TeeKay

TK nije prije bio te?žak sa plaće povećat al otkad ih je stisla kriza malo su se i oni stisli. Mitsui jo?? dr?ži malo veću plaću za sekonda neg na TK-u. tj 38040 annum. I ne??to malo bolji uvjeti kao 25 dana leave-a po mjesecu ali eto triba se dr?žati firme na kojoj jesi jel promocija će ići br?že. Uvik kad se dolazi na novu firmu nekako se počinje sve iz početka.

Tocno!!! 30/22

Sto se tice povecanja place ja sam dobija mail. Placa je isla 3 % gori za poziciju sekonda kuverte.

"Dear MR XY
Further to the Marine HR Review circulated in February, we are now pleased to provide details of the 2011 Wage Review.
Whilst the Shipping environment remains very challenging, we have made a proactive decision to implement a wage adjustment for our â??international contractâ?? Officers with effect from April 1, 2011. These pay awards are market driven in line with our philosophy that our Officers should be competitively remunerated in relation to rank; recruitment area; country of domicile; and position in the â??internationalâ?? employment market.
We are pleased to confirm that with effect from April 1 2011, your new salary will be EUR 37572.00 per annum.
The next phase of our plan for the introduction of extended medical cover for our â??internationalâ?? seafarers in 2011 is now underway, and work has started on the review of contracts and services. We will revert with further details during Q2.
Your role at the â??sharp-endâ?? of our business is paramount to the success of Teekay; we look forward to your continued commitment and support of the Operational Leadership Journey."

TK nije prije bio te?žak sa plaće povećat al otkad ih je stisla kriza malo su se i oni stisli. Mitsui jo?? dr?ži malo veću plaću za sekonda neg na TK-u. tj 38040 annum. I ne??to malo bolji uvjeti kao 25 dana leave-a po mjesecu ali eto triba se dr?žati firme na kojoj jesi jel promocija će ići br?že. Uvik kad se dolazi na novu firmu nekako se počinje sve iz početka.

Nisan bas siguran u ovo, jer je netko napisao da su juniori na MOL LNG trenutno na 4 miseca ugovor i 22 dana leava za misec na brodu. Seniori 3 miseca ugovor i 25 dana za misec.
Na TK je ipak 3 miseca ugovor, misec krace stat na brodu je dosta. Seniorske placena MOLa su nijansu bolje nego na TK za C/O i malo bolje za Mastera.
Nije TK stisla kriza, bar ne ko jace firme koje imaju i kontejnere, bulkere itd, kojima su brodovi krpali jedni druge, tj. plus na tankerima minuse na kontejnerasima.
TK se drzi cruda (konvencionalno i offshore) i LNGa, a tu je kria bila daleko manja. Evo su pred malo kupili 50% na 2 Exmarova broda, i kazu da nece gradit nove vise nego cekaju sa lovom da neka firma upadne u probleme pa da kupe brodove.
Oni sa placama nikad nisu bili najjaci ali uvijek prate trziste i pomalo korigiraju, tako da su uvijek tu negdje u gornjoj polovici.

Pozdrav!

Negovorim za LNG nego za crude flotu. Nama su od 01.01. ugovori 3 mjeseca sa 25 dana leava po mjesecu na brodu.

Da se TK dr?ži cruda onda bi povećavali aframax flotu al nemaju u planu nikakav newbuilding programi to u zadnje dvije godine..jo?? im se i smanjuje aframax flota. Da ih nije stisla kriza nebo ??kartivali juniore kao i mene i stavljali chief-a u guardiju na nekim brodovima. Mo?žda su ??krtavi i ??tede al kupuju firme kao one OMI brodove ??to su sve indijska posada i tako neke ??kart firme. Uglavnom ??a mi je brodova ba?? zbog rusa, indijaca i filipa jel bio sam s njima na tk-a i neizgleda mi vesela budućnost brodova.

TK se bazira sada samo na LNG i Shuttle tankers flotu jel tamo su namirisali lovu a za novogradnje crude flote nisu ba?? zainteresirani.

Ma da nađu toliko rusa, indijaca i filipa sve bi na??e ??kartali al onda im nema ko osposobit brodove kad ga ovi useru.

Nisan bas siguran u ovo, jer je netko napisao da su juniori na MOL LNG trenutno na 4 miseca ugovor i 22 dana leava za misec na brodu. Seniori 3 miseca ugovor i 25 dana za misec.
Na TK je ipak 3 miseca ugovor, misec krace stat na brodu je dosta. Seniorske placena MOLa su nijansu bolje nego na TK za C/O i malo bolje za Mastera.
Nije TK stisla kriza, bar ne ko jace firme koje imaju i kontejnere, bulkere itd, kojima su brodovi krpali jedni druge, tj. plus na tankerima minuse na kontejnerasima.
TK se drzi cruda (konvencionalno i offshore) i LNGa, a tu je kria bila daleko manja. Evo su pred malo kupili 50% na 2 Exmarova broda, i kazu da nece gradit nove vise nego cekaju sa lovom da neka firma upadne u probleme pa da kupe brodove.
Oni sa placama nikad nisu bili najjaci ali uvijek prate trziste i pomalo korigiraju, tako da su uvijek tu negdje u gornjoj polovici.

Pozdrav!

eeeeeeee

eeeeeeee

Negovorim za LNG nego za crude flotu. Nama su od 01.01. ugovori 3 mjeseca sa 25 dana leava po mjesecu na brodu.

Da se TK dr?ži cruda onda bi povećavali aframax flotu al nemaju u planu nikakav newbuilding programi to u zadnje dvije godine..jo?? im se i smanjuje aframax flota. Da ih nije stisla kriza nebo ??kartivali juniore kao i mene i stavljali chief-a u guardiju na nekim brodovima. Mo?žda su ??krtavi i ??tede al kupuju firme kao one OMI brodove ??to su sve indijska posada i tako neke ??kart firme. Uglavnom ??a mi je brodova ba?? zbog rusa, indijaca i filipa jel bio sam s njima na tk-a i neizgleda mi vesela budućnost brodova.

A zasto su te skartali....????

Ma u biti dr?žali su me doma malo du?že s obja??njenjem da su sve pozicije popunjene i da sam na stand-by neplaćeno a po??to su doma gladna usta nisam imao namjeru čekati dfa me zovu neg sam potra?žio dalje. čuo sam da su tako i mnogim drugima na??ima napravili.

Tipično ono ima posla "treba?? nam"...nema posla "doviđenja"

A zasto su te skartali....????

ej

ej

a jebiga.. razumin te... sad su isto neke brodove dali ca, ali da bi nesto tribalo doci do lita, neka mala kompanija je u neredu., pa da ce je uzeti.. sad su u pregovorima....
ali svak je krojac svoje sudbine... svako ide tamo di misli da mu je bolje, i to uvik podrzavam..ko zna, mozda i ja sutra...
pozdrav i uzivaj..

Pozdrav ljudi! zanima me krca li ova firma kadete palube (sa polozenim porucnickim) i ko krca tamo? Ima li mozda neko direktan mail kontakt? Unapred hvala!

Pozdrav ljudi! zanima me krca li ova firma kadete palube (sa polozenim porucnickim) i ko krca tamo? Ima li mozda neko direktan mail kontakt? Unapred hvala!

Dragi kolege forumasi neznam kako vi disete, ali meni je vise puna kapa ovakvih uleta. Mislim da vlasnici foruma moraju na neki nacin zastititi integritet foruma. Cili je forum zatrpan histericnim upitima "wanna be pomoraca". I probalo im se dati do znanja na razno razne nacine da ovakvi uleti ne prolaze, ali sve bez uspjeha. Neznam jesu li ovi ljudi totalni idioti ili smo mi svi idioti sto im ovo pusto spamanje dozvoljavamo.

Evo recimo ovog Boska ja osobno neznam i ne mogu suditi o njemu. Osvrnut cu se samo na njegov upit.
Moram pohvaliti da su mu pocetak i kraj upita sasvim ok. :-)Ovo izmedju je katastrofa.:-(
Pa evo Bosko mog odgovora posto sam na TK-u od 2007 i valjda sam dovoljno kompetentan.
"zanima me krca li ova firma kadete palube (sa polozenim porucnickim) i ko krca tamo?" - krca kadete, al hrvate slabo i nikako. Zasto? Pa bas zato sto su vecina isti ka i ti(neda mi se dotatno elaborirati,mislim da ce me vecina kolega skuziti). A drugi razlog je sto im je politika da vise vole "gotov proizvod" nego da ulazu u ljude. Imas polozeni porucnicki, a traziz ukrcaj ka kadet? Sto to meni ili kadroviku govori? Ili si lud ili si jako nesiguran u svoje znanje/neznanje. U svakom slucaju totalno promaseno. Na svaku firmu krca HR department pa tako i na TK. Pojdi na stranicu Teekay Corporation - Teekay Corporation Home i ako si imalo pismen mozes ispuniti aplikaciju za 5 min. Ako to nisi u stanju onda ti od srca savjetujem da razmislis o promjeni struke.
Ima li mozda neko direktan mail kontakt? - stari moj di si ovu vlasku foru pokupija? A ti bi tija priko veze i kracim putem stici do uzvisenog stanja duha i tijela. E pa ne ide to tako. Je li mi mozes objasniti zasto bi ja tebe pogura? Jer si mlad i lijep, ili zato sto si hrvat? Za sada si samo jedan od mase, daj nesto konkretno.

Mislim da su mi odgovori bili detaljni i informativni. A jesam li Bosku ista pomoga? Ako me uspija skuziti onda jesam i to jako puno.

Sve trazene informacije se mogu pronaci na forumu i na internetu tako jednostavno i brzo pa mi nikako nije jasno zasto pojedinci zloupotrebljavaju forum. Jesu li "samo" nekulturni i lini, ili su jednostavno glupi? Di je problem i kako ga rijesiti?

Last edited:
Dragi kolege forumasi neznam kako vi disete, ali meni je vise puna kapa ovakvih uleta. Mislim da vlasnici foruma moraju na neki nacin zastititi integritet foruma. Cili je forum zatrpan histericnim upitima "wanna be pomoraca". I probalo im se dati do znanja na razno razne nacine da ovakvi uleti ne prolaze, ali sve bez uspjeha. Neznam jesu li ovi ljudi totalni idioti ili smo mi svi idioti sto im ovo pusto spamanje dozvoljavamo.

Evo recimo ovog Boska ja osobno neznam i ne mogu suditi o njemu. Osvrnut cu se samo na njegov upit.
Moram pohvaliti da su mu pocetak i kraj upita sasvim ok. :-)Ovo izmedju je katastrofa.:-(
Pa evo Bosko mog odgovora posto sam na TK-u od 2007 i valjda sam dovoljno kompetentan.
"zanima me krca li ova firma kadete palube (sa polozenim porucnickim) i ko krca tamo?" - krca kadete, al hrvate slabo i nikako. Zasto? Pa bas zato sto su vecina isti ka i ti(neda mi se dotatno elaborirati,mislim da ce me vecina kolega skuziti). A drugi razlog je sto im je politika da vise vole "gotov proizvod" nego da ulazu u ljude. Imas polozeni porucnicki, a traziz ukrcaj ka kadet? Sto to meni ili kadroviku govori? Ili si lud ili si jako nesiguran u svoje znanje/neznanje. U svakom slucaju totalno promaseno. Na svaku firmu krca HR department pa tako i na TK. Pojdi na stranicu Teekay Corporation - Teekay Corporation Home i ako si imalo pismen mozes ispuniti aplikaciju za 5 min. Ako to nisi u stanju onda ti od srca savjetujem da razmislis o promjeni struke.
Ima li mozda neko direktan mail kontakt? - stari moj di si ovu vlasku foru pokupija? A ti bi tija priko veze i kracim putem stici do uzvisenog stanja duha i tijela. E pa ne ide to tako. Je li mi mozes objasniti zasto bi ja tebe pogura? Jer si mlad i lijep, ili zato sto si hrvat? Za sada si samo jedan od mase, daj nesto konkretno.

Mislim da su mi odgovori bili detaljni i informativni. A jesam li Bosku ista pomoga? Ako me uspija skuziti onda jesam i to jako puno.

Sve trazene informacije se mogu pronaci na forumu i na internetu tako jednostavno i brzo pa mi nikako nije jasno zasto pojedinci zloupotrebljavaju forum. Jesu li "samo" nekulturni i lini, ili su jednostavno glupi? Di je problem i kako ga rijesiti?

Slusaj druze, meni bas upravo smetaju takvi kao ti sto se prave pametni i misle da su popili svu pamet svijeta. Ako ne razumijes i ne shvatas pitanje onda je u tvojoj glavi problem, ja sam kulturno postavio sasvim normalno pitanje.Mene zanima pozicija kadeta na tankere,ne zato sto nemam znanja, vec zato sto vecinom sve tankerske kompanije traze prethodno tankersko iskustvo, a ja sam kadeturu zavrsio na kontejenrasima i htio bih preci na tankere. A sto se tice online aplikacija ispunio sam ih ja druze sijaset,engleski mi nije stran,ali svi znamo koliko to oni gledaju. Zato i pitah da li neko ima direktan kontakt mail, ne da bih dobio sve na gotovo. Za neke kompanije sam i nalazio ali za ovu nisam. Uzgred, na internetu se snalazim i vise nego dobro,vjeruj mi,glup nisam! Ni do sad nisam imao nikakve veze pa sam se uspijevao ukrcati. Ne donosi sud o nekom koga uopste ne poznajes. Ocigledno si pogresno shvatio pitanje...

Last edited:
Slusaj druze, meni bas upravo smetaju takvi kao ti sto se prave pametni i misle da su popili svu pamet svijeta. Ako ne razumijes i ne shvatas pitanje onda je u tvojoj glavi problem, ja sam kulturno postavio sasvim normalno pitanje.Mene zanima pozicija kadeta na tankere,ne zato sto nemam znanja, vec zato sto vecinom sve tankerske kompanije traze prethodno tankersko iskustvo, a ja sam kadeturu zavrsio na kontejenrasima i htio bih preci na tankere. A sto se tice online aplikacija ispunio sam ih ja druze sijaset,engleski mi nije stran,ali svi znamo koliko to oni gledaju. Zato i pitah da li neko ima direktan kontakt mail, ne da bih dobio sve na gotovo. Za neke kompanije sam i nalazio ali za ovu nisam. Uzgred, na internetu se snalazim i vise nego dobro,vjeruj mi,glup nisam! Ni do sad nisam imao nikakve veze pa sam se uspijevao ukrcati. Ne donosi sud o nekom koga uopste ne poznajes. Ocigledno si pogresno shvatio pitanje...

Al ja se ne pravim pametan, ja to uistinu i jesam. Kuzis?

Ma pusti se price, sto sam ja razumija, a sto nisam.
Stvar je u tome da ako vec trazis pomoc onda se udostoji napisati dva tri reda vise. Pa ce svima biti jasnije sto zelis i je li ti mogu pomoci. Prvo si triba reci da si iz Srbije ili Crne Gore. E pa onda bi ti ja reka da TK uzima Filipince, Vijetnamce, Indijce, Marsovce, Liliputance i ostale, ali srbe i Crnogorce ni pod razno. Tako da trenutno i u blizoj buducnosti nemas sanse.
Kako sam i naglasija ne donosim sud o tebi jer te neznam, samo iscitavam ono sto si ti napisa.

@Bosko i marinero-TK

prije nego pocnemo s svadama oko vridanja i gluposti odma da vam recem da to necemo trpiti niti sekunde. Nadam se da ne zelite ulaziti u taj svijet.
Sta se tice vasim postova jednom i drugom mogu samo reci da sam iznenadem sta nisu pale teske rici nego je TK marinero bas napisao onako kako zasluzuju ljudi koji su ''lini'' da im se napise. ( bosko ne mislim na tebe osobno)

DAkle TK je napisao bas dobro jer dati nekom adresu je ok ali taj netko se mora prije toga maksimalno potruditi da bi dosao tj zasluzio te adrese. NE kazem da Bosko nije ali sad pricamo opcenito i gledamo stvari globalno. Previse ljudi se zaposlilo priko pomorac.net-a i postalo je bas ono ljudi dajte ukrcajte me a posli toga ko vas jebe.

KAd se ne pomogne onda smo mi klan koji sere po svima. Ljudi shvatite da vase trazenje vec napisanih informacija po ovom forumu je samo sitnica sta ce se od vas traziti u buducnosti i sve shvatite kao dobronamjerno jer ne virujem da ce netko ko je vec ustaljen na nekoj firmi misliti da cete ga vi zaminiti ako ste tek dosli na firmu i to 100% nije slucaj pomoraca koji pomazu svim kolegama na ovom portalu.
ALi isto tako ti ljudi kojima je pomoc potrebna moraju shvatiti da su do jucer agencije trazile pare da bi dosli do informacije koju ode vecina ima mukte iz PRVE RUKE i ako je voljan traziti a svi ti ljudi koji vam pomazu su volonteri koji nisu ljubomorna gamad kao neke nase kolege koje bi rade dale ruku nego mail adresu ili pomoc drugom coviku.

Stoga ne skacite ako vam je netko nesto rekao jer je mozda je jucer nekome odgovorio na isto pitanje a vi ste bili lini za potraziti.

Najbolje je da se sta vise pomoraca koji tek dodu na forum upute u citanje od par tjedana da nerecem miseci jer u protekle 4 godine mi smo ode napisali toliko toga da nemogu uopce pojmiti oni koji su tek dosli jer misle da smo mi ode od jucer. I to je jedini pravi put da se izbjegnu situacije koje najvise dovode do raskola medu kolegama pomorcima a na kraju krajeva svi smo u istim ''govnima'' i svi idemo istu ''kasu'' netko sladu a netko gorcu.

I kad budemo shvatili da smo mi jako mala brojka pomoraca u svitu ako se usporedimo s drugim drzavama i da nam svima moze biti dobro ali samo da to moramo shvatiti i ne dozvoliti da nas jebu ovi iz SPH ili vlade (koji more nisu vidili 20 i kusur godina ili nikad u zivotu) i da smo sami krojaci svoje sudbine.

Eto toliko od mene za ovaj put mada bih mogao jos pisati i reci ideje koje iman ali bice prilike fala bogu na jos ovakvih lancuna kao i u protekle 4 godine

Mirno more svima i naucimo bar neku pouku iz ovog a oni koji ce reci da popujem i da serem neka se jednostavno odlogiraju log off i sami kroje svoj put bez svojih kolega jer takvi ce sebe prepoznati u ovom dijelu di se rade daje ruka nego adresa.

Lip pozdrav :uzdravlje

Last edited:
Molio bih moderatora da mi ugasi nalog jer nemam zivaca sa ovim mozgovima da se raspravljam.

Bosko nauci nesto iz mog posta povise govorim ti kao prijatelju. Ako si vec sad izgubio zivce onad stvarno mislim da ti je fitilj prekratak i da ovo sta ti je TK rekao je mozda samo jedna od testoa da vidi kako si brzna obaracu a da li si prosao da ti da adresu li ne. Kako god ti odlucio ja ti zelim sve najbolje u zivotu .

E Dalmos svaka cast na postu,sad sam ga tek procitao. A brate ne volim kad neko pametuje a ne zna o cemu je rijec,zato sam se iznervirao. Nisam kao drugi,sto znam to i podjelim sa drugima. Vec imam ukrcaj pa ipak posjecujem forum. Zasto? Ovdje smo da se pomazemo,ne da pametujemo. Zivio!

upozna san jednog lika skupa smo slusali neki brevet i vidja san ga u gradu ima 5-6 miseci reka mi je da je ucinija jedan brod da kadeta palube bas na TK-a to mu je bija drugi brod, pita san ga i reka mi je da je aplicira direktno priko site-a sta je je marinero posta ovdi...
eto ipak izgleda da ima sanse sad apliciraj i javi sta ima...

Teekay shipping

Teekay shipping

Pozdrav svima

Ako ima netko direktnu email adresu za oficire palube za TK shipping molio bih da mi posalje na PM.

Zahvaljujem Pozz

Uh

Uh

Pozdrav svima

Ako ima netko direktnu email adresu za oficire palube za TK shipping molio bih da mi posalje na PM.

Zahvaljujem Pozz

A evo morat cu se i ja umisat , iako sve rjedje iman volje : na TK-u ne pale direktne e-mail adrese . HR se nalazi u Glasgowu , i svi online applicationi idu tamo na procesiranje . Koja korist od john.smith e-mail adrese ako John nikad nije cuo za vas i ne zna tko ste . Na taj nacin jednostavno necete proc i smanjujete sebi sanse za zaposljavanje . Dakle , Teekay Corporation - Current Sea Based Vacancies , i pisite o sebi . Te seme o direktnim mailovima ne pomazu ni nama koji smo vec na firmi , a kamoli za vas koji tek zelite doc .

Back