Strane Agencije

Marjan 19

Officer
Pozdrav kolege...
jel mozda ima netko neke mailove od stranih agencija,a da uzimaju hrvate kao časnike...pa da malo pokušam van hrv granica slati...
Unaprijed hvala 😀

Imaš engleskih recruiting agencija koje ukrcavaju. Sve ostalo tipa Ukrajina Litva i slično zaboravi. Nije to za nas

Preporučam da provjeriš IPS te Atlas Professionals...
Nađeš ih lako na LinkedIn, a nije loša ideja otvoriti svoj profil te postaviti status da tražiš novo delo. ;-)

Preko LinkedIn ja sam upao u Boskalis (preko head huntera) još 2017. godine.
U Boskalisa imam duplo veću plaću kao elektročasnik (ETO) nego što se obično nudi...

Kad ostaneš bez ukrcaja, nije loše čak i dopatiti premium account na LinkedIn-u te aplicirati di god stigneš.
Nadam se da moreš i sam pronači odgovarajuće linkove, nije teško... ;-)

PS Zaboravio sam napomenuti da treba biti pošten pri isticanju svojih sposobnosti (skills) jer samo jednom ako zezneš, svi znaju.
Primjerice znam dobro da su Atlas Professionals i IPS tijesno povezani, tj. da itekako razmjenjuju podatke o svojim klijentima (iako je to zabranjeno). Uhvatija sam još 2017. godine da je Atlas pokupio moje podatke od IPS-a jer su zabunom upisali mi moju staru adresu, na kojoj sam bio prijavljen kad sam radio preko IPS-a.

Last edited:
Ovo posljednje ne razumijem: zaposlen sam bio preko IPSa, a posljednjih godina preko Atlas Professionals. Nema veze s našim agencijama...
Njihove web stranice lako se nađu na LinkedIn.com, a isto se lako nađu pomoću Googla.
Svoje kontakte u tim agencijama ne dijelim bez da me oni (kontakti) zatraže.
Usput na LinkedIn-u se nađe i podosta "headhunter" agencija pa se i preko njih more ugurati nekamo...

Nažalost (vašu), ne mogu dijeliti svoje kontakte bez da prvo pitam njih.
Ovdje su linkovi koje sam pronašao za manje od 5 min:
https://www.ipspowerfulpeople.com/industry/maritime/
https://atlasprofessionals.com/
Treba se probati registrirati pa onda potražiti posao...
To su velike firme te kad se netko registrira, onda mu se dodjeljuje agent koji će se pobrinuti za potrebnu dokumentaciju i upisati u bazu podataka, netko drugi će organizirati online testove itd.

Običaj je da se kontakt adrese i brojevi telefona ne dijele trećim osobama (osim ako nije to prethodno zatraženo ili ponuđeno), što je i inače pravilo ponašanja (tj. ničiji kontat detalji se ne dijele s trećom osobom bez dozvole kontakta)...

Last edited:
Ovo posljednje ne razumijem: zaposlen sam bio preko IPSa, a posljednjih godina preko Atlas Professionals. Nema veze s našim agencijama...
Njihove web stranice lako se nađu na LinkedIn.com, a isto se lako nađu pomoću Googla.
Svoje kontakte u tim agencijama ne dijelim bez da me oni (kontakti) zatraže.
Usput na LinkedIn-u se nađe i podosta "headhunter" agencija pa se i preko njih more ugurati nekamo...

Nažalost (vašu), ne mogu dijeliti svoje kontakte bez da prvo pitam njih.
Ovdje su linkovi koje sam pronašao za manje od 5 min:
https://www.ipspowerfulpeople.com/industry/maritime/
https://atlasprofessionals.com/
Treba se probati registrirati pa onda potražiti posao...
To su velike firme te kad se netko registrira, onda mu se dodjeljuje agent koji će se pobrinuti za potrebnu dokumentaciju i upisati u bazu podataka, netko drugi će organizirati online testove itd.

Običaj je da se kontakt adrese i brojevi telefona ne dijele trećim osobama (osim ako nije to prethodno zatraženo ili ponuđeno), što je i inače pravilo ponašanja (tj. ničiji kontat detalji se ne dijele s trećom osobom bez dozvole kontakta)...
kolega al ti atlas i ips nisu headhunteri...
isto sranje, drugo pakovanje ka i ostali s linkedina, to sta ste vi upali na stalni posal preko njih ne znaci nista, njima je trebalo popunit poziciju da uzmu masnu proviziju i vjerovatno je iskustvo i znanje presudilo i firma vas je zaposlila tj ponudila ugovor ili vas zove jer im brod/objekt radi pa je win win situacija...inace dizati takve klošare u neka nebesa i nema smisla, upravo je taj atlas unistia oil and gas i sad isto radi wind industriji s svojim mizernim day rateom, iako klijenti sigurno lipo placaju, lp
za kontakte se slazem, par minuta googlanja i nađu se svi zaposlenici atlasa i ips, nije nauka velika

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Kolega, ne bih se baš složio s vama...

Usput, nisam upao na stalni posao nego svaki vijaž je novi ugovor.
S druge strane, svejedno sam uspio dobiti ukrcaj u zadnjih pet godina na 7-8 različitih brodova...

Oba poslodavca (IPS i Atlas Professionals) nude kvalitetu prema ponuđenoj plaći od klijenta.
Naravno da kvaliteta osoblja na brodovima se srozava jer se ruše i plaće.
If you pay peanuts, you' get monkeys.

U usporedbi s ETO-ima s Baltika (Litva, Estonija, Latvija) imam dnevnicu najmanje duplo veću, a u rangu sam po plaći s Nizozemcima...

Loša posada brzo "sredi" brod te onda klijent mora tražiti nekog sposobnog da sve osposobi...
U većini mojih ugovora sam na brodu s posadom bolje kvalitete, časnici/inženjeri su većinom Nizozemci, koji su bili na početku skeptični, ali me prihvaćaju kao ravnopravnog već nakon 7 dana na brodu.
Mislim da ne moram napominjati da znaju biti oholi, ali ako je vlasnik broda Nizozemac, očito da će Nizozemci biti u povlaštenijem položaju od stranaca... Zbog toga najgore je njurgati.

Moram priznati da mi je LinkedIn puno pomogao u traženju takvih poslova...

Na kraju, nije dovoljno upasti, treba se već na prvom vijažu i dokazati.
Tu je najvažniji odnos prema poslu, disciplina, komunikativnst i volja za suradnju i razmjenu iskustva...
Naravno da su važne /vještine i znanje, ali ne toliko koliko ovo prvo.

Da ne izazivamo zbunjozu mladom kolegi trebalo bi napomenuti da se zaposliti može preko domaće i strane agencije ali i direktno u kontaktu s kompanijom.
Po mom iskustvu, direktan kontakt s kompanijom jako dobro funkcionira s većim brojem cruise kompanija (Disney, NCL, RCL, HAL...) koje se ne oslanjaju isključivo na posredovanje agencija.
A ti, Marjane dragi, lijepo uposli oči i pretraži temu di je naveden veliki broj direktnih kontakata s recruiterima kompanija:
https://www.pomorac.net/forum/poslodavci-agencije
Moja je preporuka da ne ideš daleko u povijest nego se ograniči na poruke do unatrag 3-4 godine. One starije vrlo vjerojatno nisu više aktualne.
Zanemari priče o provizijama agencija, tebi je, kao neiskusnom pomorcu, najvažnije naći prvi posao. Preko agencije ili direktno, svejedno.

I daj brate predstavi se, navedi par riječi o tome u kojoj si branši (stroj, nautika, struja...) i kakav si s iskustvom.

Pozdrav kolege...
jel mozda ima netko neke mailove od stranih agencija,a da uzimaju hrvate kao časnike...pa da malo pokušam van hrv granica slati...
Unaprijed hvala 😀

Kolega Marjane na kojem ste putu? Rasuti,kontejner,liquid,offshore ? Da znamo pomoć
Inace na forumu imate SVE ,samo treba potražiti malo.. Sretno:uzdravlje

Kolega, ne bih se baš složio s vama...

Usput, nisam upao na stalni posao nego svaki vijaž je novi ugovor.
S druge strane, svejedno sam uspio dobiti ukrcaj u zadnjih pet godina na 7-8 različitih brodova...

Oba poslodavca (IPS i Atlas Professionals) nude kvalitetu prema ponuđenoj plaći od klijenta.
Naravno da kvaliteta osoblja na brodovima se srozava jer se ruše i plaće.

U usporedbi s ETO-ima s Baltika (Litva, Estonija, Latvija) imam dnevnicu najmanje duplo veću, a u rangu sam po plaći s Nizozemcima...

Loša posada brzo "sredi" brod te onda klijent mora tražiti nekog sposobnog da sve osposobi...
U većini mojih ugovora sam na brodu s posadom bolje kvalitete, časnici/inženjeri su većinom Nizozemci, koji su bili na početku skeptični, ali me prihvaćaju kao ravnopravnog već nakon 7 dana na brodu.
Mislim da ne moram napominjati da znaju biti oholi, ali ako je vlasnik broda Nizozemac, očito da će Nizozemci biti u povlaštenijem položaju od stranaca... Zbog toga najgore je njurgati.

Moram priznati da mi je LinkedIn puno pomogao u traženju takvih poslova...

Na kraju, nije dovoljno upasti, treba se već na prvom vijažu i dokazati.
Tu je najvažniji odnos prema poslu, disciplina, komunikativnst i volja za suradnju i razmjenu iskustva...
Naravno da su važne /vještine i znanje, ali ne toliko koliko ovo prvo.

Ovo je istina što piše Peter bp. Radim preko iPS-a, na Nizozemskoj offshore firmi i ne radim za kiki riki.
Nakon godinu dana na firmi, firma mi je ponudila direktno zaposlenje, ali sam ih odbio zbog dutch ugovora.
Sad sam vec 2,5 godine na istoj firmi....Ako je iPS zaradija masnu proviziju, neka je...nemam za čim žaliti, niti se osjećam pokradenim.
Ako tko ruši cijenu u offshoru, onda su to pomorci koji prihvaćaju takve ponude.
Konačno, kao da hrvatske agencije ne uzimaju masnu proviziju, one to rade zbog ljubavi prema blijižnjem svom,

Back