TeeKay

Zna li ko kako je na tk-a za sekonde kuverte? Placa, ugovori i sl. Je li njih dopadne safety officer job? Ovdi na shella je to tlaka povrh sveg ostalog posla, isto pusto sastancenje i guranje papira. Imamo tog admin oficira da rijesava papirologiju, al bilo bi bolje da su stavili jos jednog oficira i makinista, da cif moze bit van gvardije.

Mislin da je bilo vec govora na ovu temu, al eto, ponavljanje je majka znanja.
Ugovori su isti za juniore na oil i lng floti, 3 mjeseca na brodu, 22 dana za mjesec doma. Placa je 3040 eur svaki mjesec.
Odkad su poskidali jednog juniora gotovo uvijek te dopadnu safety duznosti (osim u slucaju da si sa tercom zeljnim dokazivanja koji inzistira da on to radi :hihi), ali sve to skupa nije usporedivo sa shellom i njihovim forsiranjem na mitinzima i papirologijom, tu je to puno blaze.

a i nama su digli nedavno leave na 22 dana, ali i early callback produzili na dva tjedna, tako da uvik izvuces deblji kraj.

safety

safety

Pozdrav!
2/O je safety off na TK. Kod nekih zap drzi meeting, a kod nekih ne.
Sad su ukinuli extra treceg, a skoro je posa osta isti, samo sad ispravljas sve karte, prije si bija bez NOAA. Sve u svemu, posa ka na svim drugim kompanijama.
Placa je 3040 Eura, pocetna, senority ti je 15 eura misecno nakon godinu dana. Ugovor 3 miseca na brodu, 22 dana leave po misecu na brodu.
Dolazite vamo, da nas ima sto vise.
Pozz

Ako sam dobro skuzio iz prijasnjih postova placa je permanent?????? Citam thread od pocetka a u nekim postovima su druge cifre i nigdje nisam vidio da je netko bas specifno napisao o placama(mozda nisam vidio taj post, ima toga pun za citati). Pa ako netko moze napisati tocne cifre i dali je lova permanent.....

Ako sam dobro skuzio iz prijasnjih postova placa je permanent?????? Citam thread od pocetka a u nekim postovima su druge cifre i nigdje nisam vidio da je netko bas specifno napisao o placama(mozda nisam vidio taj post, ima toga pun za citati). Pa ako netko moze napisati tocne cifre i dali je lova permanent.....

A bice ne citas dobro... Vrati se par postova gor pise ti permanent. Terco 2625 eura svaki mjesec, sekondo 3040 eura mjesecno pa x 12 u godini.
Pozdrav!

Onboard Safety Officer Training - 23rd & 24th November 2010, Manila, Philippines.

Ima li ko od nasih 2/O ili 2 A/E da je prihvatija poziv na ovi tecaj za moderne "komesare"?

pozdrav

pozdrav

Sad ka smo imali Operational Leadership training, rekli su da moraju to obaviti, i 2/O i 2A/E. Bija sam i u officu prije par miseci, isto su to rekli.

Od 01.04.2011. place idu gori u prosjeku 3%

Znam da su izabrali "pravi" datum, ali informacija je sluzbena.

Pozdrav svima!

Moze li netko napisat kako Teekay regulira slobodne dane, tj. recimo na brodu se ostane 3 ipo miseca, a zovu te nazad nakon 2ipo (iz xy razloga nije bitno). Placa je permanent pa me zanima imaju li kakav model regulacije toga (povecanje slobodnih dana, iskoristivost, dupla placa, etc...). Nude li mogucnost isplate slobodnih dana ili se oni akumuliraju?

I da li je skocila placa od 01.04. kako je kolega povise navea?:hihi

Pozdrav i hvala

Pozdrav svima!

Moze li netko napisat kako Teekay regulira slobodne dane, tj. recimo na brodu se ostane 3 ipo miseca, a zovu te nazad nakon 2ipo (iz xy razloga nije bitno). Placa je permanent pa me zanima imaju li kakav model regulacije toga (povecanje slobodnih dana, iskoristivost, dupla placa, etc...). Nude li mogucnost isplate slobodnih dana ili se oni akumuliraju?

I da li je skocila placa od 01.04. kako je kolega povise navea?:hihi

Pozdrav i hvala

Zivija!

Slobodni dani su po principu 1:1, 90 dana na brodu - 90 dana doma. U slucaju da se ide prije + dani se akumuliraju pa ako skupis toliko da ih neces moc iskorisit, isplate ti npr. 30 dana. Ako se ostaje preko doma uglavnom sad po novom se ide off pay, jer su dobili po prstima da puno ljudi ide u - sa danima.

Placa je isla gori, efektivno 1.4. to je sigurno, al su rekli da ce svi individualno dobit mail o novim uvjetima, no do sad nisu poslali taj mail.

I valjda da ce ove godine placat svim oficirima i familijama lijecnicko. To cemo jos vidit.

Pozdrav!

senior rank, juniori 22 dana za 30 na brodu?

Tocno!!! 30/22

Sto se tice povecanja place ja sam dobija mail. Placa je isla 3 % gori za poziciju sekonda kuverte.

"Dear MR XY
Further to the Marine HR Review circulated in February, we are now pleased to provide details of the 2011 Wage Review.
Whilst the Shipping environment remains very challenging, we have made a proactive decision to implement a wage adjustment for our ‘international contract’ Officers with effect from April 1, 2011. These pay awards are market driven in line with our philosophy that our Officers should be competitively remunerated in relation to rank; recruitment area; country of domicile; and position in the ‘international’ employment market.
We are pleased to confirm that with effect from April 1 2011, your new salary will be EUR 37572.00 per annum.
The next phase of our plan for the introduction of extended medical cover for our ‘international’ seafarers in 2011 is now underway, and work has started on the review of contracts and services. We will revert with further details during Q2.
Your role at the ‘sharp-end’ of our business is paramount to the success of Teekay; we look forward to your continued commitment and support of the Operational Leadership Journey."

Last edited:
Je li CO jos uvik u gvardiji?

BTW, hvala svima na informacijama.

Na crudasima ako je putovanje duze od cca. 5 dana C/O je u gvardiji(no u praksi ne mora biti tako, jer ja sam bija na brodu di smo imali putovanja od 18 sati pa je C/O navodno drza gvardiju ,a zapravo ja i drugi sekondo guslimo 6 on/off cilo vrime).
Na LNG mislim da su vratili extra casnika te samim time i C/O se vratija u dnevnicu. Sto mi nema neke logike, ali to samo dokazuje dvostruke standarde unutar iste firme.

Je li CO jos uvik u gvardiji?

BTW, hvala svima na informacijama.

Sto se tice LNG-i flote C/O su provali prije nekih 10 miseci staviti u gvardiju i nije bas to islo.....tako da je chiff van gvardije ili ti ga dnevnica,a na cupriji su tri oficiala.... :)

eee

eee

ovako..:
C/O je u gvardiji na 90 posto brodova.. - znan iz prve ruke posto
Na nekim brodovima je u dnevnici, ali to su vecinom brodovi po Gulfu i po N Europi. Na LNG vracaju extra off, a na drugima jos ne, nadam se da oce. U Singapuru su stavili port officer, pa onda on dodje na brod, bar spasi malo. da se odmorimo, cak i donese stickove za net, pa smo onda na internetu.
Sad su obecali da ce staviti na na preko 30 brodova internet.
Seniori su 3 - 3, a juniori 3 miseca na brodu, 66 dana kuci.
Ako se skupi sto extra dana, mozes traziti da te isplate, a mozes i ostati kuci za to vrime.. Ako si svojom voljom trazija da ostanes kuci vise od zasluzenog, ides na off pay, a ako si njihovom greskom, onda im reces da oces placu, ali je problem sto ides u negativne dane ( meni se to dogodilo, pa sam posa na jedan brod sa minus 20 dana)
Placa je isla gori od 01.04. - 3% posto za sve.
I jos, da ce placati zdravstveno za sve, ali da ce javiti kroz neko vrime, tako da za to neznam kad ce bit..
Ako triba nekome neka info o TK, neka se javi.... na PM.

Pozdrav..

Back