kolega al ti atlas i ips nisu headhunteri...Ovo posljednje ne razumijem: zaposlen sam bio preko IPSa, a posljednjih godina preko Atlas Professionals. Nema veze s našim agencijama...
Njihove web stranice lako se nađu na LinkedIn.com, a isto se lako nađu pomoću Googla.
Svoje kontakte u tim agencijama ne dijelim bez da me oni (kontakti) zatraže.
Usput na LinkedIn-u se nađe i podosta "headhunter" agencija pa se i preko njih more ugurati nekamo...
Nažalost (vašu), ne mogu dijeliti svoje kontakte bez da prvo pitam njih.
Ovdje su linkovi koje sam pronašao za manje od 5 min:
https://www.ipspowerfulpeople.com/industry/maritime/
https://atlasprofessionals.com/
Treba se probati registrirati pa onda potražiti posao...
To su velike firme te kad se netko registrira, onda mu se dodjeljuje agent koji će se pobrinuti za potrebnu dokumentaciju i upisati u bazu podataka, netko drugi će organizirati online testove itd.
ObiÄaj je da se kontakt adrese i brojevi telefona ne dijele trećim osobama (osim ako nije to prethodno zatraženo ili ponuÄ‘eno), Å¡to je i inaÄe pravilo ponaÅ¡anja (tj. niÄiji kontat detalji se ne dijele s trećom osobom bez dozvole kontakta)...
If you pay peanuts, you' get monkeys.
Pozdrav kolege...
jel mozda ima netko neke mailove od stranih agencija,a da uzimaju hrvate kao Äasnike...pa da malo pokuÅ¡am van hrv granica slati...
Unaprijed hvala 😀
Kolega, ne bih se baš složio s vama...
Usput, nisam upao na stalni posao nego svaki vijaž je novi ugovor.
S druge strane, svejedno sam uspio dobiti ukrcaj u zadnjih pet godina na 7-8 razliÄitih brodova...
Oba poslodavca (IPS i Atlas Professionals) nude kvalitetu prema ponuđenoj plaći od klijenta.
Naravno da kvaliteta osoblja na brodovima se srozava jer se ruše i plaće.
U usporedbi s ETO-ima s Baltika (Litva, Estonija, Latvija) imam dnevnicu najmanje duplo veću, a u rangu sam po plaći s Nizozemcima...
Loša posada brzo "sredi" brod te onda klijent mora tražiti nekog sposobnog da sve osposobi...
U većini mojih ugovora sam na brodu s posadom bolje kvalitete, Äasnici/inženjeri su većinom Nizozemci, koji su bili na poÄetku skeptiÄni, ali me prihvaćaju kao ravnopravnog već nakon 7 dana na brodu.
Mislim da ne moram napominjati da znaju biti oholi, ali ako je vlasnik broda Nizozemac, oÄito da će Nizozemci biti u povlaÅ¡tenijem položaju od stranaca... Zbog toga najgore je njurgati.
Moram priznati da mi je LinkedIn puno pomogao u traženju takvih poslova...
Na kraju, nije dovoljno upasti, treba se već na prvom vijažu i dokazati.
Tu je najvažniji odnos prema poslu, disciplina, komunikativnst i volja za suradnju i razmjenu iskustva...
Naravno da su važne /vještine i znanje, ali ne toliko koliko ovo prvo.
Zapadnoeuropske agencije to rade samo iz altruizma?KonaÄno, kao da hrvatske agencije ne uzimaju masnu proviziju, one to rade zbog ljubavi prema blijižnjem svo