Evo ja san prosli brod bio na Tankerskoj ....
Nisan tija quotati cili post, ali moram i nesto spomenuti, danasnji mladi pomorci (molim da me se ne shvati krivo) nisu ni sjena pomorcima koji su zavrsili posa i skolu u bivsoj Jugoslaviji, ne kazem da nema dobrih i pametnih pomoraca, evo i Juka je jedan od mladjih i mogu reci samo rijeci hvale, takodjer i Turist, Frenki..., ali ono sto danas vecini fali, je red-rad-disciplina, a bez toga nema ni kruha na brodu, mozemo mi kenjati koliko ocemo, ali brod je po sistemu polu-vojske, i dok tako ne funkcionira, nema kruha na takvom brodu, sad ti dodje asistent ili kadet na brod i pravi se koda je popija cilu pamet svita, meni osobno je nas Kadet kad san bio na Columbiji (a mi vozimo iz Sangaja za Pusan, ko je bio tamo, zna koja je strava tamo od prometa) reka ujutro u cetri ure kad san dosa u gvardiju, da nek iden leci da se ne brinem, stari moj, takav luksuz ja sebi niti u snu nisam smio pomisliti a kamo li provesti u djelo, nisam ja sad neki terminator, ali di ja budem cif ili Master, znace se cija je zadnja, ako nbe zbog mog znanja i sposobnosti, ono barem zbog mojih misica

Ja takodjer nisam 20 godina na Tankerskoj, ali vjerujem da nije ni sjena onoj Tankerskoj prije 1993 pa dalje, osobno znam Kapetana kojem su struju naplacivali dok je bio kadet, a sad je kapetan, a ima ih jos takvih, ali sreo sam i vece balvane koji su svoju karijeru poceli graditi na strancu a ne na nasim kompanijama, i sto je najbtinije, ni jedan nije imao potkove (ako me razumite sto pod tim znaci, ili ako hocete, temelje), dakle radi se o TPZ kao instituciji, a svatko ima neka pozitivna a netko negativna iskustva, ali ti kao asistent, nemas siguro pravi uvid u situaciju pomorstva kao djelatnosti i institucije, tek si poceja piskiti na brodu i vec sudis ljudima koji navigaju 10-20-30 i vise godina.

I jos nesto, Tankerska stvarno ne prima Asistente i Kadete vec duze vrijeme, mozes skupa samnom ici kod Direktora da se u to osobno uvjeris, Tebi su ipak dali sansu, primili te, napravili ti uslugu i sad se usudjujes tu istu Tankersku blatiti, SRAMI SE