TOPIC plovidba

Mali osvrt na raspravu o Topicu jedne supruge ciji muz trenutno naviga na Topicu.Tekst prenosim u cijelini.

Bila sam na forumu pa vidim da pljuju po Topicu, a ja se ne mogu logirati odavde pa da preko tebe objasnim ne??to u vezi te firme.
Istina je da se ?živi u srednjem vjeku ??to se ti??e inteneta, komunikacija i ostalog, Muz je imao problema kada je barbi donesao na USB sticku narud?žbu, jer ovaj to nikad nije vidio, ali to je bila cudna osoba sama po sebi,tako ne treba suditi kompaniju po jednom osobnom iskustvu.
No, ne treba zaboraviti da je to JEDNA od rijetkih firmi koja krca isklju?¨ivo Hrvate, i to kompletnu posadu i ??to je bitno kako nigdje nema ukrcaja za bijelo osoblje i ni?žu posadu oni ljude krcaju za dobre pla??e koje su u eurima i koje su redovite (prije je la plata dolazila 8. u mjesecu, a sada je ve?? na ra?¨unu 1. u mjesecu). Lo??a strana je ta ??to se dugo stoji doma, tj. trebalo bi biti 4-2 ali u principu nije. To je vi??e kao obiteljska firma i ljudi koji su dugo godina tamo mogu birati i kombinirati ukrcaj-iskrcaj prema potrebi (ve??ina ih voli biti u ljeti doma (turizam) a po zimi na brodu.) Istina je da treba preporuka, jer kad im se po??alje aplikacija oni skoro pa automatski odgovore da nemaju potrebu za osobljem.
Ako je netko navigao na biv??oj Jugoliniji-Cro Lineu e to ka?žu svi da je slika i prilka, tj. stari Topi?? je to preslikao na svoje brodove....
Nije bajno, tj. brod-oprema i sve ostalo je zastarijela tehnika, ali najve??i je problem biti doma bez para i bez posla, lako je nekom drobiti o uvjetima kad mo?že birati gdje ??e i??i, problem je kad ti se desi kao nama, onda i da tuku bi bilo dobro.
Mi smo slali na sve kompanije i za bijelo osoblje i ni?žu posadu osim Topica i Msc se ni ne isplati i??i, jer npr. kogo preko sezone na krku ima pla??u od 2 milje eura, pa onda ??emu za manje i??i daleko od ku??e....
Evo ovo ti pi??em na poslu, pa ako je malo zbrda-zdola oprosti, mo?žda uspije?? izvu??i koju informaciju iz ovoga pa napi??i na portalu, ako jo?? mogu kako pomo??i pitaj

To je bilo to kolege,info iz prve ruke.
Zivili.

Last edited:
Ne znam odakle nasim ljudima potriba da pljucaju bas po svima..vidia bi vas da se nadjete u situaciji kao gdja iz posta koji je napisa user Kotlar..

Evo me je ovo sve skupa povuklo za jezicinu... ma odakle pravo likovima pljucat po kompanijama na kojima nisu bili, evo ja san iz splita, zivin na peljescu...
Neki je tip prije napisa nesto u stilu dubrovacko-peljeska banda, nesto slicno, necu kvotat, neman vrimena obazirat se na takve pizdarije...
Sad navigan na tankerima, chief i 2nd mate su dosli sa Topica, profesionalci 100%, ma ljudine, nista nikad grubo nisu rekli za svoju bivsu firmu, istina dosli su na bolje, ali...
Ma odakle ti faco pravo pljucat po kompaniji koja nije okrenila HRVATIMA ledja i ukrcala filipe, burmance ili sta ti ja znan, ka neke....
Mislin stvarno si faca....

Bio sam na Topicu 4 godine kao 3/O i 2/O, imam dobra iskustva,nauci se dobro poso sto se tice navigacije i ostalih stvari jer jos drze do stare tradicije pomorstva,da ima ludih kapetana to je tocno ali gdje ih nema!To sto ljudi pisu na forumu:cuo sam price,reko mi ovaj onaj, nemaju pojma sto govore!!Sad nije tesko za upast jer im treba ljudi jer sam u kontaktu s ljudima sto jos tamo navegavaju ali treba se nac preporuka od kapetana ili kapa,tako se najprije upada.Najbolje je zvat Monte Carlo na prije gore navedenu adresu sto je neko napiso i trazit kap.Loncarica.Nadam se da sam nekome pomogo s ovim informacijama.

moje iskustvo sa Topicem isto tako pozitivno.Sve ok osim smjena-to je uvijek problem, uvijek se ceka "povoljan" porat. Ljudi ok,placa ok, radi se ali za to smo tamo.

ma ljudi,svaka firma je dobra za onoga ko je na njoj,potpises ugovor prije i ides za lovu,negdi vecu,negdi manju ali ako se kome ne svidja uvik more otic,ja san ih fala bogu u karijeri izminja ajme meni ali ne mogu rec nista lose jer kad je i bilo,obicno bi bili krivi zapovjednici ili ko sa broda,jedan jedini put san ima problema sa placanjem i posli sazna opravdani razlog,osim alpexa,ono ne mogu tolerirat ali je cinjenica da mi nisu ostali duzni ni centa,uglavnom,svaka firma nudi svoje uvjete i na nama je da ih prihvatimo ili odbacimo,sto ljudi-sto cudi,manje visemedju nama znamo di je komforniji,di tezi posal,koloko se radi itd,ali zasto bilo koju firmu gadit,ipak si odradija svoje i ako si uredno placen,problema nema,ko nije zadovoljan,neka minja ka sta san i ja,mislin da iman vecu kolekciju nego neki moje generacije brodova ali trazija-trazija i nasa,vazno je radit i zavrsit ugovor,ako san upila skuzajte

ovako dobar dan svima pa da se i ja malo ukljucim navigam duuuugo i nikad nisam cuo nista dobrog u vezi topica tako da ne bih nikome preporucio da ide tamo imate ljudi moji toliko dobrih mogucnosti a ne da vas tlace frustrirani dubrovacki patuni ,ciao e arivederla

ajme koji si ti lik

Marfin Management

30, av. de Grande Bretagne
98000 Monaco
Monaco
Phone : ‎+377 93106100
Fax : ‎+377 93150059

e-mail,web i te moderne aparate zaboravi

jer kad ti je za na brod jos salju telegram, stoga na telefon i zovi, imaju i nekoga agenta u Trstu ali nisu mi poznati njegovi kontakti

Jeli moze netko potvrdit da je ovo adresa od Topica? Kako se tocno zove kompanija?

Ja sam danas bio u Zadru kod agenta za Topića,uzeo mi je podatke iako nemam pomorskoga iskustva...rekao mi je da je plaća za mornara oko 2 000 Eur,a za pomoćnog kuhara oko 2 200 Eur...ma nije mi bitno što nego je bitno da upadnem!Agent je siguran jer znam da je neke ubacija na Topića i ja ga znam iz viđenja ali nisam znao da radi za Topića!

@ juwel

nije lipo govorit i pisat u siframa...ajmo podatke i kontakte o agenta na sunce..ima pravo @zrile,ovde je dosta kolega kojima je potreban ukrcaj

Topić daje ultra primanja ??to se tiče bulkova, na niti jednom bulku se ne mo?že zaraditi koliko na Topićevom. Sviđa mi se jo?? ??to se du?že stoji u portima, nije ono klasično- vrijeme je novac.
Ali za onog kojem ne pa??e red, rad i disciplina bolje nek ovamo ne ide.

Nema uopće priče tipa red, rad, disciplina. Takav princip je na Topiću već dugi niz godina i funkcionira izvanredno. Problem nekih momaka na ovom našem forumu je šta misle da je još uvik moguće navigat "kaubojski", pa kad ih negdi dobro stisnu, onda počinju vriđanja i gađenja po threadu, ka šta se prije koji misec i desilo. Plaće su im ohoho ispred nekih drugih "suvih" kompanija, a svi koje znam da su bili tamo, kažu da se posal može odlično naučit, šta je za naše mlade snage jako važno. Problem je šta neki mladi kolege već sebe vide među "senior" kadrom, sa peteroznamenkastim ciframa na računima, a deboto još matrikulu nisu šporkali.

Ja sam danas bio u Zadru kod agenta za Topića,uzeo mi je podatke iako nemam pomorskoga iskustva...rekao mi je da je plaća za mornara oko 2 000 Eur,a za pomoćnog kuhara oko 2 200 Eur...ma nije mi bitno što nego je bitno da upadnem!Agent je siguran jer znam da je neke ubacija na Topića i ja ga znam iz viđenja ali nisam znao da radi za Topića!

Onda... o kom agentu je rijec???? mail, tel, adresa, .... ajmo ajmo malo pomoci

Nisam navigao na Topića ali ću ovim putem napisati iskustva jednog prijatelja mi koji je odradio kadeturu tamo i ono ??ta mi je on reka je vi??e nego pozitivno,dapače,njemu je bilo odlično,??ta se tiče nekih ljudi na brodu,Bo?že moj pa ''padobranaca'' ima svugdi i na svakoj kompaniji...plače su vi??e nego dobre,ako je istina ??ta mi je prijatelj reka mislim cca 3000â?? za terca..ako je to istina,osobno moj naklon do poda za te plaće u dana??nje vrijeme pogotovo na bulk-a..vece nego na tankerima...a za kontakt i za ukrcaj?isto tako mi je reka da se vjerojatno mo?že upast samo na preporukama a za kontakt sam bija i sam prisutan kad mi je prijatelj zva Monaco,mislim da gore radi jedan na?? barba...eto,to je sve ??ta znam,nadam se da san pomoga bar malo!!

Back