Evo ukratko,da odgovorim i za mene je ova tema zakljucena jer ce se pocet ponavljat sve ispocetka.
Split ima ubrzanu visu koja ce sad jednostavno nestat(ne visa i(ili)cili fax).
Da budemo precizniji,ovo je kraca verzija ubrzane vise.
Nije bas onako kako smo mi iz UPH to zamislili i predlagali,ali sto je tu je(za sada).
Ovo se ne zove i nece se zvati "ubrzani tecaj" nego "poseban program".
Takav kakav ce biti provodit ce se i biti omogucen kandidatima svugdje gdje posoji pf.
Dakle,nije istina da samo u Splitu te se ovi iz Rijeke ne mogu nacudit koje pizdarije izvode oni u Splitu.
Tko je sto "navodno" rekao i "navodno" misli kod mene ne igra i sa time nikad ne idem naprid,samo cinjenice i provjerena saznanja.
Na svim sastancima u Ministarstvu bili su,pored predstavnika raznih pomorskih udruga,predstavnika brodara te sindikata i predstavnici pf-a,Splita,Rijeke i Dubrovnika.
Tko sto misli nikad ne mozemo znati.
Ilustracije radi,znam tko je sto rekao jer sam na predzadnjem sasatanku u Ministarstvu sjedio nasuprot njega.
Komadina:"Slazemo se da je sazrelo vrijeme za promjene...."
Ako znamo tko je Komadina sve je puno jasnije,a ovo "navodno","misli","mislim"(a u biti nisam siguran,neznam),uporiste ima,nema uporiste(a u biti nemamo pojma o pravnoj tezini doticne materije).......batalimo se toga.
... i nisan citira komadinu...iman osjecaj da mi pricamo o razlicitim stvarima... ja uopce nisan spominja novi doneseni plan i program nego spominjem ''brzi tecaj'' koji se provodi vec par godina u splitu a u rijeci nije te na kojeg se ovi iz rijeke cude i iscudzavaju... i nisan citira komadinu...
Mozda smo se krivo razumili,ali sumnjam.
Ti si u tom slucaju ironicno ubrzanu visu(sluzbeni naziv) nazvao "brzi tecaj"i tu je onda nastao "nesporazum".
Medjutim nebitno.
Kako god mi/oni to nazivali,jedno je sigurno,Rijeka se vise ne iscudjuje.
Komadinu sam citirao ja,malo sam razmisljao te nikako nisam mogao vidjeti da sam napisao da si ga ti citirapet nesporazum.
Sve ok,nemoj shvatiti nista osobno,ali stvarno vise necu o ovome.
Zvakano vec stotine puta,ali jos je neprozvakano izgleda.
UPH i kap.Mario Babic su progurali da ovaj nacin "??kolovanja" udje lagano na mala vrata.
Jer je to u ovakvoj dr?žavi moguće, a moguće su i gore stvari, pa nek im bude...
Neka iskoriste dok im more bit jer ce kako je do??lo, tako i otić na ta ista vrata gdje je i u??lo ovo "rje??enje"
Jedini cilj im je očito bio omogućiti ljudima koji nemaju dovoljan stupanj obrazovanja da se domognu vodećih pozicija.
Ali sada kreće javno opravdavanje ovog sustava, jer ode ovo u medije.....
Pa nek sada UPH borci frankie i maninjoringo javno objasne prednosti ovog sustava kad su tako "pametni"
Ode jedino znaju filozofirat,vrijedjat, ispravljat gramatičke gre??ke, jer su oni ujedno i profesuri hrvatskog jezika.( osim ??to su supermeni)
odjavljujem se...