pa u kakovi biznis. I nikad zadovoljni, uvik gledaju koliko Barba ima.Nasi mehanicari su dobri, vrlo dobri reka bi, ali ipak nisu uspili stec reputaciju bolju od Poljaka, iako su 6 klasa isprid njih.
Junior oficiri - koncentrirani su na sta brzi avancamenat i express lovu, i nadaju se naucit zanat u hodu - sta cesto moze bit slucaj, ali isto tako cesto zavrsi ka potpuni debakl. Neznanjem se gubi samopouzdanje i rupe se pokusava prikrit short cutom, a kad te uberu.....

uz napomenu da nikad ne treba generalizirat, potpisujem maninjorgo-ve rijeci:cool:

Ljudi moji, pa sta je ovo!;)

Cekam nekoliko mjeseci jednu priliku, sto nije bila losa i jucer mi tek tako kazu, nista..idemo dalje...;)

@Casper, tebi dajem jedan pokusaj da pogodis o kojoj se agenciji iz Rijeke radi..znas sigurno ;)
Izmedju ostalog poslao mailova i mailova..i nista...

a ja bi radio....:confused:

Cekam nekoliko mjeseci jednu priliku, sto nije bila losa i jucer mi tek tako kazu, nista..idemo dalje...;)

Ako te moze to utjesit,a znam da ne moze i ja sam imao takva iskustva i to vise puta od jedne agencije.Situacija je takva kakva je, ali ja se nadam da ce se jedan dan i popravit, pa cemo onda vidjet cija majka crnu vunu prede.Znam da vise s tom agencijom necu imati posla, pa kad me muljas onda si nadji drugu budalu koja ce te slusat,a ja idem drugdje. Hvala bogu ima dosta agencija u Hrvatskoj, a i sire!
Savjetujem ti da se obratis nekome drugom, a ovo zaboravi i idi dalje (tako barem ja radim):cool:

a ja bi radio....:confused:

evo na maritime connectoru DGS trazi 3/O urgent na kontejnera??e

Ajmo poslodavci dajte momku sansu......kakvo brate iskustvo...nas mlad, pametan i ambiciozan covjek moze vise naucit za jednu noc nego neki filip za cijeli zivot!
I ja sam prolazio kroz isto i uvijek se pitalo i pita za neko iskustvo...pa ne ide za barbu ili chifa....

A ??to je tebi Mikaya..."na??,mlad pametan i ambiciozan mo?že naučiti za jednu noć nego neki Filip za cijeli ?život "...ne znam da li da se smijem ili plačem da to razmi??ljanje jo?? postoji ????
PA IMA LI KO JAČI OD NAS HRVATSKIH POMORACA ???
Ti mo?žda nisi ali ja sam u ovo malo godina navigacije , srea sam na??e ljude pametne koji su slu??ali stare Filipinske pomorce i učili i usavr??avali engleski sa njimi spoznali hijerarhiju broda i respekt čina !!!
Kroz ??ta si to prolazia, koju posadu,da jedan Hrvat za jednu noć , sjebe bolje vez od Peruanca no??troma 20 godina ili Hrvat na prvoj manovri uspostavi pogon bez pomoći Indone?žanskih mazaća i drugih časnika .
Nemam mista i vrimena ,da ti opi??em par avantura klasnih Cro pomoraca .
Da ja tebi to bukvalno skratim , ma di će Makalele , Anielka, Zidane, ..i ostali pored Engleza i Italijana???
Aj nazovi kojeg od tih poslodavaca-agenata....evo Zorovića,Magazinovića ,Dolin??eka...i ponovi im isto ovo ??to si napisao u postu.....:D:D:D....neka daju momku ??ansu i maknu glupog komandanta Filipinca..ajmo reći onog Kastanjaresa ....a on voli Babuie jako;)
Jesi bia sa Italijanima, "ciao comandante , cafe comandante?, ...."..ovisto nuovo film con BRUĆE WILIĆ , NEČEćARI,AČČEPTEDE,.....come ?carbonara era uona cosa che non mangato mai cosi.bravissima.....:uzdravlje:uzdravlje..e oni su pomorčine...
ne da mi se vi??e, aj molim te , vidi čovika kako radi svoj posa pa reci , je li valja iline vallja( ako se razumi?? u posal ),i ne dozvoli da padne?? nisko da ka?že?? Filipinac je to zajeba ,a gre??ka nečija druga .;)
Pomorac je pomorac i tako ga gledaj,inaće nisi pomorac!!!
Pozzdrav Chorkica

Postovani kolega @neny.Ovo sto si sada napisao nikako ne stoji jer kao prvo uvrijedio si kolegu @bosanski pomorac.U nasoj struci nije bitno tko si i sta si,nego je bitno da radis svoj posao i da budes poslusnik poslodavcu,u protivnom noga.Danas je na trzistu ponude i potraznje da se vecini brodskih kompanija ne isplati drzati Hrvate ili bilo koje drzavljane europe na brodovima zastava pogodnosti jer smo im pre skupi.Nase mjesto polako preuzimaju pomorci s istoka.Na mojoj firmi bili smo mjesani Poljaci i Hrvati,sve je bilo super i eto firma se sjetila uposliti Filipe jer su oni jeftiniji i ostaju vise mjeseci na brodu tako da su nasi ljudi preko noci dobili nogu.I jos bih ti samo napomenuo nikada ne sudi drugoga na ovakav nacin kako si ti osudio svoga kolegu jer ni ja takve ne bih nikada ukrcao na brod.Jer kao sto znas ,ili ces saznati brod je kolektiv i postovanje prema svim nacionalnostima koji navigaju na njem.S toga mislim da dugujes izvinjenje svom kolegi.
S postovanjem.:uzdravlje

Kotlar ,ne znam ,zašto si mu napisao "poštovani kolega" . Znam da ti to nalažu načela kulture.Ali ovaj ovde govori da je pola Hrvatskih pomoraca zasrano sa nečim nepovezljivim , očito je da čovijek ne zna svoj posa . Svaki pomorac koji zna posa , ne predstavljaju mu problem ni Filipinci , ni Crnogorci , ni njemu što je Hrvat...napravi dva-tri broda , doći će vijest , kakvi si u poslu , ne brini @nenji ,i opet si kovač svoje sreće .
A ovi @@bosanskitimunjerako se ne zajebava , onda NO COMMENT , SMJER CASAMATA :udriglavom:udriglavom

Last edited:
Sta je Chorke? Ali je bura sve oladila pa se grijes isprid ekrana, isprid butige ukinilo grijalicu:D. recesija braco, hebiga. dizes spomenike davno palima.

a di je ovi neny? koliko se sican to je bija isti nalet kad su popadali on, pojava i drveni

Sta je Chorke? Ali je bura sve oladila pa se grijes isprid ekrana, isprid butige ukinilo grijalicu:D. recesija braco, hebiga. dizes spomenike davno palima.

a di je ovi neny? koliko se sican to je bija isti nalet kad su popadali on, pojava i drveni

Zalipila me ljudska glupost..ali evo me opo do lučice..aj sa mnom..da mi daš ruke oko tende:p:p:p
Već sam skuva medovaću i termosica je full , aj en zajebaji , ja vozim .

Last edited:
ja cu kratko...corke je sve reka, nemojte da postan pismo nasega terca koji mi je aplicira za posal.....ja san umra od smija..i napisa mu novi CV i pismo. em laze, em ne peska. filipi glupi? u mene voze cape size, atlantska ih nema... pametnome dosta. ajmo se malo trgnit juniori... svak van je konkurencija danas. fakultet? pa sta? a svi traze repeticije za proc trecu klasu???? nemojmo se zajebavat.

ja cu kratko...corke je sve reka, nemojte da postan pismo nasega terca koji mi je aplicira za posal.....ja san umra od smija..i napisa mu novi CV i pismo. em laze, em ne peska. filipi glupi? u mene voze cape size, atlantska ih nema... pametnome dosta. ajmo se malo trgnit juniori... svak van je konkurencija danas. fakultet? pa sta? a svi traze repeticije za proc trecu klasu???? nemojmo se zajebavat.

Ima nas svakakvih,a najvi??e nikakvih.....:o

Ja ne trazim posao pa me opet svi jebu. Sve ti je to relativno.
Kaze Raul, stisni zube, a nemoj se ni saginjat osim ako ti nije skina uza zid.

Back