STCW breveti 1st Jan 2012

Jere85

New member
Dobio sam dopis od kompanije da su neki pusti tecajevi potrebni od 01.01.2012 pa me zanima da li je to tocno i koji su coursevi potrebni za koji rank? zvao sam neke training centre al se ili nitko ne javlja ili nitko nezna nista o tome, pa mi je malo sumnjivo

eto pa ako ko zna bilo bi dobro prije nego se pocnem pravit pametan :cool: pogotovo me zanima za elektricara?

kao struja moro bi imati barem STCW A - IV/1 Temeljna sigurnost na brodu ili D2
ako mislis poc na tankere, firma ce ti vjerojatno traziti i STCW V/1 Osnovna osposobljenost za rad na tankerima ili D13
a da bi mogao dobiti taj brevet, prvo moras odslusati i poloziti STCW VI/3 Osposobljenost za upravljanje gasenjem pozara ili D12

kao brodski elektricar postoji i brevet HR III/2 Brodski elektricar za koji ti treba zavrsena srednja skola elektro smijera, 6 mjeseci navigacije i D2 unaprijed polozen

postoji i brodski elektronicar HR III/3 za koji ti treba minimum visa elektro smijera ili po Bologni 2 godine studija elektro smijera s odslusanim i polozenim ispitima, 6 mjeseci navigacije i D2 polozen

medo hvala, da li ce struji bit potribno nesto od novih tecajeva sta ce bit potrebni strojarima tipa ertm i jos neki za koje nisam nikad cuo tipa neke zastite okolisa i maritime lidership?

kao struja moro bi imati barem STCW A - IV/1 Temeljna sigurnost na brodu ili D2
ako mislis poc na tankere, firma ce ti vjerojatno traziti i STCW V/1 Osnovna osposobljenost za rad na tankerima ili D13
a da bi mogao dobiti taj brevet, prvo moras odslusati i poloziti STCW VI/3 Osposobljenost za upravljanje gasenjem pozara ili D12

kao brodski elektricar postoji i brevet HR III/2 Brodski elektricar za koji ti treba zavrsena srednja skola elektro smijera, 6 mjeseci navigacije i D2 unaprijed polozen

postoji i brodski elektronicar HR III/3 za koji ti treba minimum visa elektro smijera ili po Bologni 2 godine studija elektro smijera s odslusanim i polozenim ispitima, 6 mjeseci navigacije i D2 polozen

@medo_dbk

Da li znas postoji li brevet HR III/1 Brodski elektricar ?

Hvala

medo hvala, da li ce struji bit potribno nesto od novih tecajeva sta ce bit potrebni strojarima tipa ertm i jos neki za koje nisam nikad cuo tipa neke zastite okolisa i maritime lidership?

engine room team management tecaj je u pravilu za strojare ali to ovisi o kompaniji ... nesto slicno bridge team managementu samo se odnosi na makinju ... u nekim kompanijama postoji training officer unutar firme zaduzen da ide od broda do broda i drzi predavanja i na kraju se dobiju certifikati ...

u svakom slucaju kompanija ce ti sigurno sve unaprijed javiti koje tecajeve oni zahtijevaju ...

@medo_dbk

Da li znas postoji li brevet HR III/1 Brodski elektricar ?

Hvala

mladeno je stavio link ... tu sve detaljno pise ... iako ovi breveti s HR oznakom nisu po STCW-u, bolje ga je imati ...

bolje je doci s bilo kakvim papirom na brod nego da neko sumnja u strucnost

Last edited:
Back