Testiranje znanja pomoraca / CES test

CES test

CES test

Postovanje svima!

Zamolio bi ako neko zna nesto vise o ovome Seagull CES testu sta ga trazi vecina firmi/agencija.

Unaprid hvala.

Seagull=Rijesavas ga svaki dan pomalo.Prvo pazljivo citas tekst a zatim iz istog toga teksta imas pitanja i tako jedno godinu dana ,zavisi koliko ti se da provoditi vremena za kompjuterom.

CES=Pitanja iz dijagnostike,svakodnevnog posla, kao i pitanja opce naravi koje si ucio u skoli i faxu.Naravno pozeljno dobro poznavanje engleskog jezika.

Ja sam polaga taj test prije nego sam dosa tu di jesam..
iskreno, je zajeban test pogotovo sta kombinira vise podrucja odjedanput (npr meni za tankere osim pitanja vezanih za tankere ima i survival, gmdss, i sl)..
ugl se ide na postotak (npr 60%, ali s tim da niti jedno od podrucja ne smi bit ispod 60% inace moras polagat to podrucje zasebno - detaljni test od nekih 98 pitanja sta je jos gadnije)...

ugl, taj ces se moze pronaci okolo..prodjes ga par pta, vidis di si falia i nema frke...
ako jos sta triba - samo pitaj

Last edited:
Stari hvala!
Ovakvih pomoraca i ljudi nema ka na ovome portalu.
Vidin da si s TK a ja moran do Dumanica pa ako mozes malo pojasnit kako to ide doli.Hvala

Posla sam ti na PM, ali evo i za ostale kolege:
Kod njega ti se polaze CES (ka' sta sam i napisa moras imat min 60 %, average iz svih podrucja ali pazeci na to da ti niti jedno nema ispod 60 %, jer onda polazes detaljni test samo za taj dio).
Uz to imas i englenski (MARLINS) test koji nije problem (moras imat min 95% kao senior).
Kada tu zadovoljis,oni salju tvoje rezultate u Glasgow i slijedi ti telefonski intervju.

Jos da napomenem kako su i Capt Dumanic i Kapo Jovic vise nego fer i korektni..nekima daju da ponovno polazu,ako nisu bas zadovoljili (test zna bit dosta zaj..,pogotovo ako nikad nisi nio vidia takvu vrstu testa)...

Eto,ako jos sta triba - vici...pozz

sea,
jesi siguran za ovih 95%. Ne znan koliko ima tacno pitanja i polaga san u engleskoj ali mi je covik reka da san falija samo dva i ima 93%. Znaci imas pravo na samo jednu gresku. Virujen da je to standardan test svugdi

Ma nije ni bitno, triba rjesit najbolje sta mozes

marlin test ima par podrucja pa ne nose sva pitanja isti broj punata.
uglavnom nije tezak ali ponekad znaju uletit nezgodna pitanja.

Sva srica pa si mu odmah odgovorija ..... nakon 5 godina i to pogresno .... CES i Marlins nisu jedno te isto ...

CES i Marlins nisu isto? zajebavas :)

Link je on-line marine test i ima pitanja od ces i marlins testa.
Polaga sam CES 5.0 za Golara i pitanja su mu ista a da je pun gresaka zna se odavno. .

CES i Marlins nisu isto? zajebavas :)

Link je on-line marine test i ima pitanja od ces i marlins testa.
Polaga sam CES 5.0 za Golara i pitanja su mu ista a da je pun gresaka zna se odavno. .

U pravu si ... Citam ali ne vidim dobro :confused:, mora da je od vrucine :cool:

Back