Status Pomorskog fakulteta

Heben mu kokolo,varis postolje za postanski sanducic.
Oli poston primas kontejnere?

ljubav prema moru i brodovima??? he-he, opet prodajemo maglu. koja ljubav? kako mos imat ljubavi prema onome sta ne znas sta je? kako ja mogu volit neku spizu sta nikad nisan prova? znas sta je bila moja ljubav? susid mi je bija cif makinje na stranca, ima je minija dok su drugi vozili postole sa rupama na sjoli, picije, roba....a sve. e onda san reka i ja bi tija bit takvi odlikas. eto, to je ljubav. zapamti ovo, kad budes radija s zeljezarijon puste godine ka ja...ako jos buden ziv, podsjeti me malo o ljubavi prema moru

Evo ukratko,da odgovorim i za mene je ova tema zakljucena jer ce se pocet ponavljat sve ispocetka.
Split ima ubrzanu visu koja ce sad jednostavno nestat(ne visa i(ili)cili fax).
Da budemo precizniji,ovo je kraca verzija ubrzane vise.
Nije bas onako kako smo mi iz UPH to zamislili i predlagali,ali sto je tu je(za sada).

Ovo se ne zove i nece se zvati "ubrzani tecaj" nego "poseban program".
Takav kakav ce biti provodit ce se i biti omogucen kandidatima svugdje gdje posoji pf.
Dakle,nije istina da samo u Splitu te se ovi iz Rijeke ne mogu nacudit koje pizdarije izvode oni u Splitu.
Tko je sto "navodno" rekao i "navodno" misli kod mene ne igra i sa time nikad ne idem naprid,samo cinjenice i provjerena saznanja.
Na svim sastancima u Ministarstvu bili su,pored predstavnika raznih pomorskih udruga,predstavnika brodara te sindikata i predstavnici pf-a,Splita,Rijeke i Dubrovnika.
Tko sto misli nikad ne mozemo znati.
Ilustracije radi,znam tko je sto rekao jer sam na predzadnjem sasatanku u Ministarstvu sjedio nasuprot njega.
Komadina:"Slazemo se da je sazrelo vrijeme za promjene...."
Ako znamo tko je Komadina sve je puno jasnije,a ovo "navodno","misli","mislim"(a u biti nisam siguran,neznam),uporiste ima,nema uporiste(a u biti nemamo pojma o pravnoj tezini doticne materije).......batalimo se toga.

iman osjecaj da mi pricamo o razlicitim stvarima... ja uopce nisan spominja novi doneseni plan i program nego spominjem ''brzi tecaj'' koji se provodi vec par godina u splitu a u rijeci nije te na kojeg se ovi iz rijeke cude i iscudzavaju:kafa... i nisan citira komadinu...

iman osjecaj da mi pricamo o razlicitim stvarima... ja uopce nisan spominja novi doneseni plan i program nego spominjem ''brzi tecaj'' koji se provodi vec par godina u splitu a u rijeci nije te na kojeg se ovi iz rijeke cude i iscudzavaju:kafa... i nisan citira komadinu...

Mozda smo se krivo razumili,ali sumnjam.
Ti si u tom slucaju ironicno ubrzanu visu(sluzbeni naziv) nazvao "brzi tecaj"i tu je onda nastao "nesporazum".
Medjutim nebitno.
Kako god mi/oni to nazivali,jedno je sigurno,Rijeka se vise ne iscudjuje.
Komadinu sam citirao ja,malo sam razmisljao te nikako nisam mogao vidjeti da sam napisao da si ga ti citirao.Opet nesporazum.
Sve ok,nemoj shvatiti nista osobno,ali stvarno vise necu o ovome.
Zvakano vec stotine puta,ali jos je neprozvakano izgleda.

guc, i ja se tebi cudin. imas godine! stavi komadinu snicela u usta, nes ga prozvakat majci lako. a kad ga isices na fecice, ka med.

a sta cu ja tebi objasnjavat moj sinko? ja tebe mogu jedino ispitivat. i kad me vidis po stradunu - ave cezare. ja s ovin nista ne gubin ni dobivan. davno san okacija matrikulu o klin, pokaza i dokaza sta san ima na brodu. sad se bavin malo jacin stvarima. i jos ti fale 2 godinice da me uvatis i po strucnoj spremi. ja ovo kaco gledan nekin drugin ocima, a tebi ce trebat dosta pure kusat da dobijes moju dioptriju. vjerovatno ces mi za koju godinicu application slat...sad i sam znas da ne igras niti divlju ligu, a kamo li u reprezentaciju. strpljenja momak. ako si dobar, cega i koga se bojis?

Mene ovo ne brine previ??e...dapače.... iako idem na fakultet i kao izvlačim deblji kraj. Ako mogu dvi umjesto tri godine provest na faksu i da mogu jednako napredovat i imat isti status, tim bolje.

Recite mi ako je ne??to netočno u mojoj pretpostavki

Mozda smo se krivo razumili,ali sumnjam.
Ti si u tom slucaju ironicno ubrzanu visu(sluzbeni naziv) nazvao "brzi tecaj"i tu je onda nastao "nesporazum".
Medjutim nebitno.
Kako god mi/oni to nazivali,jedno je sigurno,Rijeka se vise ne iscudjuje.
Komadinu sam citirao ja,malo sam razmisljao te nikako nisam mogao vidjeti da sam napisao da si ga ti citirao.Opet nesporazum.
Sve ok,nemoj shvatiti nista osobno,ali stvarno vise necu o ovome.
Zvakano vec stotine puta,ali jos je neprozvakano izgleda.

slazen se... mlatimo praznu slamu kao i oko svega sta pisemo po ovom forumu... :uzdravlje

mozda u slobodno vrime i mlatimo praznu slamu,ali kroz tu praznu slamu neki se zabave a neki nadju posal,da ne prican o upoznavanju

UPH i kap.Mario Babic su progurali da ovaj nacin "??kolovanja" udje lagano na mala vrata.

Jer je to u ovakvoj dr?žavi moguće, a moguće su i gore stvari, pa nek im bude...

Neka iskoriste dok im more bit jer ce kako je do??lo, tako i otić na ta ista vrata gdje je i u??lo ovo "rje??enje"

Jedini cilj im je očito bio omogućiti ljudima koji nemaju dovoljan stupanj obrazovanja da se domognu vodećih pozicija.

Ali sada kreće javno opravdavanje ovog sustava, jer ode ovo u medije.....

Pa nek sada UPH borci frankie i maninjoringo javno objasne prednosti ovog sustava kad su tako "pametni"

Ode jedino znaju filozofirat,vrijedjat, ispravljat gramatičke gre??ke, jer su oni ujedno i profesuri hrvatskog jezika.( osim ??to su supermeni)

odjavljujem se...

skuzajte svi al moram ovo komentirat neka se niko ne okomi na mene inace nisan od pisanja velikog dosta san vidija gluposti napisanih na forumu al NITI JEDNA ME NIJE IZBACILA IZ TAKTA KA OVA....

MOJ navigaredbk25 RADI TAKVIH LIKOVA KA STA SI I TI DRZAVA JE KAKVA JE. DA BOG DA NITI JEDAN HRVAT SE NE NASA S TEBON NA BRODU POD TVOJOM KOMANDOM JER MU NECES DAT DA MARENDA DVA JAJA NEGO SAMO JEDNO. MOZE Te BIT SRAM STA SI NAPISA OVO GORI!!!

svi ostali zivili i lip pozdrav!!

ajde moj covik NADJI TI MENI LIPO DI TO NA FORUMU PISE DA JE GLUP ONAJ KO JE ZAVRSIJA FAKULTET I DA SE IH BLATI I TD...KAKO SI TO VEC NAPISA TI!

MENI PARI DA JE TEBE TAKLO TO STA SI VIDIJA DA CE SE MOC BEZ VISE DO BREVETA PA SI ISFRUSTRIRAN JER UMISTO DA SI ISA NA BROD KAD SE BILO LAKO UKRCAT I SKUPLJA NAVIGACIJU I SAD LIPO KROZ TECAJ DO BREVETA NEGO SI ISA NA FAKULTET AJDE AJDE PA SI SE NASA SAD ISFRUSTRIRAN

eto moj covik i ako os dodji bacit na balote sa kerumom i svagusom!bar za to ne triba fakultet!:uzdravlje

over and out

dip.ing.mag ??eljko Kerum :p

aj nav25 lovi zmije,oces mi rec da nakon 28 godina u poslu a bez dana navigacije znas bolje moj posal nego ja?izgleda da je bubanje pizdarija prilicno na tebe utjecalo,ali ja neman materijalnih problema,samo emocionalnih jer zivin u banana republici zahvaljujuci onima koji misle ka i ti

@navigaredbk25

Evo te pratin ima par dana moj Mezomagistre pa se ne mogu načudit. Čega se boji??, ko te je ispripada? Biće ti do??lo u glavu moj Mezomagistre da si sprdija vrime,a matrikula nije ??porkana. Ukrcaja nema na vidiku ,a iskustva jo?? i manje. A ovi isfrustrirani sa niskim stupnjem obrazovanja,kako ti ka?že??,več odavno znaju di su i di će. Mezomagistre biće tebe straj kad oni avancaju da če?? ti morat za timunjera . Ne boj se ,nač če se ne??to,samo puno si napuvan .Mora?? malo izdu??it. Nije to za zdravlje dobro,sve dolazi od neuroze. Lipo pamet u glavu i starijega uvik pozdravit.

? to se tiče idućih akcija UPH, trebali bi sredit da se na??ima odmah omogući kadetura da nema s tim sranja.
A glede ovog obrazovanja...pa ja sam jako zelen u ovom području al koliko sam skopčao dosad, ovo jednostavno nije akademsko zanimanje. Mo?žda grije??im, ispravite me ako grije??im...al nije ovo recimo medicina pa da svaki magisterij, specijalizacija itd. stvarno ima značaja. Znači teorija da al iskustvo je glavno. I to je to, zar ne?

nesporazum!?

nesporazum!?

Izgleda da su neki krivo shvatili poantu. Vidi se da mladi dečki koji tek ulaze u ovu industriju ne shvaćaju kako stvari funkcioniraju. Frenki poku??ava "mladom lavu" objasniti neke činjenice ali on ne shvaća ili ne ?želi shvatiti ??to je "pjesnik" htio. Momci shvatite da ??to nas je manje na vodećim pozicijama to je gore za sve nas. Danas je trend u pomorstvu da kompanije uzimaju ljude iz zemalja gdje imaju ??iroku bazu pomoraca. Ako nas ne bude u jo?? većem broju nećemo moći zadr?žati ovu visinu plaća(da ne govorim o povećanju) i izgubit ćemo svi zbog toga. Ovaj ??to pi??e ove dubokoumne analize jednostavno ne shvaća da mi koji imamo iskustvo mo?žemo naći posao bez problema ali problem je u vama ??to tek počinjete jer bez iskustva jednostavno niste konkurentni. Hrvat bez iskustva pored Indijca bez iskustva jednostavno ne prolazi!!! ? to će?? ti ponuditi svom budućem poslodavcu a da to nemo?že ponuditi i Indijac??? Nemojte se zavaravati nego molite Boga da nas ima ??to vi??e.

Svaka ??kola se upisuje zbog osobnih razloga.Neki od nas na početku pom.karijere misle da će jednom prestat navegat-kad zarade dovoljno-i nać neki poso na kraju.U tim slučajevima je svakako dobro imat vi??u ili fakultet.Mi ostali koji smo odavna znali da ćemo ostavit kosti na brodu nekako smo imali osjećaj da tratimo vrijeme slu??ajuć predavanja na vi??im ??kolama.Npr.godinama učit o magnetnom kompasu u doba kad su i kinezi od toga odustali je prilično besmisleno(sad mi samo ovaj primjer pada na pamet,a bilo ih je odveć).I zato pitamo:Čemu ulo?žit puste godine u ??kolovanje kad već jednim ugovorom na brodu nauči?? prilično ono ??to treba u struci i svakim slijedećim ugovorom ??iri?? horizonte znanja.Eto uz to bi bilo dobro jo?? pokoji tečaj osposobljavanja, dakako uz suvremene simulatore, vođene od strane stručnih osoba.
Svjedočili smo da mladi nadobudni vi??eobrazovani kadrovi,kad dođu na brod,jednako znaju ili ne znaju kao i oni sa zavr??enom srednjom.Dakle tu ne??to nevalja i zato je mogućnost osposobljavanja i napredovanjaq bez vi??e,fakulteta,bolonjeza,milaneza...DOBRO DO? LA!!!:uzdravlje

E pa opet se svadjaju s jedne bande ovi s "visokim skolama" a s druge oni koji istu skolu imaju i ali oni i koji je nemaju ali su protiv toga ? Apsurd.
Gle navigare_dbk ti si iza osnovne tebao upisat srednju pomorsku i poc na brod i sticat iskustvo a ne gimnaziju pa onda pomorstvo. Ti na tvom fakultetu nisi naucio ni 2 % pomorske teorije pa samim s tim i ne mozes imat prednost prema onome koji je 4 god ucio sve vezano za struku. I pomorstvo nije nikakva znanstvena fantastika da ja trebam cijeli zivot biti je**** student a da me gori od mene povlace za nos i na kraju 3 god saznam da sam zavrsio jos 1 srednju skolu ?!?? I ako su se ljudi izborili barem u nasoj struci buducim generacijama olaksati da ne prolaze ova sr*** koje sam ja i mnogi prolazili onda im treba zahvaliti a ne napadat ih.

E sad ne vezano za pomorstvo meni je zao svih onih studenata koji su bili na predavanjima i 3 god ucila besmislice, a to im danas nitko ne priznaje vec samu diplomu moze dobit samo ona osoba koja ujedno i postane magistar u struci........ smijesno da ne moze biti smijesnije ali "idemo dalje"

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/nitko-nece-bolonjske-bakalare

Last edited:
Back